Viikonlopun ruokapöytään tarjoamme Sarpun savukalasalaatin avokadokastikkeella.
Aineksina salaattisekoitus, herneenversoja, avomaan kurkkua, kevätsipulin varsia, paprikaa, luumutomaattia, savustettua lohta ja avokadokastiketta. Yksinkertaisesti hyvää. Ja avokadokastikkeen ohje vielä:
Avokado soseutetaan hienoksi ja sekoitetaan muiden aineiden kanssa. Jos katsikkeeseen haluaa makeutta, voi siihen lirauttaa hiukan vaahterasiirappia. Avokadon tulee olla ihan kypsä eli kun sormella painetaan, tulee pintaan painauma.
Avokadokastike:
1 avokado
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
2 rkl limen mehua
2 tl korianteria silputtuna
reilusti ruohosipulia
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Guten Appetit!
Ruokareseptit Leena Lumissa
kuva Sarppu
Oi mikä salaatinkastike! Heti laitan muistiin, kiitos!
VastaaPoistaHelmi-Maaria, tätä kokeilen minäkin. Ole hyvä.
PoistaNamskis nam ihana kastike, pakko kokeilla.
VastaaPoistaSirkkis, sama täällä. Kurkistappa Sarpun blogiin...
PoistaMaistuu taatusti hyvältä, sekä salaatti että kastike. Turkkilainen jogurtti on kyllä extra tuote:)
VastaaPoistaMinttuli, pitänee kokeilla, sillä kohta on tulossa kirja avokadosta ja tähän asti en ole vielä ehtinyt;)
PoistaMinä olenkin aika yksioikoinen, sillä meillä melkein aina vain tzatzikia.
Kaunis annos salaattia ja uskompa kastikkenkin maistuvan. Myös kreikkalainen jugurtti on mahtavaa kastikkeissa.
VastaaPoistaMummeli, näin minäkin arvelen...Täytyy minunkin kokeilla jotain muuta kuin tzazikia.
PoistaKiitos!
VastaaPoistaAnna, ole hyvä. Maistumisiin!
PoistaKiitos ihanasta salaatti- ja kastikeohjeesta:)
VastaaPoistaKaunista ja ihanaa viikonloppua sinulle & Hänelle, Leena-IhaNainen♥
Aili, ole hyvä.
PoistaKiitos samoin sinulle & co, Aili-IhaNainen♥
Oi että! Rakastan sekä savukalaa että avokadoa, eli kokeiluun menee, ilman muuta! Kiitos Leena tästä! <3
VastaaPoistaSara, sama täällä! Minä olen noviisi avokadon kanssa, mutta pitää ryhdistäytyä, sillä otin arvioon kohta painosta tulevan avokado-ruokakirjan;) Ole hyvä!
Poista♥
Noniin, avocadot on nyt korkattu vai =). Näyttää ja kuullostaa herkulliselta. Resepti on nyt tallessa, huomenna voisin tehdä ravitsevan iltapalan meille.
VastaaPoistaBirgitta, henkisesti vasta;) Don't push me...Tiedät, että kohta se kirja ilmestyy...Sitten viimeistään, mutta tämä Sarpun ohje pitäisi kokeilla, kun niin tykkään kaikesta kalasta ja salaateista.
PoistaTeeppä se!