keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Mitähän kirjoja Välikaton Feetu on ajatellut antaa tänä vuonna meidän perheellemme?


Meillä annetaan lahjaksi kirjoja paljon, mutta myös suklaata ja pehmeitä paketteja. Yritän kuten ennenkin pysyä lähinnä kirjoissa, joista osa on jo matkalla ja toinen osa lähtee kanssamme joulunviettoon Lohjalle. Muistan lapsuudesta, miten toivottu lahja kirja oli. Pehmeät paketit eivät niinkään, mutta aikuisena niitä on oppinut arvostamaan. Onneksi Suomessa on nyt  niin moni neuloosin viemänä♥ Siis ne kirjat:


Kate Quinnin loistava Ruusukoodi hänelle, joka antaa meille mahdollisuuden olla enemmän vanhassa vaaleanpunaisessa talossa. Onneksi hän myös pitää oravistamme, linnuistamme ja metsäkauriistamme hyvää huolta.


Nesserin Koston jumalatar ystävälle, joka todella arvostaa lukea dekkareita. 

Ja hän saa vielä toisenkin kirjan! Sai muuten itse valita ja näin se meni.

Ilona Pietiläisen Tummuvien iltojen taikaa hänelle, jolla on nyt edessä paljon sisustamista.

Kate Quinnin Metsästäjätär, joka oli viime vuoden jännittävin kirja, lapsuudenystävälle, joka

onneksi on myös neuloosin uhri ja taitava sellainen, joten saa vielä tämänkin. Koska hän on hyvin kirjallinen, päätin yllättää ja 

niinpä Riitta Jalosen Kirkkaus sai muuttaa uuteen kotiin, jossa saa yhtä paljon arvostusta kuin meillä♥

Leila Tuuren Elämä kerrassaan meni rakkaalle perheenjäsenelle, joka oli toivonut myös

Pirkko Soinisen Valosta rakentuvat huoneet kirjaa.

Koko Hubaran Bechi meni nuorelle naiselle, joka oli toivonut ja sai myös

Paula Ritanen-Närhin huikean Unelmia puutarhasta Suunnittele ja toteuta.

Janne Huuskosen uusia uria aukova kirja hänelle, joka voi ammattinsa kautta levittää kirjan sanomaa ja etenkin sitä, että silloinkin voi selvitä, kun tuntuu, että on jo liian syvällä. Toivon tarina!

Miespuoliselle dekkarifanille menee hänen kolme suosituinta kirjailijaansa. Ensimmäinen on Max Mannerin Aavesärky. Minulle Mannerin paras, vaikka en olekaan lukenut häneltä kaikkia.


Samalle Peter Jamesin Kuolemaan jätetty. Lukijalla on yhtä lukuun ottamatta koko Jamesin Roy Grace -sarja. Emme tajua, minne se yksi kirja on joutunut...

Vaan olipa ollut tarkkana ja huomannut, että uusi Sebastian Bergman kirja Vihan jäljet on ilmestynyt. Voipi olla vuoden paras dekkari...

True Crime Kevinin kuolema hänelle, jolle tämä oli miltei mahdotonta uskoa. No, on se minullekin.

Springoran Suostumus hyvin kirjalliselle naiselle, jota aihe kiinnostaa. Ketäpä ei, sillä niin uskomattomia ovat aikaan ja kulttuuriin sidotut tapamme.

Elisabeth Stroutin Olive, taas löytyy ison perheen kuusen alta yllätyksenä. Toivon kirjan innoittavan ja vähän myös rauhoittavan toimeliasta ystävääni.

Kristin Hannahin Alaskan taivaan alla piti olla joululukemistani, mutta kun en malttanut odottaa. Hotkaisin sen aika vauhdilla ja nyt Lumimies lukee sitä, sillä epäilee, että ehkä jouluna ei olekaan niin aikaa Ukilla lukea. Itse Barack Obama oli bongattu ostamassa tätä kirjaa. Uskottavaa, sillä teoksessa on sekä Tara Westoverin Opintiellä vivahteita kuin Delia Owensin Suon villiä laulua. Obamahan kehotti aikanaan kaikkia lukemaan Opintiellä ja olen samaa mieltä hänen kanssaan. Netin haastatteluissa Tara perustelee tarkemmin selviytymistään.

Tätä kirjaa odotin ja odotin. Sitten alkoi tulla ilmoituksia, että minua odottaa kirja jossain Kannelmäessä...En edes voinut tietää, että se olisi tämä, mutta arvailin. Mitä tiesin kirjasta, en paljoakaan. Tuli vain sellainen intuitio. Meni parisen kuukautta ennen kuin kirja löysi minua jotensakin liki olevan paikan ja tämä Frida se oli. Joulukirjani menee jo kovaa vauhtia iltaisin, päivät joulutouhuja yms. Nytpä kolahti, sillä miten olisin voinut aavistaa, että hulluna historiaan olemisesta huolimatta olin unohtanut miten sudeettialueet syntyivät, ne, jotka Hitler sitten otti takaisin. Kirjan kertoja Nina F. Grünfeld on isoäitinsä jäljillä, sillä Fridahan voisi olla vielä elossa. Olen aika tulessa, sillä miten satuimmekaan juuri Tatra-vuoristoon syksyllä 2015 ja kaiken huipuksi itävaltalaisten ystäviemme lahja meille merkkipäivän viettäjille oli linnaillallinen ja yö linnassa Nitrassa. Olen edelleen yhteydessä Nitrassa asuvaan Luciaan kuin myös siellä asunnon omistavaan ystäväämme Helmuthiin. Meille oli tarjottu Nitran asuntoa muutamaksi kuukaudeksi, mutta sitten iski korona. Tätä ei kehtaa edes surkutella, kun ihmisiä kuolee, mutta toistuuko tyhjän asunnon tarjous? olenko silloin itse iskussa? pääsemmekö ikinä eroon koronasta kokonaan? No, Tatra-vuoristo pysyy siellä samoin kuin monet muut unelmapaikkamme alueella. Tämä tarina on todella kiinnostava, joten vinks! vinks!

Lastenkirjoja säästän nyt kun minusta tuli nana, mutta tämän kirjan ihan tilasin kahdelle noin 11 -vuotiaalle tytölle, jotka ovat kovia lukijoita. Siis ostettukin on ja tätä jo kaksi. Babelle enemmänkin säästän luontoaiheisia kirjoja, joita onkin kiitettävästi ilmestynyt.


Oi, kuka nämä saakaan, hän sydänonnekas on♥

Tässä varhemmilta vuosilta. Tekijä on lapsuudenystäväni Tuula-Marja Sainio, mutta oikean yläkulman sukat ovat Anne Vitikaisen käsialaa. Kiitos teille♥

Oijoi, tätähän ei kukaan  voi tietää kenelle hobbitille nämä menevät....?

Lumiukko, joulu, lumilinna, taika, joulun tonttu...

Täällä me sitten jouluna availemme paketteja ison kuusen alla seuranamme molempien perheet, koiruudet ja ennen kaikkea joulun vauvamme Babe. Oi että! Nyt vielä pullottamaan monta kuukautta kellarissa muhinutta kirsikkalikööriä....Ai niin, tarkoitus on olla joulunaika lomalla, mutta jotain ehtinen vielä sitä ennen. Kivaa matkaa kohti joulua♥

Leena Lumi

14 kommenttia:

  1. Onpas muhkea joulukirjakattaus! 📚 Katie Quinnin Koodinimi Alicen olen lukenut ja Oliven, joten nämä seuraavatkin voisivat kiinnostaa. Olen kyllä jo tilannut taas laatikollisen kirjoja. Toivotaan, että ehtivät ennen joulua. Kivijalkakirjakaupasta on myös tasapuolisuuden vuoksi haettu kasa joululahjakirjoja.

    Teillä on todellakin tulossa taianomainen joulu pikkunyytin kanssa! 🤱🏻🧑🏻‍🍼🍼🎁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ollaan isommalla porukalla ja olen ostanut joitakin kirjoja, joita on arvonnoissa mennyt. Joululainen, Mesästäjjätär oli viime vuoden jännittävin kirja ja olen sielläkin haahuillut, sitten tuli tämä Ruusukoodi♥♥♥ Et ikinä usko! Minulla ei ole aikaa täältä saarelta keskustan kauppoihin. Tosin voin ostaa kirjan vaikka marketista, kun ostan viikon safkat yms. Teen samalla silmämääräistä inventaaria...Usein tilaan Adlibrikselta, josta voi saada edullisesti vanhempiakin kirjoja.

      ♥♥♥

      Babe on meidän hääpäivälahjammekin♥♥♥

      Poista
  2. Kiva postaus! Sinun blogistasi saa aina hyviä vinkkejä. :)

    VastaaPoista
  3. Kirjalahjat ovat aina mieluisia. Esittelemistäsi ottaisin jokaisen.
    Teillä on jännät ajat käsillä. Johan tässä blogisi seuraajanakin jännittää.
    Mukavaa odotuksen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between, eivätkö vain! Kiva kuulla.

      Siis kaikki on ok ja Babe syntyi hirmuisessa jännityksessä. Nyt odotellaan ensimmäistä joulua vaavin kanssa♥ Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  4. Voi mikä mahtava kirjalistaus joululahjoiksi. Tästä sain monta uutta kirjavinkkiä.
    Onpa teille tulossa kiva joulun aika ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, meillä on aina, aina annettu eniten kirjoja♥ Kiva kuulla.
      Aivan erityistä♥♥♥ Kiitos ja mukavaa matkaa kohti joulua♥

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Thilda, kiitos♥ Tietäsitpä, miten panostan paketteihin eli sillä ei mitään rajaa. Pääväri useimmiten hopea ja siihen vaihtuu lahjanaru punaisesta hopeaa kortin mukaan. Tänään pitäisi vielä...Mukavaa matkaa jouluun♥

      Poista
  6. Hieno kirja(lahja) lista:) Ja ihastuttavia nuo sukat.Mulla on iso kassi lankoja, ja ajattelin yrittää vihdoinkin kutoa sukkia,mutta tämä lämmin talvi täällä ei niin innosta siihen. Oikein hyvää joulun odotusta Leena:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos♥♥ Harmi, että unelmatalvesi ei ole vieläkään tullut. Kiitos samoin sinulle♥

      ♥♥

      Poista
  7. Mahtavia joululahjaideoita! Ja nuo pienet töppöset, ne ovat kyllä todella suloiset.

    Minultakin lähtee tänä vuonna kirjalahjoja sekä pehmoisia paketteja. Upeaa joulunaikaa teille ihanaiset ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos♥♥ Ja kuvittele niitä varpaita...

      Se on hyvä niin. Kiitos samoin teille♥♥

      Poista