torstai 27. lokakuuta 2011

CISION LISTASI KIRJALLISUUSBLOGIEN KYMMENEN KÄRJEN

Hei!

Painostettuna eli ystävät meilaavat ja kehoittavat tämän julkaisemaan, joten olkaa hyvä:

Medianäkyvyyden kansainvälinen asiantuntija Cision on listannut Suomen kirjallisuusaiheisten blogien kymmenen kärjen. Listan kärkisijan valtasi Antiaikalainen-blogi.

Cisionin lokakuisen blogilistauksen aihe kirjallisuus on vuotuisten Helsingin Kirjamessujen käynnistyessä erityisen ajankohtainen. Kirjallisuusblogilistauksen ykkössijalle nousi Antiaikalainen-blogi. Kärkikolmikkoon sijoittuivat myös Kirjailijan häiriöklinikka sekä Sallan lukupäiväkirja.


Antiaikalainen sisältää pitäjänsä, vantaalaisen kirjailijan ja toimittajan Tommi Melenderin mietteitä kirjallisuudesta, uusista julkaisuista ja ajankohtaisesta kirjallisuuskeskustelusta. Melender on pitänyt blogiaan helmikuusta 2007 alkaen. Toiselle sijalle listattua Kirjailijan häiriöklinikka -blogia pitää kirjailija Kirsti Ellilä, jonka päiväkirjamaiset postaukset ovat sävyltään elämänmakuisia ja humoristisia. Kolmanneksi listalla sijoittui Sallan lukupäiväkirja -blogi, jonne lukemista harrastava Salla kirjaa muistiin lukemiensa kirjojen herättämiä ajatuksia.

Top 10 -kirjallisuusblogit Suomessa lokakuussa 2011


(Lähde: Cision Plan and Connect Finland Oy)


1. Antiaikalainen
2. Kirjailijan häiriöklinikka
3. Sallan lukupäiväkirja
4. Jäljen ääni
5. Grafomania
6. Sokeripala
7. Bokbabbel
8. K-blogi – koko lailla kirjallisesti
9. Leena Lumi
10. Kirjoittajatreffit

Ja tässä perustelut:

Cisionin top-blogilistaus perustuu seuraaviin arviointikriteereihin:– Onko kyseessä blogi? Cisionin määritelmän mukaan blogin tunnistaa kolmen ominaisuuden perusteella: sen sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa. Jätämme toimituksellisten medioiden kuten uutissivustojen blogit listauksen ulkopuolelle, sillä valtamedian vaikutus blogiin on selkeän suosiva.


– Minkä maalainen blogi on? Cision määrittelee blogin kotimaaksi sen, missä sen kirjoittajan voidaan olettaa asuvan. Jotkut sivut käyttävät .fi-verkkotunnusta, toiset paikannetaan kielen perusteella.

– Onko kyseessä top-blogi? Blogin sijoitukseen listauksessa vaikuttavat lukijoiden määrä ja blogiin tehtyjen viittausten todennäköisyys muualla verkossa (esimerkiksi hakukoneiden hakutuloksissa tai Twitterissä).


Cisionin menetelmässä käytetään algoritmia, joka peilaa kahta keskeistä mittaria websivustojen suosiota vertailtaessa: linkityksiä ja uniikkeja kävijöitä (kk). Muuttujia painotetaan siten, että arviossa saadaan tasapaino sen hetkisen kävijäliikenteen ja blogin tulevan aseman vaikutuksen välillä. Arvioimme siis jokaisen vertailussa mukana olevan blogin nykyisen suosion ja todennäköisen suosion tulevaisuudessa. Lisäksi top 50 -blogin osalta arvioidaan muita muuttujia, joista tärkeimmät ovat päivitystiheys, päivitysten lukumäärä sekä bloggaajan ja lukijoiden välinen vuorovaikutus. Vuorovaikutuksen laajuutta arvioimme paitsi blogin kommenteista myös blogin ulkopuolella, kuten Twitterissä ja Facebookissa, käydystä keskustelusta. Kehitämme jatkuvasti sosiaalisen median tutkimusmenetelmiämme sekä arvoimme uusia mittareita ja tietolähteitä. Pyrimme mittauksissa mahdollisimman täsmälliseen lopputulokseen

***

Tästä ei ylemmäs mennä. Se mikä menee ylös, tulee myös alas. Minä en myöskään ehdi seurustella facebookissa, sillä luen. En aio lähteä twitteriin, joten sekin minulle miinusta. Elän lukeakseni ja kaikki rakkaudesta kirjoihin!

Toisaalta, takana on kohta 3 vuotta, 3000 postausta ja 300 000 kävijää, joten laittaa miettimään...huomista.

***

Kirjamessut lähestyvät ja juuri tämä omituinen viikko saattaa olla blogihistoriani oudoin, sillä ehkä ei tule yhtään kirjaa! Olen joka ilta päässyt aloittamaan lukemisen vasta klo 23, sillä kaikki on toisin kun Päämies on kotona. Mies on yllättävän työllistävä yksikkö. Ollessamme koiruuden kanssa kahdestaan, ei pyörinyt pyykkikone, ei astianpesukone, enkä laittanut edes ruokaa, vaan kävin ulkona syömässä tai söin leipää ja jogurttia sekä hedelmiä. Selvisin koko viikosta parin tunnin siivoussulkeisilla pari tuntia ennen Päämiehen kotiutumista. Olen syntynyt boheemielämään...

Olen nyt Jekaterinburgissa - taas :) En haluaisi tehdä sitä nyt hötkyillen. Luulin, että minulle ei voi tulla eteen enää mitään uutta Nikolai II:sta, mutta kyllä vain voi. Helen Rappaport kirjoittaa vetävästi ja tuo esiin paljon nyansseja, joita en ollut kuullutkaan. Jekaterinburgin (Helsinki-kirjat)jälkeen aion tehdä, vaikka en ihan heti perään, kirjan Romanovit (Schildts), joka tullee kokoamaan Romanovien historialliset säikeet yhteen tavalla, jossa minäkin ehkä pääsen tästä mielettömästä kiinnostuksestani tsaarien historiaan ja voin suunnata muualle. Tai sitten innostun muistakin kuin onnettomasta Nikolai II:sta ja hänen perheestään.

***
Sijoitukseni listalla on täysin teidän ansiotanne, te kaikki lukijani sekä bloggaajaystäväni! Näihin listauksiin ei kauheasti kannata jäädä vellomaan, mutta voi siitä hetken nauttia, jos tietää tehneensä kohta kolme vuotta yli sata kirjaa vuodessa ja sana yöuni alkaa olla ihan outo käsite. Nyt ei muuta kuin kaasu pohjaan ja eteenpäin, toteaa kirjahullu nainen lumessa.

Kiitos ja elämyksellisistä viikonloppua♥

Love
Leena Lumi

Windmills of Your Mind

PS. Serkkuni pisti tänään taas paremmaksi;-) Hän on mukavuudenhaluinen härkä kuten minäkin, mutta väittää nyt, että olisin kirjailija, jos 'viitsisin ryhtyä toimeen'! Hieman hän taas horjutti tasapainoani, vaikka minun kaikki runoni ja novellini onkin julkaistu sekä lehdissä että blogissani, niin päätin, että kun blogini täyttää seuraavana ystävänpäivänä KOLME vuotta, niin julkaisen koosteen uusimmista runoistani ja saatte valita niistä, mikä eniten osuu ja uppoaa. Novellini, myös se yksi jopa ison lehden kilpailussa voittanut, ovat blogissani, mutta niistä en tee koostetta. Nyt vain pakkaamaan ja aamuvarhain kohti kirjamessuja! 


Ja tässä tarinan jatko vuoteen 2016 asti: http://leenalumi.blogspot.fi/2015/10/kyynelehdin-olen-vahan-sekaisincision.html

68 kommenttia:

 1. Onnea Leena! Ja mukavia messuja! Minä jään tänne pitämään kotia pystyssä, you know..

  VastaaPoista
 2. Susa, kiitos! Sinä jos kuka ansaitset olla seuraavaksi tällä listalla.

  I know, I know...eli tuttu juttu.

  VastaaPoista
 3. Hei kun ehdit, tulehan lukemaan blogistani Virtasen kirjasta!!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut sijoituksesta! Olipas yllättäviä bloginimiä. Näköjään sitä pyörii vallan pienissä piireissä. Minulla on vähän sama: facebookissa en ehdi roikkua, twitterissä en ole. Harrastus on silti osa elämääni, sijoituksista viis. On selvää, että mediassa noteeratut blogit nostavat päätään.

  Tunteella ja ilman paineita. Sillä mennään. Vasta puolitoista vuotta on takana ja täytyy sanoa, että rakastan tätä.

  Sinulle voimaa syksyyn ja lempeitä tuulia!

  VastaaPoista
 5. Onnea Leena! <3

  Oikein mukavaa ja antoisaa messuviikonloppua! Olen hiukan kade, kun en sinne tälläkään kertaa pääse. Sen sijaan edistän kirjasto- ja lukemisharrastusta huomenna töissä lähinnä lapsille suunnatussa kummituskirjasto-tapahtumassa.

  VastaaPoista
 6. Susa, ilman muuta!

  ***

  Allu, kiitos!  ***

  Valkoinen kirahvi, minä seuraan mieletöntä määärää blogeja, mutta tässä eivät kaikki tuttuja ollenkaan. Jäljen ääntä olen seuraillut, mutta luin senkin, että Järjen ääni;-)

  Olen täysin samaa mieltä! Tunteella ja ilman painetta. Sano minulle, miten oppisin ilman painetta, kun olen itse ainoa paineen aiheuttaja...

  Sinä osaat tehdä ilman painetta ja nauttien: Sen huomaa!Vaihdetaan päitä;-)

  Kiitos samoin sinulle, Ystäväni Meressä ja Kirjoissa!

  VastaaPoista
 7. Anna Elina, kiitos!

  Olisi ollut kiva tavata...

  Kummituskirjasto kuulostaa hauskalta;-)

  Kiitos samoin sinulle!  ***

  Booksy, kiitos ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Onnittelut, hieno saavutus!
  Oikein antoisaa messumatkaa ja iloisia tapaamisia!

  VastaaPoista
 9. Onnea sinulle Leena ja ihanalle blogillesi! <3

  Ja antoisaa messuviikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Onnea Leena,you deserve it and even better!
  Ja mahtavaa kirjamessumatkaa,nauttikaa!

  VastaaPoista
 11. Lyödään ennemmin viisaat ja vaaleat päämme yhteen ;)

  Ole ylpeä, sinä lukijanainen! Minä en yltäisi lukuihisi ikihelteessä tai jäänhileessäkään. Näillä mennään, kohti messuja, rinta rottingilla :D

  VastaaPoista
 12. Onnea Leena! Hieno saavutus :)
  Antoisaa messuviikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Minttuli, suurkiitos!

  Kiitos, uskon, että on antoisaa ja mukavaa. Itseäni parempaa seuraa luvassa;-)

  Kaunista viikonloppua! Soitan sinulle ja minulle taas sen yhden saman biisin...onneksi edes yksi lisäkseni pitää The Windmills of Your Mind...

  VastaaPoista
 14. Kaisa, kiitos!

  Kiitos samoin sinulle! Minä muista, minä muistan: Kannesta kanteen;-)  ***

  Jael, kiitos! Well...this is enough;-)

  Oi kiitos!, sen teemme. Mukavaa viikonloppua sinulle!  ***

  Valkoinen kirahvi, mikään ei ole niin paljon kuin kaksi älykästä blondia!

  Jos näet minut messuilla, tartu kiinni.  ***

  Maria, kiitos!

  Kiitos samoin sinulle! Jos olet messuilla lauantaina ja näet meikäläisen niin tule moikkaamaan.

  VastaaPoista
 15. ONNEA ja ILOA Leena Sinulle!
  Kirjallisin Halauksin
  Kikka

  VastaaPoista
 16. Toki olet tuolla listalla ! <3

  Mukavaa loppuviikkoa sinne !

  VastaaPoista
 17. Onnitteluni, Leena.
  Sinä olet nyt listoilla, toivottavasti tämä tuo paljon uusia blogiystäviä sinulle.

  VastaaPoista
 18. Petriina, älä nyt;-)

  Kiitos samoin sinulle!  ***

  Unelma, kiitos!

  Listoilla ollaan ja sitten siellä ei enää olla. Minä alan höllätä, sillä kohta 3 vuotta, melkein 3000 postausta ja kohta 300 000 kävijää on yhtä kuin 3 x 3 ja kolmonen on ennelukuni eli on aika lopettaa.

  VastaaPoista
 19. Onneksi olkoon tunnustuksesta, Leena! Olet kyllä mahdottoman aktiivinen bloggari! :-)

  VastaaPoista
 20. Paula, kiitos!

  Tiedän, tiedän, mutta odota vain: Kohta minä hyydyn.

  VastaaPoista
 21. Leena, et kai tosissasi. En kai oikeasti kuule lopettamisen sävyjä tässä illassa.

  Minusta on hienoa, että erilaisia ääniä on. Sinä olet juuri siksi tärkeä. Ettei kaikki mene yhdeksi kirjamaailmalliseksi puuroksi.

  VastaaPoista
 22. Onnittelut Leena! Ja ihanaa kirjamessumatkaa! :)

  VastaaPoista
 23. Onnitteluni Leena! Sinun blogiasi on ilo lukea :) Ja toivon, että jatkaa porskutat tämän parissa, sillä tämä on erityisen persoonallinen, taitavasti "tuotettu" blogi! Älä hyydy, bitte!

  VastaaPoista
 24. Valkoinen kirahvi, ei ihan vielä.

  Tosiasia on kuitenkin se, että kuten eräs läheiseni on todennut, olen kolmen vuoden aikana pitänyt pisimmillään lomaa kome päivää. Se tuntuu.

  Olen projektityyppiä ja kun aloitan jotain, otan siitä kaiken irti ja sitten se on ohi. Ensin oli yksi salainen projekti, sitten tuli puutarha ja nyt tämä blogi. Mihin tässä voi enää päästä? En näe seuraavan vuoren huippua...Ystävänpäivänä tulee täyteen 3 vuotta. Katson sitten, miltä tuntuu. Ei puhuta tästä nyt, kirjamessujen aikaan. Voi mikä muisto minulla onkaan Tabermannista ja kirjamessuista...Hän oli niin valoa ja leikkiä täynnä.

  See!: 0405451657

  Sain juuri kiintoisan runokirjan...Palataan♥

  VastaaPoista
 25. Mustikkatyttö, suurkiitos!

  Kiitos ja sinulle elämyksellistä viikonloppua!

  (Yksi terveyteen ja ravintoon liittyvä kirja on tulossa...)  ***

  Helmi-Maaria, kiitos!

  Yritän olla hyytymättä, mutta kuten olen kertonut energiapiikkini ovat kovat ja sitten 'down'. Ja nyt lähestyy marraskuu...Pitäisi alkaa varmaan innostumaan jo joulusta lunta odotellessa.

  Tulenkin heti katsomaan, saanko lisää Salzburgia!

  VastaaPoista
 26. Onnea Leena. Tämähän oli ihan selviö =)

  VastaaPoista
 27. Birgitta, kiitos! Sinä olet todellinen positiivari;-)

  VastaaPoista
 28. Paljon Onnea Leena!

  Etkä kyllä hyydy, älä edes kuvittele sellaisia!

  VastaaPoista
 29. Onnea Leena! Mahtava juttu!

  Ja hauskoja messuja, itse menen huomenna nauttimaan tunnelmasta.

  VastaaPoista
 30. Erja, sydämellinen kiitos!

  Well...enhän ole vielä aikonutkaan, mutta ehkä pitäisi pystyä pitämään paussi. Minä en ole IKINÄ sanonut kirjaston tädeille vastaan;-) Ja tuo sun pikkukuva on niin ihana, että siitä tulee hyvälle mielelle.

  VastaaPoista
 31. Suketus, kiitos!

  Kuvittele, muistan nyt heti kun kommentoit sanan 'tie'. Siis muistan jo!

  Kiintoisaa kirjamessupäivää sinulle.

  VastaaPoista
 32. Leena-IhaNainen!

  Sydänlämpimät onnittelut sinulle<3<3
  Olet ansainnut paikkasi listalla kovalla työllä ja ahkeruudella.:D

  Oikein antoisaa kirjamessujen aikaa sinulle, Leena<3

  VastaaPoista
 33. Onnea Leena! tuossa on ollut mota sanaa ja sivua ja tuntia että tuohon oot päässy. jee!!!

  VastaaPoista
 34. Heh, niin se onnistuu! Muistikikat toimivat toisinaan. ;)

  VastaaPoista
 35. Aili-IhaNainen, kiitos! Sinä tiedät enemmän, Rakas Varaventtilini.

  Kiitos paljon ja oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 36. Akiss, aika paljon, aika monta. Kiitos! Jee;-)  ***

  Suketus, äsken kävin. Toivottavasti 'tie' nyt pysyy mielessäni. Olen varmaan blogimaailman ainoa, jolle monta nimeä on ongelma, mutta seuraan niin monia blogeja...Kiinnostava aihe sinulla siellä: Kunpa ehtisin Ahmatovan jäljille.

  VastaaPoista
 37. Vautsivau Leena! Lämpöinen onnitteluhalaus, olet paikkasi listalla ansainnut.

  Antoisaa messutapahtumaa, iloisia tapaamisia ja singahtelevia ideoita uusista kirjoista meille lukijoillesi. Ja tietty; kiitosta ahertamisestasi on myös tämä listaus.

  VastaaPoista
 38. Anja, kiitos ja antaudun halattavaksi! Tätä Lumimies nauraa kauan...perhevitsi;-)

  On oltu vähän sorvin...eikun siis kirjan ääressä. Vähän liikaakin. Kohta tilaan elämäni eka kerran silmälääkärin. Äidille en kerro, sillä hän sanoi minulle aina lapsena, että 'likka, luet itsesi sokeaksi'. Ei isältäkään mennyt näkö, vaikka aina luki.

  Kiitos paljon ja tarkoitus olisi yrittää ottaa kuvia etc. Toivotaan, että onnistuvat.

  Kaunista viikonloppua sinulle & co!

  VastaaPoista
 39. Onnea hyvästä sijoituksesta, Leena, ja lauantaina nähdään!

  VastaaPoista
 40. Lämpimät onnittelut Leena ja mahtavaa! Lauantaihin :)

  VastaaPoista
 41. Hieno tunnustus siitä valtavasta työstä jonka usein sydän verellä olet kaikkien lukijoiden riemuksi tehnyt. Olet tämän todella ansainnut! Iso työ on palkittu ja suurin palkinto lienee ne tuhannet kävijät jotka blogiasi säännöllisesti seuraavat.
  Kuolen tämän tekniikan kanssa, viikon olen tapellut tämän kommentointi ongelman kanssa toivon että se on ohi.

  VastaaPoista
 42. onnittelinko jo? kääk, olen niin keskellä muuttoa, että kaikki tippuu kädestä ja varsinkin mielestä. mutta minä luulin että olisit ykkösenä ja rakkaudesta kirjaan- tunnustus olisi myös kuulunut sinulle. varmasti muillekin sen saaneille, mutta sinulle myös ja muutamalle muulle mahtibloggarille. itse yritän ajatella, että hienot jutut nämä molemmat meille bloggaajille, siis nämä listaukset ja tunnustukset - moni ei varmaan tiedä, että blogeja on olemassakaan! hyvää viikonloppua leena ja iloa (toivotan silti myös yöunia ja kaasun hellittämistä, ainakin hetkittäin)

  VastaaPoista
 43. Sara, kiitos!

  Tapaamisiin lauantaina.

  VastaaPoista
 44. Anne, kiitos! Sinähän olet tätä menoa vierestä seurannut...usein en usko itsekään, että näin antaumuksella tähän putosin, syvälle...

  Show me the next mountain!  ***

  Monilla ollut eilen vaikea päästä kommentoimaan. Se kasvoton google.

  VastaaPoista
 45. Usein kaukaa näkee selvemmin, sumun hälvettyä seuraava vuori häämöttää ja odottaa valloittajaansa.
  Sinä teet kaiken mihin ryhdyt antaumuksella ja suurella sydämellä. (Sen kirjankin, josta on monta vuotta puhuttu :)
  Mulla on ollut vaikeuksia jo viikon ja korjaus tuli sitte tuen kautta mun tiliin ja en ymmärtänyt siitä selostuksesta puoliakaan. Jotain olin tehnyt liikaa ja asentanut jonkun yhteensopivuusnäkymän joka ei sitten toiminutkaan.
  Huomiseen !

  VastaaPoista
 46. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 47. Anne, täällä on nyt oikein Lontoon sumu;-)

  No, huh, huh, tekniikan ihanuutta taas. Ja rahaa palaa.

  Bis Morgen!

  VastaaPoista
 48. Hei!
  Luin tuon yhden Montgomery-postauksesi, jonka kommenttilaatikossa pohditte, josko nykysukupolvi lukee enää Montgomeryn kirjoja vaiko ei. Kovin yleistä se ei valitettavasti taida olla. Halusin kuitenkin sanoa, että minä ainakin, 17-vuotias tyttö, löysin Montgomeryn (ja siinä samalla Alcottin) kirjat n. 10-vuotiaana ja siitä lähtien kaikki ne kirjat on tullut luettua monta kertaa. Minusta on surullista, että niin harva tuntuu Annoja ja muita enää lukevan, kaveripiiristänikään en tunne yhtäkään tällaista. Nykyään tosiaan Harry Potterit ovat yleisesti kova sana, niin ne ovat minullekin. :) Mutta ei Montgomeryn ja Rowlingin kirjoja voi mitenkään verrata keskenään, niin eri maailmoissa niissä liikutaan. Molemmat ovat kirjoittaneet jotain hienoa ja ainutlaatuista ja toivoisin, että Harry Potterit säilyttäisivät hohtonsa lasten ja nuorten mielissä jatkossakin, ja Annat, Emiliat ja muut saisivat ansaitsemansa aseman tyttöjen keskuudessa takaisin.

  VastaaPoista
 49. Upeaa, paljon onnea!

  Kävin Ruotsissa ja siellä 3 kirjakaupassa, en ostanut yhtään kirjaa!!! (sain sen sijaan kollegoilta ja ystäviltä viisi)

  VastaaPoista
 50. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 51. Anonyymi, minä en kovin tyttökirjojen tekijä, mutta olen toki ne kaikki aikanaan lukenut. Olen tehnyt kyllä blogini aikana muutamia ja tarkoituksena on tuoda sivupalkkiini myös kuva, jota klikkaamalla aukeavat tyttökirjat.

  Tyttökirjoihin erikoistunut on Saran tyttökirjat, joka löytyy mm. oikeasta palkistani. Sitä klikkamalle löydät hakemasi.

  Mukavaa viikonloppua ja syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 52. Anni, kääk!, kiitos;-)

  Rainer Maria Rilken runojen suomentaja ehdotti minulle Rakkaudesta kirjaan tunnustusta minun siitä tietämättä. Hän kertoi vasta myöhemmin. Ehkä en rakasta tarpeeksi;-)

  Iloista muuttoa ja elämyksellistä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 53. Helena, kiitos paljon!

  Sinullahan oli 'tuottoisa' reissu;-)

  Kaunista syysviikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 54. Onnea leena!
  hienoa, ihanaa!!

  Ihanaa että olet=)

  VastaaPoista
 55. Onnea Leena hienosta saavutuksesta!

  VastaaPoista
 56. Tuntuupa hyvältä nähdä Sinut top 10 listalla, iloitsen siitä. Sen olet kyllä ansainnut, lämpimät onnittelut!

  VastaaPoista
 57. Susa; kiitos!

  ***

  Rita, kiitos!

  Olen ainakin kaikkeni yrittänyt...

  VastaaPoista
 58. Olet kyllä tämän kyllä erittäin ansiokkaasta ja ahkerasta bloggailustasi ansainnutkin LL! Iloitsen puolsestasi ja kuten Ritalle sanoitkin olet varmasti yrittänyt

  VastaaPoista
 59. Mustaleski, kiitos!

  Bessu (paras ystäväni) väittää minun antaneen kaikkeni. Sekin voi olla totta, sillä väsymyksen alhot ovat olleet syvempiä kuin muissa intohimoprojekteissani. Olen luvannut kerran vielä itselleni ottaa löysemmin, mutta ellei se onnistu lähden pitkälle lomalle...

  VastaaPoista
 60. Mielestäni jo kertaalleen kommentoin tänne, mutta joko muistan väärin tai kommenttini ei ikinä ole tullut perille... :-/

  Kävin vain sanomassa: sydämellisesti Onnea Leena! <3

  VastaaPoista
 61. Sara, ei ole tullut perille...Jotkut ovat meilanneet, että eivät pääse kommentoimaan, muta vika on Ms. Googlen, ei minun.

  Kiitos! Tämän ylemmäs en enää jaksa. Takanani on kolmessa vuodessa tehdyt noin 3000 postausta, kun lasketaan Lumikarpalo ja Leena Lumi yhteen.Vaikka elän lukeakseni, en aio lukea kuollakseni.

  VastaaPoista