sunnuntai 9. elokuuta 2009

KÖYNNÖSHORTENSIOIDEN AATELINEN

PiPo lähetti minulle kuvan omasta mäntyään syleilevästä köynnöshortensiasta, jonka katson olevan aatelisen uljas. Tätä kasviahan minä olen teille hehkuttanut huhtikuulta asti. Alvar Aallon lempikasvi etc. Tähän PiPon todella upeaan yksilöön päätän nyt köynnöshortensiatarinat ainakin tältä vuodelta.

PiPo kertoi muutaman vinkin, mikä saattaa olla syynä kasvin rehevyyteen: nokkoslannoitetta, joskus hapantunutta maitoa, käynyttä mehua ja kahvinporoja. Viime maininun neuvon sain itse pari viikkoa sitten ja sen jälkeen köynnöshortensiamme ovatkin saaneet nauttia Robert'sin suklaakahvin poroja...

Kiitos PiPo upeasta kuvasta kuin myös lannoitusvinkeistä!

Liitän tämän nyt Leena Lumi's Flower Power -juttuun kohtaan Köynnöshortensiasta. Löydät sieltä enemmän kuvia ja tekstiä tästä ihanasta kasvista!

6 kommenttia:

  1. Aivan mieletön kuva! Melkein käsittämätön!
    Muistankin kuinka suosittelit köynnöshortensiaa keväällä, myös minun pikkupihalle..

    VastaaPoista
  2. No, eikö siinä ollutkin joku seinämä tai sellainen, kun mennään sisälle. Sitä pitkin kiipeäisi upeasti ja ajattele, aloittaa jo huhtikuulla, kun villiviini vasta kesäkuulla jos silloinkaan.

    Aion nyt antaa mun hortensioille piimää!

    VastaaPoista
  3. Hieno, minun pieni maata pitkin..

    VastaaPoista
  4. Hannele, montako mulla olikaan, 9 tai 11! Osa tosi komeita, osa keskinkertaisia, yksi liian kuivassa paikassa kiipeää mäntyä pitkin. Hyvä tehdä vertailuja millaisissa olosuhteissa TODELLA tykkäävät olla.

    VastaaPoista
  5. Mahtavasti kasvaa, on hyvää hoitoa saanut. Kuulemma alppiruusutkin pitävät kahvinporoista.

    VastaaPoista
  6. Aivan, Tia. Minulla ei nyt satu olemaan niitä, eli rodoja, mutta jos ostaa lannoitetta näille hortensioille, niin sen nimi on samaa, jota annetaan alppiruusuille. Minä nyt näitä kahvinporoja ja ajattelin jos yhdet piimät laittaisin kaikille köynnös-, kuutamo-, mustilan- ja syyshortensioille:-) Meillä siis nyt kauppalistalla piimää...

    VastaaPoista