torstai 25. lokakuuta 2012

ILONA PIETILÄINEN: TALVEN TAIKAA - 100 IDEAA VALKOISESTA RINTAMAMIESTALOSTA


Syksyn sateiden alkaessa kääriydyn hyyrystelemään sohvan nurkkaan ja täytän koko pienen taloni kynttilöin. Toivon, että se tempaa myös Sinut mukaansa ja inspiroidut kanssani! Tämä kirja on omistettu käsillä tekemisen riemulle. Sille, että toisen hylkäämästä romusta tehdään jotain tarpeellista ja toimivaa. Vuoden matkalla kuljet kanssani ja vierailet kodeissa, jotka saavat minut huokaamaan. Mikä valtava tunnelma niissä onkaan! Iloitsen jo siitä, kuinka hämmästyt niiden kauneudesta.

Tuoksuista, tunnelmista, ideoista, kauniista kodeista ja elämästä vanhassa rintamamiestalossa – siitä on tämä talven satukirja tehty. Mielestäni elämä voi olla seikkailu, se voi olla satu tai suloinen tarina. Kauneus saattaa olla lumisissa oksissa, se voi asustaa pihan perällä hylätyssä lautakassa tai sen voi löytää suolakurkkupurkista.

On aika aloittaa Talven taika ja antaa sen viedä mukanaan!

Näin johdattelee Ilona Pietiläinen meitä lumiseen seikkailuun uuden kirjansa Talven taikaa – 100 ideaa valkoisesta rintamamiestalosta (Docendo 2012)  alkusanoissa. Olen nyt ihastellut Ilonan tuttua, mutta aina uutta ideoivaa kädenjälkeä vaeltaen sivulta sivulla, tunnelmasta tunnelmaan, kauniista kodista toiseen. Mieleeni on jäänyt sata ideaa, sekä askarteluja että ruokaherkkuja, eräs Punaturkki on hymyillyt minulle silmät viiruina, kuono lumitimanteissa, olen valmistanut jäistä kauneutta, askarrellut uunille huntua, väkertänyt rakkauskirjeille laatikkoa, kukka-asetelma toisensa jälkeen on syntynyt ja kurpitsajuhlaakin on vietetty. Jäin vähän jumiin sillä hyvin alussa polku vei minut Ilonan grillimajaan ja sinnehän olisin halunnut jäädä!
Maja on pensselöity tummanpuhuvalla Valtilla, jossa ripaus helmiäistä mukana. Grilli on ulkopuolella niin, että tuli lämmittää sisällä olijaa. Esteetikko sisustajamme on pinnoittanut lasit huurteisella kalvotarralla, josta syntyivät upeat saksanhirvet, nuo majaan kurkkivat. Grillimaja odottaa jo uudenvuoden juhlijoita ja valaistus on tietenkin kynttilöitä, taivaan tähtiä ja lumen valoa.

Talven taikaa ei ole pelkkää talvea, vaikka se minulle olisikin oikein hyvin sopinut, vaan kirja jakaantuu kolmeen osaan: Syksyn saapuessa, Joulun hiipiessä ja Kohti kevättä, joten kaikille löytyy omaan mieleen parhaiten sopivia tunnelmia. On aivan selvää, että kransseja tehdään, vanhoille kirjoille, joita ei enää lueta, löytyy uusiokäyttöä ja käytöstä pois hylätyt hopealusikat saavat aivan uuden ja näkyvän roolin. Oi, miksi annoinkaan tyttären matkaan kaikki hopealusikkaani…Valkoista valkoisella jutussa valmistaudutaan lumenvalkoisiin juhliin, joissa kukkivat niin elävät kuin itse valmistetut valkoiset kukat. Askartelun välissä pysähdytään tunnelmoimaan ja nautitaan kaneliglögiä.

Tuoksuvassa kodissa valmistamme Hunajamanteleita ja sinne tänne rakennamme pieniä tuoksupesiä, jotka ovat osa joulun taikaa. Helmer-tonttu istuu saunassa ja on ihan hiljaa, mutta seikkailulliset kuumailmapalloilevat tontut huutavat, että nyt näkyy Pretty in pink…eli olemme ensimmäisessä vierailukohteessamme, Villa Honkasalossa Talon historia alkaa jo 1900-luvun vaihteesta ja sen seinät ovat nähneet niin tyylisuuntien muutoksia kuin monen moisia kohtaloita. Uusien tuulien myötä saapuivat nykyiset asukkaat: äiti, isä, kahdeksan lasta, kaksi koiraa, neljä kissaa, muutama gerbiili sekä pupu, joten on siinä talolla ollut ihmettelemistä. Kaikki meni hyrskyn myrskyn ja nyt perhe elää Elämää isolla E:llä valtaisan remontin jälkeen ja nauttii sisustamisesta, piparkakkutalojen leipomisesta ja odottaa joulua tavoilla, joihin saat kirjassa monta kurkistusta.

Käymme myös Keltaisessa talossa Karjaalla ja Hämeenlinnassa Pilvenhattaralla, kunnes suuntaamme kohti Nauvoa. Saan nostalgisia tunnelmia, sillä etsimmehän itse vuosia sitten täältä taloa, vaan kun sen löysimme, paikka meren rannalla oli aivan ihana, mutta talo ei ollut yhtään meidän kotimme.

Ehkä olisi pitänyt tehdä, kuten on tehnyt Camilla Hynynen, Jannasgårdin emäntä, joka kirjassa esittelee kotiaan omin kuvin ja tekstein:
Löysimme noin 160 vuotta vanhan talovanhuksen, joka oli seissyt tyhjillään viimeiset 20 vuotta. Se kaipasi rakkautta ja huolenpitoa. Vuosi oli 2003 ja viisi vuotta myöhemmin talo seisoi omalla tontillamme Nauvossa. Purimme talon siis palasiksi, säästimme kaiken mikä oli säästettävissä ja kokosimme uudestaan omalle tontillemme.

Camillalla on monta mukavaa ideaa ja tunnelmantuojaa kodissaan: paljon avohyllyjä, kunnon puulaari,  räätikkäät, yrtit ja viinit kodikkaasti keittiön työtasolla, kattoparrut näkyvissä, kunnon puulattiat, kaunis sininen puolipaneeli, ihanat nojatuolit sukukuvanurkkauksessa, konstailematon ruokapöytä, koriste-esineitä hallitusti, kirjat hyödynnetty sisustuksessa hauskasti, maisema ikkunoiden takana vaihtuvana vuodenaikataluluna, vinttiin kaartuvat raput ja pollariköysi, makuuhuoneen harmonia, meren tuoksu…cosy&country

Ilona Pietiläisen kirja Talven taikaa ei ole siis vain talvea, sillä löytyy vappuhauskaa, kevään odotusta ja idätysideoita, syyreenin kukkia ja vanhan pöydän uusi elämä, joka oli minulle se klick! Ihan romusta pöydästä voi saada kaunispintaisen perhospöydän! Tietenkään emme nytkään unohda pinkkiä, emme herkkuja ja kirjan Loppusanoista löytyy Ilonan kaunis kirjoitus äitiydestä tunteella:

Minä olen sinun Äitisi – Sinä minun Lapseni
Minä tuon sinulle rauhallisen paikan – Sinä minulle villin
Minä olen päivällinen ja lounas – Sinä suklaakakkuni…

Ilona hermoili etukäteen, että mitä minä olen mieltä ja mitä sanon mistäkin. Enhän kyllä kovasti ole tainnut löytää moitittavaa Interiöörilumoojattaren aikaisemmistakaan kirjoista ja niitä on eräitäkin tullut luettua. Ihan väkisin sitten päätin löytää yhden puutteen, mutta miten voin sen löytää kaikkien näiden lumottujen kuvien ja tunnelmallisten tekstien virrassa…Lähden sitä etsimään nyt:


Vaellan läpi lumisen puutarhani huurteiset saksanhirvet sielussani. Hämärä putoo. Merin koiruus juoksee pihalla nuttu lumisena ja Olga ihmettelee moista vouhotusta, antaa lumisuukon mamille. Lumikeijut aloittavat tanssinsa, hiuksissani lunta ja keijupölyä. Mistä keijupölyä tulee kun maa martona makaa? Seuraan keijuja, kunnes saavumme jouluruusujen luokse ja mitä näenkään: Helleborus niger kukkii valkoisena valkoisesta, lumesta lumona.

Tämä kirja on niin ihana, että se olkoon nyt jouluruususiJa myös lumisin joululahjavinkkini!

*****

Tästä kirjasta on lisäkseni kirjoittanut myös Annika K

*****

Täältä löydät muut sisustuskirjat Leena Lumissa.

*****

Jos haluat tietää enemmän jouluruuususta, lue vaikka Satu Kukkameri ja lumen ihme

61 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, ihana suloinen odotus päättyy huomenna, kirja on postissa odottamassa :D
  Ja niin odottaa viikonloppukin!

  *huokaus*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, mikä sopiikaan viikonloppuun paremmin kuin tämä kirja. Voin luvata, että rouva saa taas enemmän kuin sata ideaa;-)

   Poista
  2. Rouva ei kyllä nyt tarvitsis yhtään ideaa - ihan vielä :)
   Taidan lukaista vain toisella silmällä....?

   Poista
  3. Mää tunnen sut...;-) Nyt lähestyy marraskuu, saatamme hiukan hyytyä, mutta sitten alkaa joulukuu ja...

   Et pysty! Siis vain toisella silmällä. Katso sitä Ilonan grillimajaa: mää voisin muuttaa sinne. Kirjassa siitä on monta kuvaa.

   Poista
 2. Onpa viehättävän oloinen kirja! Ja kukas tuttu se siellä onkaan talvipuutarhassaan ihanan punaturkin kanssa? :) Onnea kirjaan pääsemisestä!

  Olen itse hieman heikko talvikirjoille, joten Talven taikaa täytyy saada luettavaksi.

  Suloista viikonloppua! Ole hengessä mukana messuilla!

  VastaaPoista
 3. Katja, tämä on taikaa! Kuka kumma mahtaakaan olla...koiruus on vähän tutun näköinen;-) Tämä on jo kolmas kerta kun olen kirjassa, en ole vain kertonut. Kiitos!

  Joulu lähestyy eli se on helppo nakki. Kuvittele, kaikki joiden kanssa vaihdamme lahjoja, olin päättänyt antaa heille Illallisen ja nyt jokaikinen haluaakin Talven taikaa....Ostan silloin Pop up -lauantaina sitten.

  Kiitos samoin sinulle! Tiedät, että kärsin, koska en voi olla siellä. Kaikki sovitut ihanat tapaamiset, erilaiset kirjalöydöt, tunnelma, illanistujaiset...nyyyh.

  Nauti minunkin edestäni/puolestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi hii, "tilasin" kirjan nimipäivälahjaksi itselleni. Mies tosin ostaa sen. ;)

   Poista
  2. Onpa sinulla tasokkaat nimpparilahjat;-) Ihan hyvä niin: Onnittelen♥

   Minä olen jo kauan varmsitanut mieleiset lahjat itselleni...

   Poista
  3. Nimipäivä on vasta reilun viikon kuluttua, mutta kun mies kysyi, että mitä haluan lahjaksi, niin minä tietenkin heti hieman vihjaisin...

   Poista
  4. Onnittelin etukäteen! Hyvä lahjavalinta. Minun piti ostaa kaikille niille joita lahjon Illallinen ja kaikki pyysivät Talven taikaa...ei siinä sitten mikään auttanut.

   (Olen niin kuitti ja kiireinen, että harkitsen Lumikarpalon lopettamista. Mitä sinä ehdotat? Jael ehdotti, että postaisin vain harvoin, mutta kun en edes tajua, mikä on harvoin...Olisiko kompromissi pitkä paussi? Nytkin lauantaina istunut taas koneella tunteja...ja mulla on perhe...)

   Poista
 4. Leena Lumi,tuo kirja taitaa olla niin sinua;D

  VastaaPoista
 5. Ai niin ja ihana tuo sinun sivusi siinä kirjassa:)

  VastaaPoista
 6. Täälläkin sataa jo lunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokke, miten sulla ennen kuin minulla...R. lupasi, että yöllä sataa meilläkin!

   Poista
  2. Plusasteita on, mutta lumena maassa :)

   Poista
 7. Rakastuin heti alussa tuohon grillikuvaan ja noihin mahtaviin uroshirviin.
  Niin ja tuossa lopussa oli hurmaavia talvikuvia, joissa oli heti jotakin tuttua... ensin tunnistin koiran ja sitten emännän.
  Ja tämä kirja menee myös hankintalistalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, niin minäkin. Ja kirjassa on tarkka ohje, miten niistä saadaan huurteiset. Kohta näen tuon livenä...ehkä jään sinne;-)

   Ai, onko siellä tuttuja...katos vaan: Olga ja Dina.

   Suosittelen! Arvaan jotenkin, että löydät inspiraatiota samoista kohteista kuin minä.

   Poista
 8. Lämpimät onnittelut, Leena, tästä hienosta kirjasta ja omasta sivustasi siinä!<3 Olet ansainnut sivusi omalla hienolla työlläsi, rakas koiravanhus lähelläsi, ja toinen koira käsissäsi. Tyttäresi Merin koira...

  Oikein upeaa viikonloppua sinulle, Leena-IhaNainen & Co!<33

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiitos! Huomaathan miten koiravanhus katselee pois päin. Hän on kunnon härkänainen eli jos ei saa kokohuomiota, alkaa vilkuilla muualle. Kaikki ne kuvat, joissa Merin Dina on mukana, Olga martsaa;-) R. usein huomauttaa, miten paljon hänen kaksi härkänaistaan muistuttavat toisiaan...

   Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen!

   Poista
 9. Pidän peukkuja, että voitan tämän arpajaisissa. Jos en voita, ostan. Mitä yksi kirja lisää tekisi tässä nettikirjakauppahulluudessani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, lykkyä tykö. Ja eihän sitä tiedä, vaikka minäkin ottaisin tämän marraskuun lopun yhdeksi palkinnoksi, kun valitsemme vuoden 2012 kauneinta kirjan kantta.

   Mennään yhdessä sitten konkurssiin;-) Mulla katsos ne leffat...

   Poista
 10. Osasit kyllä esitellä tuon kirjan niin, että se on pakko saada. Kuvia sentään näen sujuvasti! On niin ihania kuvia tuossa nytkin, niitä lisää haluan.
  Täällä satoi yölla lumnta aikalailla. Pysyneekö sitten vai vieläkö sulaa pois.
  Ihanaa viikonloppua sinulle sinne saareen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, ihana pakko;-) Kiitos! Ja tässä kirjassa on todella paljon ihania kuvia.

   Täällä myös viime yönä tullut ensilumi: Ihanaa!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 11. Halaus Leena ihan valtava, olet kahlannut ihan jokaisen sivun läpi, ihana tunne:) Jokaisen sanasi talletan visusti talteen ja jään ihailemaan Leenan lumista puutarhaan.
  Halaus
  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilona, kahteen kertaan jo jokaisen sivun;-)

   Ja minä täällä vaivun kuviesi ja tekstiesi hurmioon...

   Poista
 12. Kiitos ihastuttavasta kuvauksesta munkin puolesta! <3 Jos en kirjaa jo omistaisi,viimeistään NYT hakisen sen vaikka maanääristä! :)

  Ihanaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malla, ole hyvä vain! Toinen lauseesi antaa minulla kaivattua lisävirtaa juuri nyt;-)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 13. Ihanan oloinen kirja! Ja yhdyn edellisiin; ihastuttavaa kuvausta kirjasta! Jotenka eihän tässä muuta voi toivotella kuin ihastuttavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, en voi kieltää: Ihana on!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 14. Voi Leena, mie niin odotan pääseväni tähän käsiksi!! ♥ Ja mikä runo vielä tuossa lopussa!

  Lähden nyt viemään kuopusta mummulaan - tänään on VAPAA päiväni yli vuoteen - mutta laitan sulle jossain välissä mailia :)

  VastaaPoista
 15. Annika, etköhän pääse...Se Ilonan runo on kaunis ja pidempi, otin tähän siitä vain osan.

  Ihanaa, että saat breikkiä! Vastaan heti kun ehdin, nyt vielä aamutoimissa;-)

  VastaaPoista
 16. Talven taikaa - ikkunasta ulos katsellessa ja Ilonan kirjassa! Ulkona sataa lunta, paljon. Maltankohan odottaa jouluun tämän kirjan kanssa.. Millainen olisikaan Ilonan joulukirja, huh! Nostalginen joulumieli kokisi täyttymyksensä. Ikävä vain, että ruuhkavuosia tallatessa ei oikein ehdi toteuttaa itse kaikkia noita ihanuuksia. Onnea Ilona ja kyltymättöminä odotamme lisää tuotantoasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nette, sama täällä: Pyryttää...kaunista. Nyt sinulla maltti on valttia!

   Ilonan joulukirjaa minäkin kaipaisin...

   Minulla on ruhkavuodet nyt. En tajua, miksi aina sanotaan, että lasten kanssa on ruuhkavuodet, silloin oli enemmän aikaa, nyt ei yhtään.

   Kiitos psta!

   Poista
  2. Ihana postaus, kauniisti kirjoitettu- kiitos! Ilona on kyllä aivan uskomaton!

   Poista
  3. Kamomilla, kiitos!

   Hän on...uskomaton;-)

   Poista
 17. Voi miten kaunis ja lämmin postaus talven taiasta. Upea kirja, jonka haluan... Talven taikaaon jo aistittavissa kun katselee auringon valossa kimalteleviä jääkiteitä puissa ja pensaissa, kuuntelee tilhien helisevää ääntä ja jäätyvää veden pintaa.
  Aivan ihanat kuvat sinusta ja rakkaista lemmikeistä ♥
  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Minttuli, kiitos! Jos uskot joulun taikaan, niin...;-)

   Mekin saimme vihdoinkin saman autuuden kuin teillä on jo ollut.

   Kiitos. Kuva on sarjasta Onni. Tiedäthän minut, lumen ja koiruudet.

   Kiitos samoin sinulle!

   Valitan tätä hirveää rakoa, jota koitin poistaa jo kommenttin poistamallakin. Tekniikka ei ole lähin ystäväni.

   Poista
 18. Tuo kirja pitää ehdottomasti hankkia! Oikein hyvää viikonloppua,Leena ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta Sinikka, sinulla riittää tästä kirjasta ammennettavaa, sillä olen ymmärtänyt, että harrastat kädentaitoja.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 19. Hieno kirja myös syksyn lyömälle ja vähän alakuloiselle. Olen tainnut nähdä joko mainoksen tai itse kirjan jossakin, voiko se olla mahdollista? Ja koti on hakusalla koko ajan, pitänee varmaan tehdä sama temppu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaleski, varmaan tepsii siihenkin ja voit tajuta, miten hienoa on kun saamme ensilumen;-)Lumen valo kohottaa mielialaa, jopa 'kesän lapsilla'.

   Niin...tuo Camillan juttu oli mahtava!

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
  2. PS. Tuskin olet kirjaa vielä voinut nähdä...,mutta mun palkissa on ollut siitä vinkki jo jonkin aikaa.

   Poista
 20. Ihastuttavaa.. sanat ei riitä kuvaamaan. Tämä täytyy saada. Talven taika alkoi eilen kuutamoratsastuksella kun lumi hiljaa satoi maahan. Niin kaunista ja rauhallista. Sielu ja mieli lepää. Tervetuloa talvi ja pian joulu. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, eikö vain! Joulun tontut alkavat kohti liikkua...onkos kilttejä tyttöjä;-)

   Oi, olisinpa saanut olla mukana kuutamoratsastuksella. Voisiko se ikinä osua niin...

   Juuri niin: Welcome Winter -lumiukko laitetaan huomenna sisääntuloon.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 21. Ihana kirja! Tämä täytyy saada käsiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, tämä on! Ehodottomasti hankit omaksi;-)

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 22. Hain tuon Ilonan ihanan kirjan postista eilen, kun olimme tulossa mökille. Täällä talven taikaa huokuvassa ilmapiirissä uppoudun koko sydämestäni tuohon taikojen kirjaan.
  Aamulla mittari näytti -12 astetta ja luonto on lumen peitossa. Voiko ihanampaa maisemaa toivoa, aurinkokin pilkistelee pilven lonkien välistä:)
  Ps. löysin kirjasta ihanaisen punaturkkisikin♥!

  Lumen valkoista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, mikä viikonloppu: On satanut lumen ja Ilonan kirja!

   Teillä on meitä kylmempää nyt, sillä Päijänne pitää meidät lämpimässä vielä hetken.

   Siellä hän on, suuriruhtinatar Olga;-)

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 23. Vaikuttaa tosi kivalta sisustuskirjalta, mutta minä en vaan jotenkin osaa näitä sisustusjuttuja - pihalla pärjään paremmin ;)

  Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, voihan näitä vain fiilistellä;-) Enhän minäkään nyt voi näistä toteuttaa kuin murto-osan, mutta rakastan katsella kauniita, idearikkaita sisustuksia ja vertailla tyylejä.

   Puutarha on vähän samaa kuin sisustus, olen huomannut. Ainakin minulla ovat liiankin monet kasvit vaihtaneet sijaintia, koska jos väriyhdistelmät eivät miellytä, voin laittaa vaikka kaiken uusiksi. Nyt pidän eniten vaaleanpunaisista, valkoisista ja sinisistä kukista.

   Kiitos tulen!

   Poista
  2. Minäkin katselen mielelläni sisustuslehdistä kauniisti sisustettuja koteja ja aina joskus jonkun vinkin sieppaankin. Välillä vain tuntuu, että osa on niin täydellisiä, että ne ovat jotain muuta kuin asumista ja elämistä varten ;)

   Pihalla minäkin taidan tehdä enemmän suunnittelua ja 'stailausta' sekä vaihdella kasveja uusiin paikkoihin, paljon useammin kuin sisällä verhoja.

   Poista
  3. Marietta, sellaiset ohitamme;-) Pitää olla kodikasta, toimivaa ja omanoloista. En edes jaksa katsoa koteja, jotka näyttävät huonekalumyymälän osastoilta.

   Se on niin hauskaa. Ja jos tekee jo varhain keväällä, kasvit eivät edes huomaa ja saattavat kukkia jo samama kesänä uudessa paikassaan. Mieheni onkin aina sanonut, että hänen olisi pitänyt hankkia sata kottikärryä ja sitten minun olisi pitänyt istuttaa kasvit niihin. Niitä kärryjä olisi sitten vain siirrelty mun värimieltymysten mukaan paikasta toiseen;-)

   Poista
  4. Tässä kirjassa lienee juuri sellaisia kodikkaita juttuja, sopisi siis myös minulle :)

   Sanovat, että pitäisi olla puutarhasuunnitelma (ammattilaisen tekemä), jotta välttyisi (turhalta) kasvien siirtelyltä kun ne istutetaan heti sopiin paikkoihin. Silloinhan menettää vähintään puolet puutarhastelun hauskuudesta!

   Hyvä tuo R:n heitto kottikärryistä! Ellei tulisi ongelmia talvehtimisen kanssa ...

   Poista
  5. Marietta, sitä minäkin ajattelin...;-)

   Täysin samaa mieltä! Ei ikinä ole tylsää hetkeä, kun aina pukkaa uutta ideaa, joka pitää totouttaa mieluiten heti.

   R. ei osannut tuota asiaa huomioida, enkä minäkään muistanut mainita. Seuraavan kerran kun hän seurassa taas alkaa tuota kertoa, vedänkin maton alta mainitsemalla talvehtimisen;-)

   Poista
 24. Kaunis ja houkutteleva teksti lumoavasta kirjasta :) Minullakin täällä jo onneksi ikioma Talventaika, johon useasti uppoan ideoita haalimaan!

  Upea oli luminen puutarhasi kirjassa, ja aivan ihanasti kirjoitettu <3

  Mukavaa lumista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iida Emilia, kiitos. Mahtavaa ja kuten olet huomannut: Ideoita on jokaiseen makuun!

   Kiitos. Olen niin lumihullu, sillä olen kotoisin länsirannikolta ja muistan liian monta mustaa joulua...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista