perjantai 30. elokuuta 2013

Elokuun viimeisiä tuulia...ja tunnelmia

Yöt ovat yllättävän viileitä. Kylmä on jo saanut hortensiaan lumottua punastusta. Suuret syyshortensiamme ovat hämmentyneitä suuren varjostavan kuusen poissaolosta ja kärsivät myös viikon rankoista sateista, mutta alkavat selvästi toipua. Ihmetellen niitä katselevat kallionauhuksemme, jotka saavat kaveria etsiä ennen kuin mennyt loisto palaa, sillä nyt niitä eivät enää saniaiset ahdista ja ne voivat keikutella päitään miten huvittaa ja haaveilla tulevasta suuriruhtinaskunnastaan.
Tässä tarkkaillaan kallion kuningaskiven päällä kasvavaa köynnöshortensiaa ja

tässä serbiankuusta sekä syyshortensiaa, jonka vierestä keväällä kaatui iso, liikaa varjostava hopeakuusi.
Vähän kukkakaulaa viehkosti taivuttamalla nähdään molemmat etupihan syyshortensiat, joista kohta kerätään rosansävyisiä oksia ja niitä sidotaan kimpuiksi. Kimput ripustetaan syysajaksi kuivumaan keittiön verhokappoina ja siitä ne sitten marraskuulla siirtyvät jättimaljakkoon talven kuivakukkailoksi antaen tilaa pimeän ajan ledeille.
Syksyn tulon tuntee paitsi tuulesta ja puutarhassa kypsyvien hedelmien tuoksusta, myös siitä, että vaikka on päättänyt, että ikinä ei tilaa mistään mitään kukkasipuleita tai niiden taimia, sitä auttamatta putoaa vähintäin yhden kuvaston tarjoomukseen. Minulle se oli nyt tämä kerrottu tulppaani Orca, jota tilasin täältä. Laitan koko satsin etupihalle, jossa on myös samanvärinen atsalea Valkoista ja sinistä kukkaa siellä riittää jo ilmankin ja ne kyllä sopivat yhteen näidenkin kanssa.
Eilinen meni taas tulevan remontin vaiheilla, sillä kävimme ostamassa nämä laatat täältä ja samalla valitsimme hanan, joka on kaunis italialainen. Valitettavasti hana unohtui kuvata, kun piti laskea neliöitä, miettiä malleja ja hintoja etc. Näillä näkymin aloitamme alakerran rempan lokauulla sillä syyskuun tuleva ja sitä seuraava viikko menee Dinan ja Taikan hoviväkenä nuorten lomaillessa Espanjassa. Syyskuun lopusta otamme sitten vielä irti syyskesän viimeiset nautinnot kaikkien aistien juhlilla. Loka-marraskuu ovat mitä otollisinta aikaa remontille.
 Illalla rentouduin valmistamalla ruokaa;) Minusta ihan oikeasti on rentouttavaa laittaa musiikki soimaan ja alkaa kokata!
Ja zarzuelaa me sitten nautimme illan hämärissä kynttilöiden valossa.
Vielä nautitaan puutarhasta ja oikeastaan vahvin ja värikkäin kausi on vasta alkamassa. Yritän kuvata teille lisää pilvikirsikoita ja saada parempia kuvia köynnsöhortensioista, joiden kuvista yksikään ei ole vielä antanut ulos, miten vietteleviä ne ovat. Asumme Alvar Aallon huvilasaarella ja Aalto muisti aina mainita yhtenä kolmesta kasvistaan, joista piti, köynnöshortensian ja akileijat  Kolmatta en muista.

Ensi viikolla valmistaudumme puutarhan syksyyn Puutarhurin syksy ja talvi kirjan kera. Löydämme paljon askartelua luonnon omista antimista, korjaamme satoa, alamme 'ledleikit', nautimme väreistä ja lähestymme vuoden suloisinta juhlaa, jota eräät kantavat sydämissän koko vuoden eli joulua. Joulun jälkeen koittaa kuitenkin uusi kevät ja...

Elokuun viimeisten tuulten huumaa teille kaikille tasapuolisesti!

Love
Leena Lumi

Perhaps Perhaps Perhaps

50 kommenttia:

 1. Upeita kukkasia, oikein tuntee syyshortensia tuoksun ♥
  Oranssit tulppaanit ovat kivan näköisiä.
  Sinulla on tosi nätti keittiö varmaan kauniit kaakelit pisti silmään het, ensin sinun kuvasi toki.
  Mukavan näköistä ruokaa, ajattelin itse tänään broilerikastiketta ja siihen herkkusieniä.
  Mutta ensin soppailemaan.
  Kiitos ja mukavia elokuun tuulen henkäyksiä sinullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos. Onko elämää ilman hortensioita;)

   Kunpa myyrät nyt sallisivat ne minulle...Valkoisiin kerrottuihin eivät koskeneet.

   Olen edelleen niin tyytyväinen tuohon välitilan laattaan. No, minä näytän ihan oudolta, kun oli aamulla kampaaja ennen laattajuttuja ja hän tykkää föönätä, minä en ikinä;)

   Laitan lähiviikkoina kaikkein helpoimman broilerkastikkeeni. Se on niin helppo ja hyvä, että melkein vaikea uskoa. Jätin omastani jopa herkkusienet pois eli se on nyt tosi riisuttu versio mutta sen kanssa on oltava mustaviinimarjahilloa.

   Kiitos samoin sinulle elokuun tuulahduksin!

   Poista
 2. Voi miten lumoavat hortensiakasvustot, voin kuvitella miten ne ilahduttavat talvella sisätiloissa. Tummanharmaassa ja oranssissa on kaunis värisointu. Onnellisia elokuun viimeisiä päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, hortensiat ovat ikisuosikkejani. Ja säilyttävät hyvin värinsä aina huhtikuulle asti.

   Niin minustakin;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 3. Tykkään tuosta köynnöhortenssiasta, mutta en tiedä mihin sen istuttaisin. Talomme on puutalo ja eikös se kaivaudu tiukasti seinään kiinni...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, meillä on kivitalo, mutta nyt köynnöshortensiaa kiipeää jo pitkin puisia parvekkeen seinämiä. Tosin parveke ei siitä mihinkään katoa, sillä kannatintolpat ovat terästä ja ne on ympäröity puurivoilla juuri köynnöshortensioiden takia, sillä olen huomannut, että kasvi kuolee talvella kohdista, joissa on ollut kiinni teräksessä. Ottaa kyllä aika tiukastikin kiinni, mutta voithan laittaa kuten minulla on talon LISÄKSI eli yksi syleilee isoa kiveä, yksi kiipeää pitkin männynrunkoa, kolmas luikertaa pitkin kivikkoa etc. Ainakin männyn kanssa menstyy hyvin...ja vielä se kiveä syleilevä on jatkanut pitkin pihlajaakin. Äidilläni on ystävä, jolla puutalo myös ja hän kun niin pitää tästä kasvista niin laittoi sen kasvamaan puisen ULKORAKENNUKSEN seinää;) Nyt voi sitten ikkunasta sitä ihailla. Meillä on keittiön ikkuna jo köynnöshortensian ympäröimä...

   Laita nyt johinkin edes;) Tulee lehteen huhtikuun lopulla, kukkii koko kesän ja pitää lehdet lumiin. Ruskaväri keltainen.   Poista
 4. Minä teen täällä iltojeni askarteluna puutarhasuunnitelmaa. Onhan se hauskaa, kun ei ole mistään mitään tietoa. Hortensiat piirsin terassin kulmalle (köynnös) ja makuuhuoneen ikkunan alle (pallo tai syys). Lisäksi tutkailen soran koostumusta ja etsin sinisiä perennoja, valkoisia ja vaaleanpunaisia pioneja ja ruusuja. Saas nähdä, mitä siitäkin sitten tulee. Ja mihin riittää rahat! Raha se on kaiken pahan alku ja juuri. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, minäkin leikin joskus ajatusleikkiä, että perustaisin ihan uuden puutarhan eli mitä sinne ottaisin nykyisistä ja mitä jättäisin pois. Puutarhasuunnittelu on autuutta!

   Köynnöshortensiat ovat just sopivat terassin kulmalle, niinhän ne ovat meilläkin ja nyt kun serkku näki, miten meillä ovat kasvaneet, hän myös;)

   Samat puutarhavärit kuin mulla eli sininen, valkoinen ja vaaleanpunainen. Mutta sille ei vain voi mitään, että etenkin syksyä voimaannuttavat ensin valtikkanauhukset, sitten kallionauhukset ja lyhtykoisot...

   Jos sinulla on puutarhaystäviä, voit saada ämpärikaupalla taimia. Minä olen muutamalle ystävälle antanut ämpäreittäin lemmikkejä, esikoita, iiriksiä, päivänliljoja (helppo, mutta ei mun suosikki), lehto-orvokkeja, yhtä kivikkokasvia, josta en itse pidä ja tietty ruusuja. Ristinummiruusua vasta parille, sillä haluaisin jakaa sitä varuilta seuraavaksi itselleni. Ja aina voi pyytää siemeniä. Minulla koko malvakasvusto (ihana pinkki) alkoi lahjaksi saaduista siemenistä.

   Unohda raha ja ryhdy luovaksi;)

   Poista
 5. Kiitos perjantain piristyksestä! Onpas upeaa loistoa vielä pitkälle syksyyn! Nuo tulppaanit ah! Samoin pannusi sisältö - milloin syödään? ;-)

  Meillä on ollut todella harvinainen viikon sadeputki. Onnellisena katselen, kun kasvit saavat kerrankin kunnolla juodakseen ennen kesäkäristystä. Ehdinkin jo hiukan huolestua, kun mittari alkoi kiivetä taas ylöspäin... Onneksi tuli vielä takapakkia ja takaisin talviseen säähän. En oikein jaksa kesällä innostua mistään puutarhahommista täällä, keskityn vain pitämään kaiken hengissä ja siinä on ihan tarpeeksi hommaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sannabanana, ole hyvä ja kiitos samoin;) Oranssia elimistö huutaa nyt. Voih, me syötiin jo...se vain oli niin...

   Ymmrrään, että teillä vie voimat jo kasvien hengissä pitäminen. Onneksi on kuitenkin lajeja, jotka pärjäävät hyvin kuivassakin. Omat kasvini ovat suurin osa kosteikon ja puolivarjon kasveja, paitsi mitä nyt hortensiat, ruusut ja...   Poista
 6. Syyshortensia ja köynnöshortensia ovat kestosuosikkeja, tuntuu ettei muotivirtaukset heilauta niitä mihinkään, ja omaankin silmään ovat aina vaan yhtä kauniita. Muistan ikuisesti ensitapaamiseni yksirunkoisen vanhan syyshortensian kanssa, en saanut silmiäni irti ja kävin kuikuilemassa myöhemminkin ko. talon pihaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pivi, ne ovat vain niin viehättäviä: tuovat valoa ja ihastuttavia menneen maailman tuulia puutarhaan. Hortensia on myös sisustuksellisin kukka ikinä.

   Se oli varmaan sitten osattu itse runkoistaa yksivartiseksi tai sitten kohtalo oli astunut kehiin: Meillä sama voisi tapahtua ajan kanssa, sillä näillä alkaa jo olla ikää. Yksi raskas lumi vei toisen kerran puolen metrin tyngäksi ja olin varma, että siitä ei enää tule mitään. Nyt ei enää erota, kumpi oli onnettomuuden uhri!

   Poista
 7. Oh, mikä ruokapata! Ihan tuli vesi kielelle!

  Ihanaa viikonloppua - rentoa kokkailua!

  sydänsydänsydän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, no juu, oli eilen vähän itselläkin nälkä, kun pitkä päivä takana;) Syötiin aivan liikaa, mutta mereneläväthän ovat terveellisiä.

   Kiitos samoin sinulle!

   sydänsydänsydän

   Poista
 8. Hienoa puutarhaasi ja ihania kasvejasi kelpaa katsella; nuo hortensiat ovat vertaansa vailla:D

  Sinulta onnistuu kaikki, hieno ruoka muun lisäksi! Mutta ihanaa kun näin on, saat ihailua suurelta lukijakunnaltasi runsain mitoin:))

  Oikein upeaa viikonloppua sinulle ja perheellesi, Leena-IhaNainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, hortensiani ovat ehkä rakkain ja näyttävin osa puutarhaani.

   Niin sinullakin! Nämähän ovat niitä naisten askareita...ja sinä olet kaiken lisäksi kirjailija!

   Kiitos samoin sinulle & co, Aili-IhaNainen!

   Poista
 9. Valtavat hortensiakasvustot!
  Oranssi tulppaani on myös uhkea.
  Pohdin, että mikä se kolmas kasvi voisi olla, mikä oli Aallolle mielen. Olisiko päivänkakkara? Ainakin niitä oli Villa Maireassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, ne ovat vaalitut;)

   Oranssia tulppaani on ensi kevään toiveuneni sen oranssin atsalean kyljessä.

   En ole mistään saanut sitä tietää, mutta kun Aalto suunnitteli Villa Maireaa, hän oli oli kuulopuheen mukaan (olen itse kotoisin sieltä päin ja asun nyt täällä Alvarin huvilan likellä;) tykästynyt ideaan kallionauhuksista Mairen uima-altaan likellä...Tämä on siis nyt vain arvelua, että se kasvi VOISI olla kallionauhus.

   Päivänkakkara kuulostaa Aallolta ja lisäksi se olisi Keski--Suomen maakuntakukka;) Ja tuo villikukka Villa Mairean kasvina vahvistaa sitä. Maire kyllä kuunteli Alvarin suosituksia, vaikka taisi itse olla innokkaampi puutarhuri. Se ihana ruukutushuonekin siellä...Meidän kirjastossamme on paljon Villa Mairean tyyliä. Olen ollut ihan hoopo, kun en ole tehnyt siitä ikinä kunnon juttua kuvilla...Ehkä vielä ehtii.

   Poista
 10. OI tuo herkullinen zarzuelasi,vieläkin muistan mille se maistui:) Ja kauniilta näyttää puutarhasi nytkin,kun kesä on jo lopuillaan.
  Ihanaa viikonloppua Leena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, se vain on niin herkullista. Ja huomaathan, että nyt se on siinä kattilassa/kasarissa, mikä lie liian kallis, jonka ostin kantarelli-pinaattifrittatalle, kun luulimme, että sitä voi käyttää myös uunissa: Ei voi!

   Ja taas tuo oranssi puskee esille;)...mutta hortensioita rakastaisit.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 11. Minä olen oikein oikein kateellinen noin kauniista syyshortensioista. Kauniita kuvia ja mukavaa puuhastelua sinulla näyttää riittävän, ihan kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, saa ollakin, minäkin olisin;)

   Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

   Poista
 12. Upeat hortensiat ja kauniit tulppaanit tilasit. Mullekin on tulossa puoli Korpikankaan kuvastoa.. ;O) No, on sitten oma Keukenhof keväällä! Mukavaa viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, kiitos. No minä vähän hyydyin vuosi sitten kun tilaisin jostain toisesta paikasta mesimerjan taimia ja niistä ei tullut mitään. Nyt etenen varovaisemmin ja ostan sitten loput sipulit Viherlandiasta, tosin tilasin myös vähän jotain muutakin kuin nuo tulppaanit...;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 13. Missään kun en ennätä käymään, niin singahdin tänne ensimmäisen. Hurmaavat kuvat vesi herahti niin kielelle:)
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, mekin mennään kieli vyön alla, vaikka piti helpottaa;) Ensi viikolla 'hoitolapset' runsaan viikon eli tyttären koiruudet, sitten pari 'juttua' ja sitten remontti - vihdoinkin. Tuo zarzuela on tosi hyvää: Try it!

   Tapaamme viimeistään 'talvikauriin' merkeissä.

   Ihanaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 14. Kauniita ovat syyskesän tunnelmat ja herkullisia myös!
  Ai että pidän musiikkilinkistäsi, ihana sovitus. Kiitos ♥
  Tunnelmallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, syyskesä on parhautta!

   Ole hyvä!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 15. Syyshortensiassa on nyt se ihana alkusyksyn väri.
  Vielä on puutarhassasi paaaljon kukkivia, loistavan kaunista.
  Mukavia tähti-iltoja illan hämärtyessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, niitä on jo yön kylmä vähän hipaissut.

   Päivät vain lyhempiä, toivotaan silti, että ehdimme ihailla myös syyskukkiamme.

   Kiitos samoin sinulle! Tähdet...

   Poista
 16. Niin, syksy hieno aika. Töitten jälkeen ei toki enää kokkaaminen innosta, onneksi syön lounaan töissä. Mutta syksyisestä kalliostamme nautin! Värit ja puutarhan antimet, nyt mustavatut ja amerikkalaiset mustikat, saa nähdä jos viinirypäleet ehtivät kypsyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, no kai tekin viikonloppuna kokkaatte;) Me syödään joka ilta, joko itse tehden tai sitten lähdemme ulos syömään. Nyt kun ei ole pieniä lapsia, ruoka-aika on siirretty myöhemmäksi.

   Kallio on puutarhurin suuri mahdollisuus. Muistaakseni Pivi juuri 'istuttaa' kalliotaan. Mikä hänen bloginsa nimi nyt olikaan...löydät sen tuosta ylhäältä kun klikkaat hänen nimeään.

   Meillä joka päivä jotain omenoista ja kosteikkovahveroista;) Meidän saarelle myös kavatetaan viinirypäleitä ja kehuvat niiden kypsyvän. Itse haluaisin istuttaa päärynäpuun...

   Poista
  2. Ulkoruokaa syödään joka arkipäivä töissä...
   Kynntilän valo on hienoa, ei näe so ei ehtinyt siivota ;)
   Päätynpöitä ei tänä kesänä monta, mutta makeita keltaisia luumuja, riikunoita isäni tänne Suomesta tuodusta puusta.

   Poista
  3. Jaaha, että Ruotsissa työmaaruokailu tarkoittaa 'ulkona syömistä'...

   Meillä ei tullut luumuja uusiin eikä vanhoihin puihin. Ja kirsikoitakin tosi vähän. Kriikunapuu oli ja meni kauan sitten. Mun lapsuudessa päärynät kypsyi Säkylässä Pyhäjrven rannalla ihan kypsiksi, mutta sitä ei sitten tiedä, että saako niitä lajikkeita enää ja luultavasti ei.

   Poista
  4. "Työmaaruokailu" tarkoittaa sitä että valitaan ravitola, joka ei kovin kaukana omasta työpaikasta. Kesällä tietysti ravintoloissa myös ULKOpöydät :)

   Poista
  5. Niin, perjantaisin ole lapsenlapsieni kanssa ravitolassa (ei kuppilassa). He osaavat tilata ja käyttäytyä... Ei tarvitse olla hermona jos jotain tärkeempää menoa heidän kanssa, kuten esimerkiksi poikani häät parin viikon päästä. Tenavat osaavat käyttäytyä ja syödä nätisti :)

   Poista
  6. Ai, teillä niin...

   Hienoa, että ei huolta lapsenlapsista ja iloista häiden odotusta. Meidän 'hoitolapsemme, Dina ja Taika, saapuvat keskiviikkona.

   Poista
 17. Laatta ja pyyhe-yhdistelmä ei jätä kylmäksi ketään, tosi huikea! Ja nuo hortensiasi ovat niin kauniit. Mun tekisi (sun innoittamana) kovasti mieleni köynnöshortensiaa terassin kulmalle, mutta en ole vielä ratkaissut maaperän muokkausta... Ja nyt kaiken ajan vie remontti, ei edes ehdi puutarhaan nauttimaan loppukesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, sitä tässä toivonkin. Kiva kuulla, kiitos.

   Rrrrrakstan hortensioita ja jopa puu joutui niiden takia lähtemään, vaikka minä en ole helposti puita kaatamassa.

   Ole sitten oikein tarkkana sen terassin kulman kanssa. Serkulla kävi niin, että siinä kulmalla oli paljon kiveä ympärillä ja kai sitten myös laitettu sen terassin teon takia tms. ja hän ihmetteli ja ihmetteli kun hortensia ei kasva. Sitten hän näki, miten mulla olivat vetäneet tosi paljon taas tänäkin kesänä ja kaivoi kasvin ylös: Se oli juurestaan aivan täynnä muurahaisia. Se koko kohta purettiin kivistä rakenteiden kärsimättä ja tuotiin uutta maata. Oli kiva nähdä, miten kauan kitunut kasvi piristyi. Talojen seinän vierellä haittana voivat olla uusien talojen leveät routaeristeet. Jos seinä on pietty, sitä leveää styroxia ei siinä ole ja rintamamiestalojen aikoihin sitä ei vielä käytetty ja siksi villiviinit voivat vanhoissa taloissa niin paljon paremmin kuin uusissa. Villiviini tarvitsee syvyyttä. Tosin minä olen nyt melkein vain hortensioiden lumoama, mutta on silti kiva kun villiviini kiertää ruokakatosta.

   Mun täytyykin tulla katsomaan, jos sulla on vaikka remontista kuvia...

   Poista
 18. Minä taas päätän jo keväällä, että sipulikasveja on ostettava lisää, ja paljon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, sama täällä, mutta suven aikana moni päätös unohtuu. Minulla on puutarhapäiväkirja, mutta miten kevään kiireessä sen pitäminen unohtuukin. Nyt taas merkkaan sinne vaikka mitä, kuten: "Muista istuttaa lisää atsaleaa!"

   Voiko sipulikukkia koskaan olla liikaa:)

   Poista
 19. Hortensiat ovat lempikukkiani tähän aikaan vuodesta. Meillä syyshortensiat kukkivat nyt ihan valtoiminaan, mutta jalohortensia Endless summer ei jaksanut kukkia... Se sentään selvisi viime talvesta, on elossa ja kasvaa.

  Muistin sinua haasteella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, niin minullakin: Ei ole puutarhaa ilman hortensioita!

   Minulla taas Edless Summer oli liian täynnä vaaleanpunaisia kukkia ja vieraita ihmisiä alkoi seistä meidän etupihalla, joten siirsin sen alapuutarhaan ja siitä se ei pitänyt, joten sitä ei enää ole. Sen sijaan on myös mustilan- ja kuutamohortensiat.

   Kiitos, haaste on jo otettu vastaan♥

   Poista
 20. Pitäisiköhän minunkin tilata noita tulppaaneja. Näyttävät niin herkullisilta...
  Ihania kukkasia sinulla ilahduttamassavielä syksyn kynnyksellä..
  Tuli iso nälkä tuosta, jopa tuoksuvasta simpukkaherkusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, tilaa ihmeessä: Jutussani on linkki.

   Olen syysihminen, joten näyttävämpää melkein syksyllä kuin keväällä ja mikä parasta, nurmikkokin on kunnossa, mitä se ei ole ikinä keväällä.

   Guten Appetit vaan;-), me lähdetään kummipojan synttäreille ja siellä aina paljon herkkuja.

   Poista
 21. Ihana syyspostaus, syksy on kyllä ihanaa aikaa ja pimenevät illat ovat mukaansa tempaavia ja puuterha täynnä syötävää, mutta mitä pitemmälle syksy menee ja talvi tulee sitä enemmän kaipaan kevättä ja kesää. Pimeys ei ole minua varten. Innokkaana seurailen remontin edistymistä, sillä meillä on alkamassa isompi remontii, mietittiin jopa että pitäisikö rakentaa talo, mutta Ukko totesi että mihin sitä nyt ihminen kotoaan lähtee :) niimpä siis suunnitteilla todella iso remontti, jossa menee lähes kaikki sisältä uusiksi. Me emme vielä tämä nvuoden puolella todennäköisesti tee mitään, tai sitten teemmekin, katsotaan, mutta viimeistään ensi vuonna ja lasiveranta on myös vihdoin suunnitteilla....ihana kuva sinusta, ruuanlaitto on tosiaan terapeuttista, jos ei yritä liikaa samaan aikaan. Tällä hetkellä sillä saralla on monen monituista projektia menossa, mikä on kyllä mukavaa, katsotaan mitä tästä kaikesta syntyy. Saisipa pitää sapattivuoden ja tehdä vaan kaikkea luovaa :). Nyt nautimme saapuvasta syksystä ja sinä ihanista hortensioista, meillä ei vieläkään ole ainuttakaan, vaikka joka kevät päätän istuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, kaipaat nyt jo kesää;) Ja minä taas kaipaan sinun saartasi marraskuussa. Sinne silloin. Minä selvästi lataan talvipimeällä akkujani: Kun koittaa julma huhtikuu alan jo pelätä touko-kesäkuun liika valoa, jossa en saa nukutuksi. Oli tänä vuonna ihanaa olla pari viikkoa toukokuusta Keski-Euroopassa, jossa pimeä ymmärtää pudota, kun ilta saapuu.

   Me teimme edellisessä rempassa keittiön ja saunaosaston uusiksi ja ehkä nyt olemme toipuneet eli unohtaneet, mitä se todella oli, sillä lokakuun alussa alkaa alakerran vessan, eteisen ja tuulikaapin remppa, jossa lattiat laatalle, lämmitys alle etc.etc. Jouluksi valmista.

   Mekin olimme siirtämässä keväälle, mutta sitten aloimme miettiä, että ensi vuoden vain olisimme ja sitten taas sitä seuraavana jotain uusia kujeita.

   Oih, saat laiverannan♥

   Kiitos. Minä oikeasti tykkään kokata ruokaa. Juu, ei mitään monen ruokalajin menuuta, vaan jotain sellaista, josta tietää, että siitä tulee hyvää ja jota on kiva tehdä. Mulla on ihan omat suosikit, joista ihan sytyn;)

   Nyt kun R. jäi 47 liike-elämävuoden jälkeen Vapaaherraksi, minä kaipaan sapattivuotta tästä blogista, joka vie viikostani 60 tuntia. Ehkä, ehkä...Ota se sapattivuosi!

   Syyshortensian kanssa aloittaminen on vähän stressaavaa, kun se on niin pieni, kukat suuret, oksat hennot etc. Mutta se kyllä maksaa sitten kaiken vaivan takaisin.

   Ihanaa syyskuuta sinulle♥

   Poista
 22. Syyshortenssiasi ovat upeita! Omani on kärsinyt lyhyessä ajassa tehdyistä siirroista. Kukkasipuleita tulevaa kevättä ajatellen täytyy keretä hankkia ja istuttaa.
  Kuhaa tulee joskus kalatiskiltä hankittua. Tuota zarzuelaa olisi tosi mielenkiintoista kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, eivät taida pitää siirroista, sillä minulla kuoli Endless Summer siirtoon.

   Kukkasipulien maailma on aina yhtä lupaava ja houkuttava, yksi syksyn iloja.

   Todella herkkua. Me tehdään tätä nyt ihan iltaan kahdelle, vaikka ei olisi edes vieraita, eli syömme tuosta ohjeesta sitten kahtena päivänä. Tämän kanssa ei muuta kaipaa kuin patonkia ja sitten vettä ja/tai viiniä. Täällä saa kaupoista tuoreita sinisimpukoita to-la. Paitsi hellekautena niitä ei kuskattu ja teimme silloin kalamestarin neuvosta pakastetuista, eikä siinä makueroa huomannut.

   Poista
  2. Ja ihanaa syyskuuta sinulle♥

   Poista