torstai 15. elokuuta 2013

Savukalasalaatti avokadokastikkeella

Viikonlopun ruokapöytään tarjoamme Sarpun savukalasalaatin avokadokastikkeella.

Aineksina salaattisekoitus, herneenversoja, avomaan kurkkua, kevätsipulin varsia, paprikaa, luumutomaattia, savustettua lohta ja avokadokastiketta. Yksinkertaisesti hyvää. Ja avokadokastikkeen ohje vielä:

Avokado soseutetaan hienoksi ja sekoitetaan muiden aineiden kanssa. Jos katsikkeeseen haluaa makeutta, voi siihen lirauttaa hiukan vaahterasiirappia. Avokadon tulee olla ihan kypsä eli kun sormella painetaan, tulee pintaan painauma.

Avokadokastike:

1 avokado
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
2 rkl limen mehua
2 tl korianteria silputtuna
reilusti ruohosipulia
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

kuva Sarppu

16 kommenttia:

  1. Oi mikä salaatinkastike! Heti laitan muistiin, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, tätä kokeilen minäkin. Ole hyvä.

      Poista
  2. Namskis nam ihana kastike, pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sirkkis, sama täällä. Kurkistappa Sarpun blogiin...

      Poista
  3. Maistuu taatusti hyvältä, sekä salaatti että kastike. Turkkilainen jogurtti on kyllä extra tuote:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, pitänee kokeilla, sillä kohta on tulossa kirja avokadosta ja tähän asti en ole vielä ehtinyt;)

      Minä olenkin aika yksioikoinen, sillä meillä melkein aina vain tzatzikia.

      Poista
  4. Kaunis annos salaattia ja uskompa kastikkenkin maistuvan. Myös kreikkalainen jugurtti on mahtavaa kastikkeissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, näin minäkin arvelen...Täytyy minunkin kokeilla jotain muuta kuin tzazikia.

      Poista
  5. Kiitos ihanasta salaatti- ja kastikeohjeesta:)
    Kaunista ja ihanaa viikonloppua sinulle & Hänelle, Leena-IhaNainen♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, ole hyvä.

      Kiitos samoin sinulle & co, Aili-IhaNainen♥

      Poista
  6. Oi että! Rakastan sekä savukalaa että avokadoa, eli kokeiluun menee, ilman muuta! Kiitos Leena tästä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, sama täällä! Minä olen noviisi avokadon kanssa, mutta pitää ryhdistäytyä, sillä otin arvioon kohta painosta tulevan avokado-ruokakirjan;) Ole hyvä!

      Poista
  7. Noniin, avocadot on nyt korkattu vai =). Näyttää ja kuullostaa herkulliselta. Resepti on nyt tallessa, huomenna voisin tehdä ravitsevan iltapalan meille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, henkisesti vasta;) Don't push me...Tiedät, että kohta se kirja ilmestyy...Sitten viimeistään, mutta tämä Sarpun ohje pitäisi kokeilla, kun niin tykkään kaikesta kalasta ja salaateista.

      Teeppä se!

      Poista