sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

POETICUS ACTAELampeni kultakalat peilailevat kuunliljojen ihailussa.
Lehmukset jo varistelevat mennyttä suvea lammen pinnalle.
Minä ryömin köyrynä puutarhani iholla.
Viillän tuhat haavaa multaan toivon kohduksi.
Viillän tuhat ahnetta haavaa lisää - toivon varmasti syntyä.
Polvillani rukoillen siitän viillot täyteen: "Poeticus Actae, Poeticus Actae..."
Riemusta vavisten suljen haavat suudelmin.
Nyt tiedän: Kevätjuhlieni aikaan yksikään maakohtuni hedelmä ei tohdi olla kumartamatta
valkeaa päätään, levittämättä huumaavaa tuoksuaan
- Runoilijan tulla.

7 kommenttia:

 1. Keväinen iloinen runo. Ihana kuva, nuo lemmikitkin sopii loistosti kaveriksi. Poimulehti on myös kiva kaveri, kukkii limen vihreillä kukilla lemmikin kans.

  VastaaPoista
 2. Juu Hannele, kyllä poimulehden kukat ovat munkin mielestä limen vihreät. Sinä huomasit siitä lemmikit, mutta odotas, maltan tuskin odottaa toukokuuta, niin minä näytän sinulle todellisen lemmikkisadun! Aion myös, kerta nyt olen 24 vuotta tätä isoa puutarhaa pitänyt, tarjota paljon kuvia ja paljastaa kaikki niksini. Kerron heti, että lemmikit lisääntyvät siitä, kun niiden antaa vain rauhassa kukkia ja sitten jättää ne repimättä, kun ovat kuolleita ja rumia. Tämä on ns. takuusiemennys;-) Olen antanut ystävälleni muutaman pehkon kera tämän vinkin ja nyt piha on lemmikkien aikaan todellinen forget-me-not -puutarha.

  VastaaPoista
 3. Sinulla onnellisella on puutarha! Oikein mielellään täällä katsotaan tulevaisuudessakin puutarhakuviasi.
  Minulla on pienenpieni piha, johon voin laittaa jotain pientä kasvamaan. Sopii hyvin tällaiselle laiskalle, mutta kaiken kauniin kukkaloiston ihailijalle.. Että siis pääsen hiukan kuopimaan maata, mutta rasitukseksi asti se ei mene..

  VastaaPoista
 4. Arvaa Sooloilija, vaihtaisinko tämän usein unelmissani pienempään. Hävitin kasvimaatkin pois, että saisin kitkemisen vähennettyä. Tillit, persiljat, laventelit, basilikat, krassit, salaatit tulevat paremmin ruukuissa: ei tarvitse kitkeä ja etanat eivät pääse tihutöihin.

  VastaaPoista
 5. Se on niin ihana tuo sinun puutarhasi, oikea salainen paratiisi.

  VastaaPoista
 6. Ja odotas kun pääsen kärhöjen kanssa vauhtiin ja saan nurmikon vähemmäksi...ja sinne useita salaisia paikkoja, missä uneksia tai kahden kesken vivähtää hiljaisuuden sylissä.

  VastaaPoista