sunnuntai 13. syyskuuta 2009

WHATEVER YOU WANT...BECAUSE OF LITERATURE


Aloittaessani blogin pitämisen Ystävänpäivänä 2009 en ikinä uskonut, että voisin joskus saada 30 000 kiinnostuksen kertaa teiltä. Laskuri laitettiin 11.4. ja odotin kuin ihmettä 300 käyntikertaa. Se tuli nopeasti ja sitten tuntui, että oli vain tuulen henkäys ja kiinnostusta löytyi 3000 edestä. Sen jälkeen olenkin vain tehnyt töitä ja unohtanut luvut, kunnes en voinut olla huomaamatta, että EILEN TULI TÄYTEEN 30 000 KIINNOSTUSKERTAA!

Olen luvannut tarjota teille KIRJAELÄMYKSIÄ, EN KIRJAKIDUTUKSIA. Haluan levittää lukemisen autuutta ympärilleni ja tässä minua on auttanut suunnattomasti teidän kiinnostuksenne, sillä minusta ei ole tuuleen huutajaksi. Tässä kutsumustyössäni minua ovat auttaneet Ihanat Kustantajani, joilta olen saanut valita arvostelukappaleita. He ovat mahdollistaneet tämän työn, sekä samalla tehneet minun unelmastani totta: Olen aina halunnut vain lukea ja kirjoittaa! Kiitos Tammi, Minerva, Gummerus, Like, Ajatus Kirjat ja Avain, että olette luottaneet kunnianhimoiseen kirjoittamiseeni! Tyyliini myös kuuluu, etten koskaan lue muiden arvosteluja kirjoista ennen kuin teen omani: Haluan olla uniikki ja tarjota kirjan juuri niin kuin sen itse olen kokenut. En välttämättä halua niinkään arvostella, mutta koska olen 5 vuotiaasta lukenut, lukenut ja lukenut, en voi olla tekemättä vertailuja kirjojen ja kirjailijoiden välillä. Ja toki, jos olen itse valinnut kirjan, joka ei niin innosta, sen myös näytän, mutta jollekin toiselle sama kirja voi olla löytö.
ALOITTELEVALLE BLOGGAAJALLE
Pienen ja hauskan asian voin kertoa aloittelevalle bloginpitäjälle. Lue Jussi Siirilän kirja Juoksija (Gummerus 2009), jossa menestyvä mies kuvittelee pystyvänsä täydelliseen elämänhallintaan. Ulkoisesti hän onkin varsin menestyvä, mutta hän haluaa myös pitää blogia ja sitä ei kommentoi kukaan muu kuin hänen äitinsä Kittilästä. Sinne kommentteihin äiti sitten kertoo kaikki asiat marjasadosta omiin peräpukamiinsa;-) Eikä Jussin elämä kaadu edes tuosta blogijutusta vaan ihan toisesta asiasta...eli ei tämä bloginpito mikään elämän ja kuoleman kysymys ole, vaikka minustakin alussa siltä tuntui.
HI, YOU!
Heokute, Alikibe, Nicolas and André, where ever you are living (Vietnam, Inodonesia…) I hope that you have had even some glue, what I have offered you in my blogy. I thank you for your keeping on my touch! Tell me you are there yet;-) Now I’m very amazed: 30 000 visitors! Above I also thank my publishers, Tammi, Minerva, Gummerus, Like, Ajatus Kirjat and Avain, who have given me possibility to continue my work. I don’t want be exactly the literary critic, but instead I want to offer you THE BOOK EXPERIENCES, NOT THE BOOK TORTURES! You are the stars on my heaven, believe me!


JATKETAAN...

Jatkan työtäni ja kuten arvaattekin kirjasesonki käy nyt kuumana, joten sen takia, välillä on
enempi vain kuvia, sillä pitää ehtiä myös lukemaan. Ja haluan tuoda kirjojen joukkoon myös tavallista elämää: koiruuksia, ruokaohjeita, puutarhaa, vuodenaikojen vaihtelua…Te inspiroitte minua monenlaiseen: Menen takianne vaikka kylmään järveen iltapuku ylläni…

Love
Leena Lumi

32 kommenttia:

  1. Tuure, kiitän, niiaan ja vielä kumarrankin!

    VastaaPoista
  2. Onnea ja Kiitos, että saan joka päivä käydä täällä ilahtumassa ja saamassa elämyksiä!!

    VastaaPoista
  3. Sooloiloilija, kiitos samoin! Minä putoaisin täysin leffarattailta ilman sinua.

    VastaaPoista
  4. Onnea Leena ja kiitos tästä ihanasta blogistasi ja upeista kirja-arvosteluistasi ja kaikesta muustakin:-)

    VastaaPoista
  5. Kiitän ja ylistän! Olet tuonut iloa elämääni; monien lukuelämysten lisäksi myös kirjoittamisen ilon, Lumotut Roihuavat Soihdut + Poitsu-Salaseuran = SielunSiskoja ja -Veljiä. Tosi salainen muuten! ;) Hienoa Leena! Onneksi olkoon! <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos itsellesi: tuttavuutemme ja blogiemme ilo on vuorovaikutteinen.

    VastaaPoista
  7. Siis edellinen oli tarkoitettu Jaelille, mutta sopii sinullekin Eve. Ja myös Jael kuuluu tähän Roihuaviin Soihtuihin (onko kukaan muuten kertonut hänelle;-)

    Minuakin eilen nauratti tämä seuramme salaisuus...

    Muistat varmasti Eve, kun aloitin blogia ja sitten se kaikki kaatui ja Reima oli jossain hemmetin kuusessa eli reissulla ja soitin sinulle itkien...sinä seisot siellä rautatieasemalla punaisessa viitassasi ja alat ohjeistamaan minua...kiitos!

    VastaaPoista
  8. Muistanhan minä.
    Olit huolissasi ja hermostunut, kun kaikki muka näkevät, että olet blogisi kanssa vasta vasta-alkaja.
    Muistan yrittäneeni lohduttaa Sinua sillä, ettei kukaan välttämättä olisi juuri sillä hetkellä paikalla.
    Sinäpä parkaisitkin tuskissasi: "Niin varmaan - kukaan ei lue minun blogiani!"
    Silloin olin onnellinen 30 vuoden työkokemuksestani = viestin perille saamisesta rätisevissä puhelimissa eri kielillä ja paineen alaisena.
    Se oli osin kuljetusalaa se, mutta asiasi järjestyi. :)

    VastaaPoista
  9. Että muistat tuon parkaisunkin;-) Siinähän oli hirveä ristiriita, kun en halunnut sinne silloin ketään näkemän, mitä oli tapahtunut ja sitten minulta kuitenkin pääsi tuo lause...

    Sinä olit tosiaankin taitava ja ohjeistit minut rauhan satamaan ja blogikin meni ihan järjestykseen. Sinulla on myös rauhoittava ääni (laulaja kun olet) ja olet niitä harvoja, joiden kanssa jaksan puhua puhelimessa.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kauniista sanoista. Se tosiaan johtuu työkokemuksestani. Tällaisia naisellisia n. 60 v-tervaskantoja on alalla enää alle kymmenen.
    Itse en enää vakituisesti, mutta lomitan aina, kun siihen on tilaisuus. Toivon, että tulen sellaiseen kuntoon, että voisin taas lomittaa kollegaani kesä- ja/tai talvilomilla. Se piristäisi uskomattoman paljon. Työ on elävää ja vaihtelevaa.

    VastaaPoista
  11. Lenita sanoi jossain haastettelussa, että ihmisen pitää saada tehdä työtä niin kauan kuin haluaa. Jutusta tuli myös sellainen tunnelma, että mieleeni nousi lause: Unohtakaa ikäni, antakaa minun olla oma itseni!

    Eve, ei sitä koskaan tiedä, mistä itsensä vielä löytää!

    VastaaPoista
  12. Leena, kun on rikki 50 000 kirjoita pieni historiikki tänne luettavaksi :)

    VastaaPoista
  13. Tuure, voitko tarkentaa? Siis tämä oli joke?

    Minulla on jo idea tuohon 50 000, mutta sinne on matkaa paljon.

    VastaaPoista
  14. Rakas Siskoni Cath; Reeta You know - ei yksinkertaisesti siedä sitä, että nainen määritellään, ja että hän vielä ANTAA määritellä itsensä iän mukaan.
    Siinä ollaan sitten neli-, viis- tai kuusikymppisiä ja että on pysyttävä lestissään, kun on kerran siinä iässä! ja sen jälkeen elämää ei ole - ei nähtästi voi olla, kun eivät nämä itse nuoret toimittajat vielä tajua, että ON ON ON ON ON ja ONNNN!!!

    Fiksutkin naiset pistetään älyttömien kysymysten ääreen pohtimaaan pitäisikö heidän mennä kauneusleikkaukseen, kun nyt ovat kerran jo 50 v., vaikkei se vielä juuri nyt näykään päälle.
    Sitten namä onnettomat höynäytettävät menevät ja sanovat suvaitsevaisuudessaan, että "voisihan sitä tietty pohtia", ja saavat sitten silmilleen ryöpyn: No niin, olethan Sinä sitä harkinnyt - olet siis 50 v.

    MInä olen ajatellut asiaa enemmänkin siten, että työelämässä ollaan tässä iässä heikoilla, mutta kyllä Kati on oikeassa,
    - Jos nainen piittaa itsestään ja ulkonäöstään, hän on itsekeskeinenn bimbo ja jos ei piittaa, niin sitten mummo - vajihtoehtoja on tasan kaksi ja nimenomaan NAISET tekevät tätä toisilleen. Nyt lopetan tämän saarnan. UGH

    Perässä tulevat kaikki :) Tehkööt perässä, mitä me olemme tehneet. Siinä onkin tekemistä...

    VastaaPoista
  15. Eve, minä en muista ikääni, olen just mitä haluan ja enimäkseen kauhean iinnostunut elämään ja asioihin. Siinä on sitä parasta nuoruuden eliksiiriä. Ikävää muuten tosiaankin on, että myös naiet näykkivät toisiaan. Se on halpamaista.

    VastaaPoista
  16. Siis meinaan sitä, että kun on ollut 50 000 kiinnostuskertaa, laadi tänne sellainen postaus, joka on kuin historiikki blogisi kirjoittamisesta. Ei siis joke luulisin.

    VastaaPoista
  17. Ja kaikki ne kaameat munaukset mukaan kans, joista Eve ja Sooloilija tietävät paljon...

    VastaaPoista
  18. Mutta minä en! Piristä ankeaa päivääni kertomalla moiset!

    VastaaPoista
  19. No vaikka se kerta, kun yritin ihan itse vaihtaa tuota profiilikuvaani ja se heitti pois kaikki lukijoideni kuvat ja laittoi minut monistettuna tilalle noin kymmeneen kertaan!

    VastaaPoista
  20. Minua ei naurattanut...pääsi itku. Soitin Evelle, joka seisoi punaisessa viitassaan Hesan rautatieasemalla, hän pelasti minut. Reima tietty taas jossain - poissa.

    VastaaPoista
  21. Ja minä sitten neuvomaan viileanä kuin viilipytty. Olin ollut ostamassa itselleni uutta MAC.ia takkia. Odottelin rautatieasemalla poikaani hakemaan minua kotiin. Se punainen on siis takki, mutta Leena dramaattisuutta ymmärtävänä ihmisenä loihe siitä silmäinsä etehen VIITAN. Se taas kuulosti niin hyvälle, että ajattelin pitääkin Teidät siinä uskosssa, että liihotan täällä punaisessa viitassa pitkin ympärystön tienoita, mutta jos joskus tapaamme, en halua jäädä pinnaamisesta kiinni ;-)

    VastaaPoista
  22. Eve, kuulin ihan oikeasti. että sulla on ylläsi punainen viitta ja tietenkin kuvittelin sen hulmuavan ja sut siellä tyylikkäänä ja taiteellisen dramaattisena..., kun oikea tragedia tapahtui ihan toisaalla...Sinä muuten vedit ihan yliviileesti, ehkä koska minä kiehuin yli. Et ole aina niin selkeäpuheinen, sillä välillä sinäkin innostut ja syy on se karjalaisosuus sinussakin!

    VastaaPoista
  23. Tuo on totta! Karjalaisuus voittaa aina viileyden.

    Mutta silloin otti ihan sydämestä, kun olit niin poissa totaltasi. Karjalainen iloinen pulina ja vitsit eivät olisi sopineet eivätkä liioin auttaneet meitä silloin.
    Kohta alkaa taas olla niiden aika! :)

    VastaaPoista
  24. Tuure, en itke enää!

    Eve, hyvä että sinulla vahva sydän! Juu, koht myö haastellaa...

    VastaaPoista
  25. Minä voin tunnistaa juuristani sen pohjalaisen heraldisen piirteen että olen melkoisen itsepäinen...

    VastaaPoista
  26. Olet siis Jukuripää, Tuure? ;)

    VastaaPoista
  27. Onnea siskolle hurjan lukija määrän johdosta!!!

    VastaaPoista
  28. Kiitos Pikku Myy, tässä itsekin ihmettelen, mutta enhän tee muuta kuin luen ja kirjoitan;-)

    VastaaPoista