keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

SOSULI MENI NAIMISIIN HOSULIN KANSSA JA...

Sosuli meni naimisiin Hosulin kansa. Kaksikolla oli kuitenkin niin kiire aviovaloja vannomaan, etteivät he ehtineet edes omiin häihinsä. He saivat sitten lapsen, jonka nimi on Nipsu ja lisää voitte lukea Muumipan urotöistä tai täältä 

Vaikka olenkin päättänyt, että kerään enää vain elämyksiä ja harkitusti kirjoja, lisääntyi muumimukikokoelmani jälleen yhdellä mukilla. En pysty vastustamaan pinkkiä!  Kiitos Bessu♥ Luulin että elämäni viimeisin muumimuki olisi ollut Iltapurjehdus, joita tietysti on kummallekin omansa.  Luonnollisesti muumimukeille on oma telineensä.

Ja tässä Iltapurjehdus:
Je Ne Sais Pas

38 kommenttia:

  1. hosuli ja sosuli on musta kauheen kivoja, kun ne pisti nappikokoelmansa yhteen ja asuivat kahvipurkissa "muumipapan urotöissä" :) hirveen kivoja! mussa on samaa kaiken kerääjää ;) muumimukeja mullekkin on kertynyt hurja määrä. on ne vaan kivoja. nyt oon alkanut vähentää hankkimista, muumeilua voi toteuttaa niin monella tapaa :D ja ohos! nyt tuleekin niin paljon asiaa, että jätän loput jonkin postaukseni yhteyteen :)

    VastaaPoista
  2. En ole vielä ostanut Sosulia, mutta kyllä sekin "kokoelmaani" tulee ;) Tohdinko edes sanoa, että meillä Muumi-mukeja on kertynyt tässä noin 10 vuoden aikana jo noin parisenkymmentä. Sesonkimukeja lukuunottamatta ovat jokapäiväisessä käytössä niin oman perheen kuin vieraiden kesken.

    VastaaPoista
  3. Söpö. Mullakin on tuo iltapurjehdus.

    VastaaPoista
  4. Pienen mökin emäntä, tästä suloista juoda vaikka iltapäivätee. Mukin toisella puolella Sosuli istuu takan ääressä.

    Akissfromthepast, voithan tehdä ikioman muumipostauksen tyyliin 'muumit ja minä'.

    Ystävälläni, joka pitää minut muumimukeissa on keittiössä iso hylly seinästä toiseen seinään täynnä muumimukeja: Hän on kerännyt jokaikisen.

    Minä nykyään kirjamuumeilen ja mukimuumeilen. Kun Meri oli pieni oli mielettömästi asumuumeilua etc.

    VastaaPoista
  5. Allu, Iltapurjehdus on niin romanttinen ja kauniit värit, mutta tykkään kyllä tästä Sosulistakin. Kaikki pinkki uppoaa nykyään.

    Susa, parikymmentä...en ikinä uskaltaisi julkistaa, paljonko niitä on ystävälläni, mutta vielä sinä ehdit;-) No, meillä olisi varmaan about 15, mutta olen antanut Merille mukaan niitä myös kun muutti Hesaan.

    On hyvä, kun olet tarkka sesonkimukien kanssa. Mulla kävi Kaikkien Aikojen Kauneimman Joulumuumimukin Kanssa virhearvio...Se oli se kultaisin niistä, vaalein, jouluisin.

    Jokaikinen ip nautin teetä muumimukista.

    VastaaPoista
  6. Kiitos itsellesi Bestis, olipa taas piristävä iltapäivä. Mikään ei voita ystävyyttä ja "maailmanparannuskaffeja" :)

    VastaaPoista
  7. Anne, se tehosi: Minä nuorruin!

    Uusiksi xx-päivänä. Otan kaaran. Tavataan siellä xx.

    "Olet ihana,
    tiesitkö sen?
    Et yritä olla sen parempi
    kuin olet.
    Ja miksi yrittäisitkään,
    kun olet suurenmoinen
    juuri tuollaisena!"

    - Sinikka Svärd -

    VastaaPoista
  8. Annoin omat mukit miniälle, siellä on enemmän käyttöä niille, mutta jätin prinsessoille on omat mukit ja kipot tänne. Nyt saan sitten ostaa vielä yhdet, katsotaan ensin kumpaa mallia on kolmas tulossa ♥

    Tuo olis ihana, jos...

    VastaaPoista
  9. Pepi, olen vakavasti harkinnut, että kummipojalle pitäisi hankkia muumimurokulho yms. meille. Siis keksin syytä, kuten huomaat.

    Arvasin, että sinne suuntaan teillä nyt mennään. Onnea♥

    Mulle tämän on ihanin, sillä Bessu tietää, mistä pidän. Eli meillä ei ole ollnekaan jossia;-)

    VastaaPoista
  10. Muumit on ihania : ) Ihana kokoelma Sinulla noita mukeja.

    VastaaPoista
  11. Oih, tuota Iltapurjehdusta en ole ennen nähnytkään! En kerää (kustannussyistä) Muumimukeja, mutta tuon kyllä kovasti haluaisin saada...

    VastaaPoista
  12. Erjuska, he ovat! Kokoelma elää, sillä laitan talvimukit suveksi pois, ja otan esille kesäisemmät.

    Elma Ilona, Iltapurjehdus on ensimmäinen muumimuki, josta vähän sekosin. Katsos rakastan merta ja veneilyä ja tuon mukin värit...ostin meille kummallekin omat ja sitten vielä tyttärelle ja yhdelle ystävälle lahjaksi ja...

    En millään muista oliko tuo Iltapurjehdus sesonkimuki. Esim. Iittalan myymälät sen tietävät.

    Tyyriitä ovat. Niinpä en niitä ostakkaan - enää, mutta eräs ystävä pitää huolen, että en jää ilman.

    Toivon, että saat oman Iltapurjehduksesi!

    VastaaPoista
  13. Niin juuri.. sinäkin <3. Tavataan :)

    VastaaPoista
  14. Miniä eli pojan vaimoon ihan retkussa
    Muumi-mukeihin<3

    VastaaPoista
  15. Ihana Sosuli! Se pitää kyllä hankkia. Minä kerään niitä muumimukeja, joiden hahmoista pidän ja mukeja on kertynyt n. 25. :) Iltapurjehdus on ehdoton suosikkini ja lisäksi kaikki jouluaiheiset mukit. Iltapurjehduksesta juon vain syntymä- ja äitienpäivänä.

    <3

    VastaaPoista
  16. Iltapurjehdus oli muumien 65-v juhlavuoden muki ja sen myynnistä meni joku summa Itämeren suojeluun.

    VastaaPoista
  17. Oli ihan pakko ostaa tuo sosuli-muki, kun sen on niin herttainen : ) Olen jo muuten ajatellut, että meillä on vähintäänkin tarpeeksi muumimukeja, mutta ei kait yksi lisää tee pahaa.
    ; )

    VastaaPoista
  18. Heh..Hosuli ja Sosuli...mistä ne keksikin näitä hassun hauskoja nimiä...Leena täällä toinen muumikuppien keräilijä...:)noita ei vielä olekkkaan..pitää hankkia kun on niin suloisen värinenkin.

    Aurinkoa päiviisi Leena, kevät on täällä!

    VastaaPoista
  19. Aili, 'rekussa muumimukeihin' kuulostaa hauskalta;-) Minäkin olen retkussa näihin mukeihin.

    Katja, minäkin, kranttu nainen, vain niitä, joista pidän. Joulumukit jouluhullun pitää hankkia kaikki. (Hankkia on outo kiertosanan ostamiselle...;-)Nyyyh, annoin kaikkein kauneimmna joulumukin jouluhuumassa lahjaksi pienelle tytölle vuonna x, kun luulin, että saan sitä vielä joulun jälkeen. Nyt se maksaa satoja euroja.

    Iltapurjehdus ylittää kaikki, joten siinä kohdin saikin mennä vähän överiksi. Minäkin sitä vähän säästelen, vaikka on varamukikin. Kaikki maistuu Iltapurjehtien paremmalta...

    VastaaPoista
  20. Allu, muistan. Tein siitä oikein postauksenkin. Kunpa Elma Ilona nyt löytäisi sen vielä jostain kohtuuhinnalla, sillä sehän oli sesonkimuki.

    Anne, minä sanon jokaisen mukin jälkeen, että 'tämä on sitten viimeinen, paitsi jolumukit'...Antaa muumi-ilon virrata!

    Tuija, no minä olin ihan Sosulin ja Hosulin unohtanut ja Bessu kertoi, että Hosuli on muka Sosulin lapsi, mutta minulle tuli mieleen, että oudotsti muistuttaa Nipusa, joten tein eilen tutkimusta, josta kävikin ilmi, että olivat pariskunta.

    Tiuhti ja Viuhti ovat myös hauskat nimet. Ihan kuin meidän Meri ja yksi Tuuli;-)

    Ja sitten siellä olisi vielä Surku ja se Titi-uu. Olen ottanut Muumimuki oikeudet omistavaan Janssonin suvun jäseneen yhteyttä, että myyntiin tulisivat myös Tuittu ja Nyyti -mukit. Se olis sitten minä ja R.(lue: rakas).

    Tuija, et voi jatkaa ilman tätä pinkkiä. Ja mieti kuinka hauskaa nauttia kaakaota tai teetä Sosulista.

    Kiitos samoin! Niin täälläkin!

    VastaaPoista
  21. Tuota ihanaa vaaleanpunaista mukia olen kaupoisa katsellut ja hypistellyt, mutta vieläkään en ole ostanut.
    Väri on kyllä huumaavan keväinen!

    VastaaPoista
  22. Vaikka rakastankin Muumeja yli kaiken, on sentään yksi asia mihin en ole hurahtanut. Mutta miniäni on, heillä on varmasti kaikki mukit ja murokupit. Minulle ovat Tove Janssonin kirjat sen sijaan ihan must.
    Mut silti; tosi söpösiä nämä pinkit mukit ovatkin!

    VastaaPoista
  23. Anja, uskoisinko sinua sen nekkapostauksen jälkeen;-) minäkin muuten kerään Arabian vanhoja maitokaatimia (mikä niiden oikea nimi on...), mutta olen hyvin valikoiva ja niitä on alle 10. vanhin on yli sata vuotias.

    Minä en enää ITSE osta näitä mukeja kuin jouluna ja en aina silloinkaan, sillä Bessu on nopea.

    Meillä on Janssonin ja Lindgrenin kirjoja joka lähtöön. Myös.

    VastaaPoista
  24. Soolis, osta se itsellesi synttärilahjaksi! Minä ostan silloin taas puun;-) Meillähän on jo toukokuulla...

    VastaaPoista
  25. Teen paljastuksen: omistan 18 muumimukia :D tosin ihan kaikki eivät ole käytössä. Silti huomaan haikailevani Hosulia... ja miksi minulla ei ole Iltapurjehdusta kaapissa?! Järjettömän hieno ♥

    VastaaPoista
  26. Naakku, hyvä sinä;-) Sait minut nauramaan...ihanaa. Mutta mikä mieletön tragedia,että sinulla ei ole Iltapurjehdusta! Se on ainoa muumimuki, joka vei minut yli rajan ellei lasketa sitä yhtä joulumukia, jonka annoin vähän vahingossa pois...

    Siis vielä hienompi kuin tuossa kuvassa. Jouduin suurentamaan sitä ehkä hiukan liikaa eli nuo värit, mutta vieläkin houkuttavampi.

    VastaaPoista
  27. Ihana biisi sinulla tänään =)

    Iltapurjehdus kihlatun kanssa tai susiparina tai ihan miten vaan on mitä innostavin ajatus. Vaaleanpunaisen iltataivaan alla.

    Hmmmm ;-)

    VastaaPoista
  28. Birgitta, kiitos! Tämä on Akissformthepassilta opittua. Nuoret miehet tietää!

    Juuri niin!

    VastaaPoista
  29. Juma...siis: Akissfromthepastilta!!!

    Olen itse sanonut, että miten hieno nimi hänellä onkaan...

    VastaaPoista
  30. Hyvä idea. Ostan itselleni synttärilahjaksi. Osta sinä se puu.
    :D

    VastaaPoista
  31. Iik! Juuri mietin että tarvitsisin uuden Muumimukin, hiihtokisamukista kun olisi hassua juoda kahvia kesällä.. Ja nyt tuollainen! Kiitos Leena tästä!

    VastaaPoista
  32. Linnea, hiihtokisamukit ja muut talvimukit menevät tänään minulla komeroon ja suvimukit tilalle. Nyt sun ei auta muu kuin lähteä Sosulia noutamaan;-) Ole hyvä!

    VastaaPoista
  33. Sosuli noudettiin päivällä kauppareissun yhteydessä :) Kyllä kelpaa huomenaamulla juoda aamukahvit! Pitää varmaan sitten hankkia miehelle vielä Hosuli-muki kaveriksi.

    Minulla on vain tuon hiihtokisamukin lisäksi sininen Muumipappa-muki, mutta se asuu äitini luona, ja siitä juon aina kun olen kyläss. Mutta eiköhän näitäkin meille jossain vaiheessa siunaannu lisää.

    VastaaPoista
  34. ;-)

    No kyllä kelpaa! Onko Hosulikin sitten ilmestynyt...

    Minulla on Tiuhti ja Viuhti, kaksi Iltapurjehdusta, Muumimamma, Tuutikki, monta joulumukia, Mymmeli, Vilijonkka ja Taikatalvi. Muutamia olen antanut tyttärelle, kun ei mahdu mihinkään. Luultavasti Nuuskamuikkunen on lähtenyt Merin matkaan, koska en sitä nyt havaitse.


    Paras ystäväni voittaisi Suomen mestaruden muumimukien keräämisessä. Kun hän rakensi uutta taloa/kotia, keittiöön sunniteltiin pitkä hylly seinästä toiseen seinään vain muumimukeille!

    VastaaPoista
  35. Juu, kyllä siellä kaupan hyllyllä oli myös violetti Hosuli-muki :)

    Äidille ostin Vilijonkan joskus lahjaksi, kaikella rakkaudella tietysti!

    Ja voi muumimukihylly! Aikamoista.

    VastaaPoista