maanantai 17. joulukuuta 2012

"Tällaista herkkua on nykyisin enää harvoin tarjolla!"

Valitsin vuoden 2012 parhaaksi lastenkirjaksi Untu ja sydäntalven salaisuus Niinpä oli ilo lukea tänään Helsingin Sanomista Päivi Heikkilä-Halttusen juttu Joulu on valoa pimeän talven keskellä, joka on tämän hurmaavan teoksen ylistys:

"Äidin ja tyttären, Nora ja Pirkko-Liisa Surojeginin, Untu ja sydäntalven salaisuus tekee kunniaa vanhojen joulusatujen perinteelle sekä Pohjolan jylhille, jo uhanalaisille naavametsille."

"Nora Surojeginin kieli on lyyristä ja hitaasti etenevää. Sitä on nautinnollista lukea vaikkapa isovanhemman ja lapsenlapsen tai joulutunnelmaan virittyvien aikuisten yhteisissä lukuhetkissä."

Muistatte ehkä, että kirja katosi ja löysin R:n lukemasta sitä Salaisessa Paikassa...

Päivi jatkaa:

"Pirkko-Liisa Surojeginin vesivärikuvitus on lumoavaa, tarkkaa ja silti utuisen sadunomaista."

"Parhaimmillaan Surojegin on suomalaisen faunan kuvaaajana. Tämän kirjan äärellä on lupa huokailla ja herkistyä. Kokonaistaideteoksen viimeistelee vielä Nora Surojeginin graafinen suunnittelu ja taitto."

Lukekaa koko juttu Helsingin Sanomat tänään s. C2.

Toivon kaikkien saavan tänä jouluna tämän kirjan, jota voi lukea joulu joulun jälkeen ikään, säätyyn ja sukupuoleen katsomatta!

Leena Lumi

Lastenkirjat Leena Lumissa

12 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta. Täytyypä karata vielä kirjakauppaan selailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, ole hyvä. Mikäpä Suomen jouluun paremmin sopisikaan.

   Ihanaa lumiviikkoa! Tein just lumityöt, Olga on vielä lumipuutarhassa nuuhkimassa villieläinten posteja ja minä otan ison säkin ja alan raivata kellariin tilaa...

   Poista
 2. Voi, kuinka upean kuuloinen! Kansikin on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, kuuloinen, näköinen ja tunnelmainen. Minäkin pidän kannesta...olisi ehkä pitänyt ottaa mukaan kaunein kansi -kisaan.

   Poista
 3. Hieno teos, esittelit sen silloin upeasti. Kiitos muistuksesta!

  Ihanaa lumiviikkoa sinulle myös ja varo liukkautta, tänään lensin komeasti nurin. Vasen kämmen on parhaillaan jääkääreessä.. vähän rajoittaa noita joulupuuhia ainakin tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. Eikös minulla ollut jo silloin etiäinen, että luet tätä kirjaa aattona;-)

   Minä todellakin varon liukkautta, sillä kaaduin edellistalvena meidän kalliolla, vaikka piti olla tiukka pakkaslumi etc. Podin kuusi viikkoa vasenta lonkkaa...Nyt olen ostanut Ice Bugit ja ilman niitä en lähde edes pihalle. R. aikoo myös hankkia sellaiset. Suosittelen.

   Anna sen käden levätä rauhassa, ettei muutu pahemmaksi. Kyllä se joulu tulee muidenkin käsien tekemänä kuin sinun. Ja toisaalta nyt pari päivää tulehduskipulääkettä ja lepoa, voi antaa sulle tilaisuuden tehdä täysillä muutaman päivän päästä. Minusta alkaa tulla specialisti polveni takia...

   Poista
 4. Justiin tänään Hesarista poimin tämän kirjan nimen ylös. Tämä kirja varmaan lumoaa tarinansa kuten myös kuvien puolesta.

  Mukavaa alkuviikkoa ja rapsutukset teitin kuninkaalliselle : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erjuska, kaikin tavoin. Voit luottaa vaativaan makuuni;-)

   Kiitos samoin sinulle ja kiitos psta! Hänen majesteettinsa oli kanssani aamupäivän puutarhassa ja makoilee nyt sohvalla kintut kohti kattoa tyytyväisessa unessa. Kunpa mekin niin noin samassa iässä;-)

   Poista
 5. Joo, on kirjahyllyssä - tai tarkemmin sanottuna pyörii olohuoneen pöydillä...kuka kulloinkin lueskelee.
  Varma, rakas klassikko!

  VastaaPoista
 6. Lainasin tämän, oli ihana!

  Kiitos sinun, että sain tutustua tähän♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, tämä on. Katso myös alla Sydämellä sisustettu.

   Ole hyvä: Sitä varten minä olen.

   Poista