keskiviikko 25. tammikuuta 2012

BIG, BIG DREAMS!

Sain Minttulilta haasteen vastata, mitkä viisi asiaa tekisin jos saisin kaikki maailman rahat. Kiitos haasteesta! Tämähän on vähän sama kuin miettisi, mitä tekisi, jos saisi jättipotin lotossa. Tosin sitä en voi saada, sillä en ikinä lottoa, mutta saahan sitä leikkiä ja haaveilla...

Ennen kuin alan levittelemään rahojani, niin muutama asia:

1) Tällä hetkellä en pääse hyvin moneen tuttuun blogiin enää kommentoimaan. Eilen testasimme Lumimiehen koneella ja hänkään ei päässyt ko. blogeihin. Jos minua ei siis kuulu, on jotain asetusta muutettu tai sen on tehnyt tekniikan kirous. Kerron tämän siksi, ettei tule väärinymmärryksiä. Tuskin kukaan halunnee mitään listauksia, mihin en enää pääse, mutta olen nyt meilannut mm. Birgitan kanssa ja en pääse enää hänen taideblogiinsa Minttulillekaan en päässyt, kunnes hän palasi entiseen formaattiin. SEN SIJAAN pääsen Hannalle, Katjalle ja Karoliinalle, VAIKKA he ovat uusineet sitä kommenttilootaansa.

2) Koska blogini täyttää KOLME vuotta ystävänpäivänä, mutta olen silloin menossa eli tutusti parhaan ystäväni kanssa lounaalla ja vähän humputtelemassa, niin avaan synttäriarvonnan tulevana viikonloppuna ja arvontatulos julkistetaan sitten su 12.2. Kaikkeen arvontaan liittyvään palaan siis jo tällä viikolla eli kiireeksi menee, mutta hauskaa pitää olla.

3) Joku on saattanut ihmetellä, miksi Ranskattaret eivät liho kirja ei ole vielä tullut uunista. No siksi, kun se on samalla niin kirjallisesti hyvä ja hauska, mutta myös järkyttävän vaativa. Olen saanut todella nauraa! Ajattelin niin, että leivotaan ennen arvontaa pullaa, hyvää pullaa ja paljon, sen jälkeen on ensi viikolla hyvä ryhtyä hoikkaakin hoikemmaksi ranskattareksi;-)

Ja nyt sitten rahoja sijoittamaan:

1) Ensimmäisen potin laittaisin siihen, että koko perheelläni olisi mukava, turvattu elämä huolia vailla. Lasken siis perheeseeni lastemme lisäksi äitini ja sisareni. Isähän on jo poissa, mutta jos hän eläisi, niin hänen syntympäivänsä olisi 5.2.

2) Toinen potti menisi eläinsuojeluun, mutta tarkoilla säännöillä, joilla tulisi valvotuksi, että tahtoni toteutuu.

3) Kolmas potti vanhustyöhön ja myös valvotusti, sillä en jaksa enää ajatella, että vanhuksia laitetaan nukkumaan klo 17 kauniina suvi-iltoina ja pitää olla vaipoissa eikä pääse ulkoilemaan, ei mitään. Rakentaisin aivan uudenlaisen hoivamallin, jossa yksikään nykyisistä lainsäätäjistä ei saisi sanan sijaa.

4) Tekisin täysremontin kotiimme kaikkialle paitsi ei keittiöön eikä saunaosastoon, jotka olemme jo saaneet juuri mieleisiksimme.

5) Ostaisin huvilan meren rannalta, mutta en välttämättä Suomesta vaan Irlannista, Englannista, Skotlannista tai jopa Ranskan rannikolta...

Jaan nyt tätä Suurten Unelmien haastetta edelleen seuraville:

Susa/Järjellä ja tunteella
Valkoinen kirahvi
Sara/P.S.Rakastan kirjoja
Susanne
Tuija/Tuijan Koti & Puutarha
Jael/Appelsiinipuun alla

Iloista pakkaskeskiviikkoa kaikille!

Love
Leena Lumi

First Love

26 kommenttia:

 1. hienot unelmat!

  ja mitä tulee blogeihin pääsyyn, niin mulla kävi eilen kauheus. mun blogilistaan bloggerin hallintapeneelissa oli ilemstynyt jokin blogi jota luulin että luin, mutta ei se ollutkaan yhtään tuttu! tajusin sen kun olin klikannut ja ruudulle hyppäsi joku ikkuna ja kohta mikään ei toiminut kuin vanha kikka-sammuttaa kone! oli hirveetä! sitten se katosi koko blogi, siinä oli joku free madonna and child giveaway/atp swap yahoo ja sitten tuli joku ihme sivu joka ei ollut ollenkaan mikään blogi :S

  pitää varoa mitä klikkaa myös hallintapaneelissa näemmä..

  VastaaPoista
 2. Hienoja unelmia ja aika paljon samanmoisia kuin omatkin aatokset. Kiitos kun teit. Mitäpä me olisimme ilman unolmointia, luulisin aika tylsiä tyyppejä..
  Mukavia pakkaspäiviä, mina jatkan pullien pyörittelyä ja mantelipuusteja syntyy nyt..

  PS. On se kyllä kumma noiden kommenttilootien kanssa nyt. Toivottavasti tämä olisi ohi menevää

  VastaaPoista
 3. Akiss, kiitos!

  Vertaiskärsimys auttaa aina;-) Minä olen sammuttanut koneen kokonaan vaikka kuinka monta kertaa ja sen lisäksi minulla on käytössä kaksi uutta selainta yms. Suuri kärsimys, että Meri ja Teemu asuvt nyt Helsingissä, sillä Teemu ymmärtää näistä koneista kaiken. Supporttini on niin kiireinen, mutta hän EHKÄ ottaa tänään yhteyttä johonkin specialistiin...

  VastaaPoista
 4. Minttuli, ilman unelmia ei olisi mitään! Huomasin, että me molemmat haluaisimme kovasti remontoida...jotkut sitä vihaavat, toiset himoavat.

  No, minä en ole hyvä leipomaan, mutta Lumimies on. Koska hän ei ehdi taitojaan vielä esitellä, arkena tuskin tapaamme..., löysin yhden ohjeen, josta tuli mieleen lapsuus, mutta uudella tyylillä vähän.

  Kiitos samoin! Minä lähden takaisin ulos, jossa Olga jo odottaakin.

  No, sitä ei tiedä, missä vika, sillä R. soitti, että hän pääsee nyt omalla koneellaan Jyväskylän toisesta päästä esim. Unelmalle...Jos ne ovat nuo vuoret tässä niin...Jotkut eivät voi tässä vorten läheisyydessä hannkia sitä lautasantennia tai mikä se hirvitys nyt onkaan, sillä eivät saa näkyvyyttä.

  VastaaPoista
 5. Vaihda selaimeksi Firefox tai Google Chrome, niin pääset taas kommentoimaan.
  Kerro sitten mistä sinut täältä löytää, kun sen talon tuolta rannikolta ostat!

  VastaaPoista
 6. Mukavia isoja unelmia. Minäkin laittaisin rahaa eläinsuojeluun. Ja huvilankin tahtoisin, mutta vaikka rakastan merta, ostaisin sen vuoristosta jonkin vuoristojärven rannalta.

  Kummallista, ettet pääse blogeihin..minä pääsen kaikkiin. Ja kiitoksia tuosta taideblogivinkistä!

  Kaipaisin juuri tuollaista hauskaa kirjaa, joten pitääpä katsella, osuisiko täältä kirjastosta silmiin ja käsiin.

  Hauskaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Apua en osaa! No menee mietintään;D HIenosti olet itse vastannut!

  VastaaPoista
 8. Vihreät niityt, minulla on käytössä nyt Firefox ja Explorer, mutta kumpikaan ei sen parempi.

  Yksi mahdollisuus on, että nyt yhtäkkiä ne nopeudet, joita tänne erämaasaarelle saadaan, siis periferiaan, eivät riitäkään etenkin kun blogi toisensa jälkeen muuttaa muotoaan. Tasan varma, että mun pää ei tätä kauaa kestä! R. ei tee muuta kuin liike-elämää ja valmentautumista MM-kisoihin eli olen heitteillä, mutta edes eläinsuojeluyhdistys ei minua auta. R. lupasi tänään soittaa meidän palvelun toimittajalle, että voiko meidän saarelle saada lisää nopeutta, mutta on kyseenalaista, mitä hän taas ehtii/muistaa etc.

  Toki kerron! Ehkä olen siellä, mistä Jack Nicholsson osti oman huvilansa...;-)

  VastaaPoista
 9. Helmi-Maaria, rakastan myös vuoristoja. Olen alppihullu! Mutta enhän kehdannut kahta huvilaa...

  Niin...nyt en ymmärrä tästä taas yhtään mitään ja R. on vain rajoitetusti käytössä, sillä liike-elämä ja juoksu menevät minun ohitseni.

  Hauska ja hauska, kyllä siinä tuntee itsensä heikoksi;-) Kirjoittaja on tahtonainen!

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Jael, osaat sinä! Minä jo tiedän, mitä sinä laittaisit, mutta kun et kehtaa;-)

  Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Minusta on tyhmää, että Blogger alinomaa muuttaa sivustojaan. Ei tämä nykyinen muutos ainakaan mikään parannus ole, siksi en ole muuttanut sivujani paljoa. Muutos ei näy blogissani eikä kommentointiasetuksia ole muutettu. Joten kaikki toimii - ainakin toistaiseksi.;DD

  Valintasi ovat oikein hyviä, parempia tuskin osaisin keksiä:DD

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Leena-LumiNainen.;))

  VastaaPoista
 11. Kiitos, nappaan haasteen mukaan ;)

  Ja palaan tähän pian, viimeistään heti ensi viikon alussa, kun vastaan samalla siihen toiseenkin ( Jos saisin valita-haaste)

  VastaaPoista
 12. Aili, se on ihan tyhmää! Miksei voida pitää kiinni siitä, mitä on. Ei voi keskittyä, kun koko ajan pitäisi vaihtaa jotakin.

  Onneksi pääsen sinulle ja suurimpaan osaan blogiesta, joita seuraan, mutta en Birgitalle, Unelmalle, Anjalle etc. Siis en pääse kommentoimaan, jota varmaan jokainen bloggari odottaa.

  Kiitos! Olishan se upeeta, jos tuo olisi totta, mutta onneksi aidointa onnea voi kokea ilman liian isoja rahoja.

  Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen!

  VastaaPoista
 13. Kiitos haasteesta!:) Tämähän onkin kiva haaste. Kaikilla maailman rahoilla voi tehdä vaikka mitä:)
  Sinulla oli niin ihania vastauksia. Voisin kyllä yhtyä noihin kaikkiin, mutta keksin kuitenkin erilaiset vastaukset. Yksi tuli heti mieleen:)

  VastaaPoista
 14. Kiitos, Leena, haasteesta! Tartunpa tähän lähiaikoina. Unelmia pitää aina olla. Arvaatko, mikä sinun haaveistasi erityisesti kolahti?

  VastaaPoista
 15. Kiitos itsellesi, että ehdit ottaa vastaan! Helppo, kiva, vähän kevennystä...

  Kiitos, toden kerroin. Annas kun arvaan, sinulle tuli mieleen Kreikka;-)

  ***

  Valkoinen kirahvi, ole hyvä vain ja tee sitten, kun sinulle sopii. Mitään ei ole ilman unelmia! No, toki arvaan...Skotlannin ainakin.

  VastaaPoista
 16. Hello ystäväiseni, hyvät potit pistit jakoon. Kaikki maailman rahat on aikas paljon ;-)

  Käväisin katsomassa maalausblogin sielunelämää, ja siellä on kaikille avoimet kommentoinnit. Ainoa asia jonka nyt muistan tehneeni joskus viimeviikolla oli, että vähensin etusivun maalaustenmäärän puoleen, jotta latautumisaika lyhenisi. Taisin siis tehdä emämunauksen kun tuolleen ajattelin... tai sitten tämä uuden bloggerin käyttöönotto teki jotain muuta omituista.

  Mua kummastuttaisi jos teidän yhteyksissä olis jotain tähän vaikuttavaa, mutta mistäs sitä tietää kun bitit elää ihan omaa elämäänsä täällä...

  Yritä hengittää syvään, kyllä tämä tästä vielä iloks muuttuu.

  Ja ranskattaret, ne on ihania söi ne sitten tai ei ;-)

  VastaaPoista
 17. Birgitta, tämä potti tuli Minttulilta;-)

  Arvaas keneltä juuri tulin: Sinulta! Tämä rulettaa taas, sillä Lumimies sai tänään vähän vinkkejä, joihin minä en uskonut, mutta ihmeitä tapahtuu muuallakin kuin kirjoissa.

  Hengittämisestä puheenollen, minun hengitys olisi loppunut ikipäiviksi ellei tämä vika olisi korjaantunut kun synttäriarvonta alkaa.

  Juu, ovat he, kaiken ikäiset, kuten mm. Catherine Deneuve,

  VastaaPoista
 18. Meren rannalla on kiva asua...
  Virginia Woolfin synttärit tänään.

  VastaaPoista
 19. Hannele, niin, oikein rantaviivassa kiinni. Olen 25 vuotta asunut merenrantakylässä, mutta pari kertaa vuokrasimme jo täällä asuessa mökin, joka oli ihan rannalla niin, että sain nukahtaa aaltoihin ja herätä lokkeihin. Mutta on siinä sitten se kalapuolensakin...

  Miten sinä muistat tuollaiset...Ei vaan, oli minullakin vielä pari vuotta sitten synttärilista kirjailijoista;-) Taidat olla niin Woolfin ja majakoiden viemä, ettei toista ole. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 20. kaikenlaisia ongelmia ollut minullakin. mutta tänne pääsin lukemaan unelmia ja kommentoimaankin :O kiitos leena PALJON että löysin sinun takiasi tuon Linnut lumen valossa - se on niin HIENO ja siitä on ollut paljon iloa tyttäreni kanssa. Ihanaa tammikuun jatkoa.

  VastaaPoista
 21. (ei mulla ole synttärilistaa, ei edes lapsistani, mutta tulee luettua kaikenlaista)

  VastaaPoista
 22. Anni, tänä iltana ongelma selvisi. Toivottavasti tämä nyt kestää, tämä tekninen onni.

  Eikö olekin Ihana Kirja! Se on niiiiin kaunis, että voisin kyynelehtiä sen takia...Kaunis vaikuttaa minuun niin;-) Ja miten kiva, että tätä kautta tyttäresi innostuu luonnosta ja linnuista.

  VastaaPoista
 23. Hannele, olet ahkera ja aikaansaava! Minä unohtelen niin hirveän paljon...

  VastaaPoista
 24. Toi BB:n kuva on mieletöttömän hieno. Olen tullut sitä ihailemaan jo monta monta kertaa. Kyl on hieno =)

  VastaaPoista
 25. Pikku Myy täättä taas.
  Samoilla linjoilla mennään tuon lottovoiton käytössä (ja mä lottoan). Ensin läheiset, eläimet, vanhukset ja kaikki heikko-osaiset saisivat osana. Ja kun palkkatyön saisi jättää, nousisin myös barrikaadeille noiden tärkeiden asioiden vuoksi ja herättelisin tätä kylmää maailmaa huomaamaan heikko-osaiset ihmiset ja eläimet. Maailma olisi parempi paikka, kun kaikki noudattaisivat raamatun tärkeintä oppia: Kohtele lähimmäistäsi kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan. Ja lähimmäiset tässä tarkoittaa kaikkia elollista maan päällä.
  Lämpimin viikonlopputerveisin
  Pikku Myy

  VastaaPoista
 26. Pikku Myy, niin...jokaisen pitäisi tehdä kaikille se, mitä toivoisi itsellekin tehtäväksi. Luen juuri kirjaa, jonka jälkeen on melkein paha syödä lihaa...

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista