tiistai 27. lokakuuta 2009

SITRUUNAINEN KUHA

Tämä kuhaohje löytyy mm. Valkoisessa talossakin työskennelleen Ina Gartenin keittokirjasta Back to basics nimellä Easy Sole Meunière. Koska olen kovin itsevarma kokkaaja, en koskaan noudata ohjeita tismalleen, vaan teen ne niin kuin itse katson herkullisemmaksi. Tässä annan minun variaationi ja alkuperäinen ohje löytyy Olivia -lehdestä 11/09.

500 g kuhaa tai siikaa fileinä
0,5 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
75 g voita
2 sitruunaa
ripaus suolaa ja sokeria

Sekoita jauhot, suola ja sitruunapippuri. Pyörittele kalafileet jauhoseoksessa. Kuumenna puolet voista pastinpannulla ja lisää kalafileet. Paista pari minuuttia molemmin puolin. Nosta fileet lautaselle varovasti, etteivät ne rikkoudu.

Lisää pannulle loput voista ja anna ruskistua kevyesti. Lisää joukkoon ohuiksi viipaloidut sitruunat, ripaus suolaa ja sokeria. Kiehauta seos ja paista 3-5 minuuttia eli kunnes sitruunat ovat hieman karamellisoituneet. Kaada seos kalafileiden päälle.

Tarjotaan salaatin tai valkosipuliuuniperunoiden kera.

Guten Appetit!

4 kommenttia:

  1. Tuo oli varmaankin tosi hyvää! Minäkin muuten eilen postasin sitruunaisesta kalaruuasta,tosin käyttämäni kala oli tilapia eikä kuha,jota täällä ei saa.

    VastaaPoista
  2. Jael, en ole ehtinyt ihanaan keittiöösi aikoihin, mutta nyt käyn kurkkaamassa. Luulin, että et syö edes kalaa...

    Jos tosi sanotaan, niin uunikuha suppilovahverosoossilla on enempi minun mieleeni, mutta piti kokeilla jotain uutta. Tämäkin hyvä, mutta kun olen pilalle hemmotellut itseni ja perheeni kalalla, niin...

    VastaaPoista
  3. Ja oli myös sitä. Kuha on erinomaista, kun´han muistaa antaa tilaa kalan omalle miedolle maulle.

    VastaaPoista