Tämä postaus minua hiukan huvittaa, sillä en ole ollenkaan pullanleipoja, vaan se on Lumimies, mutta bostonista tuli mieleen lapsuus, kun äiti oli sitä leiponut ja miltä se sitten maistui. Tässä se on hieman uusin sävelin, joten en malttanut olla jakamatta teidän kanssanne. Ohje on uusimmasta Koti ja keittiö -lehdestä Katri Schröderin jutusta Pullat uunista.
16-18 annosta
Täyte:
2 kypsää banaania
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 tl kanelia
Voiteluun: 1 muna
Pinnalle: raesokeria
Valmista ensin pullataikina ja laita se kohoamaan.
Voitele 2,5 litran irtopohjavuoka tai vuoraa tasapohjainen, pyöreä kakkuvuoka leivinpaperilla.
Kauli kohonnut pullataikina jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi, ohueksi levyksi.
Soseuta banaanit haarukalla. Levitä taikinalevylle ensin rasva ja sitten banaanisose. Sirota pinnalle sokeri ja kaneli.
Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 8-9 palaa.
Aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.
Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 30 minuuttia.
Valmistusaika: noin 50 minuuttia
Jos jollain on hakusessa kunnon pullataikinan teko, niin tässä Maailman paras pullataikina:
100 g voita tai margariinia
2,5 dl maitoa
25 g hiivaa
3 rkl haaleaa vettä
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 muna
noin 8 dl vehnäjauhoja
Sulata rasva kattilassa ja kaada sekaan kylmä maito.
Liota hiiva haaleaan veteen kulhossa.
Lisää kulhoon nyt kardemumma, suola ja sokeri. Anna seoksen seistä hetken aikaa.
Lisää joukkoon kädenlämpöinen rasva-maitoseos sekä muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta kimmoisaksi taikinaksi.
Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, reilut puoli tuntia.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Leivo haluamasi muotoista pullaa. Anna leivonnaisten kohota 20 minuuttia. Voitele pullat kananmunalla.
Paista pikkupullia 225-asteisen uunin keskitasossa 10-15 minuuttia ja isompia, kuten pullapitkoja ja bostonia, 200-asteisen uunin alatasossa 25-35 minuuttia.
Onkin ihan uusi juttu laittaa banaania bostoniin, kiitos kokeillaan sopivana aikana. Bostonkakku on legendaarinen ja eipä siihen ennen laitettu kuin voita, kanelia ja sokeria. Muuten, joulubostonia teen sydänvuoassa ja täytteenä samat kuin englantilaisessa hedelmäkakussa, ei hassumpaa sekään. Torstaiset pullantuoksuiset terveiset.
VastaaPoistaMinttuli, siihen aikaan se kaneli jo oli niin herkullista;-)Minä muuten lisään aina enempi kanelia, mitä ohjeissa sanotaan.
VastaaPoistaSiis ilmeisesti sinulla on irtopohjasydänvuoka vai onko tavallinen? Minä olen niitä Kodin Ykkösessä ihastellut ajatuksella,että ne sydämenmalliset vuoat saisivat minutkin leipomaan.
Kiitos samoin sinulle!
Meillä mies leipoi tätä ja maku oli ihan hyvä, mutta rakenne jäi aika kosteaksi.
VastaaPoistaMmm, houkuttelevaa herkkua... Bostonpulla on hyvää, täytyykin joskus kokeilla banaanista versiota.
VastaaPoistaOmapäinen arkeilija, minun muistoissani boston on juuri kosteaa, ei ikinä kuivaa.
VastaaPoista***
Liinu, eikö vain! Minun täytyy saada Lumimies leipomaan.
Kuukostaa huikealta uutuudelta. Täytynee kokeilla, kunhan flunssa joskus hellittää..
VastaaPoistaKikka, flunssassa kaikki hyvä menee kuin hukkaan, kun ei maistu mikään. Nyt vain lepäät oikein luvalla ja juot paljon nestettä. Paranemisiin!
VastaaPoistaOnpa hyvä vinkki, kiitos! Täytyypä joskus kokeilla.
VastaaPoistaJossakin vaiheessa leivoin paljonkin pullaa, sillä tuoreeseen pullaan(kin) olen heikkona. Sitten lähiostarille tuli leipomomyymälä ja laiskistuin, mutta koska myymälä lopetti toimintansa vuoden vaihteessa, täytynee taas aktivoitua. Viime viikolla tein jo rieskaa, viikonloppuna olkoon pullan vuoro!
Minä en ole lainkaan pullan ystävä,mutta tuo täyte kuulostaa herkulliselta!
VastaaPoistaMinä leipoisin, rakastan leipomista. Vaan rakastan myös sitä syömistä. Ja minuun tarttuu nykyään kaikki, pelkkä katsominenkin. Olen varma siitä. Katsoin tuota kuvaa ja huomenna olen takuulla taas kilon painavampi.
VastaaPoistaMeillä on valitettavasti yksi kardemumman vihaaja talossa.
VastaaPoistaAmma, eikö vain.
VastaaPoistaMinäkin olen aivan heikkona tuoreeseen pullaan. Minussa huojahtaa, kun Lumimies leipoo korvapuusteja;-) Enkä voi kulkea ohi, jos kahvilasta tulee tuoreiden puustien viekotteleva tuoksu...
Jael, painonvartijoissakin suositellaan pullaa!
VastaaPoista***
Mine, sama täällä. Ennen voi syödä mitä vain. No, pulla on kuulemma pienempi paha kuin keksit, kakut ja viinerit, joista viimemaintut ovat minusta överpullaa.
***
Allu, hän vihaa paljon...ensin rakuuna ja nyt kardemumma...;-)Minä rrrrrakastan kardemummaa ja kanelia.
Jos margariinii niin ei varmast ole paras :)
VastaaPoistaKuulostaapas kerrassaan herkulliselta!!
VastaaPoistaAjattelin tosin tänään leipoa pitkästä aikaa kääretorttua ;)
Hannele, minä en käytä margariinia mihinkään, mutta en tohtinut muuttaa lehden ohjetta. Ja kaneliakin käyttäisin enemmän...Voilla se hyvä tulee!
VastaaPoista***
Susa, niin minustakin.
Ah, minulla on lähellä ystävä, joka leipoo suviaikaan kuningatarkääretorttua. Silloin hän kutsuu aina minut heidän terassille nauttimaan...
Siihen tulee siis tuoreita mustikoita, vadelmia ja sitten jotain vaniljarahkaa sinne väliin. Täysin vatustamatonta. Pitäisikin kuvata se torttu ja jos M. antaisi sen ohjeen, niin voisin jakaa kaikille. M. rentoutuu leipoen! Nyt on menossa monen kuukauden keittiöremontti ja sen kyllä huomaa;-)
Laitanpa ohjeen talteen, joskus yllätän taatan bostonilla.
VastaaPoistaMinulla itselläni onkin pullakiintiö jo täyttynyt.
Unelma, Taata ilahtuu!
VastaaPoistaNo, meillä kaikilla tulee aina jokukiintiö täyteen...minulla se oli joku ruoka...
Hei vaan pitkästä aikaa.
VastaaPoistaOmpa herkullinen bostonpulla täällä, kiva ohje tuo täyte, kokeiluun meneepi , kiitos :P
Täällä tehdään laskiaispullia tuolla pullareseptillä. Taikina on kohoamassa, saa nähdä miten käy. Kiva kun voi laitettiin jo aluksi kun aina unohdan sen lopuksi :D vaikka huonosti vanha koira oppii uusia temppuja ...
VastaaPoistaSeijastiina, ei ole ollut tarkoitus sinua unohtaa: Minulla on vain nyt tuo gmail ja se jostian syystä ilmoittaa sähköpostille kommentit jälkijunassa ja silloinkin aika sekavasti. Olen muuten itse aivan sekaisin sun blogeista: Eilen taas liityin yhteen, jossa ihania tinttejä.
VastaaPoistaMeillä saa Lumimies leipoa tämän;-)
Anni, lykkyä pulliin! Kyllä vanhatkin koirat oppivat;-) Meidän Olga ei nuku illalla ennen kuin on saanut KUUSI sysännannaa. Jos viisi, odottaa viimeistä!
VastaaPoistaMeillä saa leipoa Lumimies, kun minä olen enempi ruokakokki. En tajua, miksi mun pullista tulee aina kivikovia...