keskiviikko 9. syyskuuta 2009

SYYSHORTENSIA

Tämä syyshortensia ja toinen sen vieressä oleva, ovat puutarhani Syyysvaltiattaria. Hämärtyvässä illassa ne loistavat kuin kuu ja tähdet ja päivisin punastelevat viehkosti. Kun maltan, leikkaan muutamia oksia ja laitan kuivumaan alaspäin. Sen jälkeen maljakkoon ja roosat kukat kestävät aina maalis-huhtikuulle kauniina. Tämänkin roosan kaunottaren on kerran raskas, märkä lumi vienyt niin, että jouduin sahaamaan ihan tyngäksi koko pensaan. Pelkäsin pahinta, mutta mitä vielä: Vanha Kaunotar nousi upeana kuin Fenix-lintu tuhkasta!

Pääjuttu syyshortensiaan löytyy täältä

9 kommenttia:

  1. Kiitos!, mutta kiitos kuuluu kai luonnolle, sillä en tee tälle mitään muuta koskaan kuin leikkaan huhtikuulla kuolleet kukinnot pois.

    VastaaPoista
  2. Tosi komea! Pidan paljon hortensioista ja yritin kasvattaa omalla pihalla, muttei onnistunut. Pitaisi kai asua vahan korkeammalla vuoristossa, silla siella olen nahnyt komeita hortensioita pihoilla. Voi olla etta meilla ei ole tarpeeksi viilea talvi.

    VastaaPoista
  3. S., ei ole hortensioiden kasvatus ihan helppoa. Minulla nyt etupihalla vastapäätä näitä komistuksia Mustilan hortensia, jossa vain kolme kukkaa...ja sitten hortensioiden pitää saada hapan maa. Minulla alapuutarhassa kasvaa komea kuutamohortensia, mutta pieni vielä, ja istutin sen rodomultaan.

    VastaaPoista
  4. Onnea kaunottarelle ja hyviä vointeja!

    VastaaPoista
  5. Hannele ja Anne, he kiittävät, minulla on vain suurin naitintaoikeus, jota tässä nyt teille jaan...Kasvupaikan täytyy olla napakymppi!

    VastaaPoista