keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Sienipiirakka

Tämä todella herkulliselta tuntuva sienipiirakka on kirjasta Karjalainen keittiö - Uusia tuulia perinneruokiin. Resepti on Ulla Liukkosen ja kuva on Kari Martialan. Kauniisti pyysin ja sain luvan liittää tämän suppiksia ja smetanaa sisältävän autuuden Ruokareseptit Leena Lumissa. Kiitos♥

Perunavoitaikina:

3 dl perunasosetta
150 g voita
2 dl ohrajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
suolaa
1 tl leivinjauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Anna taikinan tekeytyä sillä aikaa, kun teet täytteen.

Täyte:

0,5 l suppilovahveroita
2 dl smetanaa
1 tl suolaa
100 g sipulia
2 kananmnaa
150 g juustoraastetta
1 tl rosmariinia

Kuullota sipulit ja sienet.

Lisää smetana ja munat.

Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.

Kauli ja taputtele taikina levyksi.

Laita täyte taikinan päälle. Juustoraasteen voit sekoittaa joko täytteeseen tai laittaa täytteen päälle.

Voitele lopuksi munalla.

Paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Guten Appetit!

*****

Ruokareseptit Leena Lumissa

Ruokakirjat Leena Lumissa

19 kommenttia:

  1. Nam ! Tuli nälkä ...
    Sinullepa on haaste uusimmassa postauksessani :D

    VastaaPoista
  2. Uskon tuon, on varmasti ihana piirakka:)
    Kiitos, Leena, ja hyvää viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, tiedät, että en ole kovinkaan innokas leipoja, mitä nyt niitä omenapiirakoita, mutta minulla on ystävätär, joka on siinä hyvä. Me tehtiin suppispiirakkatreffit eli leivomme yhdessä hänen luonaan ja sitten tietysti nautimme herkkua.

      Kiitos samoin sinulle, Aili!

      Poista
  3. Suppiloita riittää nyt ja piirakkaohje kuulostaa oikein hyvälle!
    Juuri lopeteltiin edellisen sienipiiran jämät, joten uutta voisikin tehdä varalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, niitä on vaikka ja kuinka. Nytkin lounaaksi nautin edellispäiväistä suppismuhennosta ruisleivän päällä.

      Tämä voisi ola taikaa. Eihän sitä nyt ilman piirakoita...;)

      Poista
    2. (Äiti, leivopa ensi viikollakin suppispiirakkaa!)

      Poista
  4. Hyvännäköistä onkin :P
    Tuo on takuulla pehmeä pohjainenkin.
    Itsellä samantyylinen lempiohje.
    Tänä vuonna en ole kerennyt enkä eksynyt metsään missä viime vuonna noin kävi ja löysin mahtavan suppispaikan .D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seija, aion kokeilla. Tykkään just,että sen pohjan pitäisi olla pehmeä.

      Oot siekin Karjalasta?

      Minulla on ystävätär, joka rakastaa suppisten poimimista, mutta kun hänen miehensä ei syö mitään sieniä, niin...arvaa kenelle M. kantaa suppikset.

      Poista
    2. Ai, mä luulin, että sinä teit jo ja tuossa on tulos, joo perunapohja on hyvä.
      Minun pitäs sunnuntaina leipoa jotain makeaa ja suolasta ,työt alkaa maanantaina, niin tahdon sinne kiikuttaa tarjottavaa.
      Mä olen Kuopiosta, eli Savolainen :D

      Poista
    3. Älä unta näe;) Meillä on menossa järkyttävä remppa ja kaikki on sekaisin. Lähdemme vähäksi aikaa äidille syömään.

      Tämä olisi minusta aika houkutta eli suosittelen. Minä kokeilen sitten kun elämä tästä hieman rauhoittuu.

      Ai sie oot sieltä, likeltä meiltä katsottuna.

      Poista
  5. Että pitikin nälkäisenä osua lukemaan tätä juttua ja nähdä tuo piirakka! Suppiksien ei ole voittanutta! Kurjinta tuossa pohjassa on se muussin teko ellei pussiaineksista tohauta.. En yleensä harrasta keittokirjoja kun netistä ja lehdistä saa niin paljon reseptejä mutta ehkä heimolaisena tähän pitää tarttua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nette, klo 12.57, jätitkö lounaan väliin;) Ei ole, ei, vaikka minusta kosteikkovahvero on sille aika vahva haastaja. Minä taas olen keittokirjamaanikko. En muista olenko ottanut netistä ohjeita muilta kuin tutuilta ruokabloggaajilta. Niin, mutta tee sitä muussia kerralla enempi ja saat sitten sitä arkiruokaa, kun muussi on valmiina ja siihen oheen sitten jotain perheelle. Muistatko nauravat nakit!

      Tämä on vähintäinkin heimolaiskirja.

      Poista
  6. Suppilovahverot ovat suurta herkkuani, ihanan oloinen ohje. Syksy on muutenkin varmasti vuoden ruokaisinta aikaa: kaikki on nyt niin hyvää, niin kotimaisen luonnonantimet kuin Etelä-Euroopasta tulevat hedelmätkin.

    Tunnelmallista syyspäivää, Leena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, ne ovat, ne ovat. Jos muhennosta jää, voi lopun syödä ruisleivän päällä, kuten oli tänään lounaani. Syksyllä saa kaikkea hyvää ja etenkin lähiruokaa.

      Kiitos samoin sinulle, Katja!

      Poista
  7. Varmasti herkullista, aivan tunnen smetanassa hautuneen suppilovahveron maun suussani. Mahlzeit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheri, aion kokeilla tätä enemmän leipomiseen ihastuneen ystäväni kanssa - ensin. Smetana on villinnyt minut;)

      Danke gleichfalls!

      Poista
  8. Otinpa talteen tuonkin reseprin. Ystävällinen naapuri tuo minulle noita suppiksia ja nyt niitä parina vuonna sitten opetellut kääyttämään, joten seuraavasta lastista sitten tuota piirakkaa tekemään. netistäkin olen tulostanut keittojen ohjeita mutta piirakkaa en vielä ole kokeillut. Kerta se ensimäinen.
    Hyvää jatkoa lokakuuhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, eikös tämä nyt ole aika erilainen kuin ne aikaisemmat...tuota smetanaakin tuossa mukana, nam! Minullekin naapuri tuo suppikset, kun hänen miehensä ei syö mitään sieniä: Olemme etuoikeutettuja!

      Ulla Liukkonen taisi antaa minulle eilen sienikeittoon hyvän vinkin ja jos muistan oikein se juju oli just smetana.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista