perjantai 20. tammikuuta 2012

LUMENVALKEAA VIIKONLOPPUA TEILLE KAIKILLE!

Olen aina ollut sitä mieltä, että Suomi on maailman kaunein maa. Vuodenaikojen rikkaus ja se, että ne ovat niin kauniita, saa monen ulkomaalaisenkin huokailemaan. Täällä on metsää ja merta, täällä on järviä ja tuntureita, täällä on puhdasta luontoa ja paljon alueita, joissa voit nauttia rikkumattomasta luonnonrauhasta. Oli kiva lukea tänään Helsingin Sanomista, miten Ovinaapurissa Suomessa asuva yhdysvaltalainen Tom Beidler toteaa:

"Alkuviikosta huomasin, kuinka kaunis suomalainen talvi voi olla. Lunta sateli ja ilma oli tyyni, kun kävelin merenrantaa pitkin Uunisaaren lähellä. Saaret kaukaisuudessa näyttivät utuisilta. Lumisade vaimensi ne harvat äänet, jotka kuulin.
Oli ihanan rauhallista.
Lumisade jatkui yöhön asti, ja kun heräsin aamulla, puut, puistot ja loput naapurustostani olivat tuoreen, valkoisen lumivaipan peitossa."

Ja sitten Bo Carpelanin Lumi:

"Lumi, valkea, verkkainen
putoaa pimeästä valonhopeaan,
hiljaa katujen ylle, ylle pihojen,
nopeaan tanssiin, pysähtyy nopeaan,
lohtu pimeässä joka tekee pahojaan,
putoaa puhdas valkea lumi
nopeaan."

suom. Kaarina Helakisa

Ja nyt nauttimaan kaikki lumen ihmemaasta. Otetaan viikonlopusta irti kaikki se lämmin, pehmeä, puhdas ja hellä, mitä lumi tarjoaa. Annetaan lumen tehdä meistä lapsia jälleen ja ilakoidaan pulkkamäessä, tehdään lumienkeleitä ja annetaan lumipesuja sekä -suukkoja.

Lumivalkeaa viikonloppua teille kaikille!

♥:lla Leena Lumi

Winter Song

26 kommenttia:

 1. Huominen päivä tuo nimenomaan sitä! - lunta, lumienkeleitä, liukumäkiä ja silkkaa riemua :)
  Prinsessat tulossa, ihan parasta!!

  Nautitaan kaikki talvisesta viikonlopusta !

  VastaaPoista
 2. Leena, toivotan sitä ihanan puhdasta ja pehmeää lumen syliä sinullekin!
  Nyt päästään ihan sydämen kyllyydestä myös kolaamaan noita lumimassoja. Onneksi meillä on vähän järeämpiäkin aseita kuin pelkkä kola. Muuten täältä tontilta ei pääse pois kuin lumikengillä.

  VastaaPoista
 3. Pepi, miten hauskaksi lumi tekeekän elämän, niin aikuisilla kuin lapsilla.

  Ehdottomasti!

  ***

  Irene, kiitos ja tarkoitus olisi. Minä olen käsipelillä hoitanut, sillä luin, että lumityöt ovat tehokkaampaa kalorien kulutusta kuin hiihto. Ihan puhtaasta riemusta olen kolannut puutarhan täyteen pikkupolkuja ja pidän ne auki koko talven.

  Paljon ihanaa lunta sinulle!

  VastaaPoista
 4. Sitä samaa sinulle toivon. Lunta ei näy mutta vävyltä saatu tuoretta kampelaa ja merirapuja, nami :)

  VastaaPoista
 5. Suomi on kaunis maa,ja kaunista ovat nimenomaan vaihtelevat vuodenajat.Ja kesä on maailman paras!Mutta totuuden nimessä minun täytyy sanoa,että pidin Suomen syksyä maailman kauneimpana ennenkuin näin New Yorkin osavaltion ja New Englandin syksyn...
  Ihanaa lumivalkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hannele, kiitos samoin! Ymmärrän, että Paratiisin Valtiatar nyt kiusaa minua, herkkusuuta, persoa kampelalle ja ravuille;-) Keski-Suomessa ollessa en ole kampelaa saanut kuin Marstrandissa. Sitä ennen Luvialla, kun noudin isän kanssa kaloja satamasta kauppaan.

  ***

  Jael, niitä mainitsemiasi syksyjä olen nähnyt elokuvissa ja ovat hurmaavia, mutta niin ovat minusta Suomenkin syksyt, jotka aivat huumaavat pääni. Nämä ovat makuasioita...Sulje silmäsi, kävelet kanssani syysillan puutarhaani, kuulet yön eläimet, lepakot suihkivat suih, suih, älä pelkää, tunnetko omenoiden viileän tuoksun...se on keltakanelia, älä avaa silmiäsi, ota kädestäni omena ja haukkaa sitä, tunnet kirpeän vaniljaisen ja kanelisen puraisun, ja nyt maistamme myöhäisiä luumuja, älä välitä siitä mehusta, joka valuu yllesi, se on suloista...annan lisää luumuja ja yökiitäjät saapuvat...riisutaan vaatteet ja pyyhe vain ympärille, lähdetään yöuinnille...paratiisin rantaan.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 7. Leena-IhaNainen!

  Oikein ihanaa lumiviikonloppua Sinulle & Hänelle.<3

  Paratiisin portit ovat nyt auki.;DD

  VastaaPoista
 8. Hyvin sanottu, Aili! Sinä se osaat ja aivan kuin lukisit salaisia ajatuksiani;-) Juu, auki ovat!

  Kiitos samoin Aili-IhaNainen Sinulle & co!

  VastaaPoista
 9. Hyvää lumiviikonloppua! Minä lähdenkin tästä lumitöiden kautta hakemaan lapset päiväkodista. Huomenna on luvassa kyläilyä ystävien luona ja sunnuntaina pitää ainakin äänestää. Ja pitkin viikonloppua yritän lukea myös Shriveriä. :)

  VastaaPoista
 10. Luntaluntalunta! Puhdasta ja valkeata lunta. Puiden oksilla senttimäärin. Satujen maassa. Sellaista on, kun kulkee katse hieman yläviistossa ja katselee ympärilleen. Ihanaa! Ja lopultakin! Kumpa tämä vain ei sulaisi pois.

  Lumen valkeaa valoa viikonloppuusi, Leena!

  VastaaPoista
 11. Karoliina, kiitos samoin! Minusta aivan tuntuu, että teilläkin nautitaan lumesta...ja saa vain olla, tavata ystäviä ja sitten väliin Shriveriä: Eipä hullumpaa!

  ***

  Valkoinen kirahvi, nyt on talven orgastisin hetki menossa. En viitsi nyt kertoa, miltä sama lumi näyttää maaliskuun lopulla, sillä nyt vain luntaluntapuhdastavalkeaahellääluntalunta.

  Kiitos samoin sinulle Ystäväni Meressä, Lumessa, Koirissa ja Kirjoissa!

  VastaaPoista
 12. Olen samaa mieltä! Suomi ON kaunein maa. Norja ja Itävalta tulevat hyvinä kakkosina..lumirikasta viikonloppua sinnekin! Täällä on tänään sadellut lunta, vettäkin, mutta myös isoja hiutaleita. Tosin valkeasta maasta on turha haaveilla ellei saa kyytiä tunnin ajomatkan päähän..

  VastaaPoista
 13. Todellakin, näistä lumikeleistä sopii nauttia, onhan tämä lumen aika lumoavaa! Hyötyliikuntaakin on saanut aivan kiitettävästi lunta lykkiessä..

  Kaunista viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 14. Helmi-Maaria, sinä asut nyt niin lähellä, siis todellakin ajomatkan päässä monesta kauniista maasta ja paikasta. Minä hurmaannun tietystä kolmiosta, joka muodostuu Itävallasta, Saksasta, Sveitsistä ja Italiasta. Siellä on monta huikeaa paikkaa...ja sinulla ne ovat siinä kuin tarjottimella. Mutta kiva, että sinustakin Suomi ON kaunein maa♥

  Rauhallista, rentouttavaa, kaunista viikonloppua sinulle!

  ***

  Hannah, puuterilumen lykkimen on vain hauskaa!

  Kiitos samoin sinulle, Hymytyttö!

  ***

  Antonio, thanks and ♥

  VastaaPoista
 15. Samaa mieltä! Suomen luonto on niin uskomattoman kaunis ja toisaalta, kaupungistakin löytää kauneutta...Lumiset viikonloppu toivotukset !

  VastaaPoista
 16. Nina, kiva kuulla♥ Ja sitten on vielä se, että meillä on todella puhdasta moneen muuhun maahan verrattuna. Toki kaupungeilla on oma kauneutensa ja usein upeat vanhat rakennuksensa, joita pitää saada koskettaa tunteakseen menneet vuosisadat.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 17. Hyvää viikonloppua myös sinne!! Lumen ihmemaa on tosiaan tuolla ulkona. Meidän nuorimmainen nauttii lumesta vielä täysin rinnoin, ja möyrii ja pöyrii hangessa. Kun teen lumitöitä pihassa, niin umpihangen puolelta kuuluu iloisia kiljahduksia: "äiti, kato mä uin" tai "hei, mun jalat hävisi jonnekin". Punaiset posket ja kaakao ulkoilun jälkeen, ovat merkkejä hyvästä elämästä :)

  VastaaPoista
 18. Vaikka en mikään suuri talvilajien harrastaja olekaan, niin kyllä silti pitää myöntää, että lumi kuuluu talveen ja ilman sitä valo tuntuu katoavan jonnekin pois näillä meidän leveysasteilla.

  Oikein hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 19. Meillä lumen tulo tuo pihasaunoiluun oman mausteesnsa, kun käymme vilvoittelemassa saunan lomassa lumienkeleitä tekemällä ;)
  Nautitaan ♥

  VastaaPoista
 20. Anne, nimenomaan: punaiset posket ja kaakao, siinä hyvän talvielämän tunnareita. Minäkin juon kaakaota talvella, mutta usein lumipuutarhassa termosmukista.

  Hauska tuo:"Hei, mun jalat hävisi jonnekin." Kunpa nyt voisi pysäyttää ajan näihin hetkiin...

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Jaana, varmaan ehkä olet kuitenkin esteetikko: Mikä on kauniimpaa kuin lumen hunnuttama luonto. Enhän minäkään sen kummempaa kuin teen lumitöitä, käyn vähän patikoimassa, hyvinä talvina hiihdän saarta ympäri, joskus käyn lumiratsastamassa issikoilla parhaan ystäväni kanssa.

  Kiitos samoin sinulle!

  (Mietin juuri, että mahdatkohan muistaa Tytti Parrasta ja Jojoa?)

  VastaaPoista
 21. Riitta, mieheni kaipaa pihasaunaa niin, että epäilen hänen sen vielä laittavan;-)

  Muistan mammalan joulusaunan, kun lumistapolkua mentiin ja polun varrella kynttilälyhtyjä...

  Nautinnollista saunoilua yms.!

  Lumen valoa♥

  VastaaPoista
 22. Nautinnollista viikonloppua myös sinne! Nyt on aika nauttia lumesta, jota on tänäänkin satanut lisää.

  VastaaPoista
 23. Marjatta, kiitos samoin sinulle & co!

  Tulime juuri pitkältä lumivaellukselta ja nyt asetumme pöytään...sininen hämärä putoo.

  VastaaPoista
 24. Leena, lumen kuningatar, sinulle leijailee haaste blogistani. Se on kuin sinule tehty - anna kynäniekkasi palaa!

  VastaaPoista
 25. Valkoinen kirahvi, Sinä Merten Valtiatar, haaste leijui luokseni lumitähtinä, hellinä. Kiitos! Ryhdyn toimeen hetkellä jolla viimeinen majakanvalo hyvästelee minut, joka seison vihreä baskeri päässäni rannalla muistelemassa...

  VastaaPoista