torstai 4. huhtikuuta 2024

Huhtikuu on kuin petollinen rakastaja, tulee mairein huulin hunajaisin...

Huhtikuu on kuin petollinen rakastaja. Tulee mairein huulin, hunajaisin, valoin ja lupauksin. Lämmittää sinua, lupaa taivaalta kuun ja tähdet, uinnit pitkin kuunsiltaa. Jääurkujen soittaessa olisimme jo lipumassa avioliiton satamaan...

Juot maljan tarjotun, maistat meren ja suolan kyynelten. Aavistat vaaraa. Hunaja tikuttuu jääpuikoiksi, valat kohmettuvat, sydämesi jäätyy. Missä on pedonsilmäinen armaani? Etkö kuule, etkö kuule? Jääurkujen soittaessa hän jo kiiruhtaa toiseen satamaan. Uusiin puutarhoihin.

Huhtikuu kuukausista julmin, kuukausista hellin! 


Värisyttävä huhtikuinen ilta, joka teki katot kirkkaiksi ja pihat pimeiksi. Siinä oli jotakin niin kuin jonkun jätkän karkeassa lähetelemisessä myöhäisellä kadulla, - hirveää vaaraa, säikähdystä, uhmaa ja....ja...viettiä. Sellaista, että kuitenkin jollakin tavoin teki mieli lähteä, mennä minne vain, niin häpeällistä ja katalaa kuin se olikin.

- Mika Waltari -
Mika Waltarin mietteitä (WSOY 1982)

4 kommenttia:

  1. Huhtikuu on julma, mutta minusta ikuinen ja lohduton marraskuu on kyllä yleensä se julmin! No, olen muutenkin kevätihminen kevään rouheimpinakin hetkinä, syksy on aina loppuaan kohti uhkaavan pimeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anki, niin minullakin oli ennen. Olen toukokuun tyttö, mutta syyskesä on minusta nykyään ihaninta, sillä pidän hämäristä illoista. Entinen inhokkini marraskuu on nyt salarakkaani. Kukaan ei odota minulta mitään ja saan rauhassa lukea ja kääriä joulupaketteja. Minulla pimeys ei ole uhka. Se on hyviä yllätyksiä täynnä. Voi vaikka saada ketulta suukon! Olen herkkäuninen joten toukokuusta heinäkuun lopulle nukun tosi huonosti. Heinäkuun lopulla minussa herää hamsteri ja aloitan vaniljakirsikkaisen joululiköörin valmistuksen. Syömme ja säilömme kantarelleja ja istumme illan pitkät odottaen auringon laskua Päijänteeseen. Huhtikuu on oikeasti julma, niinpä liitän siihen kuukauteen hammaslääkärikäynnin kahdelle, nyt on yksi muukin lääkäri, sillä...ja neljä ruukkua narsisseja on jäätynyt. Silti ne kukkivat keväällä 2025, koska istutan ne maahan heti kun routa on sulanut. Tosin tämä on minulla toiminut vain Te -te -narskuilla. No on kivaa, että nuoret olivat täällä ja aloitan uusia puutarhasuunnitelmia etc. Nämä ovat makuasioita aivan kuten kirjatkin. Silti rakastan neljää vuodenaikaamme ja se viideskin on tavallaan eli joulu♥♥ Mukavaa viikonloppua♥♥

      Poista