maanantai 13. kesäkuuta 2011

MILLÄ SANOILLA MINUA HAETAAN NYT;-)

On aina yhtä jännitävää katsoa, millä hakusanoilla omaan blogiin on tultu. Tämä on jo vanha hupi, mutta virkistää aina. Pari sitkeää sanaa minulla pyörii mukana, mutta niihinkin on selitys:

Leena Lumi

Varmaan ihan luonnollista ja huh!, mikä helpotus;-)

Perunasalaatti uusista perunoista

Ihan ymmärrettävää, sillä olen kerran tai kaksi julkaisssut reseptin, miten hyödynnetään herkullisesti uudet, keitetyt pernat, joita jää yli. Ja tämä on aivan muuta kuin tavallinen perunasalaatti ja kastike on tzaziki. Tarjosimme muuten eilen grillatun lohen kanssa vieraillemme perunasalaattia uusista perunoista kera tzazikin sekä vihersalaatin ja jälkkäriksi suklaakahvia ja vaniljakermajäätelöä lakoilla. Ei mitään ylijäämäperunoita nyt, vaan ihan vasiten teimme;-)

Perunasalaatista en voi olla manitsematta, että sitä nautitaan myös Siri Hustvedtin kirjassa Kesä ilman miehiä

Pimppi

Johtuu Juan Manuel de Pradan hauskasta kirjasta Pimpit, josta julkaisen yhden tarinan aina vappuna.

Pionit


Tätä oli pakko selvittää, sillä vaikka puutarhassani on yli kolmesataa kasvia, niin ei ole pioneita. 'Syyllinen' tähän hakusanaan on Leena Ruoste Raumalta, jonka pionikuvia olen joskus julkaissut. Kiitos Leena♥

Eroottiset runot


Pidin Tommy Tabermannista ja pidän hänen runoistaan. Eroottiset runot on edelleen oikeassa palkissani.

Köynnöshortensia

Tein tästä arkkitehti Alvar Aallonkin suosimasta kasvista jutun vähän aikaa sitten. Asun Aallon huvilasaarella ja olen luvannut käydä kuvaamassa hänen hortensiansa joko huvilalla tai pääsaaren kunnantalolla, kun se kukkii. Kuvaa tästä hurmaavasta kasvista on enemmän täällä.

Leenalumi

Sopii minulle.

Lokinpoikanen


Sisareni miehen Pekka Mäkisen loistava kuva, johon yleensä liitän Tabermannin runon Road Map.

Lumi Cavazos

Olen usein kehunut Alfonso Araun elokuvaa Como aqua para chocolate eli Suklaata iholla, joka perustuu Laura Esquivelin romaaniin Pöytään ja vuoteeseen. Leffa on elämäni huippu ja täydellisesti latinalaisamerikkalaista maagista realismia, jossa on 'se jokin'. Naispääosassa on Lumi Cavazos, joka ensimmäisessä kuvassa palvottavana sekä tässä kuvassa vasemmalla.

Hautajaisvärssyjä

Tämä on aika uskomatonta, sillä olen joskus vain maininnut, että luen hautajaisilmoituksia löytääkseni tietynlaisia runoja...

Siis olen kirjablogisti ja onneksi tiivistahtisimpina aikoina kirjojen nimillä on haettu Leena Lumin jälkeen runsaasti. Mieleen on jäänyt, miten kauan Siilin eleganssi pyöri hakusanoissa, mutta se onkin ollut yksi kaikkien aikojen kommenntisuosikki Harjukaupungin salakäytävien lisäksi. Viimeksi uusista kirjoista on ollut yllättävän etsitty Ajattelen sinua kuolemaasi saakka. Siilin eleganssi olen uusinut kahdesti, joten kannattaa harrastaa yhteenlaskua, jos joku innostuu katsomaan...

***'*

Mutta huomenna ajattelinkin laittaa yhden listan noin 300 blogiin tekemäni kirjan innoittamana ja sitten palaamme kirjojen mereen...toivottavasti.

*****

Jos voisin blogimaailmassa muuttaa yhden asian, se olisi se, että jokaisen nimi olisi myös blogin nimessä. Muistan teistä monet nimellä, mutta kun kävisin blogissa, en jaksa enää muistaa blogin nimeä eli jos minua ei kuulu ja näy, se johtuu tästä. Viimeksi luin jonkun arvostelua Ian McEwanin Poltteesta ja halusin ystävällisesti tehdä linkitykset kaikista, jotka ovat ko. kirjan tehneet, mutta kun laitoin kirjan nimen ja niiden henkilöiden nimet, joiden muistin kirjan tehneen, sain muutaman kohdalla tehdä töitä ennen kuin löytyi.

*****

Bis Morgen!

33 kommenttia:

  1. Ihana postaus kuvineen!

    Olen kovasti miettinyt tuota blogin nimeä ja käyttäjänimeä omalla kohdallani. Olen kallistumassa sellaiseen ratkaisuun, että vaihtaisin käyttäjänimeksi Emäntä/Sinisen linnan kirjasto tai Emäntä@Sinisen linnan kirjasto (tyyliin Karoliina@Kirjava kammari). Blogini nimi on pitkä, mutta sitä en halua muuttaa.

    Näkyykö muuten blogini, jos klikkaa profiiliini? Minulle se tietenkin näkyy, mutta näkyykö muillekin, vai onko minulla jokin asetus pielessä?

    VastaaPoista
  2. Hauska lista, googlaamalla moni hakee milloin mitäkin ja niin kirjablogikin voi joutua omituisiin yhteyksiin. Kirjoillahan on joskus mitä kummallisimpia nimiä. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Näitä postauksia on kyllä aina hauska lukea! Minä kyllä ihastuin aivan täysin tuohon pikkuiseen lokinpoikaseen. :>

    Minulla ei vielä ole ollut kovin paljoa kirjan nimistä tai teatterista poikkeavia hakusanoja mutta eiköhän niitäkin ennen pitkää.

    Kiitos piristyksestä Leena!

    VastaaPoista
  4. Tämä oli hauska! Ja pimppi nauratti ja punastutti;D

    VastaaPoista
  5. Pienen mökin emäntä, sinun kanssasi olen ollut eniten hukassa;-) On kuin olisi naamiohuveissa. Koska sain jokin aika sitten Sinisen linnan lahjaksi blogiystävältä, olisin voinut muistaa blogisi ellet kommentoisi salaperäisellä Pienen mökin emäntä -nimellä, joka on ehkä tarkoitettu vaatimattomuuden kukkaseksi ja linnan vastapainoksi. Sinänsä ihan kivaa, mutta jos yrittää seurata sataa blogia, kyllä siinä nauru näiden sanaleikkien kanssa hyytyy, koska aika on muutenkin kortilla.

    Onko sun etunimi Emäntä? Karoliinalla on bloginimessä oma nimensä, siksi se on helppo muistaa. Näitä emäntiä tulee kyllä riittämään eikä asia siitä yhtään helpotu. Varmaan jo se,että jättäisiit sen Pienen mökin emännän pois ja olisit vain Sinisen linnan kirjasto, olisi aika tyylikästä ja helpottaisi paljon.

    Klikkasin profiiliasi ja kyllä sun blogi mulle siitä aukeni.

    VastaaPoista
  6. Marja-Leena, näin se menee. Onhan näitä listoja muutkin tehneet ja joskus tullut ihan hurjiakin sanoja. Minulla tuo Pimppi on kulkenut mukana vapsuta 2009 eli siitä Pradan kirjasta Pimpit.

    Linnea, sinä olet niin tyylikäs ja asiallinen. Minä tällainen...villi ja joskus ihan hulvaton;-) Järkytyin kerran, kun oli vain Leena Lumi sekä kirjan nimellä hakuja...

    Ole hyvä vain!

    Jael, kiva, että sain sinut nauramaan ja väriä kasvoillesi. Sinä muuten maalasit tummalle ladylle ihan sievän...

    Hanna, aina!

    VastaaPoista
  7. Hyviä hakuja, tuo pimppi nauratti minuakin ☺ -pistin muuten talteen sen postauksesi suosikkeihin, täyttyisi joskus hommata tuo kirja kun vain muistaisi...

    Pitäisi pistää joskus varta vasten ylös notia hakuja, on niitä olluta aika ihmeellisiä omissakin ☺

    Mukavaa viikkoa ♥

    VastaaPoista
  8. Pepi, oliskohan Pimpit vielä saatavissa...

    Niitä kun tänne postaan aika-ajoin, niin voin sitten tehdä vertailevaa tutkimusta;-)

    Kiitos samoin!

    VastaaPoista
  9. Välillä nämä hakusanatulokset ovat ihan hillittömiä, ja toisinaan haut ovat olleet ihan juuri sitä mistä blogi pääasiallisesti kertoo. Taitaa tämä kommentointipuoli kuitenkin lisätä niitä hassuja hakutuloksia. Minun blogissani hassuin haku, joka on jäänyt mieleen on "sukkahousut". Tai siis minusta se on hassu : )

    Onkos puutarhassa ollut sadepäivä ja sitä myöden lepopäivä?!

    Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
  10. Anne, se voikin johtua suurelta osin kommenteista, joissa välillä 'revitellään'. Halutaan vähän pitää hauskaa.

    Sukkahousut on semmoien joku naisen kirous, joista minä olen luopunut loppuelämäkseni.

    Eilen ko 14 alkoi sataa hememtins uloisesti samalla ovenavauskella kuin vieraat tulivat. Istuimme ison varjon alla partsilla nauttimassa naisissa viiniä kun miehet grillasivat. Tunnelma oli taivaallinen sen kirotun helteen jälkeen. ja tosiaankin: Nyt ei tarvitse kastella, sillä sade jatkuu. Tytär on Meri. Toinen olisi varmaan ollut Sade...

    Kiitos samoin, Anne!

    VastaaPoista
  11. Voi että näitä on aina yhtä mukava lukea! Pitäisikin pitkästä aikaa katsoa hieman oman blogin tilastoja. Silloin kun tilastot tulivat uutena (oliko se joskus alkuvuonna?), luin niitä päivittäin. Ja muistan Loreno-tädin pimpin jo siltä ajalta. ;) Nyt kesäaikaan varmasti haetaan enemmän puutarhajuttuja ja syksyllä/talvella kirjoja.

    Minä olisin voinut olla pelkkä Lumiomena, mutta en muista miksi halusin ottaa Katjan mukaan. Siksi tällainen yhdysnimi Katja / Lumiomena, joka toimii ihan hyvin. :)

    VastaaPoista
  12. Ihana postaus, tuo lokinpoikanen on aivan ihastuttavan söpö.

    Olet aivan oikeassa tuossa blogin nimestä. Itse olen törmännyt samaan asiaan, vaikka eihän minullakaan nimeä blogin nimessä ole.
    Joskus aioin tehdä itselleni listan suosikkiblogieni ihmisistä.

    Ne, jotka kommentoivat taajaan, osaan yhdistää oikeaan blogiin, mutta muiden osoitteita joudun etsimään.

    VastaaPoista
  13. Olen myös katsellut millä hakusanoilla blogiini tullaan. Hieman yllätyin, kun neuloen ja virkaten keikkuu edelleen kärkipäässä. Tietenkään en itse tee kumpaakaan, mutta ensimmäisenä blogivuotenani kirjoitin Campanan veljeksistä, jotka sitä tekevät.

    VastaaPoista
  14. Hehee, minun pitää nyt tehdä tässä pienoinen tunnustus: on olemassa jokunen kirja, joita olen jo pitkään ajatellut lukevani, mutta niiden nimet ovat sellaisia etten jotenkin _kehtaa_ lainata niitä kirjastosta, ainakaan virkailijan kautta (onneksi nykyisin lainausautomaatit ovat yleistymässä). :D Mieleen tulee tässä kohtaa ainakin juuri mainitsemasi Pimpit, Virginie Despentesin Pane mua ja Emmanuelle Arsanin Emmanuelle. Viime vuonna sain sentään luettua Abby Leen kirjan Mielessä vain se, ja vaikka luin sitä Brasiliassa, silti minua punastutti uima-altaan reunalla.

    Hassua tässä asiassa on se, etten normaalielämässä todellakaan ole kainosteleva punastelija, enkä myöskään mitenkään estoinen ihminen. Tein aiemmin kahdeksan vuoden ajan töitä miesvaltaisessa työyhteisössä pelastusalalla ja siellä totuin kaikenlaiseen huumoriin, omakin huumorintajuni on moneen naiseen verrattuna usein sieltä ronskimmasta päästä. Mutta näiden eroottisten kirjojen kohdalla päässäni on selkeästi jokin klikki jota en edes käsitä, naureskelen sille vain itsekseni. :D

    Pitäisiköhän minun haastaa itseni lukemaan Pimpit?? :D

    VastaaPoista
  15. Ryhdyin miettimään tuota nimiasiaa ja nyt siitä dilemman pukkas. Ongelmani on, kun en tiedä sointuuko käyttäjänimeni hienoon bloginimeen (jonka mulle keksi yksi sukulaistyttö). Kummastakaan en tahtoisi nimittäin luopua ja miltä esim. Anna Elina: Vielä yksi rivi... kuulostaisi? Hmm. Asiaa pitänee miettiä ja nukkua yön yli. Jäin tätä pohtimaan, koska se, että kun bloginimi ja käyttäjänimi ei ole sama tai nimeä ei näy blogissa, niin se aiheuttaa monenlaisia ongelmia, kuten Leena totesit.

    Aika hassuja tosiaan nuo hakusanat. Minua nauratti Pimpin lisäksi hautajaisvärssyt, vaikkei niissä tietenkään mitään nauramista ole sinällään.

    VastaaPoista
  16. Hih..hauskoja hakusanoja,mistä sä ne huomaat, millä on haettu? Kyselee yx tosi tomppeli:D

    Mulla on sitten sunkin edestä niitä pioneita, kuule nyt kukkii ja runsasta kukintaa on odotettavissa ja voi jestas mun hellyydellä kasvattamassa köynnöhortensiassa on vihdoin kukkasia.

    Ihanaa kun vettä satoi eilen, oikien kuulin kasvien huokailevan nautinnosta, joten hipsin itsekin jumppasalille hikoilemaan. Olihan mukavaa pitkästä aikaa zubailla oikein lanteet letkuen. On se sitten kivaa.

    Ihanaa kesäviikon jatkoa sinulle Leena.

    VastaaPoista
  17. Hauskaa! Minullakin on erotiikkapainotteisia hakuja, kun olen blogannut Aikuisen naisen seksin :-D. Voisipa jossakin vaiheessa kirjoittaa tällaisen kepeän postauksen itsekin... kirjoitettavaa ja luettavaa riittää!

    VastaaPoista
  18. Katja, luetuissa postauksissa Loreto-tädin pimppi johti taas;-) Mutta täytyy huomioida vapun läheisyys...otaksun.

    Katja/Lumiomena on alkuun vaikea, mutta siihen tottuu ja uusille se antaa sinusta enemmän kuin Lumiomena.

    Kun me aloitimme blogeja, ainakaan kirjablogeja ei ollut näin paljon. Kaikki oli helppo muistaa.

    Hanne, niinhän se menee, että usein kommentoivat muistaa helpoimmin, mutta minulla se ei toimi enää etenkään uusissa kirjabloggaajissa ja juuri heillä tietysti haluaisin käydä. Olen aivan pois kartalta, mutta tuskin olen ainoa. Minä olen vain se, joka taas sanoo ongelman ääneen.

    VastaaPoista
  19. Arleena, ekasta vuodesta tuo Pradan Pimpit on minua seurannut. Sitten päätinkin ihan ilkikurillani postata sitä seuraavana vappunakin ja sillä tiellä ollaan. Oi, kuinka väärässä kaikki olisikaan, jos minua haettaisiin ksäitöillä;-) Sinut muistan toimutksellisten syiden takia.

    Sara/P.S.Rakastan kirjoja, sinut muistan hienosta kuvastasi sekä siitä, että bloginimesi tuo mieleen elokuvan P.S. Rakastan sinua.

    Minulla pyörii täällä eräs kirja, joka on hieman kyseenalainen. En niinkään pelkää sen rohkeutta vaan sitä, että joku nainen voisi saada siitä väärän ja naista loukaavan kuvan, vaikka koko juttu on tarkoitettu hieman toisin. Harkitsen edelleen...

    Lumimies hoitaa meillä 'likaiset työt' eli mm. hakee kirjat, joita en itse kehtaa noutaa;-)

    Pimpit on hulvattoman hauska! Teon sen heti blogini alkuaikoina, ja en mitenkään ylpeile tekemälläni arvostelulla, enkä varsinkaan huonolla kansikuvalla. Nyt osaan edelllyttää myös kustantajilta enemmän apua, enkä yritä kuvata kansia itse!

    VastaaPoista
  20. Anna Elina, minullla on mennyt monta kuukautta yrittää löytää sinua, silä olen totaalisesti sotkenut nimesi Elma Ilonaan, joka on myös kirjabloggaaja ja käyttää myöskin kahta nimeä eli kommentoi henkilönimellä ja sitten on vielä bloginimi. Jos hieman kaivelemme löydämme erittäin monta Saraa, mutta kaiken huipukis löydämme blogeja, joissa kommentoidaan omalla nimellä, blogilistalla ollaan tietyllä hienosti keksityllä nimellä ja kun menet siään löydät yläbannerista aivna eri nimen, jonkun hienon lauseen ja luuletkin olvasi väärässä blogissa ja poistut.

    Noita upeita nimiä on varmaan ihana keksiä, mutta asiakasystävllisiä ne eivät voi olla, ainakaan hänelle, joka seuraa sataa blogia. Minä en kohta löydä enää kuin alussa mukana olleet noin 20 blogia. Vaikka mitä tekisin, kovalevy alkaa olla ylibuukattu.

    Mikset voisi olla Anna/Vielä yksi rivi...Nasevaa, hauskaa ja kirjallista!

    VastaaPoista
  21. Paula, mun on pakko tehdä välillä tällaista. Tämä on osa minua ettei vain kirjoja ja myös osa sitä, että palaudun.

    On mulla täällä vielä yksi seksikirja, mutta harkitsen kauan, sillä kaikki naiset eivät ehkä osaisi pitää sitä eroottisena hauskana...

    VastaaPoista
  22. Tuija, mene asetukset ja tilastot, sieltä löydät monta muutakin kiinnostavaa asiaa;-)

    Köynnöshortensiat ovat nyt kyllä todella mahtavia.

    Käyn katsomassa pioneitasi heti kun ehdin tästä.

    Ja lenkille pitäisi myös ehtiä, sillä nyt ei ole liian kuuma.


    Minä en ole sali- vaan happityppiä, olen paljon ulkona. Kukin tavallaan.

    Kiitos samoin!

    VastaaPoista
  23. Hyvää Aamuopäivää Maria! Tämäpä mukava yllätys, joka helpottaa ehkä myös muita kuin minua löytämään sinut. Katsos, minä kehtaan sanoa, jotkut vaikenevat ja kärsivät.

    Sinä pistit töpinäksi ja kiitos siitä!

    VastaaPoista
  24. Leena hyvä, nyt tein sellaisen muutoksen, että lisäsin blogin nimen kommentointinimeen. Toivotaan sen auttavan edes vähän.

    Olen itsekin välillä ollut turhautunut, kun en ole yhdistänyt blogia ja blogistia keskenään. Hyvä, kun sanoit suoraan asiasta. Näin asiat kehittyy parempaan suuntaan!

    VastaaPoista
  25. Anna Elina, olen vaikuttunut! Kyllä nämä nimet oppii muistamaan, kun ei siinä muuta sitten tarvitsekaan muistaa.

    No, en minä sitä nyt vain sinulle tarkoittanut, kunhan yleensä valitin, mutta tämähän näyttää tuottavan tulosta;-)

    VastaaPoista
  26. Leena, kyllähän mie se ymmärsin kyllä, ettei tämä vain minuun kohdistunut. :-)))) Mutta ihan oikeasti on hyvä, että otit asian esille, kun itsekin olen välillä ollut hukassa ja miettinyt, kuka mitäkin blogia kirjoittaa. Ei tätä nimittäin välttämättä tule ajatelleeksi käyttäjän kannalta.

    VastaaPoista
  27. Anne Elina, se on aivan tosi! Varmaan minullakin on juttuja, jotka ärsyttävät lukijoitani, mutta se, josta olen kuullut eli sanavahvistus eli kommenttivalvonta, siitä en voi luopua.

    Yritetään nyt jatkaa näin ja myös nauttia toistemme blogeista ja ennen kaikkea kirjoista!

    VastaaPoista
  28. Hienoa, että olen saanut olla avuksi....lähettelen lisää pionikuvia ja muitakin, kunhan saan taas nämä suuruudet kauniiseen kukkaan....ja muutenkin jotain kivoja kesäkuvia täältä Raumalta ja etenkin Vanhasta Raumasta...

    VastaaPoista
  29. Leena, kiitos sinulle! Ei mitään paineita, ei ollenkaan.

    VastaaPoista
  30. En aiokkan otta paineita...... toimin silloin, kun siltä tuntuu...
    niin,kuin tiedät....?

    VastaaPoista
  31. Leena, sinä oletkin rennompi kuin minä, joka stressaan potenssiin tuhat KAIKESTA;-)

    VastaaPoista