torstai 11. lokakuuta 2012

PITKÄÄ VIIKONLOPPUA!

Tällä Ilonan ihanalla tunnelmakuvalla lähden nyt pitkälle viikonlopulle. Kotimme puutarhoineen on kuin maatila: työtä, työtä ja työtä. Nyt R. jää tiistaihin saakka avukseni laittamaan puutarhaa talviteloille: haravoinnit, myyräsuojukset, puutarhapöydät- ja tuolit, jänisverkot, viimeiset talvikukkaruukutukset ja kaiken päälle vielä ikkunoiden pesut ja viimeisen talvipuukuorman pinoaminen. Ja puut ovat vielä peräkärryssä...
Hobby Hall on ihan kelpo paikka löytää sisustustauluja. Kaipasin niin jotain vihreää, kun basilikat ja rucolat alkavat jo ruukuissaan selvästi kärsiä, vaikka valotan niitä ahkerasti. Tässä yrtit, jotka saavat nyt virkistää läpi talven.
Ja ei voi mitään: Vasemmalla näkyy jälleen yksi Kodin Ykkösestä ostettu kirkas vaasi, joka on kuin tehty ledvaloille;-)
Kotimme parhaat taulut ovat kuitenkin R:n kivinen taideteos Saunatonttumme taakse sekä tämä välitilalaatta, johon en kyllästä ikinä.

Lokakuu on heittänyt minut kotoiluun. Nautin luoda tunnelmia. Kivituikkuja palaa siellä sun täällä ja seinälyhdyissäkin jo viikonloput. Seuraavaksi se makkarin kruunu ja nukkamatto...
Kynttilälyhdyt on löydetty Myllyrannasta. Joulun aikaan niissä on tuli käytännössä kaiken aikaa...joulunaikaan...
En siis voi itselleni mitään: Apua! Nuo ledit tuovat minulle kodikkuutta, kun vaellan yläkerran mukatyylikkyydestä alakerran turkoosiin sallimukseen...
Yläkerrassa sen sijaan alkaa rulettaa punainen, sillä perheessämme on eräs, joka kantaa joulua sydämessään läpi vuoden...
...minä!

Mahtavaa viikonloppua kaikille♥

Love
Leena Lumi

44 kommenttia:

  1. Toivotan riemukkuutta talvitelatoimiinne :) teillä tuntuu olevan lämmin koti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, kiitos!

      Meillä on lämmintä ja kodikasta valkoisessa kivitalossamme! Arvostan mielettömästi kodikkuutta, vasta sen jälkeen tulevat sanat country, Laura Ashley, jugend, hipaisu ranskalaisuutta...

      Poista
  2. Tehkää työnne laulellen:). Täällä ei ole tuollaista työtä, on vain kovasti menoa ja väkeä lappaa sisään ja ulos. Tänään kannellaan sänkyjä huoneesta toiseen, että saadaan majoitettua kuusihenkinen perhe seuraavat kymmenen päivää lauantaista lähtien. Naapureille täytyy toivoa pitkää pinnaa. Täällä kun nuo seinät ovat paperista ja kaikki kuuluu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, sano, että minulla on lukihäiriö; 'kuusihenkinen perhe seuraavat KYMMENEN päivää!'

      No, eipä meidän talviteloille laitot kuulosta enää miltään;-)

      Laulellen, kun saa tehdä kaksin...

      Poista
  3. Ihana sisustustaulu;sopiikin hyvin sinne kauniisen keittiöösi! Meillä on nyt iltaa lähestyessä ihan mukavaa , mutta päivällä oli lämmintä.Ja lakana edelleenkin peittona,joten yölläkin vielä aika lämmintä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiva, että pidät. Ja kiva, että pidit keittiöstänikin ihan livenä. Oli kiva kokata yhdessä!

      Pian, ihan pian, sinä alat kaivata villasukkia;-) Ja kuukausi siitä kesksutelemme säköhuovista...

      Poista
  4. Suloista aherrusta :)
    Samat suunnitelmat Lillan suunnalla, huomattavasti pienemmässä mittakaavassa vain!
    Sitä ennen vielä viimeiset töppöset illan ohjelmassa, huomenna voi sitten ottaa haravan käteen hyvillä mielin.

    Sun töppöset lähti juuri tulemaan, toivottavasti koot on sopivat - jos on liian pieniä niin otetaan uusiksi!

    Viikonloppuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, minäkin haluaisin tehdä tätä pienemässä mittakaavassa...

      Miten sun niskat kestää!

      Kiva juttu, kiitos! Täältä lähtee sitten sulle se 'yksi juttu'.

      Kiitos samoin!

      Poista
  5. Onpa kiva yrttitaulu. Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, eikö vain.

      Tein ensin jutun meidän jyrkistä rapuista ja esittelin Rothenburg ob der Tauberin pikkutauluja, mutta sitten mietin, että 'ei enää Rothenburgia', vaikka ne taulut ovat vieläkin rappukäytävässä ja nyt ledvalaistuina;-)

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  6. Ahkeraa viikonloppua! Minäkin pääsen kurkistamaan mitä meidän pihallemme ja Suomen kodillemme kuuluu, kun suuntaamme syyslomaksi Suomeen.

    Oikein kaunis tuo ylin kuva ja ihana sisutustaulu, tuo kesän sisälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, kiitos samoin! Ehkä teillä on siellä talonmies;-) Minä tunnen itseni usein myös talkkariksi.

      Ilonan kuvat ovat aina niin ihania!

      Poista
  7. Minäkin rakastan juuri tuon tyyppisiä sisustustauluja, ihana! Teillä on hauskan värisiä kodinkoneita. Kyllä kodikkuus on yksi elämän kantavista voimista! Varsinkin jos on "kotiäiti" kuten minä ja lähes aina kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, siinä oli kauan Minna Immosen yksi työ,mutta sitten sen värit alkoivat tuntua liian pliisuilta ja huomasin kaipaavani vihreää. Juu, nuo pinkit ovat ihanat;-)

      Ehkä kodikkuus kantaa niitäkin, jotka lähtevät aamupimeään ja saapuvatkin sitten kynttilöillä valaistuun kotiin,jossa hyvä ruoka tuoksuu. Onneksi R. aina jaksaa arvostaa. Kotiäitys on hyvää harjoittelua toimitusjohtajan uralle! Sinulla on vahvat kortit monenmoiseen organisointiin, ajanhallintaan, neuvottelutilanteisiin ja uskallukseen tehdä nopeasti isoja päätöksiä - tarvittaessa.

      Poista
    2. Voi kiitos sinulle sanoistasi!! ♥

      Poista
    3. Ole hyvä. Vain toden sanoin;-)

      Poista
  8. Touhukasta pitkää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  9. Mukavaa viikonloopua ! Toivottavasti ilmat ovat suotuisat puuhillenne.

    Ihanan pirtsakka taulu ja tosiaan, välitilalaatta on oikein kiva. Kodikasta sen olla pitää, eihän koti muuten tunnu kodilta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petriina, tänään oli eka kuiva päivä. Huomiseksi pitäisi olla luvassa samaa. Meidän on nyt pakko tehdä kaikki, vaikka sataisi rakeita. Niin paljon rästissä...

      Välitilalaatta toistaa samoja sävyjä kuin löytyy keittiön kivilattiasta. Ja ne värit löytyvät vielä kaapiston lyijylasikuviostakin, mutta kun en saa sitä kuvaa onnistumaan heijastusten takia.

      Kiitos ja kiitos samoin sinulle!

      Poista
  10. Onpas kiva taulu. Rakastan yrttejä (kukapa ei...) ja tuo taulu tosiaan tuntuu tuovan miltei niiden tuoksuakin.

    Minäkin olen aloittanut ledivalo-, lyhty- ja tuikkukauden. Mutta sen varmasti arvasitkin. <3

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, nyt on takuulla tuoreiden yrttien tuntua sydäntalvellakin, vain tuoksu puuttu.

      Se on niin helppo arvata sinusta;-) Kaikki eivät vain kehtaa näitä paljastella...Jätän sen vanhan piirongin ympäri vedettävän joulukuuhun, kaikki muut on jo laitettu, paitsi ei pihalamput - ihan vielä.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  11. Tyynen aurinkoista säätä viikonlopuksi ja työniloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, kiitos!, sitä nyt tarvitsemme täällä työleirillä. Tänään pesen niitä äidin antamia vanhoja puukalusteita. Sitten ikkunat...R. leikkaa kuusiaitaa...

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  12. Tuo välitilalaatta on kyllä aivan huippu! Aina vaan.

    Kävin tänään Namussa keräämässä kottikärryllisen omppuja (puussa on vielä muutama kärryllinen) ja haravoin samalla melkein koko pihan, huh huh sitä lehtimäärää. Huomenna täytyy yhdistellä komposteja ja alkaa tyhjennellä kukkaruukkuja, tulppaanitkin on vielä istuttamatta, paviljongin kankaat purkamatta... ja ties mitä :) Onneksi huomenna pitäisi olla kohtuu kaunis päivä.

    Mukavia puutarhailuja meille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina, se on. Tiedätkin ehkä, että tuohon piti tulla vanha tiili, mutta kun näin tuon laatan, olin myyty. VUODEN makuutin sen päällä punkkua, rasvaa ja mustikkaa, välillä pesin ja aina se tuli puhtaaksi, vaikka on melko rouhea. Siihen ei tartu mikään!

      Me olemme kompostihommat jo tehneet, Niitäkin on 'vain' neljä;-) Minäkin taidan vielä istutella muscareita lisää. Puutarhakalusteissa on syksyllä iso työ. Keväällä niitä on kyllä helppo tuoda puhtaina ulos, mutta nyt ne pitää pestä, kuivattaa ja sitten löytää vielä tila, mihin ne kannetaan.

      On kaunista ja kuivaa nyt.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  13. Piristävä sisustustaulu! Pitkä tuntuu olevan sinullakin tekemättömien töiden lista. Onneksi on R apuna. Tänään on aurinkoinen päivä, joten matot ovat tuulettumassa ja meillä siivotaan perusteellisesti. Ikkunat jätän vielä ensi viikkoon.

    Kaikkea hyvää viikonloppuusi & R ja rapsutuksia Olgalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, vähän kuin pukukorut, ei aito, mutta vaihtelua. Laiska töitään luettelee, joten lienen laiska. Pakkotilanne, sillä en jaksa näitä yksin, miten olen ikinä jaksanutkaan. Nyt ovat ikkunat puhtaat ja kohta on niin hämärää kaiken päivää, että vasta julma huhtikuu paljastaa seuraavan kerran ikkunoiden tilan.

      Kiitos samoin sinulle & co! Olga kiittää.

      Poista
  14. Kiva, että saat apua pihan syystöihin. Minäkin olen jo pikkuhiljaa alkanut kantaa pelargonioita sisään. Suurin ponnistus on vielä tekemättä. Lupailivat jo yöpakkasia, joten noita hommia ilmeisesti tehdään meilläkin viikonlopun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, ei tästä yksin mitään tule;-) Olen pessyt puutarhakaluja, R. pesi kaikki ikkunat, osa kesäkukkaruukuista on tyhjennetty ja pesty, pelakuut otetaan kohta sisälle, R. vielä imuroi, minä suljen leivarin pellit ja sytytän kynttilät: Huomenna on päivä uus. Minustakin tuntuu, että nyt on kylmä tulossa.

      Mukavaa, kaunista viikonloppua sinulle!

      Poista
  15. Minä olen täällä huokaillut sinun lumipuutarhan kuville ja tekstillesi. Ihana, ihana lukijoille jaettu viesti, kiitos Leena!
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, kiitos sinulle♥ Teit siitä sivusta niin kauniin ja nyt minä vain odotan kirjaa, että näkisin ne muutkin.

      Lumoavaa viikonloppua sinulle

      Poista
  16. Samoilla linjoilla mennään. Nyt palaa kynttilät ja valot lyhdyissä ja kyllä on kaunista ja tunnelmallista. Ihana tuo Jaelin taulu =)

    Oikein oikein ihanaa viikonloppua teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, nyt seinälyhydyissä kunnon kynttilät ja takkahuoneessa myös. Piemydessä on valonsa!

      Jaelin taulu on niiiin ihana, mutta mitä olet mieltä, ehkä se jouluksi saa siirtyä meidän makkariin;-)?

      Kiitos samoin sinulle & co!

      Poista
  17. Hyvä kun ei kyllästy, minäkin viihdyn keittiössämme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, mikään ei olisi ikävämpää kuin ikävystyä;-) Eihän me koskaan...Keittiö on kodin sydän ja sen viihtyisyyteen pitää satsata ja kukin omalla tyylillään.

      Mukavaa vikonloppua!

      Poista
  18. Kauniin sisustustaulun löysit! Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mari, ainakin se piristää!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  19. Mukavaa pitkää viikonloppua syystouhuissa :) Täällä matkakuumetta, varsinkin lapsissa ja pakkailua. Kuvista huokuu lämpö ja kodikkuus. Ilonan reissua odotellen, se toinen jouluun hurahtanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, kiitos!

      Mukavaa reissua, aurinkoa, uimista ja herkullisia muiden valmistamia aterioita.

      Meillä R. leikkaa tihkussa kuusiaitaa...Minä otan jo iisisti ja ajattelen, että huomenna voi jatkaa.

      Ilonan reissu on marraskuun ensimmäinen valo;-) Olen järjestänyt paljon menoa marraskuulle...syystä. Joulu, ihana joulu, pysäyttää kaiken suloisesti.

      Poista
  20. Ihanat kuvat kodistasi Leena♥!
    Kynttilöitä ja sisävaloja ei voi olla liikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, kiitos. Uutta kivaa on tulossa Sateenkaarentaa Riikalta...

      Ei ikinä: Tulin juuri Sokokselta ja tietty kannoin kotiin kauniita vaaleanpunaisia, pitkiä kynttilöitä;-) Tällä kertaa ei ledejä, mutta vielä yhdet ennen joulua pitää saada, niihin talvilammpuihin.

      Poista
  21. Leena, olenhan sen aikaisemminkin kertonut, että olen vähän kade tuosta pinkistä leivänpaahtimesta ja vedenkeittimestä. Minulla on tylsää valkoista ): Nuo ihanat kynttilät voisin kyllä hankkia! Olin muuten aika pinkkinä yhdessä postauksessani ja onlinena on nyt Leena se sinun kirjasi, mistä olet kauan puhunut. :)

    VastaaPoista
  22. Sara, kyllä niistä sietääkin olla;-) Valkoinen on kautta aikain ollut suosituin väri kodin elektroniikassa, mutta onneksi muutakin on jo tarjolla. Ostin niitä eilen lisää...

    Taidan arvata, sillä niin olen sinua siitä painostanut;-) Tulen...

    VastaaPoista