Tämä herkullinen ohje sekä kuva ovat Sateenkaarentaa Riikalta. Hänellä sitä tekee aina löytöjä kaikesta kauniista herkkuihin.
Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset vaahtoon.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää vaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikinasta kaksi kakkupohjaa halkaisijaltaan noin 15cm. Esipaista 175 asteessa noin 10 minuuttia.
Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Noin 1 dl mantelilastuja (ilmankin pärjää)
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sokeri nopeasti joukkoon.
Levitä paistettujen pohjien päälle ja paista 15 minuuttia. Täytä kakku mansikoilla ja kermavaahdolla, vaniljajäätelöllä tai vaniljakreemillä.
Ja sitten vaan nautitaan!
Oi... Kuulostaa ihanalta!!
VastaaPoistaNiin...ihan pakko tehdä;-)
PoistaKesäherkku ja juuri mansikka-aikaan sopiva! Kiitos!
VastaaPoistaMinttuli, juuri sitä: Suomen suven tähtihetkiä!
PoistaOle hyvä.
Kiitos reseptistä! Huomenna on tulossa vieraita ja taisinpa saada idean mitä tarjoilla ;-) Tuota on aivan pakko päästä kokeilemaan.
VastaaPoistaRina, no just tätä tietysti! Minäkin aion tehdä, vaikka en olekaan kovin innokas leipomuspuolella, mutta tätä on nyt ihan pakko saada.
PoistaOle hyvä ja nauttimisiin!
Miltä maistuu kesä? Tuoreista mansikoista tehdyltä Brita-kakulta. Näin meillä, joka kesä. Vaikkakin vaatii osittaista varioimista yhden mansikka-allergikon takia.
VastaaPoistaVillasukka kirjahyllyssä, no juuri siltä. Nyt minäkin aion liittyä Brita-kakkutrationisteihin ja tätä on meillä tästä lähin joka suvi herkkuhetkinä.
PoistaMansikka-allergia oli meilläkin kuopuksella ja monta muutakin allergiaa eli tuttu juttu.
Oih, taman olin kokonaan unohtanut! Kiitos ohjeesta teille molemmille, tama on ehdottovasti laitettava kirjanmerkkeihin :)
VastaaPoistaKaroliina, ole hyvä vain. Hyvä, että minä en yksin syö tätä koko mansikka-aikaa;-) Siis Riikan kuva sekoitti mun pään... Tästä tulkoon suven tunnariherkku!
PoistaNam.. :) ja kiitos!
VastaaPoistaOle hyvä!
PoistaLeivon tietysti tuota ja käytän mantelijauhoja. Ihana.
VastaaPoistaArleena, me kaikki leivomme! Paitsi, että Jael saa leipoa minulle;-)
PoistaMinäkin pidän mantelin mausta.