tiistai 19. helmikuuta 2013

Saran kirjoituskutsu ja blogisavuja kaivataan!

Tiedän ja arvaan bloggaajien joukossa olevan monia, joilla sanan säilä on hallussa ja vaikka ei niin olisikaan, niin tarttukaa ihmeessä Saran kirjoituskutsuun suomalaisten tyttökirjojen kokemuksista. Aika päättyy 28.2. Tämä tiedote löytyy myös oikeasta palkistani.
Blogisavuja kaipaa Regina McBriden kirja Ennen sarastusta, joka oli minulle ikimuoistoinen lukukokemus. Kaikkea tässä kirjassa vahvisti vielä se, että olen saanut viettää kaksi viikkoa juuri kirjan tapahtumapaikassa, Galwayssa. Suosittelen samalla kiinnostavaa matkakohdetta Atlantin valtameren rannalla ja siitä tekee helposti päivänmatkan junalla tai omalla autolla Dubliniin tai voi lähteä vaeltamaan Connemaran nummille, missä ponit...
Jos taiteet ja kuvanveisto kiinnostavat, lue Anne Delbéen kirja Camille Claudel - Kuvanveistäjän elämä. Kirja kertoo lahjakkaan Camillen elämästä suuren Rodinin rakastajana ja oppilaana, sekä lopulta kuvanveistäjänä, joka uhkasi mestarinsa lahjakkuutta. Lue jos haluat tietää, miksi maailmassa on niin paljon enemmän suurmiehiä kuin suurnaisia! Olen asettanut Camillen niin, että aina kun saavun kirjastooni, näen ensin hänen katseensa...
Laadukasta lukuromaania etsivälle suosittelen Richard Masonin kirjaa Muistojen huoneet. Tarina on äidin ja aikuisen tyttären, mutta myös kertomus äidin hapertuvasta muistista sekä vahvan tyttären oman tien etsinnästä. Viimeksi kirjasta on kirjoittanut Erja Hän luki kirjan minun suosituksestani ja minä taas luin tämän Erjan tekstin innoittamana:
Minulle Michael Cunninghamin Koti maailman laidalla oli kuin olisin tullut kotiin. Nyt tämä 'koti' on matkalla luokseni ihan omaksi kirjaksi.

26 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkeistä, Leena. Nuorena tuli luettua Anni Swanin ja Anni Polvan kirjoja. Varmaan muitakin, mutta nuo tulivat ensin mieleen. Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. My life, ole hyvä. Anni Swanin Iiris rukka oli minulle ensimmäinen 'oikea' kirja, jonka muistan.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Hilja Valtosta tuli myös luettua ja ihania ulkolausia kuten Pikku naisia.

   Poista
  3. Pikku naisia on iki-ihana! Valtonenkin vilahti jossain vaiheessa...

   Poista
 2. Ah, tyttökirjat!

  Olenkin lukenut noista suosittelemistasi kirjoista ja joille kaipaat blogisavuja muut paitsi Muistojen huoneet. Mutta en savuttele, kun minulla ei sitä (kirja)blogia ole. Olen muuten käynyt myös Galwayssa, melko pikaisesti tosin.

  Pitäisi kohta lähteä ja sitä ennen tehdä muuta kuin notkua netissä, mutta jos kuitenkin käväisin tuolla Saralla...
  Hauskaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, niin...Iiris rukka oli ensimmäinen 'oikea'kirjani, jonka muistan, mutta muuten luin eniten käännöskirjallisuutta jo silloin eli Montgomerya, Burnettia ja Alcottia mm.

   Sinä oletkin ottanut nämä kirjat kiitettävästi huomioon!

   Siinä kun seisoin Galwayn tuulisella, kallioisella rannalla, tulivat vahvasti mieleen tarinat hyljenaisista ja sitä ihan odotti että...

   Selkä tässä menee;-) Käy ihmeessä!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Kirjat on lisätty listaani....luettavat kirjat listaani...:)

  VastaaPoista
 4. Camille Claudelista kertova kirja on jo pitkään ollut mielessä.Ja tuo Cunninghamin kirja kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Camille on vanha kirja...Voisit saada sen huutonetistä tms.

   Cunninghamin sain tänään lahjaksi blogiystävältä.

   Poista
  2. Camille Claudel on taidesielun must!

   Poista
 5. Kiitos Leena! :) Camille Claudelin elämäkerta odottaa kirjahyllyssäni sopivaa hetkeä... Sinulta silloin sain tämän vinkin!

  VastaaPoista
 6. Voi hyvänen aika, vieläköhän sitä osaisi kuvailla niitä huikeita lukukokemuksia, joita nuorena tyttönä on kokenut. Silloin ei asioita analysoinut eikä antanut minkään estää hurmion tuloa. Oli niin helppoa samastua prinsessaan tai piikatyttöön, tärkeintä oli irtautuminen arkisesta todellisuudesta.

  Kurkkaanpa Saran blogia. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, anna palaa vaan! Jutun ei tarvitse olla pitkäkään. Panosta siihen hurmioon!

   Poista
 7. Camille on niin kaunis nainen! Täytyy varmaan lukea tuo kirja, jossain vaiheessa... Ellei se sitten liikaa raivostuta?

  Olen lukenut Masonilta Meren huoneissa ja se oli aivan ihana romaani. Muistatko oletko sinä sitä lukenut?

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, hän on ja miten ihmeelliset silmät. Kirja on sinulle vain opetukseksi;-) Ja on kiinnostava kuin trilleri. Kun olet lukenut, kerro minulle kuka miehistä on syyllinen vai peräti itse Rodin?

   Olen aikomassa lukea (sic!) Meren huoneissa.

   Poista
  2. Ja: ♥

   Olen lähdössä jääaurinkomurtomaahiihtämään...

   Poista
  3. Ihanaa kuulla, varmasti pidät Meren huoneista!

   Täällä onkin ihanan aurinkoinen ilma, ilmeisesti sielläkin :) Oikein loistava keli ulkoilla lasten ja koiran kanssa.

   Poista
  4. ...sitä ennen kuitenkin jatkan Shields-projektiani.

   Taisin polttaa ihoni jäällä. Huomenna on kaupunkipäivä ja pitänee ostaa voidetta korkealla suojakertoimella.

   Ihana päivä!

   Poista
 8. Tiedätkö, tajusin vasta sinun vastauksen ja Saralla käynnin jälkeen, että niinhän se näköjään on minullakin; luin tyttökirjoissa(kin) enemmän käännöskirjallisuutta kuin kotimaisia. Tietenkin luin myös suomalaisia, Tiinat, Seljat, hieman Anni Swannia yms. mutta vielä enemmän luin ulkolaisia(maailmankirjallisuutta!). Ja sama tyyli on jatkunut näihin päiviin ja jatkunee hamaan tulevaisuuteen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, minä en pitänyt Tiinoista ja olen nyt tajunnut lukeneeni Seljoista vain osan.

   Siis Viisikot, Annat, Runotytöt, Pikku Naisia, Tytöistä parhain, Salainen puutarha etc. ja aloin hyvin varhain (liian varhain) lukea vanhempieni kirjastoa ja sitä myöten kyläkirjaston helmiä...

   Olen kyllä lukenut Virtaselta Kiurut laulavat, Luumupuu kukkii, Seljan tytöt ja muutaman muun, mutta en koukuttunut kuten Montgomeryyn. Ja ikuisesti muistan kesän kun luin vaahterassa istuen parhaan ystäväni kanssa Välskärin kertomukset...Topelius kelpasi!

   Poista
 9. Leena Lumissa piipahtaminen on aina yhtä virkistävää, kiitos :) 'Kuvanveistäjän elämä' jäi näistä kirjoista eniten korvan taa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos samoin sinun kohdallasi. Yritän nähdä kaikki korusi...

   Camille Claudelin elämä kiinnostaisi sinua takuulla. Sitä saa kirjastosta.

   Nyt on melkein vain kirjoja, mutta kohta alkaa puutarhahuuma...

   Poista
 10. Koti maailman laidalla pitäisi kyllä lukea! Elokuvan olen nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, ehdottomasti! Näin kirjan mielessäni elokuvana...

   Poista