perjantai 1. helmikuuta 2013

Leena Lumin valinnat Blogistanian Globalia 2012

Valintani Blogistanian Globalia 2012 ovat:
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi (The Stranger's Child, Otava 2012, suomennos Markku Päkkilä)/3
Julian Barnes: Kuin jokin päättyisi (The Sense of an Ending, WSOY 2012, suomennos Kersti Juva)/2

Herman Koch: Illallinen (Het diner, Siltala 2012, suomennos Sanna van Leeuwen)/ 1

Leena Lumi

45 kommenttia:

 1. Illallinen ja Kuin jokin päättyisi jäivät itselläni juuri ja juuri rannalle. Ne olisivat olleet seuraavat. :)

  Vieraan lapsi pitää kyllä lukea. Onneksi ystävä lupasi lainata sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, ei voi olla totta;-) Tulen katsomaan, mitä ihmettä sinä olet löytänyt...

   Minä niiiin toivoin, että olisit ehtinyt lukea Vieraan lapsen. Kuvittele: En antanut sitä edes Bessulle lainaan, vaan sen sijasta annoin Persikoiden aikaan. Väistämättä alkaa tuntua, että se Kirjaston henget oli niin totta...eli bibliofiileistä kehittyy aikaa myöten hyvin erikoisia persoonia;-) Sinulla on 'parempiä ystävä: Minä en vain anna sitä likeltäni pois. Ja luen sen vielä uudestaan ja uudestaan...

   Poista
  2. Joo, olen jo nyt niin varma, että tulen pitämään Vieraan lapsesta. Kunhan vain saan sen käsiini! :)

   Poista
  3. Lupaan järkyttyä, ellet pidä;-)

   Poista
 2. Leena käy kurkkaamassa, kun ehdit mille meni pisteeni! Odotin hiukka, että sinunkin ehdokkaanasi olisi ollut suuri VW...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, tulen....

   Tiedätkö: Saat ihmetellä ja syystä! Et ikinä usko, miten pidin Menomatkasta, mutta sitten siirsin tunteeni kerrankin syrjään ja aloin analysoida sitä viileesti, jolloin menin ihan sekaisin. R. tietää, miten tuskailin, kun tein vuoden 2012 kuumien kirjojen listaani ja miten veivasin Woolfia. Minulla on kyllä heikon jään perustelut teolleni...;-)

   Poista
  2. Leena, ei tämä ole niin vakavaa! :) Minä kai ajattelen liikaa tunteella Woolfin suhteen kuin Montgomerynkin kanssa. Mutta nyt aloin taas miettiä Rachelin kohtaloa ja kirjan tunnelmaa, on se kyllä hyvin voimakas, vaikka melkein vuosi on jo sen lukemisesta. Mutta kohtahan on taas tulossa lisää Woolfia suomeksi! <3

   Poista
  3. ...niin, mutta kun osuit juuri siihen mun heikkoon kohtaani;-) Mulla on sama! Myönnän, että nautin yli rajojen Menomatkasta, mutta sitten asetuin tuntemaan sitä itseni ulkopuolelle: Miksi ihmeessä! Minultahan Menomatkaa ei saa millään rahalla...on kuin myisi palan sieluaan. Rachelin kohtalo oli erikoinen ja rankka.

   Tilattu on;-

   Poista
 3. Illallinen luettu, muut sitten kesän listaan:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, hyvä! Mitä mahdoit pitää...? Olen nyt itse Illallista eli pakko ostaa se taas kerran. Annoin sitä paljon joululahjaksi, kuin myös Aartemme kallis -kirjaa.

   Poista
 4. Kuin jokin päättyisi ja Illallinen ovat upeita kirjoja, mutta viime vuoden kirjoista Etten palaisi tuhkaksi sekä Murakamin ja Ulitskajan kirjat tulivat enemmän liki. Vieraan lapsi -romaania olen jo aloitellut, olen melkein varma että pidän siitä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, niin minustakin, mutta yhdyn täydesti Heivolliin. Noita kahta muuta en ole lukenut, sillä en millään ehdi kaikkeen, eikä kukaan meistä.

   Ihanaa, että olet jo aloittanut Vieraan lapsen...

   Poista
 5. Barnes <3 IHANAA LEENA!! Minun pitää tarttua tuohon Vieraan lapseen kun sitä täällä näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, Kuin jokin päättyisi on todellinen helmi!

   Toivon sitä niin...

   Poista
 6. Hienot valinnat, nuo kaksi ekaa edelleen lukematta, mutta luen ne kyllä tänä vuonna!

  Ja Illallinen melkein päätyi mun lautaselle, eiku listalle, mutta karsiutui, koska halusin yhden kirjan idästä mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, kiitos. Oi, toivon sitä! Odotan...

   Ainahan idästä jotain;-)

   Poista
 7. Hmmm... taiskin kyllä tulla kaksi kirjaa idästä, mutta anyway.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Well, kerros minä vuonna minun parhaiden listalla ei olisi näkynyt itää...

   Poista
  2. Maantiede oli kylläkin koulussa melkein yhtä heikko kuin matikat;-)

   Poista
 8. Hyvä lista :) Vieraan lapsikin oli jo yöpöydällä, mutta säälin varausjonolaisia ja palautin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erja, koska en lainannut Vieraan lasta Bessulle (olen niin ikävä ihminen...;-), hän tilasi sen kirjastosta, mutta siinä oli pitkä jono. Ja kyseessä sentään pieni maalaispaikkakunta...Olen yllättynyt.

   Nyt Vieraan lapsi ei saa ikinä Blogistanian Globalia mahdollisuutta, sillä ensi vuonnahan valitaan taas vuonna 2013 ilmestyneistä kirjoista parhaat.

   Vieraan lapsi vei kyllä aikaa, mutta mistään hinnasta en olisi ollut sitä lukematta. Rajut aikahypytkin tasoittuivat kummasti tarinan viedessä.

   Kiitos.

   Poista
 9. Barnes oli niin hilkulla päästä listalleni! Vieraan lapsen lukemista odotan, kunhan saan sen jostain käsiini.

  Ja Illallinen, oi että!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, Barnesin kirja on aikamoinen helmi.

   Minulle ei tähän mahtunut Heivoll, mutta olihan se vuoden parhaissa. Loppuvuodesta tuli vain yllätystasokas, joten siksi näin.

   Älä muuta sano: Jännempi kuin mikää trilleri!

   Poista
 10. Vieraan lapsi kiinnostaa jo kauniin kantensa puolesta, lukujonoon siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meija, Vieraan lapsi ei kaikin kohdin päästä ihan helpolla, mutta kokonaisuus palkitsee. Minäkin niin pidän tuosta kannesta...

   Poista
 11. Ihanaa viikonloppua toivottelen, voi kun olisi aikaa joskus lukea, ihania vinkkejä yllä..
  Ja tosi herkullinen tuo sinun ohjeesi, pidän paljon venäläistyylisestä ruuasta, sitä lapsuudessa parhaan ystäväni kotona tuli syötyä paljon. Laitampa reseptin korvan taakse..

  Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, kiitos samoin sinulle!

   Se slaavilainen broilerjuttu on tosi herkullinen ja helppo. Ns. viikonlopun pitkä ruoka eli kun laittaa uunipellillisen siitä syö vielä maanantainakin.

   Poista
 12. Tuo Illallinen alkoi nyt kiinnostaa toden teolla. Olen sitäkin pelännyt "ruokaisuuden" takia. Mikähän ihme kammo minulla oikein on... :D Luin kuitenkin uudelleen mietteesi siitä ja kolahti. Olisi varmasti ihan minun kirja se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, voin luvata ettet edes huomaa ruokaa tässä tarinassa;-) Minä taas pidän jos on ruokaa ja ripaus taikaa, magiaa etc., mutta se toinen puoli minussa elää juuri kirjoille kuten on Illallinen. Minustakin tuntuu, että on sinun kirjasi;-)

   Poista
 13. Melkeinpä arvasinkin, että Vieraan lapsi ja Illallinen löytyvät listaltasi ;) Minullakin oli Illallinen, mutta Vieraan lapsi ei... no, me puhuimmekin tästä jo aiemmin :)
  Kuin jokin päättyisi pitäisi kyllä lukea, niin kuin monta muutakin hyvää, jotka ovat tänään ääniä saaneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, sitä ei voinut olla arvaamatta, kun ne olivat viime vuoden kuumien sarjan kuumimmat.

   No juu, muistan sinut&Vieraan lapsi;-)

   Kun katsoo toisten listoja, tajuaa, että yksi ihminen ei yhdessä elämässä millään voi lukea kaikkia hyviä kirjoja, siksikin on hyvä, että luetaan myös eri kirjoja. Lukijoilla on enemmän tarjontaa.

   Barnesin kirva on sellainen tiivistyksen helmi, että toista saa etsiä.

   Poista
 14. Nämä kaikki kolme ovat minulta vielä lukematta. Vieraan lapsi tulee aivan varmasti olemaan lukulistalla lähiaikoina.

  VastaaPoista
 15. Kaikki kolme valintaasi olisivat takuulla lukemisen arvoisia. Lukulistallani tosin on näistä vain Illallinen. Toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paula, kiitos, niin minustakin;-) Illallinen jättää pitkän jälkimaun. Sitä pohdiskelee vielä kauan sen jälkeen, kun on sulkenut kirjan kannet.

   Poista
 16. Yhden näistä sun listan kirjoista olen lukenut eli Barnesin. Ei vain mahtunut mun top kolmoseen enkä siitä edes saanut postatuksi. Ja nuo muut kaksi tulen vielä jossain vaiheessa lukemaan (Vieraan lapsi on jo varattu kirjastosta). Olen varma, että pidän niistä molemmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Elina, mutta sinulla oli kolme tosi vahvaa kirjaa listallasi. Kirjavuosi oli poikkeusellisen tasokas etenkin loppua kohden.

   Lupaan ettet pitkästy;-)

   Poista
 17. Barnesin kirja on vain todella hieno!

  Vieraan lapsen löysin ihan vasta jostain päin nettiä (olisikohan ollut ihan jokin kirjablogi) ja lisäsin sen lukulistalleni. Vaikuttaa hyvin kiinnostavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, se on. Tekee mieli sanoa, että tiivistyksen helmi. Ja kirja, jota rakastaa...

   Vieraan lapsi on huippu, lupaan sen. Lue se ajalla.

   Poista
 18. Tuo Vieraan lapsi on ihan sairaan hyvä. Ihan mieletön. Ja kyllä mä olen useammin pohtinut miksi jätin ehdotuksestasi huolimatta valitsematta tuon Illallisen. Vaikka Jääkenttä oli mielenkiintoinen, niin varmasti olit oikeassa tuon Illallisen suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, Sielusiskoni, My Sunny, kibva, että edes joku ymmärtää!

   Illallinen, niin...annoin omanikin pois joululahjana ja nyt täytyy ostaa yksi lisää...katson hintaa ja ehkä ostan sitten vaikka arvontaani yhden. Varma ei vielä, sillä R. valittaa, että olen kadottanut lopunkin heikon matikkatauni, kun minä vasta luulin sen löytäneeni;-)

   Ajattelin, että Bolanossa sinuun uppoaisi tuo latinotyyli...Jääkenttä on aivan suotta katveessa, mutta ei se Illalliselle pärjää.

   Poista
  2. Miehet ja matematiikka, ne vaan ei joskus tajua asioiden oikeaa laitaa ;-)

   Poista
  3. Mietin usein, että sekö heistä tekee niin erilaisia...Toisaalta, jos perheesä on Järki ja Tunteet, kaikkihan 'pysyy silloin pystyssä'. Toisaalta kun Järkeä raaputtaa, saa esille vaikka mitä yllätyksiä, mutta shoppailu R:n kanssa ei ole kivaa, sillä hän kuiskee murhaajan hymy huulillaan, kun maksan ostoksia:'Onpas rouvalla varaa...' Huom. siis kassaneiti ei kuule, näkee vain ihanansti rouvansa korvaan kuiskuttavan rakastavan miehen... Se on kauheaa! Tyttöystävät eivät ikinä tee mitään tollasta vaan kehuvat, miten onnistuneita ostoksia olen tehnyt;-)

   Poista