keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

WANILLA COUNTRY CHIC

Tämä kirja on syntynyt palavasta intohimosta sisustamiseen. Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia saada vierailla upeissa suomalaisissa kodeissa kuvaamassa arjen kauneutta sekä vierailla myös valloittavan kauniissa puutarhoissa. Näitä kaikkia koteja sekä puutarhoja yhdistää rakkaus wanhoihin huonekaluihin ja esineisiin.

Tämän esipuheen on kirjoittanut Riitta Tiitu kirjaansa Wanilla Country Chic, joka on täysin Riitan omaa jälkeä niin tekstin kuin kuvien puolesta. Kirja on sekä suomeksi että englanniksi, joten tässä on loistava lahjakirja ulkomaiselle ystävälle. Kirja on rauhallinen, vaikka kuvia on todella, todella paljon: 460 kuvaa! Kuvat ovatkin sisutuskirjan parasta antia. Riittää kun avaa tarinan kotiin, mihin mennään vierailulle ja näin juuri Riitta on tehnyt. Mietin vähän aikaa, miten tämän teille tarjoaisin, sillä miksi minä ryhtyisin nyt ylen vuolassanaiseksi muuta kuin ehkä huokailemaan ’ihanaa, lumoaavaa, tätä minäkin haluan’, ja sitten päätin tehdä sen näin: Vierailemme kaikissa kodeissa lyhyesti, toisissa kuvalla, toisissa ilman. Kirjan hankittuanne huomaatte, että kuvia on kaikista kodeista sekä niiden puutarhoista kiitettävän paljon ja kuvat ovat laadukkaita, tunnelmallisia, sisustusnälkää lisääviä, uusia ideoita tarjoavia.

Wanhat kivipylväät johdattavat meitä vuonna 1870 rakennetun kartanon pihaan. kesäpäivän pysähtynyt hetki, jossa katse viipyy heinäseipäissä, komeassa pässissä ja kauempana näkyvässä ladossa. Sisällä sama rauhan tunne jatkuu ja silmä löytää pönttöuunin, vanhan hopean, kaappikellon ja lattialankut, joita vielä sata vuotta sitten viistivät naisten pitkät helmat, piiskasivat ahkerat askeleet…Country Treasure.


Piipahdamme kerrostalokolmiossa, jonka tyyli on Shabby Chic. Tästä esittelen kuvia myöhemmin, sillä yllättäen tämä olikin yksi omista suosikeistani, vaikka olenkin maalaistyttö.

Ja takaisin maalaistunnelmiin, jossa upeassa puutarhassa sammaloituneet patsaat kertovat meille menneiden aikojen muistojaan. Kaikkialla ajan patinaa, ruostetta, puuta täynnä elämänjälkiä, kaakeliuuni ja sali…Country Style.


Man’s Kingdomissa kohtaamme jokanaisen unelman eli käsistään kätevän entisöijämiehen, jonka suuri rakkaus ovat wanhat huonekalut. Siis tuunauksen mestari!

Country Gardenissa nautimme pergolan varjossa suvijuomaa ja kypsyvien omenoiden ja päärynöiden tuoksu huumaa. Valloittava punaturkkinen noutaja tervehtii katsoen suoraan silmiin kauniilla meripihkasilmillään, maakellaria verhoaa villiviini.

Seuraavassa kerrostalokodissa kohtaamme ranskalaisen runsauden vanhan patinan ylistämänä. Valo leikkii kristallikruunussa ja kahvipöydän herkutkin ovat kuin elokuvasta…French Chic.

Romantic White tulee hurmaamaan lukijani, sen tiedän. Talossa on tomera emäntä, jolla suuri into erilaiseen remontointiin. Isäntäkin on ja koiruus sekä tyttäriä. Tästä löytyy niitä yksityiskohtia, joita tarjoan teille myöhemmin. Keittiö on hurmaava: modernia tyyliä taidolla yhdistettynä vanhaan. Kodista löytyy myös värejä, mutta ne ovat luonnosta ja valkoisen lukuisia eri vivahteita. Sivustavedettävä vuode, useita kristallikruunuja, kaakeliuuni, pitkiä valkoisia verhoja, jotka kevyesti tanssivat ulkoa siivilöityvässä valossa. Yksityiskohtana romanttinen leikkimökki puutarhassa.

Sitten vierailemme Garden Inspirationissa, joka on tunnelmallinen rivitaloasunto täynnä idearikkaita yksityiskohtia niin sisällä kuin puutarhassa. Mansikan maku suussa siirrymme Rauhalaan, jossa kaikki Madonna-aiheen ihailijat kokevat suurta tyydytystä, sillä White Dreamsin rouvan keräilyharrastus keskittyy juuri Madonna-esineisiin. Paljon ajan patinaa, kauniita tyynyjä sekä romanttinen katosvuode.

Seuraava kohteemme onkin wanhan maalaistalon pihapiiri, joka on kuin paluu mammalan kesiin aina maitotonkkarivistä kauniisiin valkoisiin lakanoihin sekä ikkunoiden ruudutuksiin. Matkalaukut tuovat viestiä kaukomatkoista…Country Flavours.

Helsingin ydinkeskustassa tavoitamme French Atmospheren korkeissa huoneissa, joissa asuu wanhojen esineiden keräilijä, käsitöiden harrastaja, vaalean vaalija. Mårbacka ikkunalla…

Valkoista tiilitaloa asuu romanttinen perhe, joka rakastaa lukuisia lemmikkejään, kiveä, rautaa, suurta puutarhaansa ja ikkunasta leijuvat wanhan pianon kepeät helähdykset...Romantic Home.
 Comfort Cottagessa meidät vastaanottavat komeat salkoruusut. Wanhan mökin rauhassa sielu ja silmä lepää. Savusaunassa rentoudumme ja sormi hyväilee vanhan hirren vuosisataisia uurteita. Aamulla vierailemme omakotitalossa, jonka isäntäväki on vuosien saatossa kerännyt rakkaita aarteita Ranskasta. Kaunis kynttilänjalka kukkii liljoja…ranskalaisia, sillä olemmehan nyt French Feelingissä.

White Charmissa kohtaamme isäntäparin, jossa rouvan on valloittanut valkoinen sekä kauniiden asetelmien luominen. Isäntä puolestaan harrastaa puutöitä verstaallaan. kaunista puutarhaa ’vahtii’ pieni Leevi-koira. Aikaa mittaa taskukello, basilika tuoksuu.

Englantilaishenkinen koti herättää henkiin My English Dream –ajatukseni ja vaellankin kuin unessa kosketellen kauniita esineitä, vanhojen huonekalujen pintoja, haluan tietää vanhempien makuuhuoneen seinien värisävyn ja takorautaportti on jo tilauksessa…English Style.


Tuija’s Garden tuo mieleeni jotain…erään blogiystäväni! Täällä asuu Tuija, jonka intohimona on puutarha ja senhän kautta toisemme löysimmekin, sillä Tuija paitsi pitää upeaa puutarhaa, myös osaa kuvata kukkiaan erinomaisesti. Wanhoja tavaroita ja tuoksuvaa jasmiinia, joka kauniisti somistaa viehättävää patsasta. Puutarhan kuningattaret, pionit antavat parastaan – Tuijalla.

Nuorenparin French Passion on täynnä menneen ajan tuulta sekä ranskalaisuutta. Tästä minä pidän, sillä tietty minimalismi suo rauhaa ja antaa tilaa harkiten valikoitujen yksityiskohtien tulla esiin. Kaunis nojatuoli ja tämä


Pia’s Garden kutsuu levähtämään suven kuumimpaan hetkeen. Varjossa istuen ihailemme digitalisten värejä, annamme itsemme pysähtyä ja ajan näyttää vain kissankello


Viimeinen kohteemme on Wanilla Home, jossa sekä wanha, romanttinen että keräily on hallittu tyylikkäästi, joten mitään ei ole liikaa. Astiat ovat kauniisti esillä avohyllyillä, josta ne on helppo ottaa käyttöön. Ja sitten interiööri, joka piti kuvata, mutta kuvaajani on nyt muualla…Siinä on lamppu, jollaisen olin ostaa ihan vähän aikaa sitten ja se kaikki muukin…tähän palaamme, lupaan sen!

Tässä siis loistava, herkullinen matka läpi sisustajan paratiisin, Wanilla Country Chic –teoksen, johon palaamme aika ajoin sisustusnälän yllättäessä. Saitte muutaman kuvan 460:stä, mutta matka jatkuu…Kiitos Riitta♥

24 kommenttia:

 1. Nälkä tuli...nähdä lisää kuvia..Sisustuskirjassa pitää olla nimenomaan kuvia koska kyse visuaalisista kokemuksista ja tunnelmista. Kuinka monta sisustuskirjaa yksi ihminen voi omistaa ;-)

  VastaaPoista
 2. Nette, nyt hankit tämän kirjan ja sitten pelaamme taas sitä peliä 'arvaa, mitkä ovat minun kolme suosikkiani'.

  Kyllä sinulle näitä vielä mahtuu...;-)

  VastaaPoista
 3. Huoh, miten ihana!!! Tämä on ehkä pakko hankkia. Piristi päivän mukavasti, kaunista.

  VastaaPoista
 4. Ehtiskö oikea kaupan kautta...mulla edelleen tuo ostamataa, mutta työmatkat on tehnyt toisen suuntaisia mutkia matkallaan...rautakauppoihin ja muihin vastaaviin :/

  Nyt töppöstä toisen eteen :)

  VastaaPoista
 5. Taitaa olla aika tuhti paketti maalaisromanttista sisustusta. Ainakin kuvauksesi perusteella vaikuttaa, että kuvamateriaalia ja erilaisia variaatioita valkoisesta ja maalaisromanttisesta tyylistä on kirja pullollaan.

  Itse pidän country home tyylistä tiettyyn rajaan asti. Oma versio taitaa olla jotain mix & match tyyliä, ja tuo vielä pienehköllä budjetilla.

  VastaaPoista
 6. Netelle, sanoisin, että useita, kaikenlaisia, kokoisia, kielisiä..paaaaaljon...niissä on se hyvä puoli, että aina löytyvät, eivätkä ole kateissa niin kuin lehdet,;) Mulle nämä kirjat ovat hirmu tärkeitä...ymmärrän todellakin ihmisiä, jotka huumaantuvat kirjoista...vai mitä Leena?

  Ja Leenalle, voi sinnuu..;D kiitos kauniista sanoistasi.<3Minulla on pää täynnä puutarhaideoita ja unelmia, joten eiköhän me niitä taas tänäkin kesänä kuvailla. Ja pionit, huoh...pionit...mutta nyt luulen löytäneeni rinnalle myös vähän muutakin..daaliat ja klematikset...
  En sitten millään jaksaisi odottaa, että pääsisi puutarhaan taas kuokkimaan.

  Ihanan aurinkoista viikkoa sinulle Leena.

  VastaaPoista
 7. Tähänkirjaan olisi mukava tutustua. Osaat houkutella. :)

  VastaaPoista
 8. Anne, tämä on must! Ja sinähän olet oikein country-sisustaja.

  Pepi, kun en osaa paikantaa sinua...Hätätilassa kannattaa tilata.

  Anne, en kai ilmaissut itseäni huonosti arvostelussa: Tässä on mukana myös kaupunkikoteja ja rivitaloasuntoja. Omat suosikkini näistä eivät olleet ne kaikkein maalaisimmat vaan just jotian siltä väliltä. Mutta puutarhaihmisenä puutarha on aina 'hot' mulle.

  VastaaPoista
 9. Aah, taas toit houkuttelevan sisustuskirjan silmieni eteen! Yritän nyt vältellä näitä, sillä juuri tällä hetkellä minulla ei olisi aikaa sisustaa! Mutta jos kuitenkin hieman vilkaisisi...

  Ps. Sain joogakirjani tänään postissa. Eikä hetkeäkään liian aikaisin, en meinannut päästä tänään sängystä ylös, kun selkä oli niin jumissa...:/

  VastaaPoista
 10. Tuija, Nette on serkkuni, joka on kauhuissaan, että elän lukeakseni;-), mutta hän on myös suurin sisustushullu, jonka tunnen, joten...hän ei voi olla tätä ostamatta.

  Mulla on myös iskenyt hirveän puutarhakuumeen taas. Nyt rukoilen, että suvi ei ole yhtä kuuma ja kuiva kuin oli viime kesä, sillä en jaksa kastella kaikkia öitä. Istutan taas vaikka mitä ja jatkan myös puutarhamme villiinnyttämistä apuna kärhöt, digitalisket, akileijat, malvat, lehtosinilatvat, lemmikit, unikot...Ja istutan liisää tuurenpihlajia.

  Tuija, minulla on Väinöstä kiva kuva kukkaniityllä. Säästän sitä sopivaan tilaisuuteen;-)

  Kiitos samoin Sinulle!

  Unelma, annas Taatan puhelinnumero;-) Minä huolehdin sitten lopusta...

  VastaaPoista
 11. Amma, hyvä kun muistutit, minä haenkin nyt sieltä niitä selkäjuttuja, sillä sama ongelma täällä. Se on tämä hemmetin istuminen...

  Turha pyristellä vastaan: On kevät ja sisustus vie...;-)

  VastaaPoista
 12. Tuo My English home-osio kuulostaa ihanalta! Minäkin pidän Annen tavoin eniten mix and match-tyylistä, hieman romanttista, hieman minimalismia ja paljon siltä väliltä: Valkoiset sohvat ja Lundiaa, metallinen lamppu, valosarjoja ja pelkistettyjä astioita.

  Näin kevätauringon paistaessa olisi mukavaa vilkaista tuota Comfort Cottage-osiota.

  VastaaPoista
 13. Katja, se onkin yksi mun kolmesta suosikistani. Siis nyt serkku lukee tämän, joten kisaa ei tulekaan;-)

  No, minun makuuni joissakin näissä kauniista kodeista oli liikaa tavaraa. Olenhan kirjoittanut siitä, kuinka paljo tavara alkaa ahdistaa. Siitä kirjoitettiin myös kirjassa Nauti kodistasi. Mutta kukin tavallaan.

  Siis olen itse kulkenut pitkän matkan funkkiksen kautta tähän missä nyt olen eli pidän englantilaisesta ripauksella ransakalaistuutta. Jossain vähän tanskalaista ja sitten vielä välimeren ikkunaluukkuja etc. Countrya keittiöön, Ashleya makkariin. Mulla tuo valkoinen ei ikinä koske sohvaa, sillä vierailin yhdessä huippukodissa, jossa oli aitoa sitä funkkista, joka alkaa C:llä eli sohvat ja nojatuolit olivat asteltuna vanhan pöydän ympärille ja nuo C:t olivat mustaa ja punaista nahkaa! Meillä on nyt punainen nahkasohva takkahuoneessa ja se toimii ja on näyttävä. Mutta toki vain Ikeasta...meillä. Sen sijaan pitkiä valkoisia verhoja ja lumoavia tapetteja.

  Katja, veikkaanpa, että pitäisit tuosta English Stylestä sekä French Passionista ja Vanilla Homessa on interiööri, jonka varmaan kumpikin haluaisimme...;-)

  VastaaPoista
 14. Ihania huoneita tuossa kirjassa,,,Tuonne 2 kuvan sohvanurkkaukseen voisin uppoutua nyt heti!

  VastaaPoista
 15. Hyvä esittely -potkaisit just sen verran, että lähdin liikkeelle vähän aikaisemmin ja sain kirjan haettua :D ja just ja just näpit pidettyä siitä töissä irti -eli mukava ilta tiedossa!!

  SEN verran kurkistin, että hurmaava kirja! ♥♥

  VastaaPoista
 16. Jael, ei olisi ollut vaikea arvata, että pidät näistä kuvista juuri siitä. Ripaus jotain sinua on siinä.

  Pepi, no sinähän otat vaarin neuvoista;-) Great♥

  VastaaPoista
 17. Ihana kirja kertakaikkiaan. Ostin oman viime kaupunkikäynnillä.
  Siitä on iloa pitkäksi aikaa. Kuvia on paljon ja niiden parissa aika kuluu kuin siivillä, on mukavaa päästä kurkkimaan niin moneen kauniiseen kotiin:)
  -Hanne-

  VastaaPoista
 18. Hanne, jos olisin tiennyt, olisin voinut tehdä sinusta haastattelun tyyliin 'näin iloinen on Hanne Wanilla Country Chic-kirjastaan'...;-) Eikö olekin upeaa, että saamme nähdä toisten koteja ja idoida samalla omaamme. ja sieltä voi etsiä omat lempparinsa etc.

  VastaaPoista
 19. Katjan tavoin pidän kovasti yhdistelmästä, missä aavistus romantiikka, ehkä jotain minimalistista, mutta paljon siltä väliltäkin kaikkea ;)

  Ihanan kattava esittely hienoine kuvineen kyllä kirjasta. Olen usein miettinyt, että sisustuskirjat ovat vähän kuin virkistävä lähde arjen keskellä: Hyvää sisustuskirjaa selatessa voi hetkeksi unohtaa sen harmaankin arjen ja haaveilla, olla kevein mielin..virkistyä!

  VastaaPoista
 20. Susa, niinhän me kaikki täällä, mutta omin tavoin;-) minä haluan aina, että oma persoonai tulee esille ja siksi tein keittiörempassakin jotain, mihin edes keittiökalustefirma ei meinannut suostua.

  Tässä kirjassa on onni myötä, että kirjan tekijä on itse ottanut kuvat ja aullisti niihin antanut luvan. Ihan samoin on Sateenkaaren Ilonan kanssa. Minä taidankin keskittyä tukemaan näitä naisia heidän pyrkimyksissään, sillä on masentavaa esitellä sisustus-, puutarha- tai ruokakirjaa ilman kuvia.

  Nimenomaan Susa, sisuskirjat ovat silta ylitse harmaiden päivien, joista Södergran on kirjoittanut varsin osuvasti runossaan Ei mitään (Ingenting).

  VastaaPoista
 21. Mia, eikö vain. Wanilla Rosen puoti kuten myös Ilonan Sateenkaarentaa ovat nyt oikeassa sivupalkissani.

  VastaaPoista
 22. Oi,Leena..Väinö rakastaa kukkaniittyjä..luulenkin tietäväni sen kuvan..SE on aivan ihana..
  Luin muuten tuolta jostain toisesta postauksesta, että olet laittanut valkoisen varjoliljan siemeniä/sipuleitako ne oli..minäkin laitoin viime syksynä...tilasin niitä Pohjanmaalta eräältä vanhemmalta rouvalta ja taisin niistä postuksenkin tehdä...NE ovat minun suosikkejani myös..katsotaan mitä sieltä ensi keväänä tulee. Huoh..mulla on myös pää täynnä ajatuksia, kun vaan pääsisi totetuttamaan.

  Ihanaa viikonloppua sinulle Leena

  VastaaPoista
 23. Tuija, se on paras kuva, mitä minulla on Väinöstä.

  Siis sain niitä varjoliljoja yhdeltä lukijaltani taimina punaisia ja ne ovat jo kukkineetkin eli pärjäävät, mutta sitten sain hänen omista kukistaan keräämiä siemeniä, valkoisista, sillä hänellä ei niitä paljoa, ja luin jostian, että ne itävät 5 vuotta!!! Miten mun kärsimättömyydellä odotetaan 5 vuotta! Valkoista varjoliljaa ei myydä missään. Minä asun aika likellä Viherlnadiaa ja olen laittanut kyselyn päälle, eikä saa taimia. Pidän varjon ja puolivarjon kasveista, sillä olen saanut aikaiseksi siimeksiä ja meillä on se iso lehto, jossa puut, vanhat lehmukset varjostavat. Valkoiset kukat ovat niin 'hot'. Jos löydät itseltäsi postauksen siitä valkoisesta varjoliljasta niin viitsitkö laittaa mulle linkin sähköpostille. Siis jos vaikka kuvaa, hoito-ohjetta etc.

  Kiitos samoin Sinulle!

  VastaaPoista