sunnuntai 25. lokakuuta 2009

WOODY ALLEN MADE IT AGAIN!

On Sunday afternoons I and my husband like to make something nice...what was that? Oh!, we sometimes go to movies..., but we do that only a few times a year, so we choose our film very exactly. We just love Woody Allen's films, his magical touch and unique dialogs and so today we saw Whatever Works. So amazing again! Larry David was Allen's alter ego - no doubt - making his role with high talent...and we enjoyed of every moment! Woody Allen is the genius! He showed it again!

After great film we went to the restaurant to eat something delicious and Woody's magic surrounded us...

PS. Ehdin vasta nyt lukemaan perjantaina saapunutta Suomen Kuvalehteä (no 43) ja siitä käy ilmi, että Whatever Worksin käsikirjoitus on vuodelta 1977! Siksi se on niin hauska! Ko. lehdessä arvostelija Lauri Lehtinen kertoo, että Allenin hauskuus on vuosien saatossa hyytynyt, mutta tätä Whatever Works -elokuvaa Lehtinen ylistää:

"Whatever Works laukoo niin runsaasti kielellistä ilotulitusta ja mahtavaia väärinymmärryksiä, että suomenkielisen tekstityksen merkkimäärät eivät riitä alkuunkaan. Tyylilaji on farssi: elokuva ei yritä luoda henkilöistään monikerroksisia ja aitoja, vaan tekee heistä karikatyyreiksi kärjistettyjen arvojen edustajia. Ilmaisu on teatterimaisen pelkistettyä.

Kaiken kepeydestä ei pidä ajatella, että Whatever Works olisi sisällöllisesti heppoinen. Allen etsii tosissaan pistettä, jossa voisi säilyttää persoonallisen pessimisminsä ja samalla nauttia absurdin maailman satunnaisista iloista.

Elokuvateollisuus tuottaa jatkuvasti tarinoita, joissa älykkään ihmisvihaajan elämä kääntyy onnelliseksi, mutta harva osaa kertoa niitä vailla taipumista löperöön sentimentaalisuuteen. Allen osaa."

Minä aioin eilen laittaa otsikoksi Allenin kuvan päälle: Woody Allen is back! Olisin vain luottanut intuitiooni, sillä tämä elokuva Whatever Works on vanhaa kunnon Allenia ja kässäri siis vuodelta 1977!http://www.dailymotion.com/video/x9l748_whatever-works-bande-annonce-du-fil_shortfilms

11 kommenttia:

 1. Huomenna minä sitten näen tämän valkokankaalla. Odotan kovasti ihanaa New York-nostalgiaa.

  VastaaPoista
 2. Soolis, tämä on just sitä nykkijuttua,vaikka Reima jo ehti kaivata limisia New Yorkin katuja;-), sillä tässä koko ajan kesä.

  Jännä nähdä, mitä sinä tästä puserrat, minä taidan olla aika jäävi, kun Woody osuu minuun niin hyvin. Mitä tästä osaisi sanoa kuin hehkutusta, jos dialogi menee niin,e ttä naurat vedet silmissä tai tulee tilanne, jossa huomaat istuvasi aivan tuolin reunalla henkeäsi pidättäen, kun seuraat kiinnostavien ihmisten erikoisia kuvioita...oi!, niissä Allenilla riittää. Minä jotenkin sopisin tuohon allenilaiseen lifestyleen;-)

  Larry Davidia parempaa saa miespääosaan etsiä ja ei löydy!

  Sulla on huomenna hieno ilta odotettavissa!

  VastaaPoista
 3. Tämän minäkin haluan nähdä! Kuulemma paras Woodyn leffa pariin vuoteen,ja Nykissä hän tekeekin parhaat leffansa!

  VastaaPoista
 4. Jael, meinasin laittaa otsikoksi: Woody is back! Hän on nyt niin vauhdissa ja laatuisa, että...Me pidimmme molemmat niin paljon, että kuhat odottivat kotona, mutta menimmekin suoriksi viereiseen ravintolaan syömään pihvit ja juttelemaan filmistä. Nyt valmistan sitten sitruunakuhaa ja otan valokuvia postausta varten...Syödään huomenna, postaan ke. To alkaen aamusta olen poissa la iltaan asti!

  VastaaPoista
 5. Kivalta kuulostaa iltanne!Woodyn leffoista olen (nolona) huono sanomaan mitään!

  VastaaPoista
 6. Anu, minä olen nolo sanomaan mitään moneenkaan ohjaajan leffoista. Allen vain sattuu osumaan minua ja miestäni oikeaan 'hermoon';-) Lisäksi on Almodovar ja sitten joku amerikkalainen, jota en muista...

  VastaaPoista
 7. Olen ne Woody Allenin vanhat leffat nähnyt melkein kaikki, uusiakin.

  VastaaPoista
 8. *
  meinasin siivota pois Emily Dickinsonin...

  VastaaPoista
 9. Voih, minun piti olla ylitöissä niin en päässytkään elokuviin. Lähiaikoina kuitenkin menen..

  VastaaPoista
 10. Soolis, olet nähnyt niin monta leffaa,e ttä ehkä kestät odottaa;-)

  VastaaPoista