tiistai 26. huhtikuuta 2011

AKISSFROMTHEPAST SAA KLIIVIATKIN KUKKIMAAN!

A Kiss from the past on mukavatunnelmainen blogi, jossa käytyään tulee hyvälle tuulelle. Siellä kukkivat jopa kliiviat, joita minä olen tappanut monia, monia.. Olen niin puurtaja, raataja, että minun on saatava myös väliin jotain muuta kuin kirjabloggaamista ja tänään on vahvasti ollut sellainen päivä. Olen jo jonkin aikaa harrastanut mm. muutamia sisustusblogeja etc. ja osa löytyykin oikeasta sivupalkistani. Suosittelen Akissfromthepast -blogia tosikoille, uupuneille, uusia juttuja etsiville, hymyä ja iloa kaipaaville. Löytyy takuulla myös ihan konkreettisiakin ideoita. Nyt odotan vain, että saan ne kliivian elossapitämisohjeet, joihin takuulla liittyy jälleen jotenkin kuu...

Sabor a Mi

kuva Akissfromthepast

14 kommenttia:

 1. Kliiviahan on vanhan ajan vieraskamarin vakioviherkasvi. Salimainen sisustus lienee eduksi. Pappiloissa kliiviat pärjäsivät erityisen hyvin. Lämmitys kliivialle on järjestettävä sellaisilla tyylikkäillä koristelluilla uuneilla. Ainakin puulla. Talven pimeään aikaan huoneen on oltava riittävän viileä.
  Kyllä sen silloin saa kukkimaan.
  Tosi siisti puutarha teillä, sanonpahan tässä samalla kiehtovaan kartiokuusipostaukseesi viitaten.

  VastaaPoista
 2. Avletto, olen käynyt sellaisissa saleissa: Ne ovat talvella tosi viileät. Olen itse asunut yli sata vuotta vanhassa talossa, jossa mm. kaakeliuunilämmitys salissa. Sielläkin onnistuin tappamaan sekä kliiviat että kentianpalmut. Noista palmuista en nyt tähän taloon niin, mutta minun vanhaan piironkiini sekä pariin muuhun vanhaan mööpeliin sopisi kliivia hyvin. Yksi ongelma on varmaankin riittävä viileys, mutta on siinä jotian muutakin ja se liittyy kuukalenteriin...


  Niin...oikein super sisäkukkatappaja menestyy puutarhassa;-) Se on mun laji. Kiitos!

  VastaaPoista
 3. No ei mikään ihme! Kiva blogi,kävin katsomassa:)

  VastaaPoista
 4. OO kiitos leena <3 :D
  tämä oli upea juttu =)

  kliiviaan nyt vaan sitä kuukalenteria Sarin puutarhablogista, siellä oli juttua kliiviastakin, että ei kannata syksyllä kastella, ja keväällä enemmän sitten vettä.
  Mulla on täysi luotto että sinunkin kliivia vielä joskus onnistuu leena :)

  ja mitä viileisiin huoneisiin tulee.. minä viihdyn viileässä. Minulla on talvella olla noin +18 lämmintä sisällä, jotkuthan pitää jopa +25 sisällä lämpöä kokoajan. talvellakin kovilla pakkasilla tuuletan ikkunat auki :)

  VastaaPoista
 5. Vastaan Leena sulle tänne, kyllä meillä tehdään sisälläkin remonttia, vielä pahasti kesken ja olen yrittänyt olla ajattelematta sitä, heti kun on pari huonetta pois käytöstä, niin meidän perheen asiat on ihan sekaisin, mitään ei löydy ja pyykkihuolto tökkii...mutta ehkä ensi viikolla on laatat seinissä ja lattioissa.(meillä on työmiehet remppaa tekemässä)

  Mutta onneksi sain mieheni innostumaan myös tekemään niitä istutuslaatikoita, jos saisin vaikka kasvimaasta jotain aikaisksi.

  VastaaPoista
 6. Jael, minä otaksun, että sinulla ja Akilla on sama musiikkimakukin...Liity joukkoon!

  VastaaPoista
 7. Tuija, hyvä kun kerrot, sillä luulin jo erehtyneeni henkilöstä ja mietin illalla, että 'kuka kumma teki remppaa?'

  No, teillä on nyt sittent odelinen projektikevät. Minä muistan meidän saunaremonttikevään, kun kylvimme ulkona huhtikuussa kuutamolla...oli pakkastakin, mutta tunnelmaa;-)

  Minä olen kokonaan lopettanut kasvimaaharrastuksen. Aloitin sen 4H-kerhossa 14 vuotiaana ja täälläkin vielä vuosia sipuleita ja räätikkäitä ja tilliä...Nyt on ruman ja työlään kasvimaan tilalla lumoava hedelmäpuutarha kärhöineen. Yrtit ja salaatit tuelvat ruukuissa kauniimmin eikä tarvitse kitkeä.

  Intoa silti sinulle kasvimaasi kanssa. Onnistut varmaan tekemään istutkset niin, että näyttää myös kauniilta.

  VastaaPoista
 8. Akissfromthepast, no minäkin pidän viileästä. Siksi kaappini pursuavatkin neuleita ja villasukkia;-) Minulle tulee liian lämpimässä huono olo.

  Mutta kliivia viileysvaatimus voi olla,otaksun, talvella jopa +16. Ne salit, jotka olen nähnyt ja niissä näitä menneen maailman kaunottaria, olivat +16. Jos tuli vieraita talvella, avattiin vähän enempi ovi tupaan päin ja sytytettiin kynttilöitä.

  Kastelun hallitseminen on minun ongelmani. Parhaillaan kituu se traakki ja viirivehka. Muut ovat jo sopeutuneet. Ostan uuden kliivian jossain vaiheessa komeasti kukkivana, sitten kuvaan sen ennen minua ja jälkeen minun;-)

  Ole hyvä vain! Olet ansainnut.

  VastaaPoista
 9. Minullakin oli kerran kliivia, se kukki kauniisti syksyllä, talven aikana sain sen kuolemaan. En tiedä mikä meni vikaan.

  VastaaPoista
 10. Unelma, minullakin on ollut MONTA kliivia-) ja nekin kukkivat ensin kauniisti, mutta sitten...

  Meidän täytyy nyt Akin ohjeen mukaan kääntyä sarin puutarhablogin puoleen!

  Kiva kuulla, että sinäkään edes et pärjännyt kliivian kanssa. Minusta kysessä ei ole vain minun huonous, vaan tuo kukka on kranttu.

  VastaaPoista
 11. Muutama vuosi sitten Viherpihalehdessä oli juttua klivian hoidosta. Ohjeeksi suositeltiin kliivian viemistä kesäksi ulos, niin olen tehnyt ja joka kevät kliiviani kukkii iloisesti.

  Sinänsä kliivia on kaunis, vaikka ei kukikaan.

  VastaaPoista
 12. Marjatta, sovellan tuota anopin ohjetta lehtikaktuksiini. Ei ole tullut mielennkään kliivian kohdalla. Kiitos vinkistä!

  Sehän siinä onkin, että jos saa edes lehdet pidettyä kiiltävinä ja elossa, se on sinällään kaunis.

  VastaaPoista
 13. Hello Leena,
  very, very beautiful photo and flowers!
  congratulations

  VastaaPoista
 14. Hello!

  Thanks! It's very nice, but not mine. All congratulations to Akissfromthepast.

  Have a nice day, Antonio!

  VastaaPoista