tiistai 30. lokakuuta 2012

IKKUNAHAASTE SYYS-LOKAKUU

Marietta haastoi minut ikkunahaasteeseen, jossa kuvataan maisemaa ikkunan kautta kerran kuukaudessa. Kiitos♥ Oli yllätys huomata, miten se, mikä kesällä on hurmaavinta eli maisemamme makuuhuoneesta ulos, ei nyt ollut mitään. Siinä tosin juuri tällä hetkellä kukkivat 'lumiasterit', mutta ne ovat kuvattavina yhtä kranttuja kuin lehtosinilatvatkin Niinpä valitsin takkahuoneen ison ja pienen ikkunan. Tunnarina saa toimia pesuhuoneen lintuikkuna, jota onneksi emme saunaremontin yhteydessä laittaneet lasitiilelle.
Tässä kuvattu takkahuoneen isosta ikkunasta. Syyskuu näkyy krysanteemeista sekä siitä että istuimilla ei ole enää pehmusteita.
Tässä samasta ikkunasta sama maisema lokakuussa, mutta nyt en käyttänyt zoomia. Orvon näköisellä puutarhakalusteella nököttää vispipuuron värinen calluna, lehtiä on paljon takana olevalla kalliolla ja oikealla näkyvä köynnöshortensia vetää jo syysvärille. Kohta tässä ei näy kuin lunta, lunta ja lunta. Mutta: Köynnöshortensia alkaa tehdä lehteä jo huhtikuulla, joten mikä kasvi!
Takkahuoneen pieni yläikkuna on meille jatkuva ilon aihe, sillä köynnöshortensia saa peittää sitä niin paljon kuin haluaa. Huomatkaa vasemmalla näkyvä kauristarra, joka on Riikalta Ei erotu kuvauksessa hyvin, mutta livesti näkyy kyllä oikein kivasti.
Ja sama pikkuikkuna kuukauden päästä lokakuulla. Ripustan tähän yleensä ledit talveksi, mutta mietin miten ne toimivat sitten kuvissa...
Tätä on nyt kiva muistella eli kyllä syksy on kultaa!

18 kommenttia:

 1. Ihania syystunnelmia ja upeat kartiovalkokuuset! Voitaneen sanoa, että näkemiin syksy. Kohta on lumivalkoista ja sehän sopinee sinulle.
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjtta, kiitos. Noita kartiovalkokuusia on kymmenen tai yli, en enää edes muista. Niiden prime time on, kun kaikki muut kasvit ovat talvilevossa. Muoto kiittää ja silmä nauttii.

   Oiekin hyvin, oikein hyvin, let it snow;-)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Köynnöshortensia ikkunalla on ihastuttava! Niin ja koko puutarhasi. Nyt huomaan kartiovalkokuusen, joita itsekin juuri istutin. Sinun on jo upean kokoinen. Sen takana on ilmeisesti jokin kirsikka?
  Kauniit puutarhakalusteet ja lintu elävoittävät maisemaa mukavasti.

  VastaaPoista
 3. Irene, se on. Ja toinen ja kolmas köynnöshortensia kiertävät keittiön ikkunaa ja neljäs työhuone/kirjastoni ikkunaa.

  Minulla on monta tuon kokoista ja nyt juuri ne näyttävät hyvin upeilta, kun kaikki muu katoaa. Kohta ne ovat kuuraisia tai lumihunnussa. Puutarhamme on täynnä rinteitä ja kolmessa tasossa, joten niille on löytynyt kivoja paikkoja, joissa ovat edukseen. Tuon ison kartiovalkokuusen takana on Holger Isabella-syreeni valkoinen. Siihen tulevat kirkkaat ledvalot, jotka näkyvät takkahuoneen isoon ikkunaan, pesuhuoneeseen ja myös nyt jo osin yläkerran olohuoneeseen.

  Olen miettinyt, että maalaisin nuo valkoiset kalusteet sinisiksi. Olen ollut yhteydessä kuuluisaan maisema-arkkitehtiin ja hänen mielestään puutarhakalusteiden väri on sininen. Pidän valkoisesta, mutta juuri tuota kalua pestessä meni selkä, joka onneksi on nyt jo kunnossa. Kaikki siitepöly ja kirvojen jätökset etc. tarttuu noihin kiinni ja mikä pahinta, myös näkyy niin hyvin.

  Kohta on vain lunta näkyvissä;-) Kiitos.

  VastaaPoista
 4. Kiva haaste! Taidan jäädä katsomon puolelle ihailemaan vuodenaikojen virtaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elma Ilona, voit napata tämän jos haluat;-)

   Niin...meillä on se iso rikkaus ja ilo eli vuodenaikojen virta.

   Poista
 5. Kauniilta näyttää Leena. Niin kesäinen kuin syksyinen puutarhasi. Sekä varmaan keväinen ja talvinenkin. Vuodenajat on hieno asia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, no eiväthän nämä nyt ole kuin murto-osa. Oikeastaan aika rankkaa näitä esittää;-) Ja kohta on vain lunta...

   Täysin samaa mieltä. Ilman vuodenaikoja olisi tosi, tosi tylsää.

   Poista
 6. Hienoja kuvia pihastasi ja puutarhastasi!<3333
  Pian kai siirrymme valkoiseen väriin, mutta siitähän sinä pidät, Leena-IhaNainen!<33333

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos. Minusta kyllä moni kohta on kauniimpi kuin puutarha juuri ikkunasta, kun sitä yhtä tiettyä ikkunaa ei ole vielä...

   Valkoiseen siirrymme riemuiten;-) Toivon mukaan myös sinä, Aili-IhaNainen!

   Poista
 7. Sinulla on niin kaunis syyskuu takana: Nyt sitten odottelen kauniita talvikuvia sieltä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos. Syyskuu vie aina jalat alta, sekoittaa pään, saa kaiken huojahtamaan...

   Paineita, paineita;-) En ole vertaisesi kuvaaja.

   Poista
 8. Kauniit ikkunanäkymät teillä takkahuoneesta! Oi tuota takana näkyvää kalliota!! Kiva katsella kauniita ruskakuvia tällaisen harmaan päivän iltana :)

  Ajatus sinisistä puutarhakalusteista on kiehtova. Ne sulautuvat varmasti todella hyvin puutarhan vihreyteen.

  Aivan hurmaava tuo takkahuoneen pikkuikkuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, kiitos. Sen tähden olisikin kiva saada siihen ikkunan tilalle ranskalaiset ovet ulos, mutta muita asioita monta ennen sitä. Kallio on kaunis, mutta hiukan vaativa eli se pitää lakaista kunnolla aika ajoin muistaen varoa liukkautta.

   Kyllä minä olen niihin päätymässä. Ostimme Kodin Ykkösestä yhden pienen sinisen kalustesarjan ja se näyttää tosi hyvältä. Kun talo on jo valkoinen, kalusteet saavat olla pääosin sinisiä.

   Eikö;-) Rakastan sitä!

   Poista
 9. Juuri nyt on mukava ihailla kuvista kesän vihreyttä ja syksyn väriloistoa. Kauniit näkymät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, juuri niin. Nyt kun lähden lenkille, onkin maassa jo ohut lumikerros. Kiitos.

   Poista
 10. Hei Leena, en enää yhtään ihmettele, että rakastat syksyä. Puutarhassasi on syksyisin niin kaunis värien kirjo, ettei tuosta voi olla pitämättä. Olet osannut valita puusi ja kukkasi oikein.
  Meidän syyspuutarhan ainoa väripilkku on hevoskastanja keltaruskeine lehtineen ja syyshortensia. muuten piha on ankean syksyinen. No, en voi oikein syyttää kuin itseäni.
  Mökillä on vaahteroita ja pihlajia sekä metsän reunassa haapoja. Ne antavat väriä syksyyn:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos. Nyt se on ohi ja kartiovalkokuuset viettävät juhlaansa: on niiden prime time.

   Kastanja on kaunis. Ystävältäni paleltui tällä saarella iso kastanja. Mutta kyllä niitä täällä on.

   Pidän kovasti haavasta. Se on monen eläimen koti ja voi tuoda myös liito-oravia.

   Poista