sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Winter welcome....ja kohti Lumoavaa Joulua

Olen hulluna talveen ja lumeen. Kynttilöihin, ledeihin, tonnttuihin, villasukkiin, haudutettuun riisipuuroon...
...ensilumeen, lumen tuoksuun, joulun odotukseen, Välikaton Feetun kolisteluun, pörröisiin oraviin pähkinälaudalla...

...lumikoiriin, jotka tuoksuvat lumi-ilolta ja tuhannentuhannen suukoilta ♥     
 Rrrrrakastan vaaleanpunaista yhtä hyvin kuin syystalven lehtien ruskaa.
Periaatteessa olen ostolakossa yhä tyyriimmäksi käyvän remontin takia, mutta olen aina omistanut korkeakorkoisten talvikenkien lisäksi myös kunnon reippaat kengät, joissa tekoturkista. Edelliset ovat nyt 30 vuotta vanhat ja palvelevat aamuvarhain, kun vien oraville ja linnuille ruokaa parvekkeen ruokintalaudoille. Viikkoon emme ole liikahtaneet mihinkään laatoituksen likeltä, mutta eilen piipahdimme vähän tuulettumassa ja löysin kuvan reippaat telvikengät. Ihan mun juttu, sillä icebugit vedän vain lenkille ja näillä mennään pihalla ja nyt päätin että jopa market reissut...Alan selvästi lipsua tyylistäni...vai olisiko se jotain armoa itse kohtaan;)
Kärhöt lumoavat myös lumisina: Kuin peikkometsää...
Lyhtykoisot jaksavat tarjota voimaväriään vielä lumillakin: Mikä ihanuus!
Oravan hätäruokavarasto luumupuussa, jos vaikka viivyn jossain viikonlopun ja närhet ovat tyhjentäneet oravalaudan pähkinöistä...
Olen sitä mieltä, että joulu ei voi koskaan tulla liian aikaisin. Tänään leikkaan syyshortensioiden kuihtuneet kukinnot pois ja teen tilaa pienille kirkkaille ledeille. Sen jälkeen keitän kaakaota ja uppoan ihanan Ilonan Lumoavaan Jouluun....
Jouluruusua saamme vielä odottaa, mutta odotellessa voimme lukea vaikka Satu Kukkameri ja lumen ihme -kirjan, jossa kerrotaan, miten jouluruusun voi saada kukkimaan juuri jouluaatoksi.

Love
Leena Lumi


PS. Käykääpä kurkkaamassa Cherin jouluruusuyllätystä!

36 kommenttia:

 1. Niin, minä pyöräilen töihin vielä (vajaa 10 km)
  ja jouluna saamme ihan tuoreen jeesuslapsen seimeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, minäkin pyöräilen saman matkan, mutta takkahuoneessa;) Sen sijaan kiitos sinun ostin Icebugit ja sen jälkeen ovat lenkit jyrikissäkin nousuissa sujuneet.

   Oi, joulun lapsi!

   Poista
  2. P.S.
   Toivottavasti laitat vähän YLÄmäkeä pyörääsi, minulla maastoja töihin. punttisalissa pari kertaa viikossa muuta treenaan, poikani ohjeitten mukaan. Icebugit hyvät mutta talvirenkaita en hommaa fillariin, mieheni toki pyöräilee koko vuoden.

   Tietysti meillä ihan oma orkesteri jouluaattona! Tyttäreni kanssa laulamme, toiset saavat puhaltaa, kaksi saksofonia, klarinetti, trumpetti, kitara... Jouluisen orjalaakerin punaiset marjat kauniit puutarhassamme nyt (Ilex meserveae 'Blue Princess' och 'Blue Prince' kestäisivät ehkä siellä).

   Poista
  3. Sopivasti vastusta. Meillä on lenkillä loppunousu kuin vuorikiipellyä. En ole KERTAAKAAN kaatunut ostettuani icebugit.

   Niin meilläkin joskus...sitten Meri myi pianonsa pois...Käyn kurkkaamassa, jos vaikka olisi kuvia...

   Poista
 2. Ihanaa Joulun odotusta sinulle Leena!

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis postaus Sait jopa minutkin ajattelemaan hetkisen positiivisemmin talvesta. Minä olen henkeen ja vereen kesäihminen ja talvi menee kuin horroksessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, varo vain: teen sinusta vielä lumi-ihmisen;) No talvessa on sekin ihanaa, kun saa välillä olla horroksessa, olla kuin vaihtolämpöinen eläin. Minä olen kai sen verran introvertti, että suven kiihkeä meneminen ja tuleminen, vöyhötys jo aamuvarhaisesta iltamylöhään, otaa päähän. Kevään julma valo kun lehti ei ole vielä puussa on karmeaa ja jos voin, lähdenkin silloin pois Suomesta. Pidän loppusuvesta, kun illat ovat pimeät, mutta vielä lämpimät eli kyllä siellä suvessakin se hyvä kohta löytyy;)

   Poista
 4. Meilläkin on maa valkoisena ja heti tuli joulufiilis. Tämä ei kuitenkaan ole vielä joululumi. Minullapa kukkii musta jouluruusu, Lucy Black.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kannan joulua sydämessnäi kautta vuoden. Ei, ei todellakaan, mieskin minua jo siitä varoitteli...;)

   Ei ole totta! Mää tuun nyt...

   Poista
 5. Ihanan lumisia kuvia...me saamme varmasti vielä odotella lunta, mutta katselen mielelläni muiden lumiukkokuvia.
  Reippaannäköiset kengät olet löytänyt ja kelpaavat kyllä markettiin. Itsekin laitan aina korkkarit ja siistimmät vaatteet päälle kauppareissuille varsinkin kaupungille. Kiva tällätä välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, jotenkin lumiukot ovat vaan niin...lunta ja talvea ja hyvää mieltä.

   No niin minäkin olen laittanut, mutta myös lähimarkettiin. Tästä lähin ruokakauppamme saa kestää minua noissa reippaammissa kengissä.

   Poista
 6. Minäkin tykkään joulunajasta todella paljon, mutta sen odottaminenhan on sitä "raastavinta" aikaa... =D Meillä satoi lunta, argh, en halua vielä, tuntuu että joulun pitäisi olla jo lähempänä, mutta ei olla edes lokakuun lopulla. Minähän olen sellainen kaikki tänne mulle nyt ja heti- tyyppi, joten toivoisin syksyn jatkuvan pidempään, ettei ala tulla liian odottelevia fiiliksiä... =D Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, eikö odottaminen ole juuri ihaninta....;) Minäkin myönnän, että kaksi viikkoa liian aikaisin, sillä pidän myös pitkästä sykystä. Nyt on osa puutarhan töistä vielä tekemättä, mutta Lumimies lupasi, että tämä sulaa vielä. Samaa miletä: Pitkä syksy on ihana ja siitä sitten suoraan jouluunelmiin!

   Kiitos.

   Poista
 7. Ihanaa joulunodotusta ja paljon lunta toivon sinulle,erityisesti joulun aikaan.Viime viikolla näin täällä yhdessä kaupassa aika kamalan puhallettavan joulupukin........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos samoin sinulle. Onneksi Keski-Suomessa on melko varmasti jouluna lunta, Satakunnassa se ei ollut ollenkaan selviö ja olenkin viettänyt monta mustaa joulua...

   Hui, ei kuulosta oikealta lumiukolta;) Minulla on tuo Winter welocme .juttukin puuta ja tuo toinen ukko pöydällä myös.

   Poista
 8. Kuukausi sitten oli ihan kauhuissani, kun näin kaupassa joulukoristeita, mutta nyt olen jo vähän alkanut odottelemaan sitä adventtiaikaa, vaikka meillä on tänään +21C eikä ole vielä ihan oikea tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, äläs ny;) Minä taas olen eräillä Saksan syysmatkoilla ilahtunut, kun olen nähnyt joulua kaupoissa. Suomessa, JOULUMAASSA, sitä oikein pidätellään tulemasta esiin ennen isänpäivää. On vaikea esim. löytää joululahjapaperia tms. ja syyksi sanotaan, että 'ei ennen isänpäivää.' Nyt minulla on lahjapaperi aina kotona, joten...;) Mutta on lahjoittelukin vähentynyt. Onpa teillä vielä lämmintä.

   Poista
 9. Ihana talvi, samaa mieltä ja joulun odotusta, jeeee ♥
  Kauniit hanskat ja upeat kuvat.
  Leenalle hyvää iltaa.

  VastaaPoista
 10. Onneksi joku (Parasystäväni lisäksi) valaa minuun uskoa että pimeästä marras- ja joulukuusta voi selvitä. Ylistät niin postauksessa pimeän kauden eittämättömiä iloja että vähän valui minuunkin.
  Ps. Parasystäväni rakastaa myös loppusyksyä, koska saa kääriytyä lukemaan eikä valo häiritse eikä pakota ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inna, onneksi on sitten meitä Valonkantajia kesän lapsille tässä Suomen pimeässä syksyssä;)

   Tykkäänhän olla ulkona, sillä on iso puutarhakin, mutta luulen, että ymmärrät, mitä tarkoitan eli just tuo, ettei TARVITSE vaan voi niin halutessaan vaikka kääriytyä pehmeään huopaan ja lukea. Kesällä tulee jo aamusta ihan paniikki kun kaikki ryntäilevät ympäriinsä heti kun aurinko nousee ja sitä kestää sen laskuun, joten kesällä Suomessa ei voi rahoittua eikä levätä. Olen muutenkin levoton sielu, joten talvi ja pimeys on minulle tarpeen, mutta kynttilän ja lumen valo on auvoa. Miten kuulen sinun nauravan;) Kerro terveisiä ystävällesi!

   Poista
 11. Kun lunta on saatu, siitä se joulu lähtee..:))
  Kiitos ihanasta postauksesta, Leena-IkiIhaNainen♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, juu, se alkaa lumen valosta.

   Kiitos sinulle ja ole hyvä, Aili-IhaNainen♥♥♥

   Poista
 12. Kaunista lumitunnelmaa sinulla, tuli aivan jouluolo!
  Tunnelmallista iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. Ehkä me olemme jo sen tarpeessa, jouluolon.

   Kiitos samoin ♥

   Poista
 13. Minä olin juuri kesässä, joten jouluttelu ei ole vielä alkanut. Ja lumikin on vielä kaukainen muistikuva mieleni sopukassa. Mutta sait kaiken kuulostamaan odottamisen arvoiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, tiedän ja yritän ehtiä katsomaan: Olet huomenna eka listallani, olen nyt istunut yli 8 tuntia, vaikka tänään piti olla selän lepopäviä. Innostun aina kaikesta kauniista ja sitten...

   Ah, luntalunta, tulet kauniisti täällä saamaan. Puhdasta puuterilunta!

   Poista
 14. Kivoja joulu-ja lumifiilistelykuvia!:) Täällä ei vielä ole lunta, eikä sen vielä niin väliäkään vaikka rakastankin lunta. (sielläkin kait ilmat vielä lämpiää ennen todellista talven tuloa) Mutta silti olen näissä sun postauksen tunnelmissa oikein hyvin jo mukana; syksyn ekat glögit on jo juotu ja tokat ja.., viikolla tein riispuuroa kanelilla ja sokerilla (tavallisesti teen laiskana/kiireisenä nopeammin hautuvan puuron) ja menin sitten jo ostamaan Fazerin piparkakkusuklaatakin. Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

  Hienot nuo kengät! Varmasti hyvät jalassa&hyvä kävellä, mutta myös kivan näköiset! Mä rakastan kauniita saappikaita koroilla, mutta kun kävelen suunnilleen kaikkialle, niin käytännöllisyys yleensä voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos. Ilmat lämpenevät, sanoi meidän Säätiedotus;) Minäkin tein riisipuuroa oikein kunnolla hauduttamalla...Viime vuodelta olisi vaalea glögiä yksi pullo kellarissa.Oi, minulle ei saa kertoa mistään piparkakkusuklaista. Yksi ystävä just kertoi Geishadominosta...ihan tarkoituksella;)

   Ilmeisesti sitä alkaa hakea helppoutta! No mieti nyt: Marketeissakin olen ollut ikäni koroilla, mutta nyt se on ohi. Aika kiva tulla järkeväksi;)

   Poista
 15. Kun katselin kuviasi, huomasin , että jouluhan on hujauksessa täällä kohta on marraskuu ja se menee nopeasti ja sitten alkaa joulukuu, toivottavasti se kuluu hitaasti. Joulu on niin lämmin ja tunnelmallinen juhla herkkuineen, että sen toivoisi kestävän muutamia viikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, se on aina ennen kuin ehdimme edes huomata. Marraskuu on meni viime vuonnakin niin että en kunnolla huomannut. Joulukuussa eleteään hitaasti nauttien, läsnäollen.ja sitten itse joulu venytämme niin että elämme joulunaikaa muutamia viikkoa, kuten oli ennen vanhaan. Se oli monissa taloissa tapaamisten ja pitojenkin aikaa: ja meno alkoi usein tapanista ja jatkui jopa yli loppiaisen.

   Poista
 16. Oi kuinka ihana postaus ja voi kuinka minunkin sydäntä lämmittää joulun lähestyminen. Joulu ei voi koskaan tulla liian aikaisin. :)

  Täälläkin tykätään villasukista, ensilumesta ja haudutetusta riisipuurosta. Varovaisesti soitellaan jo kauneimpia joululauluja ja suunnitellaan pihavaloja takapihalle, kun ensilumi on laskeutunut kukkapenkkien päälle. Kynttilät luovat tunnelmaa joka ilta kun glögi lasien kanssa kömmitään viltin mutkaan. Voi tätä ihanaa odottavaa tunnelmaa, joulu on kohta täällä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aletheia, kiitos. Ja minä odotan joulua koko vuoden;)

   Arvaa odotanko, että saan pihavalojen asentajan irti laattojen saumaamisesta;) Nyt on jo niin pimeä aika, että pienet, kirkkaat ledit puutarhaan tähdiksi pensaisen ja puiden oksille. Ja ne eivät ole joulu- vaan talvivaloja eli sammutamme ne vasta helmikuun lopulla.

   Minulla on nyt kaakaovaihe - vasta. Otan illalla ison mukillisen kaakaota yöpöydälle ja nautin siitä kera kirjan.

   Vuoden paras aika kaikki tästä jouluun ♥

   Poista