perjantai 14. tammikuuta 2011

VIIKONLOPPUA JA VÄHÄN ENSI VIIKOSTA

Hei Ihanat Lukijani!

Taivaallista: On perjantai! Viikko on kulunut enimmäkseen lumitöissä, mutta ei mitään valittamista niin kauan kuin kyseessä pakkaslumi. Tulin juuri kaupungilta ja sytytin heti tulen leivariin ja tätä naputellessa nautin Robertsin suklaakahvia, joten alkaa tuntua viikonlopulta. Kuvassa näette todellisen kaunottaren, tundraurpiaisen ja kuvaajana on ollut sisareni mies, valokuvaaja Pekka Mäkinen. Unohtakaa 'minun pitäisi' ja 'minun täytyy' ja antakaa lintukaunottaren roosan pehmoisuuden vietellä teidät 'flow' -tilaan.

Ensi viikon aloitamme dekkarilla, joka olikin enemmän kuin ikinä uskoin. Minä nimittäin aloitin sen eilen illalla ja piti mennä aikaisin nukkumaan, koska aamulla poikkeuksellisesti varhainen herätys. Luin sudenhetkeen ja sitten ei tullutkaan enää uni ollenkaan, joten voin vakuuttaa luvassa olevan psykologista jännitystä äärimmilleen. Viikon keskivaiheilla saatte romaanin, jota monet teistä ovat odottaneet ja viikonlopulla tarjoan sitten karppaajien ruokakirjan juhlahetkiin. Sisustustakin on tulossa, mutta vasta parin viikon päästä, sillä nyt on ruokakirjan vuoro.

Vetäydyn nyt viettämään privaattielämää viikonlopuksi, mikä tarkoittaa kotoilua kera Lumimiehen & Hänen Majesteettinsa & kirjojen, herkkujen etc. 


Suloista puuterilumista viikonloppua Teille Kaikille, joiden takia tämä blogi on olemassa♥


teidän
Leena Lumi

PERFIDIA

28 kommenttia:

 1. Hauskaa viikonloppua!
  (P.S. lähetin s-postia, toivottavasti ei mennyt roskaposteihin)

  VastaaPoista
 2. Allu, kiitos samoin!

  (Vain roskaposti joutuu roskaposteihin. Kiitos lähetyksestä.)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa viikonloppua Leena! Suklaakahvi kuulostaa hurjan hyvältä!

  VastaaPoista
 4. Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua! Meillä on tiedossa elokuvia, tilkkanen luomupunaviinia (ihanaa ja yllättäen sardinalaista) sekä totta kai kaikki lapsiperheen aktiviteetit tanssikoulusta pulkkamäkeen.

  Hieno kuva!

  VastaaPoista
 5. Lunta on tosiaan tullut, mutta huomaatko mikä ihana keltainen pallukka tuolla taivaanrannassa jo kellertää ja tuo valoa!!

  Voi, sinulta on siis tulossa ensi viikolla jänniä kirjoja..mikähän dekkari sinulla on ollut luettavana, nyt jännittää ;) Ja karppaajalle juhlareseptejä, nam!

  VastaaPoista
 6. Ihana kuva, ihana kirjoitus! Oikein hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Jael, kiitos samoin! Eihän suklaakahvi voi olla suklaata...;-)

  Lumiomena, voi kunpa mekin viettäisimme leffaviikonlopun...taidankin järjestää huomenna sellaisen tykötarpeineen. Italian viiniä kellarissa, mutta ei luomua. Siis homejuustoja etc. kohden;-)

  Pekka on huippukuvaaja. Tästä linnusta olen aiemmin esittänyt toisenkin version. Tämä on jotenkin pörröisempi.

  Nautinnollista viikonloppua, Lumiomena!

  Susa, huomasin kun tulimme kaupungista kotiinpäin. Muistin ihan heti ne ihanat aurinkolasit, jotka jätin viime suvena ostamatta...Ihan kohta, ihan kohta, sillä vanhat ovat jo tosi vanhat.

  Susa, nyt kävi niin, että yllätyin itsekin todella. Ja vielä dekkarikirjailija, josta en ole ikinä ennen kuullutkaan! Kirja ollut minulla jo vähän aikaa ja lähdin sitä lukemaan rentoutuakseni ja nyt en saa enää edes unta;-) Odotan iltaa ja sitten luen sen loppuun ilman ainoatakaan keskeytystä. Kirjamaailma jaksaa aina yllättää.

  VastaaPoista
 8. Assari, kiitos! ja kiitos samoin Sinulle.

  VastaaPoista
 9. Voi kuinka ihana kuva! Oikein mukavaa viikonvaihdetta Sinulle!

  Minun viikonvaihteeseeni kuuluu ainakin ilmeisen mielenkiintoinen leluostoksilla käynti nuoren serkkuni kanssa. Ja jos käsitöiltä ennättäisi vähän myös lukea, Hänen varjonsa tarina olisi hyvä saada päätökseen :-)

  VastaaPoista
 10. Katri, eikö vain osaakin olla tundran kaunotar söpö!

  Kiitos samoin Sinulle!

  Minä teen samaa kummipoikamme, 6 vee, kanssa. Jännää;-)

  Minä taas toivoisin, että ehtisin lukemiselta hiukan kutoa/neuloa.

  Hänen varjonsa tarina on jo nimenä lupaava. Kuin Claudelin Varjojen raportti.

  VastaaPoista
 11. Rentouttavaa viikonloppua!! ♥

  (pörheä lintu on tosiaan kaunis)

  VastaaPoista
 12. Mukavaa viikonloppua! Minun piti lähteä tänä iltana vielä hiihtämään (valaistulle ladulle), mutta tuli yksi yllättävä työmeno. Ehkä vähän myöhemmin sitten.

  Luin muuten joulun aikana 6 romskua, mikä on aika paljon nykyään, mm. Virpi Hämeen-Anttilalta kaksi ja Kellokosken prinsessan (luin senkin romskuksi) ja ainakin yhden blogissasi kehutun kirjan. :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Leena! Juurikin raahauduin kotiin näännyttävän työviikon jälkeen ja tuntui, että nyt ei piristä edes ajatus viikonlopusta, että olen aivan puhki... Mutta tämä sinun kirjoituksesi henkii niin jotenkin sellaista ihanaa kotoista tunnelmaa, että itselläkin viriää toivo siitä, että ehkä tästä sittenkin voisi kehkeytyä hyvä viikonloppu...

  t. Kristiina aka Rauhantuomari

  VastaaPoista
 14. Anne, kiitos samoin!

  (eikö vain:-)

  Helena, kiitos samoin! Tiedätkö, minäkin olen himohiihtäjä ja sen lajin nimi on: jääaurinkomurtomaahiihto. Ympäri saaren aurinkoisella jäällä, hyvillä laduilla....

  Voisiko minulla kuitenkin olla vaikutusta lisääntyneeseen lukuintoosi;-) Kellokosken prinsessa on kovasti kiinnostava, minä en vain koskaan ehdi sinne asti - tässä elämässä. Hänestä puhutaan ja hänestä kirjoitetaan ja sitten se leffa.

  VastaaPoista
 15. Suloista viikonloppua, Leenaseni! Meillä on ehkä tulossa ihan kotiviikonloppu omalla porukalla, tosin minua sosiaalisempi mieheni alkoi jo ehdotella joidenkin kaverien kutsumista lauantaiksi... Saa nähdä.

  Ja niissä väleissä kun ehdin, luen Samartinia. ;) Piti aloittaa nyt tuosta uudesta, mutta luen perään kyllä Senor Peregrinonkin. Tämä on kyllä sillä tavalla mukavaa, että keskiviikon ja torstain aikana luin kaksi hyvin ahdistavaa kirjaa. Nyt on hyvä lukea lempeää tekstiä.

  Pehmoisin terveisin,

  Karoliina

  VastaaPoista
 16. Leppoisaa ja talvista viikonloppua sinne päin !

  VastaaPoista
 17. Kristiina, siis minä otin juuri vastaan yhden nääntyneen pitkän työviikon jälkeen. Siis yhteinen viikonloppumme alkoi klo 19...tosin tähän olen jo tottunut. Kuule, ehkä me olemme kaikki uupuneita, sillä valvoin koko yön sen jännittävän kirjan takia. Luulin, että täysikuu valvottaa, mutta ei ollut vielä edes sitä syytä. Well...olen tunnelmanvirittäjä viimeiseen hengenvetoon, joten eiköhän se tästä. Ja ensi yönä näen unta, että sulla on oikein ihana ja virkistävä viikonloppuja. Kaikki näkemäni enneunet ovat toteutuneet!

  Karoliina, exäni oli kovasti sosiaalinen;-) Juuri elen sanoin Lumimiehelle, että nettiystävyydet ovat kivoja, kun voi itse määritellä tapaamiset omaan elämään sopiviksi. Kukahan se oli, joka sanoi, että kirjabloggaajat vaikuttavat yltiösosiaalisilta, mutta tositilanteessa eivät sitä ole...Minä kyllä olen...siltä karjalaisosuudelta.

  Olen nyt lukenut molemmat Samartinit ja kyllä niistä hänen äänensä tuntee, mutta väri on eri.

  Jeninin aamut odottaa, mutta en tohdi siihen kai tarttua vähään aikaan, sillä viime vuosi oli vahvojen kirjojen vuosi. Suorastaan rankkojen. Nyt muuta edes vähän aikaa.

  On tuossa kaksi ohutta, mutta ei 'ohutta' tietynalaista rankkaa, jotka teen viimeistään helmikuun loppuun. Miten ehdit kaksi kirjaa kahdessa päivässä...

  Lumipumpuliterveisin!

  Soolis, kiitos samoin!

  VastaaPoista
 18. Onpahan hieno kuva linnusta nimeltä tundraurpiainen! Ikuna kuullutkaan sellaisesta, tavallisesta urpiaisesta vaan. Sykähdyttävän hieno otos!

  Levollista, rentouttavaa ja nautinnollista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 19. Ihanaa viikonloppua teille sinne satujen saarelle.

  VastaaPoista
 20. Anja, kyllä minäkin ihmettelin, kun näin sen Pekan ensimmäisen kuvan tästä kauniista linnusta. Se on nyt tietty seinällä. Tämä on Tundraurpianen osa 2, jonka sain vasta tänä syksynä. Näkisitpä heidän takkahuoneen kuvagallerian...

  Täydellisen samoin Sinulle, Ystäväni Kukissa, Koirissa ja Kirjoissa!


  Unelma, kiitos samoin Sinulle, ystäväni Kukissa, Sukissa ja Kirjoissa!

  VastaaPoista
 21. Ihana, ihana lintunen..
  Ja ihanaa viikonloppua sinulle lumen keskelle, puutarhan suojiin..

  Pakkasen vuoro vaihteeksi, ei tartte tehdä lumitöitä, paitsi ehkä maanantaina..

  Mulla on suloinen vieras, tyttäreni jarviskoira hoidossa..
  saan lenkkeilya, helliä katseita ja kissat mustasukkaisina kiehnaavat jaloissani..

  VastaaPoista
 22. Hanne, tuo voisi olla vaikka maalaus...

  Kiitos samoin Sinulle sinne taidenäyttelyiden suojiin...

  Tottakai maanantaina sataa lunta, kun minun Lumimies ei ole paikalla lumitöitä tekemässä;-)

  Oi!, suukkoja Jarvikselle, Lörppähuulelle♥

  VastaaPoista
 23. Kaunis kuva kauniista linnusta!

  Viikonloppusuunnitelmasi kuulostaa ihanalle. Kotoilusta minäkin tykkään:)
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 24. Susanne, eikö osaakin olla suloinen!

  Talvi on kotoilun onnen aikaa. Ei tarvitse rynniä koko ajan johonkin.

  Kiitos samoin Sinulle, Susanne!

  VastaaPoista
 25. Hei Leena! Tuon kuvan söpöliinin lämpimästä talviasusta saisi ihanan villapaita- ja pipomallin.

  Lokoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 26. Rita, sopisi meille blondeille!

  Kiitos samoin Sinulle!

  VastaaPoista
 27. Nyt kun luen taas työkseni, niin työpäivän aikana ehtii lukea yhden kirjan, jos ei ole superpitkä eikä hidaslukuinen. :) Toinen nyt lukemistani oli alle 150 sivua ja sen luki jopa parissa tunnissa.

  Karoliina

  VastaaPoista
 28. Karoliina, minä en ehdi lukea kuin öisin. Aamupäivät kirjoitan, sitten iso talo ja kaikki mikä siihen liittyy lumitöistä lämmitykseen. Koiruus, mies, kaikki muu. Ja minä olen aika innokas kokkaaja, joten ei valmisruokia. Otaksun, että joskus 10 tai 20 vuoden päästä ihmettelen, miten minä tämän kaiken tein. Samoin kuin ihmettelen sitä, mitä kaikkea jaksoin 20-30 vuotiaana...Minulla on entisyys.

  Nytkin tuossa kasassa on yli 1000 sivuinen järkäle ja toinen melkein 700 sivuinen, joten tuollaiset 150 sivuiset ovat 'pikkusuolaisia' haukkapaloja.

  Olet ilmeisesti pikalukija, mutta minä myös. Joskus kun nautin kirjasta hirveästi, kiellän itseltäni oman metodini, joka on minulle automaatio eli näkömuisti, jolla melkein filmaan sivun toisensa jälkeen...Meriharakoissa halusin oikein hidasta.

  Mukavaa viikonloppua, Karoliina!

  VastaaPoista