torstai 8. elokuuta 2013

Leena Lumin kirjallinen kattaus syys-talvikaudelle 2013

Esittelen nyt ne syyskirjauutuudet, jotka aion teille lukea tulevalla syys-talvikaudella. Jätän epämieltymysvarauksen, sillä kuten olen useasti todennut, en ala teilaajaksi. Kirja on ja pysyy luvussa, jos minulla on siitä vähintäin puolet hyvää sanottavaa, muuten siitä ei kuulu. Olen oppinut jättämään kesken kirjat, jotka eivät minua sytytä. Elämä on liian lyhyt huonoille kirjoille ja sen, mikä on huono kirja, määrittää kukin lukija kohdallaan ihan omien mieltymystensä mukaisesti. Joskus, hyvin harvoin, tapahtuu, että en tavoita harrastekirjojen tai lastenkirjojen kohdalla kuvaajaa, joten ilman kuvia en laita puutarha-, sisustus-, luonto-, ruoka-, taide- tai lastenkirjoja. Toisaalta olen viikonloputkin metsästänyt kuvalupia USAa myöten, joten eiköhän se tästä jatkune entiseen malliin. Osa syyskauden kirjoista on ilmestynyt etuajassa ja jos olen kirjan jo teille lukenut, linkitän sen.

Tällainen kirjakattaus olisi luvassa:
Anilda Ibrahami: Ajan riekaleita (Tammi) // Lue myös Ibrahamin Punainen morsian!

Johan Theorin: Sankta Psykon kasvatit (Tammi)

Fredrik Erikson: Silliä ja silakkaa (Tammi)

Leena Luoto, Salla Savolainen, Heikki Luoto: Puutarhurin syksy ja talvi (Tammi)

Tove Appelgren, Salla savolainen: Vesta-Linnea kuunvalossa (Tammi)

Tommy Hellsten: Oivalluksen kynnyksellä (Minerva)// Lue myös Pysähdy - Olet jo perillä!

Olle Lönnaeus: Menneisyyden hinta (Minerva Crime)

Peter James: Kuoleman koura on kylmä (Minerva Crime) Lue myös Kuolema katsoo kohti!

Gaby Dalkin: Kaikki avokadosta - 80 herkullista ja terveellistä reseptiä (Minerva)

Nora Surojegin, Pirkko-Liisa Surojegin: Pikkupöllö (Minerva)  // Lue myös Untu ja sydäntalven salaisuus!
Kirsti Ellilä: Kaivatut (Karisto)

Ulla Liukkonen, Helena Lylyharju, Kari Martiala: Karjalainen keittiö - Uusia tuulia perinneruokiin (Karisto)

Ingrid&Pelle Holmberg: Herkkuja sienistä (Karisto)

Aura Sevón&Paula Lehto: Aika metka retki (Karisto)

Edmund de Waal: Jänis jolla on meripihkanväriset silmät (Shildts&Söderströms)

Cilla&Rolf Börjlin: Nousuvesi (Shildts&Söderstörms)

Cecilia Samartin: La Peregrina (Bazar)

Hjorth&Rosenfeldt: Tunturihauta (Bazar)

Pasi Ilmari Jääskeläinen: Sielut kulkevat sateessa (Atena)

Ljudmila Ulitskaja: Iloiset hautajaiset (Siltala)

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa (Gummerus)

Camilla Läckberg: Enkelintekijä (Gummerus) Lue myös Merenneito!

Anne Holt: Kuollut kulma (Gummerus)

Virginia Woolf: Vuodet (Savukeidas)  Lue myös Menomatka!

Kjell Westö: Kangastus 38 (Otava)

Patricia Cornwell: Paljaat luut (Otava)
Edith Södergran: Kaikkiin neljään tuuleen (Into)

Berglund, Heinimäki, Rinta-Huumo, Antti Vahtera: Roasta viiniin - Makumatka Euroopan halki (Otava)

Leena Virtanen: Noitanaisen älä anna elää (WSOY)

Mikko-Olavi Seppälä: Hymyily, kyynel, laulu (WSOY)

Kaisa Kuokka, Aleksi Kuokka: 24 askelta jouluun (WSOY)

Vuoden Luontokuvat 2013 (WSOY ja Suomen Luonnonkuvaajat ry)

Ilona Pietiläinen: Lumoava joulu (Docendo)

Tässä pääosin tuleva syys- ja talvikausi. Yhteen kirjaan en saanut vielä kansikuvaa eli on teon alla. Lainasin myös kirjastosta pari kirjaa, jotka olen jo kauan sitten halunnut lukea, mutta en vain ole ehtinyt. Katsotaan nyt...

Syys-talvikauden muuta ohjelmaa on valita Vuoden 2013 kaunein kirjan kansi sekä tietysti valita vuoden parhaat kirjat. Ensin mainittu on samalla arvonta, jossa palkintona kertaalleen luettuja kirjoja, joita voi sitten vaikka antaa joululahjaksi ellei itse tarvitse. En aio hukkua kirjojen mereen, vaikka se ei lukuhullulle kaikkein pahimmalta ensiajatuksella tunnukaan;)

Lukuun tulevien kirjojen listalla on yksi huomattava erikoisuus eli vihdoinkin luen Westön kirjan. Olen jo vuosia kantanut kukkarossani erästä hänen kolumniaan, joka koskeen musiikkia ja siitä löysin tämän biisin, jonka sävelin lähdemme nyt jatkamaan päiväämme:

How Can We Hang On To A Dream

Love
Leena Lumi

50 kommenttia:

 1. Paljon meillä samoja; Ajan riekaleita, Nousuvesi, Tunturihauta, Noitanaisen älä anna elää... Ja tietysi Sielut!

  Olen ihan lääpälläni tällaisiin postauksiin, kiitos ystäväni ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, tein tämän listan, kun huomasin, että minulla on Opuscolon kanssa vain KAKSI samaa. Yleensä minusta hänellä ja minulla on ollut enemmän samoja...

   Siis listahulluutta;)

   ♥♥♥

   Poista
  2. Niin... nyt kun katselen kirjojasi, ymmärrän, mistä tämä ero johtuu. Syksyssä on paljon dekkareita ja toisaalta sinulla ruokakirjoja ja kodin ihania. Nämä minä jätän pois lähes tyystin ja korvaan lanulla.

   Onneksi kirjoja on uutuuksien ulkopuolellakin :)

   Ja Westö, Jääskeläinen, Woolf... Ibrahimi ja Ulitskaja kiinnostaisivat. Tynniäkin mietin, mutta jätin lopulta listaltani pois.

   Minusta on hienoa, että luetaan eri kirjoja. Juuri siten on mahdollista saada uusia vinkkejä lukemiseen <3

   Poista
  3. Valkoinen kirahvi, minulla on ollut aina harrastekirjoja ihan vaikka omasta kiinnostuksestani puutarhaan ja kokkaamiseen. Nyt jätin ulkomaiset sisustuskirjat pois, sillä en jaksa niitä kuvalupia...Minulla ei ole lanua, mutta on aina lastenkirjoja. Ja kaikki Sinttu-kirjat olen tehnyt.

   Toin kirjastosta kasan ja itse asiassa eilen alkoikin vetää niistä yksi. Kirja, jonka olen halunnut lukea jo jonkin aikaa.

   Onhan se, mutta helpointa on vaihtaa mielipiteitä kirjoista, jotka on itse myös lukenut. Olen niin monta kirjavinkkiä blogeista saanut, että niihin tämäkin lista joko kaatuu tai. Seuraava, joka tulee ulos, on ihan blogisuosion takia luettu;)

   Poista
  4. Odotan jo innolla, mikä kirja on tuloillaan :)!

   Poista
  5. Saat naurut: Kirja, jota en ollut aikonut lukea, mutta sitten se vain tuli mulle ja...;) Kirja on jo luettu, mutta postaan vasta su tai ma. Nyt luen Edelleen Alice, josta sinäkin pitäisit.

   Poista
 2. Innostava lista! Minä en ole laatinut nyt ollenkaan listaa, mutta sinun listallasi on useita sellaisia jotka haluan lukea - totta kai. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, minä taas tein tällaisen listan eka kerran, sillä järkytyin kun minulla ja Opuscololla oli vain kaksi samaa...Nyt tosin tuntuu, että roikkuu läyhässä hirressä eli on vielä pakompi ehtiä, mutta onhan tuossa tuota turvalausetta vähän otettu juttuun mukaan;)

   Tiedän aika tarkkaan, mitä listaltani luet ja mitä luet sellaista, mitä minä en...Aika on vahva opettaja.

   Poista
  2. ;) No, Ajan riekaleita luen varmasti. Muut (Vesta-Linnea, Jänis jolla oli meripihkan väriset silmät, Aika metka retki ja joulu- ja Woolf-kirja) ovat sellaisia, jotka luen jos ne käsiini saan. :)

   Muita varmaan en... Mutta ehdin lukea jo Vera Valan, totta kai.

   Poista
  3. No juu, et lue Holtia, et Virtasta, et Hjorth&Rosenfeldtiä etkä Samartinia. En itsekään aikonut lukea viime mainittua, mutta kun sain tietää,e ttä tämä on jatkoa Señor Peregrinolle, muutin mieltäni.

   Lisäksi luet ainakin Haahtelan uutuuden, Murakamin olit muistaakseni syksyn kirjoista jo lukenut ja saatat ottaa vaikka Rosmanin dekkarin...

   Toivon, että luet Pikkupöllön!

   Poista
 3. Kiva huomata tuo Leena Virtasen kirja, pahimmillaan se olisi mennyt multa ohi!
  Olen lukenut tuon Ljudmila Ulitskajan Iloiset hautajaiset. Tykkäsin kyllä, vaikkei ehkä hänen suomennetuistaan paras. Vähän harmittaa, että jonkun uuden suomentamisen sijaan julkaistaan tämä uudelleen. Jos kirjojen elinkaari olisi vähän pidempi, ei ehkä tarvitsisi... Sori, mä täällä vaan narisen, vaikka voisi huokailla innosta ja ihastuksesta uutuuskirjojen äärellä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, tyttäreni taisi tehdä tästä aiheesta kandin...ehkä sitten gradussa myös...noitia;)

   Olen vasta aloittamassa Ljudmilan kirjaa. Heti tuli alusta jo mieleeni Kulirastin kuolema. Onko tämä uudelleen suomennos? Mistä sää tuollaista tietoa vedät, kun en minäkään...;)Suomessa kirjan elinkaari on SAIRAAN lyhyt. Minusta sitä pidentäisi se, että kirjan hintaa hiukan laskettaisiin ja osin voitaisiin kiristää myös kustannuskynnystä. Jos kirjan hintaa kohtuullistettasiin, niin sen ostaisi useampi, eikä se kirja olisi puolen vuoden päästä myynnissä 5 eurolla, kun siitä ei kukaan enää ole kiinnostunut tai vain harvat ovat. Kustannuskynnyksen yli on päässyt mm. sellaisia kirjoja, että kylmät väreet kulkevat iholla, kun muistan...

   No, meillä on sitten tänään vähän sellainen down päivä. Yleensä sade ei tee mulle tätä, mutta tänään...

   Poista
 4. Oi tuo avokado-kirja kiinnostaa. Veran toisen olen pian saamassa käsiini. Mulla on vielä niin kesäinen olo, etten voi ajatellakaan syksyä, mutta tietysti odottelen mielenkiinnolla arvioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, minä en ole IKINÄ tenyt mitään avokadosta, mutta otin tämän silti;)

   No, eihän nämä uutuudet niin syksyä ole, mutta syyskatalogeista ja osa on ilmestynyt jo etuajassa. Minulla tosin ei ole syksyä vastaan mitään, mutta mehän emme ole kaikki samaa maata. Oikeastaan lumen hellyys toisi minulle kaivatun rauhan, mutta kun rrrrakastan niin lämpimiä, pimeitä iltoja...ja ne ovat vasta nyt täällä.

   Poista
  2. Avokado - kesän hitti!

   Juuri nautiskelin avokadosmoothieta. Odotan jo innolla tämän kirjan postaustasi :)

   Poista
  3. Valkoinen Kirahvi, kuten huomaat, minä en ole ikinä tehnyt mitään avokadosta. Jäin joskus munakoisoon ja siellä olen vieläkin ja nyt on kantarelliaika, mutta oppia ikä kaikki.

   Poista
 5. Minua kiinnostaa noista ainakin Seppälän Aale Tynni-kirja. Juuri löysin kirjaston poistomyynnistä Tynnin toimittaman "Olen vielä kaukana"-teoksen, jossa hän kirjoittaa miehestään Martti Haavion 1920-luvun elämää, toimintaa ja runoutta.

  Tietenkin myös Westö kiinnostaa tosifania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaana, arvasin;) Tämän typpistä olisi saanut olla enemmänkin...

   Haavion eli P. Mustapään Kootut runot ovat tässä vieressäni ns.käsikirjahyllyllä. Kadotin yksi päivä Anna Ahmatovan Valitut runot ja sain hyperventilaation...nyt runoni ovat koko ajan 1-2 metrin päässä minusta;)

   No, minut livesti tuntevat ovat ihmetelleet, kun en ole Westön kirjoja lukenut, joten nyt painostuksen alaisena ja häntä salaa diggaavana päätin ottaa härkää sarvista.

   Poista
 6. Oi, lupaavalta vaikuttaa. Kiitos postauksesta, sain tästä hyviä vinkkejä itselleni. Minä kun laiskana en jaksa seurata uutuuksia vaan nappaan vinkit sieltä mistä ne helpoimmalla saan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiva kuulla, että sait ideoita. Takuulla molemmat pidämme siitä, että puutarhakin huomioidaan myös syksyllä että talvella ja olen koko blogielämäni odottanut Ilonalta joulukirjaa.

   Ole hyvä.

   Poista
 7. Yks kateellinen katsoo listaasi ja mielessä pyörii kun edes jotain, mutta välillä jo luulin pystyväni taas enempi lukemaan, mutta se oli hetken harhaa, valitettavasti. Silmä kipeytyy tarpeettoman paljon kun yritän enempi lukea. On vain osaansa tyytyminen.
  Mutta, hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, yhdellä yhtä, toisella toista, sellaista se on. Onneksi on olemassa niitä hetkiä, jolloin erämaa kukkii...

   Kiitos samoin sinulle & Himmulle!

   Poista
 8. Paljon hienoja kirjoja ,joista osa kiinnostaa paljonkin.Yhden olen jo lukenut,kiitos sinun;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, vielä on suurin osa mysteeriä, joten ei tiedä, mikä yllätys odottaa. Tiedän mitä tarkoitat ja sait sen itse valita;)

   Poista
 9. Koko ajan kirjojen maailmasta enempi kiinnostuneena, aion täällä vierailla tiuhaan kurkkimassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiva kuulla, ehkä perustat kohta kirjablogin!

   Poista
 10. kiitos listasta, monta sellaista joihin minäkin tartun, kiitos tästä. Nyt sain luettevakseni Rauhalan Taivaslaulun:)


  Huh, kun täällä etelämmässä on kuuma!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, ole hyvä. Taivaslaulu on ajatuksia ravisteleva kirja.

   Täällä myös. Hirväen kuumaa ja kosteaa.

   Poista
 11. Yhtään dekkaria en jaksaisi lukea, mutta Holt ja Cornwell on pakko. Joillakin on lukujumi, mutta minulla dekkariähky. Pietiläisen kansikuva on upea, vau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, takuulla lukisit, jos olisit lukenut Hjoth&Rosenfeldt sarjan Mies joka ei ollut murhaaja ja Oppipoika. Tunturihauta jatkaa Sebastian Bergman -sarjaa, ja kukaan, joka on tutustunut Sebaan, ei hänestä otettaan irrota.

   Olen ex-Holt -hullu, ja nyt haluan kokeilla, miltä tuntuu paussin jälkeen. Itse asiassa, kun Holt kirjoitti ensimmäisen Inger Viik-romaaninsa, meilasin hänelle, että seuraavaan myös sekasortoinen Inger ja Holt lupasi! Sittemmin Inger minusta rauhtoittui liikaa, mutta Holt on siltikin Holt, joten...

   Minulla on koko Kay Scarpetta -sarja. Taso on vaihdellut, mutta jokaisen niistä aion lukea ja vielä omistaakin.

   Ilonan kirjan kansi menee suoriksi Kauneimmat kirjan kannet 2013 -kisaani.

   Poista
 12. Olipas kattavan tuntuinen lista! Minulla ei ole tapana laatia etukäteen lukulistoja - taidan olla sellainen 'mielialalukija', että valitsen luettavaa fiilispohjalta. Mahdotonta tietää jo nyt, mitä haluan syksyn edetessä tarkalleen ottaen lukea. :) Listan kirjoista kiinnostaa erityisesti Virginia Woolfin Vuodet. Woolfia en olekaan aikoihin lukenut, joku 'vanha tuttavuus' pitäisi ehkä kaivaa esille Vuodet-kirjan lisäksi. Toivottavasti siis ainakin tuo löytää tiensä tänne blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, näin teen nyt ensimmäisen kerran pelkästä järkytyksestä, kun kirjabloggajakollegalla ja minulla oli ensimmäistä kertaa vain KAKSI samaa kirjaa;) Ei tämäkään ehkä näin mene, sillä jos kirja on enemmän teilattava kuin nautittava, se jää lukematta, toisaalta, uusia löytöjä tullenee syksyn varrella, mutta nyt minulla on niinkuin lukujärjerjestys, karkea sellainen.

   Vuodet tulee ehdottomasti. Lue myös arvioni Menomatkasta. Saattaisit pitää myös Susan Sellersin fiktiivisestä kirjasta Vanessa&Virginia, joka kertoo Woolfin perheen sisaruksista. Mrs. Dalloway on SIELUkirjani ja niitä ei montaa ole, joten ehdottomasti: Woolf tulee.

   Poista
 13. luin viimeksi kirjan "kiinan kadonneet tyttäret" oli todella järkyttävä kirja, tai oikeastaan se miten kiinassa tyttölapset eivät ole ihmisiä,heille ei anneta mitään arvoa,tyttölapset saavat osakseen hirvittävää kärsimystä, jonka seurauksena he menettävät elämän halunsa.Ehkä en suosittele luettavaksi,vaikka se on totta,itse tosin luen mieluummin kirjan joka on totta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepita, huomasin tuon kirjan, mutta tiesin heti, että sitä en pysty lukemaan. Jo asian ajatteleminen...

   No, minä luen sekä totta että tarua. Lueppa joskus fiktiivinen elämänkerta. Suosittelen vaikka Satu Koskimiehen Hurmion tyttäret, joka kertoo runoilijoista Katri Vala ja Elina Vaara tai Susan sellersin Vanessa&Virginia, joka on teos Wollfin perheen taiteilijasisaruksista.

   Poista
 14. Ihanan houkutteleva kirja-valikoima, arvanet, että tuota viimeistä odotan kuin kuuta nousevaa. Kansi on upea, näin sen nyt ensi kertaa.
  Pitäisiköhän ottaa tavoitteeksi syksyn aikana lukea joku näistä... ;)

  Ihania sametti-iltoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riikka, Ilonan joulukirjaa olen odottanut niin kauan kuin olen Ilonan tuntenut. Kansi menee minulla Vuoden 2013 kauneimmat kannet kisaan. Arvaat varmaan, että minulla on kohta asiaa putikkiisi;)

   Lue ainakin Pikkupöllö! En ottanut nyt ulkomaisia sisustuskirjoja, kun en jaksanut niitä kuvajuttuja. Pitäisi alkaa sitä remonttiakin...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 15. Olipa mukava lukea vähän maistiaisia tulevasta, Leena! Aale Tynni -elämäkerta kiinnostaa minuakin, samoin Ellilän kaivatut. Pikkupöllöä ollaan jo lasten kanssa katseltu. (+ jo luetut: Vera Vala, Aika metka retki ja Iloiset hautajaiset). Ilman vinkkiäsi en olisi hoksannut uutta Woolf-suomennosta, täytyypä pistää korvan taakse!

  Tulinpa minäkin uteliaaksi, mistä kirjasta olet innostunut blogisavujen perusteella - maltan tuskin odottaa arvion julkaisua. Anna edes joku pieni vinkki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, Savukeitaalta on tullut ersä toinenkin Woolf-suomennos, enkä tarkoita nyt Menomatkaa, vaan...en muista nyt sen nimeä. Luen Edelleen Alice ja nyt kaikki unohtaminen vavahduttaa...

   Ehkä sinä et siitä kiinnostu...;) Näin arvelen, mutta en voi olla varma... Mutta sitten tulee Edelleen Alice, josta en nyt heti muista, oletko sinä sen lukenut. Eka on tuore blogisuosikki ja toinen on blogeissa minut jo jonkin aikaa sitten vakuuttanut kirja, joka vain odotti tätä elokuun hetkeä. Kirja just mulle ja miten Genova kirjoittaakaan, tulee mieleen hiukan Carol Shields.

   No tässä vinkki: Kirjan kansi on hyvin tumma ja Financial Times sanoo siitä: "Lue tämä kirja ja pysy sinkkuna."

   Poista
 16. Leena, odotan kiinnostuksella, mitä ajattelet Camilla Läckbergin Enkelintekijästä. Päätin tutustua hänen tuotantoonsa, ja olen lukenut häneltä jo kaksi kirjaa, kirjan lahkolaissaarnaajsta ja Majakanvartijan. Hyvin kiinnostavia kirjoja. Hiukan minua häiritsee jatkuva näkökulman vaihtuminen jopa samalla sivulla. Saarnaajan alku on aivan loistava, ne ensimmäiset kaksi sivua. Enkelintekijä minulla myös on, ja aion ostaa loputkin kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, vie hiiri tässä jutussa sanan Enkelintekijä päälle niin arvio avautuu eli olen sen jo keväällä lukenut. Saarnaajaa en nyt muista, mutta tuo jutussani mainitsema Merenneito on loistava. Läckberg usein kuljettaa juttua eri aikatasoissa, mutta minusta hän tekee sen kiitettävän lukija-armollisesti. No, osta sitten Merenneito!

   Poista
  2. Leena, löysin sen. Saarnaajasta pitäisi käyttää sanaa huijarisaarnaaja. Hirveä kirja, taitava juoni.
   Ostan näitä kirjoja saman kadun varrella olevasta divarista. Kirjoja on kertynyt niin paljon, että en yleensä enää käytä niihin paljoa rahaa.

   Poista
  3. Anna, se Saarnaaja saattaa olla minulta lukemattakin...Läckberg on todella taitava kirjoittaja, kunhan ei vain alkaisi liikaa toistaa itseään.

   Minä jaan kirjoja pois. Silti kodissamma on vielä kirjahyllkyjä kirjastossa, jossa tietysti kuuluukin olla, lisäksi olohuoneessa ja makkarissa. Ruokakirjoille on omat hyllyt keittiössä...Ennen oli hylly takkahuoneessakin, mutta ei enää.

   Suomessa kirja on uutena sikakallis, mutta jo puolen vuoden kuluttua kuin ilmainen eli varsin uudenkin kirjan saa vaikka 5 eurolla.

   Poista
 17. Mielenkiintoisen kattauksen olet meille suunnitellut! :)

  Minusta olisi mukava lukea myös niistä sinun 'vähemmän sykähdyttävistä lukukokemuksistasi; mikä saa sinut jättämään kirjan kesken, mistä johtuen kirja ei sytyttänytkään. Eli: pieni kriittisyyskin kiinnostaisi!

  Toivottelen ihanaa viikonloppua! :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, kiitos.

   Minä tiedän, että teilauslista kiinnostaisi ja ehkä muitakin kuin sinua;) Pientä kriittisyyttä toki harrastan ja sitä kyllä löytyy melkein jutusta kuin jutusta, esim. vertaan kirjailijan työtä hänen aikaisempiinsa etc. Lue vaikka arviot Peter Jamesin kirjoista tai vaikka Irvingin Minä olen monta etc. Mutta jos kirja on minusta ihan toivoton, en pysty giljotiiniksi. Mutta sanonpa vaikka nyt yhden kirjan nimeltä, jota en lukisi edes rahasta ja se on Mokka. Kirja on hyvin kuuluisan (lue: paljon myyvän kirjailijan teos), mutta olin aivan järkyttynyt siitä, miten huonosti kirjoittaja (eli ei ollenkaan), kykeni välittämään hätää/tunnetta lapsen ollessa hengenvaarassa. Ihan sama kuin olisi lukenut kaupan tarjouslehteä. Toinen ryhmä, jota en enää jaksa ovat rajun toimintavoittoiset jännityskirjat. Enhän katso ikinä edes toimintaelokuvia, miksi lukisin moista, kun parempaakin on tarjolla.

   Vinkki: Kun klikkaat arvontoihini, löydät palkintolistalta kirjoja, joista osa on linkitetty arvioon ja osa ei. Ne joita ei ole linkitetty ovat jääneet minulta lukematta, mutta se ei tarkoita, että ne olisivat huonoja, sillä ne voivat olla toisille helmiä. Saan paljon myös arvostelukappaleita, joita en ole pyytänyt ja kaikki niistä eivät kilahda, mutta Hautalan Unikoira yllätti ja kirja, joka tulee seuraavaksi, siis molemmat tulleet minulle kutsumatta;)

   Pelkään jo nyt, että en ehdi lukea kaikkia maailman kiinnostavia kirjoja, joten miksi antaisin aikaani kirjoille, joista en itse saa mitään. Ihmisillä on nykyään paljon kaikkea, mutta aikaköyhyys on nykyajan tosi.

   Luen nyt Edelleen Alice ja miten minusta tuntuu, että siinäpä kirja, josta sinä pitäisit.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Kiitos vastauksestasi!

   Ja tottahan se on, maailma on pullollaan huonosti kirjoitettua kirjallisuutta. On pakko tehdä valinta. Päättää, mihin aikansa käyttää ja erotella timantit hiekanjyvistä.

   <3

   Poista
  3. Ole hyvä.

   Se on kuin verrannolista siihen kuinka paljon ihanampaa on uida kirkkaissa, puhtaissa vesissä kuin likaisissa ja sameissa.

   Poista
 18. Nyt alkoi syyhyttämään! Himoiten katson noita dekkareita:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myrsky ja Minna, kiitos samoin;) Syksyn pimeinä öinä niitä on just sopiva aika lukea...

   Poista
 19. Laskin kymmenen samaa. :) Ja tuo avokadokirja alkoi kiinnostaa, joten jään innolla odottamaan arviotasi siitä. Välillä tuntuu että voisin elää melkein pelkällä avokadolla, syön sitä niin usein ja paljon... :)

  Huikea kirjasyksy tulossa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, kymmenen samaa! Se on jo aika paljon...Itse odotan tosi paljon Ajan riekaleita, sillä pidin paljon Punaisesta morsiamesta.

   Avokado tulee tänään. Minä olen nyt aivan lähiruokakoukussa eli sienet ja marjat ovat vieneet aikaani paljon, mutta yritän ehtiä kokeilemaan myös jotain avokadoreseptiä.

   Kerrassaan mahtava!

   Poista