sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

HAVUKAUNOTAR


2 kommenttia:

  1. Hannele, nyt en oikein ymmärrä ksysymystä, mutta varmaan se pieni. Katso tuota kuvaa, niin siinä keskellä näet yhden, joka on nyt ollut minulla noin viisi vuotta. Sen lähtöikää en kyllä muista. Ethän sekoita tätä nyt tuijaan, sillä niitä on monenlaisia.

    Katsoin juuri kasvikirjasta ja olet oikeassa, niitä on kahta merkkiä eli ns. Albertankuusi ja sitten kartiovalkokuusi. Molemmat ovat picea glauca, mutta ensin mainittu on 'Albertiana' ja viime mainittu on 'Conica'. En nyt millään muista kumpaa minulla on, mutta niiden koossa on yllättävän vähän eroa, vaika olenkin kirjoittanut tähän kirjaan 'Conican' kohdalle, että ns. kääpiö. Mutta tälle kääpiöllekin luvataan korkeutta 1-3 metriä eli ei kovin vähän. Ja leveys noin metrin. 'Albertianalle' luvataan korkeutta kolme metriä.

    Pidän kyllä kasvipäiväkirjaa, johon merkitsen aina latinalaiset nimet ja myös ns. myyntinimet. Jostain ssytä kartiovalkokuusien istutusaikana olen kai ollut liian kiireinen, sillä niistä ei löydy merkintää muuta kuin: kastele huhtikuulla. Palaan näihin vielä ja laitan muistakin kuvia.

    VastaaPoista