tiistai 14. huhtikuuta 2009

KUN MERI MUUTTI KOTOA...


Kun tyttäremme Meri muutti kotoa, teimme hänen huoneestaan vierasmakuuhuoneen varsin pienellä vaivalla ja rahalla. Sinne oli vähän aikaisemmin uusittu punapyökkiparketti, joten lattialle ei tarvinnut tehdä mitään. Meri tosin vei mukanaan oman 120 cm:ä leveän runkopatjasänkynsä, joten samanlaisen ostimme tilalle. Siinä nukkuu yksi leveästi ja kaksi yön tai pari. Varsin uusi vaatekaappi vetolaatikoilla, peileillä ja valoilla jäi myös paikalleen. Suuri kysymys oli, mitä teemme alakerran kulmahuoneen tummalle mäntypaneeliseinälle. Loppujen lopuksi piti myöntää, että olemme varsin innokkaita valokuvaajia ja suvussa on myös oikea luontokuvaaja, joten se jäi kuvaseinäksi, jota ei tarvinnut 'sääliä', vaikka kuvat välillä laitetaan uuteen muodostelmaan.


Ja sitten näin jossain aikakauslehdessä seinän, jossa unelmatapettini: kananmunan valkoinen pohja, turkoosia köynnöstä ja siellä täällä valkeita kukkia. Se oli Laura Ashley ja huimaava tarjous: soitin siitä paikasta ja tilasin rullat ja vielä yhden päälle varoiksi. Tuo tapetti määritti sitten vierasmakkarin värit, se määritti myös värejä lähellä olevaan takkahuoneeseen ja kun täytän seuraavat pyöreät, minulla on vierasmakkarin vieressä turkoosi toalet, jossa istun juomassa synttäripäivänä kuohuviiniä malvanvärisestä retrolasista!


Sängyn päälle hankittiin valkea päiväpeitto sinisillä koristeilla. Kivituikut rottinkipöydällä ovat turkoosit ja verhot ylipitkät ja luonnonvalkoiset. Tuoli on Lumikenkä -rottinkituoli ja ikkunalaudalla ovat ympäri vuoden kotilot ja merenrannan kivet. Talviaikaan myös pieniä kirkkaita lamppuja, joiden valossa on kiva levätä tai nukahtaa tms. Tumma pajukori sisältää varatyynyt ja ruskea tuoli on kodin peruja ja siihen voi laskea vaikka huovan. Ikkunassa on myös tummat, kirsikkapuiset sälekaihtimet, mutta niitä ei ole laskenut alas kukaan muu kuin jetlagista kärsinyt Kanadan vieraamme.
Laura Ashleyn tapetti yllätti hauskasti: Lehtikuvasta en nähnyt kuviosta kaikkea ja saimme lisäbonuksena köynnöksen lomassa lentelevät valkeat perhoset!

10 kommenttia:

 1. Ihana turkoosi huone!
  Tapetti on unelma!
  Minunkin esikoistyttären lempisisustusväri on turkoosi, samoin vaatteiden väri, ainakin puseroissa ja huiveissa..

  VastaaPoista
 2. Hyvällä maulla, pienellä vaivalla sekä budjetilla onnistuttu tekemään paljon. Huone on houkutteleva eikä siellä ole liikaa mitään.

  VastaaPoista
 3. Hei! Haluan mukaan niihin juhliin ;)

  VastaaPoista
 4. Sooloilija, turkoosi on mun sieluväri ja Pablo Nerudalla oli nainen, jota hän kutsui Turkoosiksi...

  Anne, meinaatko, että me mahdutaan siihen alkerran veskiin sitten yhdessä juomaan sitä kuoharia. Mulle on luvattu vain turkoosi toalet, ei laajennusta. Juu, sovitaan me, älä ny pelästy ja korkokengät jalkaan sit!

  VastaaPoista
 5. Mahdutaan ja ollaan me tehty kaikkea muutakin hullua. Tämä kyllä kuulostaa hauskalta. Synttärit turkoosissa vessassa, helmat heilahtaen,korot kopisten, kuoharia kohotellen.. :D Lahjaksi sävyyn sopiva wc-harja ja pyyhkeitä vai..?? Keinutuoliin tulee taas lisää vauhtia ja kun nauru pidentää ikää me eletään satavuotiaiksi!

  VastaaPoista
 6. Piti ihan suurentaa kuva että näki sen tapetin,ja nätti se onkin.Muutenkin kivasti ja harmonisesti sisustettu huone.

  VastaaPoista
 7. Pienihän se on, mutta suvellla kukat tulevat ihan tuosta ikkunasta sisälle, koska kyseessä alin kerros. Tapetti on ihan ylittätämätön.

  Yaelian, katsoitko muutama sivu sitten juttua keittiöremontistani ja sitä ennen on yhden sisustushaastattelun peruja kuva makuuhuoneen tumanruskeasta tapetista, jossa köynnös kera PINKKIEN kukkien!

  VastaaPoista
 8. Anne, älä muistuta: Mun elinikäodote taisi olla 99,9!!!Siinä ehditäään monet kuoharit juoda...

  VastaaPoista
 9. Keittiöremonttipostauksen luin (ihana keittiö!)mutten löytänyt sitä makuuhuoneen tapettipostausta.Olet uskomattoman ahkera bloggaaja, lyhyessä ajassa hurja määrä postauksia!

  VastaaPoista
 10. Jael, laitan sen sun meilille. Kyllä kai se makkari siellä oli...laitan samalla useamman kuvan, niin näet tapetin eri valoissa.

  Juu, mies uhkaa viedä koneen pitkään remonttiin. Mua ei kyllä yhtään naurata, sillä tämä lähtee oikeasti, mutta pitäis viipyä vain päivän...ans kattoo ny. Varmuudeksi hyvästelen kaikki sitä ennen.

  VastaaPoista