perjantai 2. elokuuta 2013

Mansikka-kotijuustosalaatti

Serkulla saimme nauttia mansikka-kotijuustosalaattia ja siihen sopivaa sitruunakastiketta. Mielettömän hyvää! Mansikka-aika ei ole ihan ohi, sillä serkkuni oli ostanut syyspolkaa, jota oli myynnissä ainakin vielä viikko sitten. Ohje on Maku-lehdestä 3/2013.

1 keräsalaatti
0,5 rku rucolaa
0,5 l mansikoita
1 rs (250 g) kotijuustoa (serkku käytti Arlaa)
500 g vesimelonia
2 kevätsipulia varsineen (serkku käytti punasipulia)

Sitruunakastike

0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Huuhtele ja kuivaa salaatit. Perkaa ja viipaloi mansikat. Valuta juusto ja paloittele se. Kuori meloni ja leikkaa se paloiksi. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.

Rakenna salaatti tarjoiluastiaan kerroksittain. Valuta päälle kastiketta.

Tarjoa salaatti tuoreen rapeakuorisen leivän kanssa kesäisenä lounaana.

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

6 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Tämä menee sarjaan, säilytettävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, ole hyvä. Minäkin säilytän tässä blogissani...

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta, kaunis ja kesälle maistuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, ole hyvä. Erittäin hieno yhdistelmä ja miten hyvin mansikat siihen sopivatkaan. Siis syyspolkaa...

      Poista
  3. kiitos ihanasta ohjeesta , jos ensi vknloppuna löydän vielä mansikoita niin teen siskolle salaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periferian Riikka, ole hyvä. No kun jotain syyspolkaa on myynnissä, en ole ennen kuullutkaan, mutta hyvää oli.

      Poista