perjantai 10. huhtikuuta 2009

LUMI


Keski-Suomessa, Muuratsalon saarella on satanut aivan valtavasti lunta viimeyön aikana. Aamulla herätessä luulin olevani siinä Muumilaakson tarinassa, jossa Muumilaakso hautautuu suloisesti lumeen. Lumi puhdistaa. Lumi rauhoittaa. Lumi antaa ajatuksille tilaa. Lumi opettaa slow-elämää. Lumi koristaa puut valkeaan huntuunsa. Lunta rakastaa punainen noutajani NovaScotiasta. Lumihiutale on yhtä suuri ihme kuin tähti. Lumikuningattaret ovat oma lajinsa. Lumiukot ilahduttavat, tuovat hymyn huulilta silmiin asti. Lumi saa aikuisetkin hulluttelemaan ja nauramaan. Lumiratsastus on valkoinen onni. Lumienkeli. Lumisuukko. Lumilinna. Jäljet lumessa vievät Salaiseen Paikkaan...seuraa niitä: kuiskaan Lumisalaisuuden.

7 kommenttia:

 1. Ihanaa... Minä meinasin masentua, kun katsoin ulos. Täällä on vain märkää ja loskaista. Kirjoituksesi nosti hymyn huulille ja paratiisisaaren mieleen. Kaunista varmasti!

  VastaaPoista
 2. Tuo kuva on hyvä, Olga elementissään :)

  VastaaPoista
 3. Meillä täällä Oulussa on myös harmaata ja loskaista. Aion viettää suurimmaksi osaksi sisäpäivää.

  Tuo kuvasi tuo myös mieleen sen Muumitarinan. Mikä sen koiran nimi oli, joka vaelteli muumilaaksossa.. Surkuko se oli? Tässä kuvassa Olgalla on vähän samanlainen ilme..

  VastaaPoista
 4. Anne, tiedän osan sinsuta olevan tällä saarella aina. No, kohta saat ryhtyä meidän 'talkkariksi'ja nauttia tästä kodista ja saaresta mielin määrin.

  Sooloilija, se koira oli Surku. Suloinen, pieni Surku. Olga osaa hyvin esittää surkua, kun se on niin noutajile tyypillistä. Näkisitpä hänen silmät, kun pöydässä on herkkuja...Täytyy olla kivestä, että sitä katsetta pystyy vastustamaan. Valitettavasti minä olen pehmeää, vastasatanutta lunta.

  Anne, mun Bessu, mistä alkaen lumi on sinua masentanut! Ei täällä vielä mitään loskaa..., mutta Oulussa ja Porissa varmaankin.

  VastaaPoista
 5. Bestis! Ei lumi mua masennakkaan, never, ever vaan tuo loska ja rämpsy. Nalan kanssa metsälenkki takana ja kevättä odotellaan. Oikea talvi on ihana mutta tämä sohjo on yök..

  VastaaPoista
 6. Hannele: "Huhtikuu on kuukausista julmin...se sekoittaa pyyteen ja halun..." Niin ja tämä Annelle kanssa.

  Muutin Keski-Suomeen Porin puolesta, koska siellä ei ollenkaan lunta tai sitten vain sohjoa. Tämä on nyt vaan kestettävä. Tänään istutan ruusupavut itämään ikkunalaudoille, krassit jo itävät.

  VastaaPoista