torstai 1. lokakuuta 2009

UUNIKUHAA SUPPILOVAHVEROILLA

(neljälle ruokailijalla, jolloin on laskettu kalaa 200 g/hlö + 200 g:a sen päälle)

1 kg kuhafileitä
1 iso keltasipuli
1 nippu tilliä
4 dl kuohukermaa
suolaa
heikkivainaan hyppysellinen valkopippuria
2 litraa suppilovahveroita (käy myös kantarelleista)

Voitele uunivuoka. Aseta kuhafileet vuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Ripottele pinnalle ensin kevyesti suolaa ja sen jälkeen aivan pieneksi saksittu tilli.

Kastike:

Paista pannulla kevyesti sipulihakkelus sekä pilkotut suppilovahverot. Kaada ensin 2 dl:a kermaa ja anna vetäytyä. Lisää hiukan suolaa ja varovasti valkopippuria, sillä ei ole tarkoitus peittää kuhan ja suppilovahveroiden mietoa, upeaa makua. Lisää loppu kerma vähitellen ja anna vetäytyä. (Jos haluat suurusta, lisää hiukan vehnäjauhoa tai tuorejuustoa.)

Laita kuhavuoka uuniin 200 asteeseen. Kumoa 15 minuutin kuluttua suppilovahveromuhennos kuhan päälle ja anna olla uunissa vielä toiset 15 minuuttia.


Nosta vuoka pöytään ja koristele sitruunalohkoilla.

Nautitaan kera uusien perunoiden tai perunamuhennoksen.

Lisukkeena patonki, jäävesi/valkoviini.


Guten Appetit!

Leena Lumi

7 kommenttia:

  1. Mummi tulee syömään meille viikonloppuna!! Ja minäpäs ehdotan että teemme tätä!

    VastaaPoista
  2. Hieno idea, Tuure! Taiteellinen Mummisi on varmasti ihastuttava persoona.

    VastaaPoista
  3. Tuure suosittelen! En ole pitkään aikaan syönyt mitään yhtä hyvää!!

    VastaaPoista
  4. Eve, en minäkään;-)!!! Onnistui kuin vanhoina hyvinä aikoina...Reima jo sanoi, että seuraavana viikonloppuna taas tätä;-) Ja kiva, että tykkäsit, sen huomasi kyllä sinusta! Olimme onnesta soikeena, kun pystyimme tarjoamaan sinulle todella jotain herkullista....

    VastaaPoista
  5. Hyvä ruoka-ohje, jota kehitin eteenpäin lisäämällä sienimuhennoksen samaan aikaan kuin kalat ja kruunaamalla vuoan sopivasti ennen sen valmistumista juustoraasteen ja ruiskorppujauhojen seoksella. Guten Appetit!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi, itseasiassa tein tuota jälleen ja laitoin suppismuhennoksen samaan aikaan. Se kyllä käy. Muistin vain, että se olisi kuivunut, mutta ohna siinä kermaa sen verta, että niin ei tapahdu. Korpujauhot jätän tässä pois, mutta tänään teens itruunakuhaa ja siinä kalat äyöritellän vehnäjauhoissa. Teen tuon kuhajutun vasta iltapäivän leffateatterikäynnin jälkeen...ja postaan kai keskiviikona jo, sillä to aamsuta olen out of office.

    VastaaPoista