keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Kevätsalaatti - Ilonan kevyt, herkullinen


Vaikka sanonkin aina, että keittiössä vain taivas on rajana, mitä herkkuja siellä loihtii, sitä huomaa usein toistavansa samoja ruokia ja etenkin samoja salaatteja, vaikka niissä jos missä voi varioida luovasti. Sain Ilonalta ihanan kevätsalaatin ohjeen kuvineen: Kiitos Ilona♥ Tästä nyt joko ruokasalaatiksi tai lisukkeeksi.

salaattia
herneenversoja
savustettua lohta
katkarapuja
punasipulia
suolakurkkua
tuorekurkkua
kananmunia
päälle ripaus sormisuolaa

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

17 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Paitsi itseltäni jättäisin katkaravut pois... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JohaNna, ja varmaan maistuukin. Minulla kaikkein suosituin oma resepti on katkarapulaatti:)

      Tähän voisi käyttää kastikkeena tzazikia, jos haluaa jotain kastiketta. Tai ripauttaa vähän laadukasta oliiviöljyä...

      Poista
  2. Aivan ihanaa! Se on ruokaisaa ja samalla kevyttä. Tuota on ihan pakko kokeilla. Herneenversotkin ovat kasvamassa keittiön ikkunalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, niin minustakin:) Jos edes vuosi epr uusi salaatti...Viiem suven ylläri oli kolmen menonin salaatti Pöllöwaarissa, toisella meistä siinä katkaraupua toisella parmankinkua, ja sitten vielä tietty rucolaa. Nyt sitten meilläkin herneenversoja itämään.

      Poista
  3. Onpa kaunis ja varmasti herkullinen! Huomenna on kauppapäivä, taidan kirjoittaa ainekset lappuselle mukaan. Kiitos kun jaoit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, saarilla asuvilla on kauppapäivät. Täältä me lähdemme kerran viikossa kaupoille. Tämä on takuulla hyvää. Ja Ilonan kuvat ovat kauniit.

      Ole hyvä <3

      Poista
  4. Oi, kiitos Leena -ihana oli kurkata tänne 🌞 -Ilona-

    VastaaPoista
  5. Voi nam, tätä teen viikonloppuna! Ja tuo on niin totta, että usein sitä aina päätyy samoihin hyväksi havaittuihin resepteihin. Itse olen esim. usein tehnyt tämän tyylistä salaattia, jossa lohen sijasta tonnikalaa ja esim. omenaa. Tämä on siis juuri sopivaa vaihtelua sille, uusia tuulia kevääseen. <3 -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, me pääsiäisenä lisukkeeksi. Melkein aina pyörittää samoja ruokia, joten olenkin päättänyt, että joka vuosi kuvioon on tultava uusi salaatti tai uusi pääruoka. Minä käytän omenaa siihen perunasalaattiini, mutta meillä on myös tonnikalasalaatti, joka on perua vuosilta, jolloin piti saada vielä launtai-illoille jotain ruokaisaa lapsille saunan jälkeen. Kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  6. Houkuttavan keväinen salaatti! Käy hyvin kevyeksi lounaaksi ja vaikka pääsiäislounaan alkuruoaksi ♥
    Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, ajattelin laittaa tätä nyt pääsiäisenä alkuruoaksi. Paotngin kanssa olisi hyvä lounas.

      Ole hyvä♥

      Poista
  7. Mahdottoman kaunis ja herkullisen näköinen salaatti, savukala pitkästä aikaa maistuisi! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, kiitos psta eli Ilona osaa. Minulla sama: Savukalaa tekisi mieli. Ole hyvä<3

      Poista