tiistai 20. elokuuta 2013

Laattaralli on alkanut vahvojen värien viettelyksessä

Tänään meni kahdeksan tuntia etsiessä mieleistä laattaa alakerran vierasvessaan ja siitä edelleen alakerran eteiseen sekä tuulikaappiin jatkuen. Kun teimme keittiöremonttiamme otimme välitilalaatan kotiin vuodeksi mustikka- ja punaviinitestiin sekä sisäistääksemme, että kyseessä on just meidän juttu. No se oli ja olemme edelleen säädyttömän tyytyväisiä välitilaamme, joka on niin country&cosy&rough, että huimaa.
Myös keittiön punainen lattialaatta, jossa on sekä isoa että pientä laattaa, on edelleen mieluisa. Nämä kaikki värit enemmän kuin tyydyttävät meitä. Siis mikään keittiön rempassa ei mennyt vikaan ja sitä samaa toivomme nyt...
Saunaamme jaksamme edelleen ihmetellä vaikka yksikään kuvista ei tee oikeutta saunalle tai pesuhuoneelle:
Niin...monet isot kylpypyyhkeemme ovat turkoosia, mutta saunan ja pesuhuoneen väreiksi halusimme maan värejä. Lattialaattaa, joka nousee kuin vanha ryijy ylös pesuhuoneen penkiksi, saimme metsästää kuukausia, mutta kaikki oli sen väärti.
Kaikki turkoosi asuu minussa. Se on sieluvärini, mutta se saa olla sisustusväri vain alakerrassamme, jossa vierasmakuuhuoneen tapetti
on Laura Ashleyn luonnonvalkoinen, jossa kiemurtaa turkoosia köynnöstä. En löytänyt tapetista yhtään kuvaa ilman jotain häslinkiä ja kaiken huipuksi tässäkin tapetin pohja siftaa pinkkiin, mutta ei ole sitä. Alakerran makkari on vaikein huone kuvausten kannalta.// Siis lähtökohta on tämä: Alakerrassa on toisessa päässä sauna, pesuhuone ja sitten takkahuone, jossa turkoosi saa rulettaa. Toisessa päässä on tämä vierasmakkari, jossa myös turkoosi, luonnonvalkoinen ja puu ovat melkein ainoat värit.  Näiden välillä on vierasvessa, eteinen yläkertaan sekä tuulikaappi ulos. Päätimme poistaa kynnykset ja tehdä lattian samasta laatasta näihin kolmeen paikkaan. Toaletin kalusteet on jo ostettu ja ne ovat kaikki valkoiset, seinät alakerrassa ovat kiviseinät ja valkoiset, paitsi osin tapetoidut, kuten yläkuvassa ja osin puolipaneelia, jota emme halua poistaa. Takkahuoneessakin puolipaneelin yläpuolella on navy-värinen tapetti ja huonetta hallitsee mm. sininen sivustavedettävä talonpoikaisvuode. Niinpä noin vuoden on ajatuksissa liehunut tuoda turkoosi tavalla tai toisella tulevaan remonttiimme, mutta nyt
lähdimme tänään liikkeelle sillä mielellä, että kalusteet valkoiset, kiviseinät valkoiset, pyyhkeet ja muu sellainen vaikka turkoosia, mutta lattialaatassa pitää olla jotain rantasandaaleistani. Hirveä nälkä vahvoihin väreihin ja väittäähän Bessu, että minulla on ollut eräs keltainen neule yli parikymmentä vuotta  (sic!) ja sitten keväällä tuli etupihallamme
oranssi atsalea ja nyt mielessäni pyörii tämä laatta Vogue Mandarino:
...jonka kanssa voisi yhdistää vaikka Vogue Grigion:
Mikä parasta näiden kanssa sopisivat sitten toaletin puolella turkoosit pyyhket yms. Meillä on nyt kotona näitä laattoja ja sitten varmuudeksi vielä eräs 'hätävara', joka on takuunakki, mutta siitä ei nyt tänään enempää, sillä olen niin Meksikon värien mielellä vaikka
jotenkin olenkin kuin nimeni olisi turkoosi...

Love
Leena Lumi

PS. Jos ylläpuhuttu toteutuu, alakuvassa ovat alakerran vierasvessamme, eteisen ja tuulikaapin värit:


Po.  tilan kummallakin puolella ovat huoneet, joissa turkoosia, puuta ja luonnonvalkoista sekä punainen nahkasoffa. Siis tällä hetkellä tummanharmaa olisi pääväri ja myös valkoiset kiviseinät. Toaletin takaseinä olisi samaa kuin lattian pääväri ja värisyöksähdyksenä olisi oranssi. Tai just oikea turkoosi, jos sellainen löytyy. 

PPS. Tässä eräs sininen ehdotus:
....jonka oikeastaan voisimme toteuttaa sitten joskus yläkerran isossa toaletissa.

42 kommenttia:

 1. Ja mina kun ajattelin etta me olemme ainoita hulluja jotka testaavat laattoja punaviinilla ja sitruunamehulla. Kaiken sen jalkeen onnistuimme valitsemaan keittioon tosi kauniit laatat jotka imivat reunoista saumojen kautta VETTA ja niihit tuli semmosia markia lantteja. Onneksi mies loysi jotain saumojen tiivistysainetta joilla asia pelastettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, ei, kyllä nuo on pakko testata;) Meillä tuo aika raskas ja karkea välitilalaatta ei ole imenyt mitään, ei edes roiskelikaa, josta äitini minua pelotteli eli se on kuin uusi. On onni kun mies on kätevä ja osaa korjata itse.

   Poista
 2. Niin kodikasta ja rouhetakin !
  Pitkästä aikaa selaan blogeja läppärillä ja näen kuvat paaaljon paremmin kuin Lumialla.
  Oi mikäs ihana musta syissäsi onkaan...?
  Ihana kuva ja sinä oot kaunis !
  Mä yritän viettää vähemmän aikaa blogien selailuun...käyn kyllä täällä piipahtelemassa.
  Silmäsi on kunnossa :)
  Mukavaa viikonjatkoa..tänään oli ihana lämmin elokuinen päivä ja
  ajaessani kotoa Poriin koukaten pätkän yhden pikkutien kautta muistin miksi myöskin ( ei pelkästään elokuisen hellän lämmön, haikean kauniiden iltojen, sadonkorjuun...) elokuu on kuukauteni ; haalean keltaiset viljapellot ! Onko sen ihanampaa näkyä...satakuntalaisesta ...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, sellaisesta tykkään;)

   Kuvassa on sylissä Merin Dina, kääpiolvillakoira, joka on kohta tulossa meille vajaaksi pariksi viikoksi hoitoon 'siskonsa', shelttivauva Taikan kanssa.

   Kiitos! Kuva on muistaakseni vuodelta 2010, koska on vielä otsatukka mulla. Dinalla on ponkkari;) Uudet kuvat ovat Yyteristä ja sieltä Reposaaresta, blogin tunnarikuva on viime suvelta.

   Silmä on nyt lääkärin mukaan ok ja yritän uskoa siihen. Ei se ihan, mutta ehkä sen kuuluu kestää kauan ennen kuin se on ihan kunnossa.

   Kiitos samoin sinulle. Tänään oli mahtava päivä, joka meillä meni liikkeissä. Arvaa vaan kaipaanko satakuntalaisia viljapeltoja siinä misäs mertakin, mutta kun koskaan ei kaikkea voi saada. Etenkin ruispellot nostavat nostalgiani yli äyräittensä, se kypsyvän rukiin väri...

   Poista
 3. Törkeän nätti oli tuo kyökin välitilalaatta, tuon saunatiiliverhoilun tyylistä iskin kyökin nurkkaan reilu vuosi sitten.

  MUTTA tuo kippoastia! Sehän näytti aidolta turkoosilta ihan oikeasti, eikä miltään howliitilta tai luuturkoosilta..Ohrapellot ovat jo tuleentuneet, tänään niitä katselin kun menin rantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, minäkin pidän ja aina vaan. Saunan tumma laatta on tietenkin italialainen ja sen väri oli muistaakseni antrasiitti tms.

   Se ON turkoosi. Totta, että luuturkoosi on eri. Oi pellot, pellot...

   Poista
 4. Kahdeksan tuntia!! Mää varmaan kuolisin kaupassa kuin kaupassa tuossa ajassa! Mutta jos olettekin käyttäneet aikaa etsintöihin, niin kyllä olette tosi upeita laattoja löytäneet. Tykkään erityisesti, näin kuvien perusteella, noista keittiön ja saunan seinistä.
  Mä rrrakastan turkoosia, vuosi vuodelta enemmän. Se ei sovi mulle laisinkaan vaatteina, mutta löytyy sitten pyyhkeinä, tyynyinä, koruina, kynsilakkana...Tuo alimman kuvan korun(?) voisin ottaa any time.
  Kun katselin noita laattoja Vogue Mandarino ja Vogue Grigion, ne vei mut jonnekin, mietin minne... Välimeri! Mutta sitten luin pitemmälle ja Meksiko tietenkin!:) Mä tykkään noista kovasti. Mutta mähän tykkään myös kovin oranssista. Tuo mandarino on kyllä sen sävyinen, että uskon ettei siihen kyllästy nopeasti, kuten vähän voimakkaampaan tai räikeämpään oranssin sävyyn voisi kyllästyä. Ja sitten jos siihen vielä sekoittaa tuota grigionia, luulen että siitä tulee tosi hyvä ja aikaa kestävä. Sävyt vaikuttaa myös sellaisilta, että niihin voi yhdistellä esim. just niinä pyyhkeinä moniakin värejä tuomaan eri tunnelmia. Turkoosi tai vaikka voimakkaammat oranssit lisää Meksikon tuntua, sitten taas ruskeat ja harmaat toisi maanläheisyyttä.
  Lyhykäinen yhteenveto: tykkään noista laatoista ja ne luulenpa että ne sopii teidän alakerran kokonaisuuteen ja tunnelmaan.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, mää olin ihan kuollut. Välillä söimme jossain rakosessa mitä sattuu ja sitten taas jatkoimme.

   Minäkin rakastan turkoosia aina vaan, mutta se, että miten yhdistän, laitan sitä alakerran pieneen vierasvessaan, onkin ongelma ellei sitä toteuta vain pyyhkeillä tms. Meillä on takkahuoneessa Marimekon pitkät turkoosit verhot, mielettömästi turkooseja pyyhkeitä, tuo turkoosivoittoinen tapetti, turkooseja kynttilälyhtyjä etc. etc. Meri on tuonut tuon rannekorun minulle Espanjasta. Kiva käyttää etenkin suvella ja tulee huomatuksi, koru siis;)

   En ole ikinä sietänyt oranssia, joten tässä nyt ollaan ja ihmtellään...Tumman harmaa on varma nakki. En kaipaa mitään pliisua lattiaa. Meri laittaisi mustan!

   Olisin tuonut tähän mukaan turkoosin laatan, mutta tuossa sarjassa ei ollut, eikä oikestaan missään löytynyt kunnon turkoosia.

   Kiitos toivon valamisesta;) Olen yölläkin miettinyt, että olenko matkalla onnistumiseen vai en. Teemme vielä yhden kierroksen ja luultavasti muualla kuin Jyväskylässä, mutta jotenkin nuo kaksi väriä nyt vain näyttävät minulle niin hyviltä.

   Poista
 5. Uskon oikean värisävyn kyllä löytyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, eli ehdotat muuta? Kaikki liikkeet harjukaupungissa käyty. Kaunista turkoosia ei ollut missään! Tuohon tummanharmaaseen sopisi myös turkoosi.

   Poista
 6. Suunnitteleminen on mukavaa. Meilläkin raklennetaan vessaa, tosin vasta on saatu reikä vesijohdoille ja pytylle alakertaan, huomenna jatkuu putkitus ja viikonloppuna suunnitellaan paperille kaikki se mikä päässä on tulevan tilan tiimoilla liikkunut.
  Värien kanssa on oma haasteensa, niiden on vain osuttava omaan mieleen sopivasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, se on ellei ole blogia;) En ehdi lukea, en ehdi kirjoittaa ja taidamme tehdä vielä yhden laattakierroksen ihan muussa kaupungissa. Siinä menee taas yksi päivä.

   Annas, kun veikkaan: Yksi väristäsi on turkoosi tai joku vihreä.

   Poista
 7. Monenlaista miettimistä ja suunnittelua remontti kaipaa, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, niin se vain menee, sitten on lopputuloskin juuri sitä mitä haluaa. Kaunista tulee.
  Oikein suloista, ihanaa elokuun loppupuolta, ihania sametti iltoja ja kaikkea muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, niin ja on se sitten ihan hirveää, jos ei tule mieleistä...

   Kiitos samoin sinulle & co!

   Poista
 8. JOs meissä Leena on muutakin yhteistä, mutta ainakin tuo turkoosi, se maailman ihanin ja syvin väri :). Ihania laattoja ihan teidän näköisiänne. Ja parempi miettiä tarkkaan kuin tehdä hätiköityjä päätöksiä. Remontti-intoa sitä täälläkin tarvitaan, kun pitäisi muutella hiukan poikien huoneita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarppu, se on, se on! Teinivärini, sieluvärini, kaikkivärini. Vaan ehkä joudun tekemään turkoosin alakertaan verhoilla, pyyhkeillä, kynttilätuikuilla, tyynyillä...Ajattelimme ehtiä vielä käymään eräässä isommassa kaupungissa, mutta ellei sieltä mitään uutta, niin sitten näillä mennään. TAI: Koko remppa siirtyy keväälle;) Nyt elämme vielä toivossa, että valo syttyy...

   Poista
 9. Wau! Kivoja laattoja olette löytäneet. Nuo aiemmat valinnat on niin onnistuneita.Katsellaan näitä sitten lisää perjantaina. Tänäänkin on luvattu kaunista, sumua on kyllä kovin. Nalan kanssa lenkille, viemään Pinjalle unohtuneita tavaroita ;) Tuo Dinan ja sun kuva on niin mainio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, no just joo, ja sun syytä tuo oranssi;) En tunne ketään oranssimpaa kuin sinä. Oranssi on hiipinyt elämääni salaa, vaivihkaa ja vikittelee siellä sun täällä. Se Jaelin taulukin...Viikonlopun ohjelmassa on sitten meillä tätä laattasuunnittelua;)

   Se on. Ajattele kuinka vähän siitä on aikaa, mutta ne limet farkut eivät mene enää päälle;) Säilytän niitä Suuressa Toivossa, että...

   Poista
 10. Hah, minullakin alkaa nyt pyöriä mielessä maalin värit ja laatat yhteen pikkuvessaan. Käsienpesuallas minulla on ollut tiedossa tulevaan talooni jo monta vuotta, joten sen kun käyn hakemassa. Ja etsin siihen sopivat laatat samalla. Mutta millaiset, siitä ei ole vielä aavistustakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, tämä on ihan himohommaa, mutta pitäisi laittaa blogi paussille;) Ihania, ihania altaita on nyt, jopa lumpeen mallisia, mutta meidän alakerrassa käytännöllisyys on nyt valttia, sillä se on kapea ja pitkä tila. En antanut ottaa leveyttä pyykinpesuhuonetta pienentämällä.Nyt jos menee pieleen, se virhe kuin tuplaantuu. Naiset yleensä ovat hulluina laattojen valitsemiseen....Tämä kaikki odottaa sinua ja voithan jo aloitella.

   Poista
 11. Turkoosi on aina turkoosi! Kiihkeä väri ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, en nähnyt yhtään turkoosia, joka olisi sytyttänyt minut. Otamme vielä pitkän päivän ja lähdemme Tampereeelle laattoja kollaamaan. Jos ei mikään sovi, siirrämme koko homman ensi keväälle.

   Poista
 12. Kaunista, kaunista - minäkin tykkään turkoosista (erityisesti vaatteissani sen huomaa...).
  Meidänkin pitäisi tehdä remonttia joka puolella, mutta nyt pitää keskittyä ensin tienaamaan ne rempparahat. Meistä kun ei kumpikaan osaa tehdä mitään remonttiin viittaavaakaan, joten keskitytään siihen, että saadaan paikalle joku joka osaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, turkoosi on upea väri ja se sopivi myös tuon tummanharmaan laatan kanssa mainiosti, mutta sitten pyyhkeet etc. oranssia ja kaikki muu valkoista.

   Sepä tässä että jo raha laittaa onnistumisen paineita. Meillä on se etu, että R. osaa monenlaista tehdä käsillään. Kun nyt vain saisi sieluun rauhan noista väreistä...

   Poista
 13. En yhtään ihmettele, että välitilalaatta on mieleinen...se on todella kaunis ...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmstiina, nyt vain pitäisi löytää alakertaan yhtä mieluista;) Kiitos.

   Poista
 14. Kauniit ovat laattavalintasi ja värimaailma niin tarkoin harkittua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, kiitos. Et sano mitään tuosta oranssista;)

   Poista
  2. Lämpimät värisävyt hohtaa auringon kanssa ja tuo mieleeni rakastamani Provencen maailman...<3 Omenakori on herkullinen lisä kuvassa ja tunkee nenääni tuoksuillaan.
   Syksy saapuu kauniine sävyineen antaen voimaa ja iloa tulevaan! Valkoisen kanssa se erottuu kauniisti kuin poutapilvet! Varmaan ymmärrät mitä tarkoitan<3 samoin kuin myös turkoosi on raikas väribaletti!
   Anna syksyn lämpimien sävyjen hehkua sydämessäsi<3
   Suloinen hymyilevä kuva koirulista kuin sinustakin<3

   Poista
  3. Sirkka, kunpa minäkin pysyisin Provencessa;) Mistä kaikki Meksikon värit minuun nyt tunkevat....

   Valkoinen on kaunis kulissi kaikille väreille. Ja turkoosi on ihan ylittämätön.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Kiitos♥ Dina on meidän suloisuus ja kohta luonamme vajaa kaksi viikkoa.

   Poista
 15. Teillä onkin ihana keittiö ja värit todella kauniit:)HIenot valinnat!Oranssi on aika kiva harmaan kanssa!Ja turkoosi pukee sua hyvin,pinkin lisäksi;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, en ole varma, onko oranssi nyt joku mielenhäiriö vai ei. Ehkä kaikki johtuu siitä sun taulusta;) Turkoosi ja pinkki voisi olla siellä alakerrassakin...ehkä.

   Poista
 16. Oranssi ja turkoosi on mielentila:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, takuulla ja ehkä oranssi on mielenhäiriö - minulla;)

   Poista
 17. Turkoosi on minun (jousimiehen) väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, se on myös mun! Taas tultiin laattaliikkeistä: Ei mitään kaunista turkoosirintamalla...vain väärä sävy toisensa jälkeen.

   Poista
 18. Teillä on kyllä kaunista! Ja kaikki nuo suunnitelmat. Pidän harmaasta ja turkoosista (ja valkeasta ja vihreästä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos. Niin...SUUNNITELMAT;) Minäkin pidän harmaasta, mutta kun eilen lähdimme etsimään kotiin malliksi tuota harmaata, se oli aivan liian vaalea. Mustanmustaa en halua, vaikka sitäkin nyt näkee sisustuslehdissä. Toisaalta pelkään, että oranssi on vain mielenhäiriö ja menee ohi;)

   Siis valkoiset seinät pikkuvessa, alaeteinen ja tuulikaappi, kalusteet vessassa jo hankittu ja ne ovat valkoiset. Mutta unelmalaattaa, sitä joka olisi just eikä melkein ei ole löytynyt vieläkään. Turkoosi edelleen listoilla yhdessä harmaan kanssa. Otamme aikalisän keväälle ellei nyt natsaa, sillä uusia malleja tulee koko ajan. Olen googlannut mallistot Hesaa myöten...

   Poista
 19. Keittiössänne on kaunis värimaailma! Uuudet suunnitelmat näyttävät nekin hienoilta...

  Mukavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, minä olen vieläkin ihastunut keittiöömme;)

   Uusi suunnitelma saattoi kaatua tänään, sillä tulimme just ruokaostoksilta ja löysimme vahingossa erään liikkeen, jossa emme olleet vielä käyneet ja nyt on kotona uudet mallit.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 20. "Lattialaattaa, joka nousee kuin vanha ryijy" kuullostaa todella mielenkiintoiselta. Sinulla on selvää näkemystä asioista. Kun teimme omaa remonttia olin todella innostunut kylpyhuoneen uudelleen laittamisesta. Se oli kokonaan, siis pyttyä ja lavuaaria myöten, vaalean sininen. Olin katsellut sitä ihaillen asuntoa ostaessamme, mutta puolen vuoden jälkeen totesin, ettei sinne voi viedä mitään värejä kun seinät, lattia, kalusto kaikki imee värin itseensä.

  Sitten oman rempan tulos oli juuri tuollainen kuin malliyläkuvasi on. Harmaata, valkoista ja keveästi kultaa virkistämässä. Nyt tilaan voi viedä mitä pyyhkeitä tahansa ja tulos on aina ollut hieno. Jos näitä kylpyhuoneita ja vessoja olisi meillä enemmän, niin toisiin tekisin varmasti jotain osin räväkkää, mutta yhden kappaleen kanssa en kokeillut mitään sellaista kuin aiempi asukki ;-)

  Se että onnistuu näiden "kalliiden" tilojen sisustamisessa on todella mahtavaa. Kun olen suihkussa tai kokkailen keittiössä niin hyminä kuuluu sisältäni. Toimiva ja kaunis on ihana yhdistelmä, vaikka se olisi pikkiriikkisen kokoinen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, me toteutuimme tuon'ryijyhomman' pesuhuoneessa eli lattialaatta nousee seinää ylös ja kattaa myös sen hyllyn, jossa usein kynttilöitä.

   Minä kuulemma HYRISEN koko ajan meidän keittiössä;)

   Voit pettyä meidän laattaratkaisuun, sillä päädyin vain yhteen takuuvarmaan väriin, joka ei ole valkoinen, koska seinät ja kalusteet ovat sitä, mutta kerron sitten myöhemmin. Vaihtelu saadaan laattojen koolla ja pintojen erilaisuudella.

   kuin pieni timantti olisi toiveeni...;)

   Poista