perjantai 3. huhtikuuta 2009

CHABLIS JA JUTUN LOPPU


Viikonlopun vinkiksi suosittelen valkoviiniä Chablis 1er Cru Les Vaudevey ja TV1 alkaen klo 22, jolloin esitetään Graham Greenin romaaniin perustuva elokuva Jutun loppu: romanttinen, hieman pateettinen, itkettävä, naispääosassa ihastuttava Julianne Moore. Miespääosissa Ralph Fiennes ja Stephen Rea.


Filmi vie meidät sodan aikaiseen sateiseen Lontooseen, jossa nainen rakastaa kahta miestä. Kerran näinkin päin, sillä kautta aikojen miehet ovat 'rakastaneet' monia naisia!


Sytyttäkää kynttilät ja ottakaa nenäliinat esille, nyt avataan kyynelpuroja!

5 kommenttia:

 1. Ihana ilta siis tulossa! Tämän elokuvan olen pariin kertaan nähnyt, nyt odotan sitä taas innolla. Viiniä ei kyllä ole, mutta meneehän se iltateenkin voimalla.

  Tarina on haikea, ja muistan, että sen tunnelma on vahva ja intensiivinen.

  VastaaPoista
 2. Ja huomaa katolisen kirkon vaikutus! Sanotaan, että se tuli aina esille Graham Greenin kirjoissa ikäänkuin viha-rakkaussuhteena. Kuvittele, minulle ei ole vieläkään valjennut, mikä hänen kantansa lopulta oli. Naisen lopulliseen ratkaisuunhan vaikutti uskonto ja tässä erityisesti katolinen kirkko.

  Mutta otan tämän nyt kuitenkin enempi romantiikan kannalta, sillä lehtikin kirjoitti tänään, että elämme romantiikkavajeessa. Niin totta! Siksikin näitä kyynelpuroleffoja tarvitaan!

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä, viiniäkin jäljellä! :)

  VastaaPoista
 4. Katselin! Se oli romanttinen, haikea ja NIIN ristiriitainen! Näyttelijät olivat huikeita. Ralphia olen aina rakastanut - Englantilaisen potilaan kreivinä hän on ylittämätön! Ja Juliannen kasvot ovat yksinkertaisesti IHASTUTTAVAT!
  Kirkko (tai se kunka uskontoa sovelletaan ja kuinka se ymmärretään) on pilannut monta hyvää juttua, ja Lutherin oppi oli aikanaan ilottomuudessaan murskaavaa.

  VastaaPoista
 5. Eve, minä näin Lutherista TV-dokumentin, jossa hänet mainittiin juutalaisten vihaajaksi. Ennemmin ehkä Henrik VIII:n uskonto, vaikka mies olikin kova murhaamaan vaimojaan. Hänhän perusti anglikaanisen uskonnon, koska katolinen kirkko ei antanut hänelle eroa.
  Elokuva oli niin romanttinen ja Ralph...se rappukohtaus oli puhdasta erotiikkaa. Kaikkialla on seksiä, mutta erotiikka on unohdettu
  kokonaan ja se on kuitenkin niin paljon enemmän.

  VastaaPoista