perjantai 8. heinäkuuta 2016

Teemalta Loisto ja viikonloppua! Sekä omin pikkukätösin Lumimies...


Juuri pari päivää sitten Lumimiehen kanssa kauhistelimme, miten paljon meillä on todella hyviä elokuvia VHS-muodossa. Muistelimme mitä siellä onkaan ja kaipasimme katsoa sitä sun tätä. Nyt ei sitten auta muuta kuin odottaa niiden uusintalähetyksiä televisioon ja sitten tallentaa.


Tänään tulee Teemalta klo 21 Loisto (Shine), jossa Geoffrey Rush tekee huipputyön skitsofreniaa sairastavana pianistina David Hellgottina. Katsomis&tallennussuositus!


Pidän elokuvista melkein yhtä paljon kuin kirjoista, joten tässä Elämäni elokuvat TOP20




Ihanaa viikonloppua teille kaikille tasapuolisesti♥ Suomen suvi on aina suloinen ja uniikki säästä viis ja se on lyhyt kuin perhosen lento, joten nauttikaa!

leffaterveisin
Leena Lumi

Last Mile Home


Oijoi, kuvitelkaa nyt, omin pikkukätösin Lumimies on rakentanut tämän lepakkohotellin. Vielä kiinnitys niin, että näemme hyttysherkuttelijoiden lentävän pesästä ulos ja sisään...Tämä oli tulla maalatuksi, mutta mukavuudenhalu voitti ja tajusimme pöntön harmaantuvan pian kauniisti. Sijoitus tulee niin, että näemme sen yläterassillemme ja olkkarin sohvalle. Ohjeet löytyvät täältä


Pihalla näyttää nyt tältä eli kahta käytöstä jo poistettua korituolia somistavat keijunmekot pisaroissaan...

32 kommenttia:

  1. Minäkin pidän elokuvista. Tuntuu vain, että nykyään tulee harvemmin sellaisia hyviä, joita haluaisi katsoa tai joita ei olisi katsonut jo aikaisemmin. Hyvät vinkit otetaan siis aina vastaan. Nyt en ole kyllä ihan varma tuosta Loistosta, että olenko jo nähnyt sen. Usein minulle käy niin, että käyn katsomaan jotakin ja sitten huomaan, että olen nähnytkin sen jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, niin rentouttavaa: elokuvat! Minä katson joitakin vaikka kuinka monta kertaa. Katsosiin uudestaan Francesin ja Sylvian, mutta ne olivat vain lainassa. Vuosi elämästä on nähty tosi monta kertaa ja nyt haluaisn katsoa uudestaan Away from her, mutta Lumimiehen mielestä se on nyt minulle liian synkkää, joten taidamme leffan sijasta katsoa Happy Valleyn viimeisen jaksin huomenna. Uutta brittijännityssarjaakin on jo tallennettu. Jos et ole ikinä nähnyt Suklaata iholla, etsi se käsiisi. Ei varmaan löydy myynnistä, mutta jostain vuokramosta. Näin sen aikanaan tekevisiosta, mutta en tajunnut miten erityinen se oli ja sitten kun se alkoi, se oli jo menoa. Loisto on tavallaan kertomus siitä, miten sairaudessakin voi asua suurin lahjakkuus, kaikki eivät sitä vain näe/tajua. Vähän sama juttu kuin siinä, että toiset vain kastuvat sateessa, 'others feel the rain'. (Bob Marley) Vaikka olen lukenut kaikki Wallanderit, nautin kun katsoimme tallenteelta kevättalven vanhoja jaksoja Waladeria, sillä en muistanyt yhdestäkään murhaajaa. Kai olet nähnyt Revolutionary Roadin...

      Poista
  2. nythän paljon hyvii filmei netis ja usein tavallises telkus (en kuitenkaan heittänyt sitä pikku telkkuu keittiös, jossa vois katella vanhoi VVS-filmei)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, on niitä. Voi, näin unta, että joku keksii uudelleen ja laittaa myyntiin sellaisen, jolla voi katsella vanhoja VHS-elokuvia. R. näki muuten jossain liikkeessä myynnissä LB-levyjä ja uusia soittimia niille! Elämme toivossa. Sinä ymmärsit säästää...

      Poista
  3. Minulla on meneillään kai elokuvakausi, kun olen lukenut vähemmän. Menneellä viikolla katsoin Viaplay kautta jo vanhan prinsessa Dianasta kertovan elokuvan ja norjalaisen Bølgen (The Wave) filmin, joka kertoo tsunamista Norjan tunnetuimmassa vuonossa Geirangerissa. Ei tee kyllä yhtään mieli lähteä nyt siellä käymään... Lisäksi olen nyt nḧnyt elokuvateatterissa Me before you (se Yoyo Moyesin kirjaan perustuva) ja uuden tanskalaisen Land of mine filmin, joka kertoo maamiinojen raivauksesta Tanskan rannikoilla toisen maailmansodan jälkeen. Siitä on sanottu, että olisikohan vuoden paras pohjoimaalainen elokuva. Raskas, ajatuksia herättävä aihe.

    Hyvää viikonloppua Leena! Olet mielessä <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula, epäilen, että minulla alkaa nyt elokuvakausi, kohta. Leikattuna ei voi paljoa tehdä, ei saa tehdä, joten aion lukea vähemmän, katsoa myös leffoja ja sarjoja sekä nukkua paljon. Kaikki kertomasi kuulostavat ihan dokumenteilta paitsi tuo Me before you, josta minulla on hatara käsitys kirjan esittelytekstin kautta.

      Kiitos samoin Tuula! Kiitos♥

      Poista
  4. Oletko huomannut tv1:ltä perjantaisin tulevan tanskalaisen dekkarisarjan Dicte? Alkoi viime viikolla ja tänään jatkuu klo 21, vaikutti aika hyvälle :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa Bleue, taas telepatiaa! Arvaa vaan: Siitä on jokainen jakso talletettu ja huomenna katsomme Happy Valleyn viimeisen jakson ja sitten alkaa Dicte! Oikeita uusia elokuviakin odottaa DVD:nä peräti 5, tai yksi on nähty ennen, mutta katsomme uudestaan. Ainakin Dictestä tuli sellaiset kehut, että me iinnstuimme.

      <3

      Poista
  5. Kyllä lepakkojen nyt kelpaa:) Mukavaa leffailtaa teille,hieno lista sinulla.-Minäkin aion kohta katsoa elokuvan,nimittäin tämän
    https://www.youtube.com/watch?v=L6vBnnryIug

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, älä muuta virka:) Tuo painaa tosi paljon, joten ihmettelen vieäkin miten sen huomenna saamme kiinnitettyä. Siinä on sadelippa ja osastot ja vaikka mitä.

      Mukavaa viikonloppua♥

      Pitääkin googlata mitä aiot katsoa...:)

      Poista
    2. Oih, mun suosikkinäyttelijäni sarjasta Brothers&Sisters!

      Poista
  6. Moi,
    Kävin tutkimassa sun lempielokuvien listaa. Meillä vaikuttaa elokuvien suhteen olevan aika erilainen maku. Tosin kyllä monet sun listalla on munkin mielestä tosi hyviä leffoja. Erityisesti haluan tässä mainita tuon Häiden jälkeen, jossa on aivan loistava kohtaus, kun Ralf Lassgård pitää puhetta. Huikeaa! Olen muutenkin ihan lovena Lassgårdiin.

    Sitten taas jos mennään niihin kaikkein lemppareimpiin elokuviin, niin huomaan yhä enemmän etsiväni niitä 60-70-luvuilta. Ohjaajista erityisesti Antonioni, Bergman, Tarkovski. Oletko Leena nähnyt Antonionilta mitään? Katsoin just vähän aikaa sitten uudestaan Punaisen erämaan. Siinä on naisen sielu, tuska ja elämän raastavuus kuvattu hienosti, ei juuri mitään sanoin, vaan kaikki näyttelijäntyön ja kameran kautta.

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Omppu!

      Häiden jälkeen on meillä katsottu tosi, tosi monasti. Lassgård on ihan huippu!

      Taidan olla nähnyt tosi, tosi paljon leffoja, sillä olen sinua vanhempi eli olen ehtinyt enemmän:) Bergman, tottakai, mutta en voi muistaa kaikkia ohjaajia vaikka parhaani teen. Susanne Bierin filmit olen nähnyt ja muistiin tulee nyt esim. Kosto, katsoppa! Almodovaririn ja Polnaskin filmit yritän katsoa kaikkia. Myös Polanskin elämäkerta oli ihan super. Lupaan seuraavassa arviossani palaavani Rouva ovaryyn, mutta taidankin tehdä sen elokuvan kautta, sillä unohdin omistavani leffan, jonka kannessa teskti: 'Kaunis, tunteikas, kiihkeä...ja itsetuhonen.' Pääosassa Francis O'Connor. Olisit maininnut Antonionilta jonkun leffan...Sininen, Punainen Valkoinen, joista vain Sininen oli makuuni. Still Alice pääosassa Julianne Moore. Sain ystävältä juuri elokuvan Ida, jonka kohta katson...August: Osage County. Suklaata iholla...Nuori rakkaus, suosittelen sinulle! Musiikki Mama Cashilta. Ei unohdu! Eräs joulutarina katsomme joka joulunaikaan. Katso Frances, joka kertoo countrylaulaja Frances Palmerin elämästä: Jessica Langen paras ikinä. En ole vieläkään toipunut. Tai Sylvia Plahtista kertova Sylvia...

      Kiitos samoin!

      Poista
    2. Ach, ja tietysti kaikki Woody Allenin elokuvat!

      Sain Idan lahjaksi ystävältäni, joka piti monta vuotta hyvin suosittua elokuvablogia,lehdissäkin noteerattua. Löysin hänen myötään monta leffaa, joista pidimme/pidämme R:n kanssa paljon. Oi, kunpa hän tekisi paluun!!!

      Poista
    3. Olen kyllä nähnyt mainitsemiasi. Punainen erämaa on Antonionin ohjaama.

      Poista
    4. Kiva kuulla: Luonnollisesti en listannut kaikkia näkemiäni. Muistimme lepää epäluotettavuuden päällä.

      Juu, googlasin hänet.

      Poista
    5. Leena, oli pakko vielä tulla kommentoimaan (aiemmin en kännykällä jaksanut näpytellä), että sanot tuolla ylempänä palaavasi Rouva Ovaryyn !!! on mahtavin typo, mikä on vähään aikaan tullut vastaan ellet sitten leikilläsi noin kirjoittanut. :D <3 :D

      Minulla on jotenkin nyt tämä kiinnostus vanhempiin elokuviin, vaikka niitäKÄÄN en ole viime aikoina ehtinyt katsoa.

      Poista
    6. Ouh jea:) = humisen historiaa. Ei mitään verrattuna siihen kun tein juttua Pelon Jokapäiäinen elämämme kirjasta ja kirjoitin OTSIKKOON Jokapäiväinen leipämme. Korjasin myöhemmin, mutta se oli netissä väärin vaikka kuinka ja kauan. Luin kirjan suoriltaan, mutta olisi pitänyt nukkua jossain välissä. Oneksi voin jo nauraa tuolle, joten ehkä tuo Ovary nyt jää sitten Ovaryksi ja nauran sille vaikke ensi viikolla. Minulla on nyt leikit kaukana. Aamulla kuulemaan ensimmäistä tuomiota...En saa nukuttua, joten Nesserin kanssa aion valvoa.

      Minulla on taas niin, että en ole nähnyt uusia hyviäkään, joten leffapinotkin alkavat jo huojua.

      Täällä on muuten nyt ihan mieletön sade, sellainen melkein että kuin puut kaatuisivat, eläinparat pelkäisivät, talot lähtisivät lentoon eli myrskysade: Se on samassa tahdissa nyt sieluni kanssa eli tempo on oikea.

      <3

      Poista
  7. Loisto oli ja on niin hieno elokuva! Vietin vielä illalla pitkän tovin kuunnellen leffan soundtrackiä, ja sitten Helffgottin omaa musisointiakin...

    Hän löysi musiikin uudelleen! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, ikimuistoinen! Just se musiikki siinä. Olen huomannut, että leffamsuiikki on ihan oma juttunsa ja niinpä vain R:n ja mun biisi tulee yhdestä elokuvasta, jota emme ole nähneet, laulaa Sting, The Windmills of Your mind, soi sivuni alaosassa. Oli huikeaa, kun Pasi Ilmari lopetti Harjukaupungin salakäytävät tuon kappaleen sanoihin♥ Olen heikkona pianoon ja myös selloon.

      Hän löysi!<3

      Poista
  8. Loisto oli loistava ja nuo kaikki muutkin, mutta myös kalvavalla tavalla epämiellyttäviä elokuvia, joista tuli sellainen inhottava olo. Mukavaa viikonloppua Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, ehdottomasti! Jotenkin kohottava. Tarvitsen nyt sellaista. En voisi nyt katsoa Bergmania..., joka ahdistaa niin helposti. No, Loistossa oli onnellinen loppu jos en väärin muista. Meillä on nyt kuormaautollinen leffoja tulevia aikoja varten. Rouva Bovaryn aion katsoa uudelleen pian ja ystävältä saadun Idan.

      Kiitos samoin sinulle Tiia<3

      Poista
  9. Wau, mahtava tuo lepakkolinna! (tai siis hotelli)

    Ja olen varmaan ennenkin kehunut tuon tuoreemman postauksen ruusukuvaa, mutta kehun taas: maaginen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna ja mikä parasta, saimme sen eilen puuhun!

      Se kuva on aito, sillä emme osaa kuvankäsittelyä, mutta sitä enen kaaduin liukkaalla kalliollamme ja kamera melkein kävi lintujen altaassa...

      <3

      Poista
  10. Hieno lepakkohotelli ja kauniisti pisaroivat keijunmekot!
    Täällä mökillä ei ole televisiota, mutta onneksi netti pelittää ;) Täällä on tuulista ja vilpoista, mutta ei sentään sada. Kaunis ilta oli eilen, samoin tänään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marietta, kiitos ja hyvä Lumimies!<3

      Ilta mitä ihanin. Saunan jälkeen puutarhassa ja oli niin hiljaista, että olisi voinut kuulla ruusun aukeavan....♥

      Poista
  11. Onpa hieno lepakkohotelli! Olette Lumimiehen kanssa molemmat kyllä taitavia puutarhan kanssa - ja suuria eläintenystäviä. <3

    Loisto on miltei tajuttoman hieno. Millainen tarina ja roolisuoritukset.

    <3 ajatuksia sunnuntaihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, eli hyvä Lumimies! Kiitos<3 Saimme hotellin eilen ripustettuakin. No, Riku Cajanderin kirja Luontopiha innoittaa meitä vieläkin.

      Se on, se on.

      Kiitoksia samoin <3

      Poista