sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Terveisiä kirjamessuilta: Kirjojen merta, herkkuja, tapaamisia ja skoolauksia!

Kirjamessuilta palattu puoli tuntia sitten... Virikeylitarjonnan pitäisi antaa muhia yön ylitse, vaan en malta. Kuvattu on kahden kuvan (sic!) verran: Yllä oleva kuva perjantai-iltapäivältä messukahvilasta sekä eräs yökuva eiliseltä kulinaarisissa tunnelmissa. Julkaisen nyt vain tämän blogitaamiskuvan ja sen sisarkuvan, jotka molemmat Lumimiehen ottamia.

Kuvassa vasemmalta Katja/Lumiomena sekä Sara Kokkonen, Molemmat tunnen jo noin viiden vuoden takaa eli kirjablogiemme alkutaipaleilta. Katjalta on tänä vuonna ilmestynyt yhdessä Hanna Pudaksen kanssa teos kirjabloggaajista eli Rivien välissä. Sara puolestaan on julkaissut kirjan Rasavillejä ja romantikkoja - Rakkaat suomalaiset tyttökirjat. Koska en ole viime mainittua vielä lukenut, linkitin Liisan lukuelämykseen.

Minun oikealla puolellani istuu...ihan värisyttää kirjallisen ihanasti: Vappu Kannas, joka tekee tutkimusta Montgomeryn teoksista ja päiväkirjoista etc. Olin itse niin Montgomery-fani, että kun Vihervaaran Anna löi rihvelitaulun rikki Gilbertin päähän, minä otin ratsupiiskan ja...Lopulta, kun Anna taas sai Gilbertin, olin niin mustasukkainen, että...Tämä juttuni, Ja me kaikki oltiin Vihervaaran Annoja, sivuaa jonkin verran vihervaaralaista mentaliteettia;) Odotan ja toivon, että saamme Vapulta vielä myös kirjan joka littyy hänen tutkimuksiinsa...

Kirjamaanikkojen tapaamiset ovat aivan oma juttunsa. Ellet usko, lue vaikka Bonetin Kirjaston henget! Kirjahullut pääasiassa puhuvat vain kirjoista ja kaikkeen niihin liittyvästä. Näin on nyt mennyt kaksi vuorokautta lukuisten antoisien tapaamisten merkeissä. Olen tavannut blogikollegoja ja kirjailijoita, mutta myös mahdollisimman monta kustantajaa, joilta olen vuosia saanut arvostelukappaleita. On nautittu kuohuviiniä, on skoolattu sille sun tälle ihanalle asialle ja on syöty aivan liikaa. La meni näin ruoan suhteen: Runsas hotelliaamiainen, sitten messuille viiniosaston puolelle hankkimaan eräs joululahja, sitten Kustannusherran tarjoamalle lounaalle ja sieltä kiiruusti Panoramaan kuoharille tapamaan  'kollegaa' sekä tuttua kirjailijaa. Myöhästyin hiukkasen sillä navigoidesssani kirjojen meressä jäin suustani kiinni sinne sun tänne ja miten ollakaan kirjakassini paino kasvoi tapaamis tapaamiselta. Onneksi Lumimies seurasi mukana kantaen adjutanttinani kaikkia kassejani ja ilmoitti minulle aikatauluja. Kaksi tuntia kuohuviiniä ja kohta jo istunkin mukavassa ravintolassa ihan toisaalla klo 16.30 mukavassa seurassa kantarellikeiton äärellä skoolailemassa. Klo 19.30 nopea vaatteiden vaihto, korkkarit jalkaan ja tapaaminen perheen nuorten kanssa päivällisen merkeissä...

Tänään nukuimmekin pitkään ja nautimme aamiaisen rauhassa. Sitten pari tuntia Stockalla, josta mukaan tarttui tietenkin joulujuttuja. Oli mielettömän ihanaa vaeltaa rauhallisesti siellä sun täällä ja jossain soi koko ajan Cherbourgin sateenvarjot, kuten erään toisen kerran Hesassa, jolloin teimme lähtöä Zürichiin, jossa ensimmäinen kuulemamme musiikki oli Cherbourgin sateenvarjot.

Nyt tuli kotiin kaiken muun ihanuuden ohella paljon kirjoja sekä lahjaksi saatuina, itse osetettuina että arvostelukappaleina. Näitä Lumimies kantoi:

Lionel Shriver: Kaksoisvirhe

Susan Sellers: Vanessa &Virginia

Edith Södergran: Kaikkiin neljään tuuleen

Chimanda Ngozi Adichie: Purppuranpunainen hibiskus   (Arvio Opuscolon)

Virginia Woolf: Yö ja päivä

Sara Kokkonen: Rasavillejä ja Romantikkoja - Rakkaat suomalaiset tyttökirjat  (Arvio Liisan)

Ville Haapasalo: "Et kuitenkaan usko..." - Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä

Laura Gustafsson: Anomalia

Nigel Nicolson: Virginia Woolf

Kirsi Tuominen, Olavi Niemi: Maanpeitekasvit - Luo vehreä pihapiiri

Jos joku ihmettelee puutarhaintoani näin syystalvesta, niin ei toinna: Jos joku hirveästi rakastaa joulua, hän kantaa sitä sydämessään kautta vuoden, Puutarhan kanssa on sama juttu, sillä talvella tietty selataan puutarhakirjoja ja vanhoja puutarhalehtiä uusia puutarhataivaita suunnitellessa. Maanpeitekasvit on ainoa puutarhakirja pitkän blogitaipaleeni aikana, joka on yltänyt blogini kymmenen luetuimman joukkoon ja se on pysynyt siellä jo kauan. Siitä on ollut kiinnostunut 4 947 kävijää, joten kirjassa täytyy olla sitä jotakin. Nyt minulla on tätä inspiroivaa kirjaa kaksi ja toisen laitan mukaan piakkoin julkaistavaan arvontaani.

Ehkä huomenna on Ruhetag. Nyt alan purkaa matkalaukkua sekä ihailla, mitä Stockalta tarttui mukaan. Ja kohtahan alkaa Silta, joka viime kerralla jäin niin jännittävään paikkaan, että ihan huimaa.

Sunnuntaiehtoon rauhaa ja elämyksellistä tulevaa viikkoa!

Love
Leena Lumi

52 kommenttia:

 1. Kuulostaa antoisalta hulinalta. Kuten kirjojen parissa voi odottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, just sitä. Mutta ei tuota montaa päivää kestäisi;)

   Poista
 2. Hengästyttävää ;)
  Oikein olen odottanut messukuulumisiasi ja kivoja ovat, ihanaa!
  Kyllä koitte mukavan viikonlopun mieluisissa merkeissä.
  Vähän harmistelen kateellisena, kun en itse innostunut mukaan vaikka mieheni ehdotti musiikki/viinimessuille osallistumista :( .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, juu, aikalailla;)

   Jos keskittyy tapaamisiin, kuvaamiset jäävät. En pysty keskittymään...

   Itse asiassa me meinasimme kahdestaa R:n kanssa jämähtää sinne viinimessuille. Ostimme erään joululahjan lisäksi KASSILLISEN englantilaisia keksejä, joidan resepti on vuodelta 1891 etc.etc. Kreikkalaisen ruoan kojussakin olisimme asioineet, mutta sinne oli mieletön jono...

   Onhan siellä kova hulina, mutta sen tietää, sen kai sitten kestää;)

   Poista
 3. Teillä on ollut ihana, antoisa tapaaminen!
  Mielenkiintoisia kirjoja sait mukaasi..
  Edithin kirjan ainakin aion saada tai ostaa.

  Vähän sama fiilis minulla aina kun käyn Turussa. Stockalla, Akateemisessa jne..
  ihan melkein kuin ulkomailla..

  Mietin juuri, jaksanko odottaa Siltaa vai katsonko sen huomenna Areenalta..

  Kivaa pian alkavaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos kyllä.

   Niin minustakin! Edithin kirja on niin ehdoton: Siitä tuli minulle heti hyvin tärkeä. Uskon, että sinullekin.

   Se tulee tänään tavallista myöhempään. Minä en kestä: Pakko nyt saada tietää kuinka Sagan käy...

   Kiitos samoin sinulle.

   Poista
 4. Ihana kooste - täynnä kuplivaa juhlahumua, hetkiä joissa on läsnä kaikki se oleellinen.

  Skål tuolle Ruhetagille <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, kiitos sinulle ♥ Onneksi on hetkiä, joissa ei kaipaa mitään muuta vaan kaikki on läsnä ja juuri siinä.

   Skål på 'Ruhetag'! Pakko ensin vähän nukkua, sitten siivota etc.etc. Tiistaina kaikki on kai sitten jo normaalissa uomissaan.

   Lumoavaa viikkkoa sinulle!

   Poista
 5. Ansaittu Ruhetag sitten varmaan onkin. Paljon sulateltavaa reissulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, kiitos;) Niin on: Olen kovasti innostuva luonne ja sitten imen vaikutteita ja kun pari päivää menee lujaa, tulee sellainen olo. että 'apua, nyt mä tarviin mun luolanainen aikaani!'

   Poista
 6. Voin ihan kuvitella että oli mahtavan mukava kirjallinen ja muunkinlainen reissu Helsingissä:) Ja mielenkiintoisia kirjoja tuli mukaan,kuten tuo Purppuranpunainen hibiskus (jota kasvaa tässä kotini ulkopuolella) ja kaikki Virginia Woolfiin liittyvät kirjat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, hyvin monipuolista oli;)

   Aika jännä kirjakassi, myönnän. Ostin tuon Vanessan&Virginian arvontaani, sillä enhän omastani luovu. Ja sekin siis liittyy Woolfiin...

   Poista
 7. Leena, Lumimies on loistava kuvaaja! Sain nyt omankin raportin kirjoitettua ja mahtavaa kun tavattiin. Minulla on muuten nyt Sellersin kirja luvussa. Montgomeryn kirjoista tein yhden hienon löydön, mutta siitä kirjoitan erikseen sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, useimmiten;) Tulen lukemaan. Ehdottomasti.

   Kiva kuulla, mitä olet mietlä Sellersistä. Ainakin Vanessa ja Virginia ovat kiinnostavia.: Kirjailija sekä kuvataiteilija etc.

   Mitä uutta vielä Montgomerysta: Kiinnostavaa!

   Poista
 8. Minulla on lainassa Vanessa & Virginia ja Anomalia. Samoja kirjoja siis luetaan ... kun vain ehtisi lukea.
  Hyviä palautumispäiviä messujuhlista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kaikki Woolfiin liittyvä on ominta minua. Anomalia tuli minulle vahvoilla suosituksilla. Niin...kunpa;)

   Kiitos ja kiinnostavaa lokakuun tulevaa viikkoa sinulle!

   Poista
 9. Ihana kirjasaalis! Olisipa ollut huippua päästä tapaamaan Sinua, mutta pääsin itse paikalle vasta lauantaina. Ehkä ensi kerralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsi, eikö vain. Olin messuilla sekä perjantain että lauantain. Ainakin Katjalla ja Saralla on puhelinnumeroni...Olisimme ehkä tavanneet, jos olisin ehtinyt Pasin tilaisuuteen, mutta olin sopinut jo viikkoja sitten siihen yhden muun kirjailijatapaamisen. Ensi vuonna lauantaina!

   Poista
 10. Ihana postaus, pihkura ensi vuonna on pakko päästä mukaan :) aikamoista menoa ollut teillä, mutta sitten kelpaa taas kotona myhäillä tyytyväisenä :) olen niin iltaväsynyt, että silta ei onnistu enää noin myöhään, ihanaa että voi katsoa yle-areenalta jälkikäteen, kiitos sinun, että sen hokasin. Se on siis maanatai-illan ajanvietettä...nyt jo harmittaa että vain 4 osaa jäljellä. Mukavaa alkavaa viikkoa, justiinsa vaihtuu jo marraskuu, kääk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, kiitos. Ihan tosi: Sun on pakko, sillä olisit ollut hurmiossa viini- ja herkkuosastosta. Tahti oli kova, vaikka olimme peräti kaksi päivää, mutta onhan tässä nyt sitten ehditty myös joululahjoja hankkia etc. Kyllä otti eilen lujille valvoa, mutta nautimme paljon teetä ja sitten sitä ihan virkistyi. Niin, enää vain neljä osaa...onko elämää Sillan jälkeen. Katso myös tiistaisin tuleva Downton Abbey!

   Minä lupaan pelastaa sinut marraskuulta: Watch me! Kiitos samoin♥

   Poista
 11. Sielun ja silmänruokaa messujen huumaavaa tunnelmaa, Kirjoja, kirjailijoita, voisiko kaltaisesi kirjaihminen enempää toivoa. Onneksi me saamme sitten kauttasi nautta tuloksista! Olet todella se iha-nainen joksi Aili-mummo sinua kutsuu.
  Hyvää asettautumista arkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ja myös viini- ja herkkuosasto;) Kiitos! Aili on itsekin niin IhaNainen, että...ja sinä myös!

   Kiitos, just Lumimies laittaa leivariin tulia ja minä alan pyykkirumbaan ja sitten meillähän on täällä kesken tuo remontti, joten pitäisi alkaa ryhdistäytyä. Kivaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 12. Olen ollut messuilla samaan aikaan kuin sinä ! Harmi että ei tavattu.

  Messujen lumoissa, kirjablogien lumoissa, joulun ja Montgomeryn lumoissa kun olen... tiedä että postauksesi sai onnellisen hymyn kasvoilleni. Mainio sana sinulta tuo "virikeylitarjonta". Samat on tunnelmat täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, tämän lopussa mainitsin, että olen kirjamessuilla koko viikonlopun pe alkaen http://leenalumi.blogspot.fi/2013/10/cision-listasi-kirjablogit-ja-olen-niin.html Annoin kaikille, jotka jotenkin tunsin puhelinnumeroni, mikä on aika epätavallista, sillä sitähän suojelen viimeiseen asti. Käyntikortissanikaan ei ole puhelinnumeroani. Olisimme voineet tosi helposti tavata.

   Mullekin tulee noista kaikista mainitsemistasi asioista hyvä mieli. No juu, katsos olen huomannut, että on vähän muutakin: Kun on paljon kovaäänisiä kuulutuksia ja haastatteluja samassa isossa tilassa, minulla se kaikki puuroutuu, kuten lentokettäkuulutuksetkin, mutta sitä on helpoo hetkeksi paeta viinimessjen puolelle, jossa väkeä paljon, mutta hiljaisempaa. Kirjoja ja ihmisiä paljon, kiinnostavia, se on sitä oikeaa virikeylitarjontaa, jota nyt sulatellaan. Eli tämä kaikki sekä antaa että ottaa ja vuorokauden kuluttaa muistaa enää vain sen, että se antaa ja alkaa odotella seuraavaa vuotta;)

   Poista
 13. Ihana viikonloppu teillä ja hieno "kirjasaalis" Saran kirjaa odotan, vähän sen sisältöön tutustuinkin aiemmin. Samoin Ville Haapasalon kirja voisi olla kiinnostava.
  Kiitokset myöskin kuvaajalle, ihania naisia olette:)))
  Hyvää viikonalkua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kirjavampyyrin onen taivas;) Saran kirja tietty, mutta Haapasalo tuli minulle niin hauskasti 'myytynä', että vaikutuin. R. aikoo lukea Haapasalon ehkä jopa ennen minua...

   Lummies sai käteensä kolme hyvin erilaista kameraa ja tässä nyt kahden satoa. Kiitos samoin;)

   Kiitos samoin sinulle ♥ Minulla on tänään huusholli kuntoon -päivä. Pakkopakkopakko...,mutta taidan kääriä pari joululahjaa pakettiin, että saan samalla hyvää mieltä.

   Poista
 14. Oiii, vaikuttaa sangen onnistuneelta messukäynniltä :). Nyt täytyy sanoa, että odotan erityisen paljon, että ehdit lukea ja blogata Ville Haapsalon muistelmat, luin vasta sen pitkän jutun Helsingin Sanomista ja nyt odotan, että saan kirjan jossain vaiheessa omiin käsiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, aina niin antavaa. Viime vuosi vain jäi vanhan koiruuteni ja miehen samalle viikolle osuneen työmatkan takia väliin.

   No hyvänen aika sentään: Kun Haapasalo minulle ojennettiin, sain kuulla, että 'TÄTÄ KAIKKI ODOTTAVAT'! En tajunnutkaan;) R. yritti jo ottaa kirjan, että hän lukee sen ensin, mutta en taida vielä antaakaan...Se Hesarin juttu Haapasalosta oli vaikuttava ja sen tähden ehkä suostuin tähän yllätystarjoukseenkin. Yksi mies on lyhyessä hetkessä elänyt aivan uskomattomia tapahtumia ja vielä Venäjällä ja filmaa jossain ikiroudan kaupungissa, joten ihan must.

   Poista
 15. Kyllä kirjamessuilla on aina mukavaa. Tunnelma on samalla kertaa sähköinen, markkinamainen ja silti niin kirjallinen. On huikeaa, miten kymmenettuhannet kirjojen ystävät kokoontuvat saman katon alle.

  Oli ihana nähdä perjantaina iltapäivällä. Kiitos sinulle, Saralle, Vapulle ja Lumimiehelle hauskasta ja vilkkaastakin keskustelusta kuohuviinin äärellä. Messujen pieniä juhlahetkiä nämä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, huomaa selvästi, että suomalaiset ovat lukijakansaa. Minua ei häiritse mikään muu kuin ne kovaakin kovemmat kuulutukset ja liian kovalla olevat haastattelut eli la ip jossain vaiheessa kävi mahdottomaksi kuulla toista Panoramassa, joten oli lähdettävä talon ulkopuolelle. Myös lounastimme talon hiljaisimmassa paikassa eli näytteilleasettajissa. Oli voitava keskustella.

   Kiitos sinulle! Kävin jo katsomassa keskikokoista lumitähteä, mutta Pentik myy sitä vain lahjalootassa ja pitää ostaa koko sarja. Leivon sitten pieniä;) Messuista on helppo tehdä juhlaa ellei ole siellä töissä. Kävithän kai myös viini- ja herkkupuolella: Olimme vaikuttuneita ja nyt riittä englantilaisia teekeksejä ilman lisäaineita pitkälle.

   Poista
 16. Kiitos tästä koosteesta, ilolla näitä lueskelen ja siten pääsen maistelemaan minäkin messutunnelmia. YleAreenalla on myös ollut videoita, joita olen katseonut. Ehkäpä ensi kerralla pääsen itsekin messuamaan. Onpa ihastuttavat kuvat ihastuttavista naisista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, ole hyvä. Ehkä sinä olet seurannut jopa minua enemmän;) Ajoita Suomi-lomasi vain kirjamessujen ajankohtaan ja se on siinä.

   Oi kiitos, Lumimiestä saamme kiittää;)

   Poista
 17. Leena, ihanaa että jaat näitä messutunnelmia meille osattomille tuliaisiksi:))
  Oikein hyvää ja antoisaa viikkoa sinulle♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, ah osaton ken meistä lie? Hänkö jolla markkinahumut vai hänkö, jolla tähtiesumut? Kiitos ja ole hyvä. Kaikki kuulutukset ja haastattelut aika lujalla, joten oli ihan pakko mennä välillä viinien ja herkkujen hiljaisempaan maailmaan...

   Kiitos samoin sinulle♥♥♥

   Poista
 18. Huikealta kuulostaa, sekä tapaaminen, shoppailut että kirjahankinnat. Mukavaa alkuviikkoa Leena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, niin piti ollakin, sillä kyseessä miniloma: Muuten en kestäisi tätä remppaa;) Just äsken lähti sähkömies ja huomenna liikkeestä liikkeeseen etsimässä yhtä pientä, mutta erityistä valaisinta...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 19. Katsoin kirjaston varauslistalta Haapasalon kirjan listaa, jossa oli jo 182 varausta. Olin kyllä ajatellut ostaa sen miehelle joululahjaksi, sillä hän on suuri Haapasalo-fani ja katsonut varmaan kaikki sen ohjelmat uusintoja myöten. Kuulin, että kirjasta on jo painettu kolmas painos ja se on käännetty venäjän kielelle. Toivottavasti sen saa kirjakaupasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ihan totta: Nyt mää pyörryn;) Sain vähän tuota suuntaa olevan vinkin ja koska olin altis luettuani sen Hesarin hyvän henkilöhaastattelun, päätin tarttua ns. härkää sarvista. Mutta en ole varma, että ehdin siihen vielä tällä viikolla. Ilmeisesti meillä on nyt jotain, jota kannattaa odottaa. Lumimies yrittää alkaa lukea sitä just, mutta: 1) muistutan kesken olevasta rempasta 2) muistutan Akksel Sandemosen Ihmissudesta, jossa hän voi tutustua toiseen kirjalliseen alter egooni eli Felicia Venhaugiin. Juu, että tällainen julmuri minä olen;)

   Osta se! Siinä kirjassa ja koko Haapasalossa on niin jotain äijää, että kaikki miehet haluavat kai tehdä 'haapasalot'!

   Poista
 20. Voi harmi, en sitten bongannut sinua messuilla missään vaiheessa! Mutta kyllä oli ihanat messut, taas kerran. Minä muuten ostin messuilta sitten sen Ilonan Lumoavan joulun, IHANA! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, en salannut lähtemistäni, mutta eihän sitä ETUKÄTEEN kannata kauheasti julistella. Se oli sen Cision-jutun lopussa, että menen sinne ja annoin kaikille, jotka pyysivät puhelinnumeroni, jotta saatiin tapaamiset järjestymään aikataulullisesti. Tulee uusia kirjamessuja...

   Se ON niin hemmetin ihana kirja♥ Katso tänään Suomen kaunein koti MTV3 klo 20.05, tänään esittelyssä Ilonan ihana koti.

   Poista
 21. Chimanda Ngozi Adichien: Purppuranpunainen hibiskus oli ihana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tšupukka, sain sen ystävltä lahjaksi ja ohjeella: "Tämän nautit hitaasti, ilman blogipaineita." Odotan ehkä joulunajan viipyileviä viikkoja...Kiva tietää, että laatua tulossa.

   Poista
 22. Varmasti ihanat messut tapaamisineen kaikkineen!
  Kiva että saamme olla mukana:)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, täydellisen.

   Ole hyvä;)

   Kiitos samoin sinulle! Lähdössä etsimään alakerran aulaan seinään upotettavaa valaisinta. Laatoitus ohi, mutta nyt sähkötyöt ja sitten...

   Poista
 23. Mainiot messut! Ihana raportti, joka oli niin eläväinen, että saatoin nähdä sinut sieluni silmin. Olisi ollut kiva tavatakin. Sinun suosituksestasi hankin pari kirjaa, jotka esittelen jahka ehdin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, ehdottomasti! Ensi vuonna sitten. Olen aina valmis tapaamisiin;)

   Oi, kiinnostaa! Käyn kohta...Avaan ja vastailen kommentteihin hirväen käryisen lakan tai vahan sivelyn välillä...Sisustuskärpäen iski nyt! Seuraan sinua;)

   Poista
 24. Kiva oli lukea tunnelmiasi ja tekemisiäsi kirjamessuilta. Kiva myös tuo blondien kuva.:)
  Tässä kun luin sun ostoksia ja kommentteja, niin täytyy taas tunnustaa olevansa marginaalissa; muhun Ville Haapasalon karisma ei tee laisinkaan vaikutusta. Olen katsonut ne kaikki 30 päivää -sarjat ja väliin kärvistellyt. Ne on tiedon tasolla melko huonosti toimittettuja (lähinnä tiedon takia näitä katsoin), mutta niitten idea ehkä on enenmmänkin olla Ville Show. Ja miksei, monet tykkää. Tykkään ja arvostan kyllä Ville Haapasalon heittäytymistä ja avoimuutta kaikkeen niissä ohjelmissa. Jos R. innostuu lukemaan kirjan ennen sinua JA ennen Ihmisuden lukemista, niin älä kuitenkaan huoli, mä lupaan palata tähän aiheeseen piakkoin.....;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, olisit tullut kanssani skoolamaan! Kaiken sinäkin huomaat: se on tuo taiteilijan silmä, joka näkee...Hauska ajatus:Nyt vasta tajusin.

   Kuule, olen pissassa nyt Villen kanssa, slllä olen saanut kuulla, että 'jos halua äijien tykkäävän jostain mitä luen, mut on luettava Villestä'! En osaa yhtään sanoa, miten koen kirjan, mutta se näyttää ÄIJÄHYVÄLTÄ eli takuulla miehet tykkää tuosta. Kuvatkin sen mukaisia;)

   Älä masenna mua...Tiedät/arvaat, miten vähän välitän ns. Suomi-showsta...

   Katsos, mun pitäisi lukea tuo Ville ehkä isänpäiväksi, mutta en taida ehtiä...ehkä sitten jouluksi. Sitä ostetaan ja luetaan mielettömästi! Miehet kaipaavat näemmä jotain muutakin kuin naista;) No, R. saa kyllä sitten selvittää mulle, että mitä kicksejä hän kirjasta sai;)

   Poista
 25. Ihastuttavaa oli tavata, vaikkakin pikaisesti! <3

  VastaaPoista
 26. Olen lueskellut näitä messutunnelmia nyt monista kirjablogeista ja tuntuu siltä, että ensi vuonna on pakko päästä Helsinkiin :)

  Kiitos mukavasta tuokiosta messuilla, näin blogin välityksellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, ehdottomasti. Siis tapaamisiin;)

   Ole hyvä ♥

   Poista