tiistai 29. maaliskuuta 2011

TULPPAANIEN LUMO -NÄYTTELY 2011

Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa on Tulppaanien lumo -näyttely tämän viikon. Tarkempia tietoja asiasta saat Sarilta täällä

kuva Sarin puutarhat 

14 kommenttia:

 1. Leena, näitkö blogissani postauksen tulppaaneista joita meillä kasvaa luonnossa? Ai kun pääsisi tuohon näyttelyyn! :-)

  VastaaPoista
 2. S., enkö muka kommentoinut mitään;-)Usein siellä haahuilen, joskus en osaa sanoa mitään. Alan jättämään puumerkkiäni sitten ja se on tämä: ♥

  Alla mainitussa kirjassa eli Tulppaanitarhan Lumo on paljon asiaa villitulppaaneista. Ne selvityvät aivan uskomattomissa olosuhteissa kestäen myös lömpötilojen rajuja vaihteluita sekä kuivuutta, mikä kai teillä on se kovin juttu.

  VastaaPoista
 3. Joo, kuivaa on meillä suurin osa vuodesta. Mutta ihmeellisesti ne tulpaanit sitten talvella nousevatkin, mutta vain tietyillä korkeuksilla vuoristossa missä on kylmempää kuin muualla.
  Ei tarvitse kommentoida ja jättää puumerkkiä aina! :-) Kysyin vain nyt kun sattui samasta aiheesta samoihin aikoihin blogeissamme.

  VastaaPoista
 4. Olisipa takuulla hurmaava näyttely. Kun vain ehtisi keskustaan! Sen sijaan taidan viikonloppuna suunnata Jyväskylän maisemiin. :)

  VastaaPoista
 5. Ja taas täytyy todeta, että 'jos asuisin Helsingissä, niin menisin'. Olen erääseen toiseenkin blogiin todennut näin äskettäin eräästä valokuvanäyttelystä, joka on juuri nyt Hesassa.

  VastaaPoista
 6. Tulppaanit ovat ihania! Olen käynyt Hollanissa Keukenhofissa,joka varmaankin on maailman ihanin paikka tulppaaneja rakastaville
  http://www.keukenhof.nl/

  VastaaPoista
 7. S., etkö pidäkään mun sydämistä! Nyyyyyh!

  Aivan, siinä nimenomaan puhuttiin vuoristosta ja oltiin aika ylhäällä. Käyn uudelleen vaeltamassa kukissasi heti kun joudan. Sinulla on aina siellä niin kiinnostava A Animal of a Day, että minä juutun niille sijoilleni;-)

  Katja, mitäs luulet minun ajattelevan, kun KAIKKI tapahtuu 250 kilometrin päässä!

  Arvaa mitä: Sain etiäisen,että tapaan viiikonloppuna Ystäväni Lumessa ja tuoksuu omenoilta, lumiomenoilta;-)

  VastaaPoista
 8. Soolis, muutetaan Hesaan!

  Jael, ah niin, keväiset tulppaanimatkat Hollantiin. Niiden aika tulee, mutta ensin aion kokea vähän extremeä.

  VastaaPoista
 9. Voi kun asuisin lähempänä, menisin ilosta kiljuen, tulppaanit ihania ja kun niitä värejäkin on nykyään pilvin pimein...Leena, mummuni kirjoittanut jälleen kirjan, laitan sinulle viestiä kun valmiina painosta, mielenkiintoinen opus vanhana ajan kultturista ja tavoista ja perinteistä sodan keskellä ja jälkeen Iida tytön silmin...

  VastaaPoista
 10. Sarppu, sieltä yhtä hankala tai vielä hankalampi kuin täältä. Tähän on tottunut.

  Laita vain. Katsotaan sitten.

  VastaaPoista
 11. Voi sinnuu Leenaseni, ei se jouluruusu sua vihaa, ei sinne päinkään. Se vaan tarttis sellasen vähän viileemmän paikan, ainakin minä ole niin huomannut, ettei kuivaisi ihan kokonaan. Varastossakin sitä pitää kyllä kastella.
  Jos asuisimme lähempänä toisiamme, jouluruusullasi olisi kyllä paikka missä odotella puutarhaasi pääsyä.:) <3
  Huh..mikä määrä kirjoja olisi luettavana, ihan ekaksi varmaan pitää lukea se Pelargonia kirja, huomasin sen Sarin sivuilla...

  Keväällä mennään Ruotsin tyttären luokse ja olen löytänyt sieltä läheltä puutarhan mikä myy erikoispelargoneja, sinne matkani vie...:)

  Aurinkoista viikon jatkoa sinulle toivotan ja Väinö heiluttaa häntää ja nyökkäilee, että Leenalle terkkuja.

  VastaaPoista
 12. Tuija, minulla on hyvä kellari, jossa talvehtivat pelakuuni ja jossa on ensi syksynä myös ruukkuja täynnä sipulikukkia. Innostuin niin tuosta tulppaanitarhan Lumosta. Ennen kellaria meillä on vähän viileä välivarasto, hyvin kuiva. Minä epäilen, että se joulurusuongelma minulla on joko valo tai väärä akstelu,koska se kuolee minulla viikossa! Olen siis huippunopea tappaja;-)

  Apua!, kai pelargoniakirja on mun palkissa...Kohta tarkistan.

  Pelargoneja on tosiaankin joka lähtöön ja kun luet sen Intohimolla pelargoneista, näet todella, mikä maailma se on. Se voisi olla ihan iso harrastus.

  Kiitos samoin Sinulle ja Väinölle, toivottavat Olga ja Hoviväki!

  VastaaPoista