torstai 10. syyskuuta 2009

KIRJOJEN KANSIKUVISTA...

Tässä upea esimerkki vaikuttavasta ja herkän kauniista kirjan kannesta. Oi!, jos kustantajat tietäisivät, mitä kirjan kannet merkitsevät lukijalle...

Kuvassa Raili Mikkasen historiallinen romaani Meren ja ikävän kiertolaiset (Minerva, 2009).

6 kommenttia:

  1. Todellakin kauniin herkkä kansi!

    VastaaPoista
  2. olen samaa mieltä siitä että kirjan kannella on uskomattoman suuri vaikutus sille ostanko vai en - jos siis olen vain etsimässä "jotakin kirjaa".
    Jos sen sijaan haluan vaikka lukea jonkun tietyn kirjailijan uusimman, niin en jätä tyhmän kannen takia ostamatta kuitenkaan.

    VastaaPoista
  3. Violet, olen täysin samaa mieltä. Olen ostanut vaikka kuinka rumakantisia kirjoja, kun ne ovat olleet 'omia kirjailijoitani', mutta onnistunut kansi saa joskus ottamaan käteen kirjan, joka onkin hyvä ja jonka olisit muuten ohittanut. Aion muuten vuoden lopulla tehdä listan minun mielestä vuoden parhaista kirjoista ja erikseen kansista. Ja puhuin aiheesta eilen yhden kustantajani kanssa, hänkin myönsi, että kannen merkitys on huomattu, MUTTA on niin monta makua, kun neuvottelua kannesta tehdään...

    VastaaPoista
  4. Ihan takuulla on monta makua mutta onhan sekin jo jotakin että kannen merkitys on edes tiedossa!
    Myytäväksihän ne kirjat on kauppaan pantu.
    Mielenkiinnolla odotan postaustasi kansiaiheesta.

    VastaaPoista
  5. Se on nyt tiedostettu, että moni kirja lähtee kansilla, eikä yhtään paha, koska sieltä välistä voi löytyä uutta ja kiinnostavaa.

    Kansipostaus sitten kun nämä syksyn uutuudet on luettu blogiin. Ehkä marraskuulla..., kun maa martona makaa.

    VastaaPoista