perjantai 13. tammikuuta 2012

LUMIKAUNISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!



Tässä kohtaa piti olla jotain herkullista, mutta minulla oli eilen koko päivän vieras, joten herkku siirtyy ensi viikon loppupuolelle. Alkuviikosta tietenkin kirjoja. Meillä on nyt lunta, lunta...sitä on todella paljon, joten olen lähdössä lumitöihin ja nautin joka hetkestä. Huomenna normaali viikonlopun tylsä kauppakierros, mutta sen jälkeen valmistamme Lumimiehen kanssa jotain, mitä meillä ei ole ennen ollut eli poronkäristystä. Kiitos ohjeesta Minttuli ja Soolis!Teidän reseptinne ovat yksi yhteen. Teen siihen kyllä oheen myös suppilovahveromuhennosta, mutta eiköhän se siihen perunamuussiin ja käristyksen yhteyteen passaa. Tekee mieli sieniä.

Koska niin moni on nyt kovassa flunssassa, niin paljastan, että minä en ole flunssaa kokenut sen jälkeen kun aloin nauttia D-vitamiinia 50 mikrogrammaa vuorokaudessa. Sen lisäksi otan C:tä 500 mg, monivitamiinitabletin, jossa on myös A:ta, vahvan B vitamiinin sekä tyrniöljykapselin. Tämä sopii minulle ja myös aikuinen tyttäreni noudattaa samaa ja on säilynyt täysin terveenä kaikkien flunssakausien yli. Suomen julkiset vitamiinisuositukset eivät hae optimaalista tasoa, vaan ne edustavat rajaa, jolla juuri ja juuri vältymme puutoksilta.

Ensi viikolla on vuorossa yksi kotimainen romaani sekä tyttökirja, jolla osallistun tyttökirjahaasteeseen. Ja stten loppuvikosta herkuttelua. Sitä seuraavalla viikolla taidamme sisustaa ja muuta sellaista, josta en ole itsekään vielä ihan varma. Yksi viikko eletään terveellisesti ihmetellen, miksi ranskattaret eivät liho. Ja jos ehdin, niin samalle viikolle tulee myös kirja Syötkö riskiruokaa? - Syöpälääkärin paljastuksia ruoan terveysvaikutuksista. Tämä on todella kiintoisaa, sillä esim. suolastahan on se käsitys, että se aiheuttaa vain korkeaa verenpainetta, mutta tosiasiassa sen on todettu aiheuttavan myös osteoporoosia sekä mahasyöpää.

Ostakaa kaikki iso kimppu tulppaaneja eli kevään kosketusta sydäntalveen, aistien hemmottelua lumen valoon.

Lumikaunista viikonloppua kaikille!

Love
Leena

Set Fire to the Rain

38 kommenttia:

  1. Oikein ihanaa, että nyt on sinullakin lunta.;D

    Oikein hyvää viikonloppua sinulle, Leena-IhaNainen<3.

    VastaaPoista
  2. Tuo valokuva on tosi hieno. Minä laitoin viime vuonna saksalaisille vieraille poronkäristystä Helenan reseptillä ja hyvin maistui. Taidankin helmikuussa taas tuoda Kauppahallista poron lihaa, kun käyn luokkakokouksessa Helsingissä.

    VastaaPoista
  3. Hyvää viikonloppua sinnekin! Tulehan kurkistamaan blogiini kun ehdit, luin tosi kiehtovan kirjan liittyen miten voi oikeasti yrittää elämässään irti kaikenmaailman oravanpyöristä!

    Poronkäristys on suurta herkkuani, jota aivan liian harvoin kuitenkin tulee tehtyä.

    VastaaPoista
  4. Hyvää lumiviikonloppua sinullekin! Onneksi nyt on taas kaunista eilisen kammovesikelin jälkeen.

    Poronkäristys on todella hyvää, samoin sienimuhennos. Nam! Me menemme huomenna syömään anoppilaan.

    Tulppaaneita täytyy kyllä saada tähänkin huusholliin viikonlopuksi.

    VastaaPoista
  5. Aili, tämä on paratiisillista!

    Kiitos samoin sinulle, Aili-Ihanainen!



    ***

    Allu, no, tämä on yksi sadasta, jota just kehtaa vielä näyttää...

    Poro on niin herkullista...ainoa punainen liha, jota tilaan ravintolassakin. Helena, tunturien tyttö, osaa takuulla valmistaa käristystä.

    VastaaPoista
  6. Täälläkin tulee lunta oikein tupruten.Mukavaa.
    Ei pitäisi kehua, mutta kun aloin syödä d vitamiinia enemmän, on flunssa ollut poissa..joo, tietysti se sitten iskee..ei pitäisi kehua. Sanotaan sitten että TÄHÄN asti en ole sairastunut :-)
    Oikein mukavaa viikonloppua Sinulle myös!

    VastaaPoista
  7. On muuten tullut syötyä joskus poroa, sit oon syöny peuraa,hirveä ja jänistä myös,mutta pääasiassa olen kalan syöjä, ja valkoisen lihan(broileri) Eipä ole ollut flunssaa aikoihin mullakaan, syön marjoja, kun niitä on vielä paljon.Tosiaan lunta tulee koko ajan lisää,vaan ei pääse vielä hiihtämään, vaivalloisesti se talvi vielä tekee tuloaan,ennenkuin kevät alkaa lämmittää maata.Ehkäpä huomenna vapaapäivänä käynkin torilta tulppaaneja,kiitos vinkistä. Happy Weekend ja Happy New Year 2012 !

    VastaaPoista
  8. Susa, kiitos samoin!

    Tulen toki, yritän vain saada ensin lumikoiruuteni sisälle;-) Eikö me ollakaan vielä kokeiltu kaikkia keinoja päästäksemme 'flow' ja 'slow'...

    Poro on parasta!

    ***

    Karoliina, onneksi täällä ei ole vesisadetta nähtykään. Lunta on pyryttänyt jo vuorokauden ja jatkuu vaan.

    Varmaan saat anoppilassa jotain herkullista!

    Minun ostoslistallani lukee 'iso kimppu tulppaaneja'.

    Ja kiitos samoin!

    VastaaPoista
  9. Kaunista ja lumista viikonloppua sinne teille. Kiitos linkityksestä, toivottavasti luonnosta peräisin olevat herkut maistuvat.
    Upea kuva!

    VastaaPoista
  10. Anna, minä juuri mietin samaa tuolla lumitöissä, että näinkö nyt sitten sairastun, kun aloin tätä autuutta jakaa...;-)

    Kiitos samoin sinulle ja nautitaan lumesta!

    ***

    Pepita, ihan kaikkea en tuosta listaltasi syö, mutta siis meillä on kalaa kaksi kertaa viikossa, sitten yksi salaattipäivä ja muuten sitten kanaa ja riisiä monin tavoin.

    Äitini ei ole ikinä flunssassa ja hän syö joka päivä pakastimisesta oman putarhansa marjoja. Tosin hän syö myös kalkkia, jossa on D:tä sekä moniviitamiinia, jossa A:ta.

    Sovitaan, että huomenna on Tulppaanipäivä!

    Kiitos samon sinulle elämyksellistä vuotta 2012 ja lumoavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  11. Minttuli, ole hyvä ja kiitos samoin!

    Jos meillä on herkullinen vikonloppu, se on kiitos sinun♥

    VastaaPoista
  12. Lumikauniista viikonlopusta voimme vihdoinkin mekin täällä nauttia, sillä sataa lunta. Pääsen lumitöihin kunhan lopetan työt!

    Käristys on niin helppo ja nopea tehdä. Poronliha on hyvää ja aika usein siitä jotain valmistan. Huomenna en kuitenkaan.

    Oikein nautinollista ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Ihanaa lumista viikonloppua sinulle ja Lumimiehelle ja Olgalle.Tuon vitamiiniarsenaalisi näinkin kesällä ja kehuit miten olet sen ansiosta ollut flunssaton. Pitääkin muistaa.Flunssaa en ole vielä saanut enkä toivottavasti saakaan,.
    Täälläkin satoi tänään lunta,pohjoisessa:)

    VastaaPoista
  14. Helena, lumityöt päihittää muut työt kaikessa, sillä luin, miten paljon siinä palaa kaloreja. Enemmän niitä kului vain hiihdossa. Ja toisekseen, saada lykkiä kuivaa puuterilunta on pelkkää lumoa.

    Olisit nyt kertonut, että laitatko siihen vaikka mustapippuria vai et...Olisit voinut laittaa koko ohjeesi!

    Kiitos samoin sinulle!

    ***

    Kiitos samoin sinulle ja Bambille, lumella tai ilman. Ah, se pohjoisen vuoristoalue, siellä sitä lunta teillä sataa.

    Jael, en kai minä suvella ihan näin paljoa niitä ottanut. Siinä taisi oli mukana se ihon palamisen estävä karoteenikapseli, jossa mukana E-vitamminia. Olen ajatelut niin, että tässäkään asiassa yrittänyttä ei laiteta. Kukkaroa vähän kirpaisee, mutta kyllä terveys on sen väärti.

    VastaaPoista
  15. Hei vielä
    laitan melkein aina mustapippuria (kokonaisia) käristykseen, mutta en joka kerta. Joskus laitan myös aurajuustoa, mutta silloin en laita yhtään suolaa. Se sopii hyvin, mutta kaikki ei tykkää siitä. Suola, sipuli ja ehkä mustapippuri ovat must.
    Teen sen myös niin, että ensin käristän ainekset ja laitan uunipataan ja haudutan sitä uunissa reilun tunnin. Ja voi on tietysti ainut sopiva poronlihan kanssa. Jos kiire, niin se hautuu sitten paistinpannussa levyllä ja valmistuu tosi nopeasti.

    VastaaPoista
  16. Helena, kiitos vinkeistä! Minä laitan sinihomejuustoa melkein kaikkeen, mutta haluan tehdä tämän nyt eka kerran ihan perinteisesti. Olipa hyvä, että sanoit 'mustapippuria kokonaisena', minä olisin laittanut rouhetta;-)

    Nyt alkaa huominen ihan jännittää!

    VastaaPoista
  17. Kiitos kun muistutit D-vitamiineista, minulta ne tahtovat unohtua vaikka tiedänkin niiden tärkeyden. Lapset onneksi muistavat paremmin kun tykkäävät mausta ;). Terveysviranomaisetkin ovat heränneet aiheeseen ja nostaneet hiljattain suosituksia.

    Kiitos haasteen linkityksestä! Ihanaa tosiaan, kun on lunta! On niin paljon valoisampaa ja maisema lunta notkuvine kuusenoksineen näyttää siltä kuin talvella pitääkin.

    Mukavaa viikonloppua, Leena!

    VastaaPoista
  18. Voi rouhettakin laittaa, itse tykkään kokonaisista tuossa enemmän.
    Hyvin menee, sinähän olet muutenkin oikea gourmeekokki!

    VastaaPoista
  19. OOooh..lunta ikävä! Täällä on niin lämpöistä, ettei takkia juuri tarvitse. Nauti tuosta kauneudesta :)

    VastaaPoista
  20. Kauniilta näyttää, niin lumi kuin mallikin. Minullekin on yksi ystävä täällä kertonut päässeensä flunssista d-vitamiinin ja sinkin yhteisvaikutuksena! Pitäisi varmaan koettaa. Tosin onneksi on muutenkin flunssat kiertäneet kaukaa.

    VastaaPoista
  21. Oi mitä idylliä kuvassa!
    Saatiinpa lunta viimeinkin.
    Täällä tuulee kylmästi ja lumi pöllyää. Toivottavasti huomenna herkiää.
    Huomasin nyt vasta tuota kuvaa katsoessani, että meidänkin talon edustalla kasvaa tuollainen kaksihaarainen vanha iso puu, hopeapaju. Lunta on nyt senkin ympärillä melkoisesti.

    Valkoinen tulppaanikimppu tuli kauppareissulla hankittua, ihanaa.

    Hyvää viikonloppua Leena!

    VastaaPoista
  22. Maria, haaste on ollut palkissa linkitettynä jo kauan. Se nousee sieltä kohta ylemmäs. Ja ole hyvä vain.

    Ehdottomasti D:tä, vaikka söisikin rasvaista merikalaa kerran pari viikossa.

    Kiitos samoin sinulle!

    ***

    Helena, en missaa nyt mitään: Ostoslistalla on jo kokonaisia mustapippureita;-)

    Toivon niin sitä!

    VastaaPoista
  23. Voi, enpä ole aikonut tehnyt, vaikka ohje tuli ihan selkäytimestä. Helppohan se on tehdä, niin selkeä, puhtaita raaka-aineita.

    Sienet sopivat hyvin kaveriksi.
    Puolukka on ihan ehdoton, joko survoksena tai hillona.

    Maukasta viikonloppua!

    VastaaPoista
  24. Helmi-Maaria, minä palvon jokaista lumihetkeä ja sinunkin puolestasi!

    ***

    Mine, kiitos! Niin, minulla on sinkki myös kuvioissa, mutta en kehdannut kaikkea tähän pläjäyttää;-) Minä saan helposti flunssan, joten tämä about 1,5 vuotta sitä ilman on kuin ihmettä.

    VastaaPoista
  25. Rita, nyt sitä piisaa ja hyvä näin. Minä nautin.

    Kuvassa on isot vanhat lehmukset. Meillä on muutamia, jotka kasvavat näin pareina.

    Ja kiitos!

    Ihanaa saada huomenna valita tulppaanien väriä...

    Kiitos samoin sinulle!

    ***

    Soolis, sinä Nainen Pohjoisesta, sieltähän se sulla tulee: Selkäytimestä. Siis poronkäristyksen ohje.

    Puolukkasurvosta on, mutta nyt on pakko sada myös suppiksia, kun niitä kerta vielä on.

    Kiitos samoin!

    VastaaPoista
  26. Olet kuvassa niin omassa elementissäsi...! Ihana. :)

    Kiinnostuneena jään odottamaan kotimaista kirjaasi, ja vinkkaan muita kommentteja lukematta, että onhan teillä käristyksen kanssa puikulaperunoista tehtyä pottuvoita? Kuuluu asiaan. :)

    Kaunista, lumista viikonloppua täältäkin. Lapsi on kuumeessa ja mies reissussa, mutta eiköhän me pärjätä, kun kaapeissa on ruokaa ja polttopuita piisaa. :)

    VastaaPoista
  27. Minna, olen siinä minä itte, vähän kuin lumi;-) Kiitos!

    Minulta on tulossa monta kiinnostavaa. Itseasiassa voi olla, että tänään aloittamani tulee ensin ja sitten...

    Ja että puikulaperunoita;-) No, minulla on huomiseksi kilometrin pituinen kauppalista...

    Kiitos samoin sinulle! Tuo on tuttu juttu, joka on jonain päivänä ohi. Meillä kun mies oli reissussa ja lapsi kipeänä, oli pakko olla ruokaa talossa, sillä kaupat kaukana. Kahdella aikuisella tämä saaren eristyneisyys on helppoa ja myös rauhaa.

    VastaaPoista
  28. Nyt tosiaan voi toivottaa lumikaunista viikonloppua. Tänne oikein tuiskutti sellaista kevyttä (pikku)pakkaslunta kinoksiin saakka. Ihanaa!

    Herkulliselta kuulostaa viikonlopun menukin siellä. Me herkuttelemme tänään suppilovahveropiirakalla. Meillä on nyt italialaisia vieraita ja pariskunnan rouva on kasvissyöjä. Suomalaiset metsäsienet kiinnostavat häntä kovasti.

    Minkähän tyttökirjan luet... Ne kiinnostavat minua aina. :)

    VastaaPoista
  29. Katja, sama täällä ja kiitos samoin!

    Ooooh, suppispiirakkaa! Minulla on siihen erään mestarileipojan ohje, mutta olen ollut niin saamaton leipomisen suhteen. Italialaiset ovat hulluina sieniin!

    Alkaa H:lla;-)

    VastaaPoista
  30. Heips, hienoa, että muistutit, mäkin olen ollut terveenä (ehkä koko syksyn??), en siis muista milloin olisin ollut se toinen vaihtoehto. D-vitamiinia mäkin otan ja reilusti enemmän kuin ehdottavat. Lisäksi ostin eilen 30 tulppaania. Niitä on olkkarissa ja eteisessä. Kuljempa mihin suuntaan tahansa niin kukat näkyy =)

    Lumen tulo on ihanaa. Täällä kyllä sade vei osan pois, mutta nyt on maa valkoinen ja ilma pakkasella. Ihanaa.

    Kyllä nyt kelpaa =) Ja vielä on lauantaikin ;-)

    Iloa teille!

    VastaaPoista
  31. Ihanaa lumellista viikonloppua sinne !

    Odotan mielenkiinnolla tulevaa, luettelit monta kiinnostavaa juttua tuossa lopussa :-)

    VastaaPoista
  32. Birgitta, sinua on vaikea kuvitella sairaana...olet itse kuin vitamiinipilleri tai lumitähtien kimallus tai...

    Suomalaiset suositukset ovat niin syvältä. Onneksi maassamme on korkea lukutaidon aste;-)

    Nyt on kaikki niin hyvin...toivottavasti sinullakin. Viikon paras päivä ja kaikki tulppaanit ja ulkona kunnon lumet ja aamulla saa nukkua niin pitkään kuin pystyy.

    Kiitos samoin teille!

    ***

    Petriina, kiitos samoin sinulle & co!

    Juu, paha tapa kertoa etukäteen ja sitten kaikki ei aina toteudukaan. Ihan oikeasti tulossa on vaikka mitä laidasta laitaan.

    Lumen valoa!

    VastaaPoista
  33. Ihastuttava kuva, minulla on allergiaa etc ja nyt vähän pölyinen työpaikkakin ja voi olla kosteusvaurioinen ikivanha mörskä joten olen jo yhden flunssan sairastanut, tyrneja joskus olen syönyt ja nytkin olisi pakasteessa ja ne kapselit on aivan ihania.. moni-B-vitamiinia vetämättömyyteen olen käyttänyt nyt. Kaunista loppuviikonloppua:)

    VastaaPoista
  34. Mustaleski, minusta tuntuu, että koko Suomi tietää ne tyrnikapselit, sillä ne ovat usein loppu. Niissähän on mm. omegat yms.

    Yhtä tehomerkkistä B-vitamiinia moni käyttää vetämättömyyteen.

    Minulla allergiaoireet alkavat lepän kukkiessa, johon ei ole enää pitkä matka. Xyzal auttaa ainakin silmäoireisiin. Kokeile sinäkin.

    Kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista
  35. Ihana tuo kuva!
    Viikonloppu on ollut todella luminen ja nyt pakkanen paukkuu. Minulla on etsinässä sinulle noita kynttilöitä ja niin pitkiä :) Ensimmäiset tulppaanit ostin jo minäkin. Hyvä kun muistutit taas vitamiineista.
    Halaus Bessu

    VastaaPoista
  36. Anne, kiitos.
    Yöllä -15, nyt -10, meillä täällä saarella.
    Etsin niitä eilen, en löytänyt. Muistat varmaan, että ostin tuonkin siitä raumalaisesta putiikista...

    Minä olen vitamiinikouluttanut sinua jo 20 vuotta! Et voi unohtaa.

    Tein juuri kookoksesta ja kuorituista hasselpähkinöistä kakun linnuille ja oraville.

    VastaaPoista
  37. Noh noh... kylläpäs tulee kauniita sanoja

    Nyt menee hyvin. Kun sain pidettyä lomaa ja päästeltyä höyryjä. Ehkä ratkaisevinta oli että katsoin peiliin ja kasvoin taas hiukkasen. Omasta itsestä kiinni kiukut ja ilot.

    Liian nopeaan meni eilinen, mutta tämä päivä on vielä viikonloppua jäljellä. Nautitaan tästä =)

    VastaaPoista
  38. Birgitta, pitää oppia ottamaan vastaan;-)

    Voi niin, se peiliin katsominen...Usein niin ja ne hormonit! Suklaakin auttaa ja kunnon lenkki.

    Niin minustakin! Kunpa lauatain olisi 48 tuntia!

    Nyt lenkille pakkaseen...Ja sitten herkkuja ja illalla Neit Marplea eli nautitaan!

    VastaaPoista