Pihapuun omenia, vaikka pudokkaita, sitruunan mehua, tilkka vettä, kanelitankoja, sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan.
Pese omenat, kuori ja viipaloi rankaan asti. Laita omenalohkot kattilaan yhdessä sitruunamehun kanssa estämään niiden tummuminen. Laita sekaan myös muutamia kanelitankoja. Kypsennä omenia kannella peitettynä uunissa 175 asteessa noin pari tuntia. Poista kanelitangot. Soseuta pehmeät omenat vispilällä. Lisää valmiiseen soseeseen sokeria maun mukaan, lisää myös vaniljasokeria. Soseen voit pakastaa sopivan kokoisissa annosrasioissa. Kun tuot soseen tarjolle, sulata se, laita kauniiseen kulhoon ja tökkää mukaan muutama kanelitanko.
Lahjavinkki: Kaunis lasipurkki täyteen sosetta ja pari kanelitankoa sinne makua ja näköä antamaan.
Saatiin kummitädiltä juuri noin hauskannäköisiä omppuja.
VastaaPoistaNämä ovat keltakaneleita, mielettömän hyviä.
VastaaPoistaNami. Sosetta ei toki kukaan käytä meillä nyt.
VastaaPoistaEn nykyään enää koskaan kuori omppuja jälkiruokiin, niissä enemmän makua ja väriä, lohkoilen vain ja siement pois. Omia omppuja ei ole tultu pestyä..
Lohkot uuniin 10 minuuttia, fariinisokeria, inkivääriä, kanelia mausteena, voinokare. Tarjoan vaikka hyvän vaniljajäätelön kanssa.
Ihan kateeksi käy kun teillä on omppuja omasta takaa! Rakastan omenia,varmaankin ihana tuo soseesi..
VastaaPoistaPitäisi kyllä tehdä! Rakastan omenia kaikessa muodossaan!
VastaaPoistaJa teillä kasvaa ihan omissa puissa, mahtavaa!
Hannele, me löysimme letut uudestaa 15 vuoden jälkeen, joten tätä omppusosetta kyllä menee. En minäkään pese omia omenoita, mutta jos on huono omenavuosi, ostan omenat kauppapuutarhalta ja silloin pesen. Tuu uuniomenajuttu on aivan ihana, olen tehnyt ja syömme vanhan ajan vaniljakastikkeen kera.
VastaaPoistaJael, voithan sinä Ihanassa Keittiössäsi tehdä vaikka vain yhden satsin osto-omenoista. Hieman hapahko on tähän parempi kuin makeammat. Tein kerran suoraan ranskalaisista Golden Deliciousista, niistä vihreistä, joita syön talvella ja ei tullut samaa makua kuin omista keltakaneleista.
Sooloilija, mikään kaupan hillo ei tälle vedä vertoja, joten jos innostut osta yksi 5 kilon satsi ja tee.
Tuohan on janna tapa kypsentaa omenat uunissa. En ole sellaisesta kuullutkaan.
VastaaPoistaAnu, juuri tämän takia viitsin tätä tehdä ja ihan himolla. Sain juuri kuorittua ja pilkottua tuon eilen postaamani satsin ja nyt se on uunissa pari tuntia. Välillä hiukan kähjään kauhalla. Kattila on tietenkin kokonaan terästä eli ei muoviosia. Kohta lähden poimimaan uutta korillista huomista varten.
VastaaPoistaMinä epäilen, että tässä on maku vanhoilta ajoilta, mutta uusi tyyli valmistaa. Minä liioittelen noiden kanelitankojen kanssa aika reippaasti, kun pidän kanelista ja se on terveellistäkin. Ja näyttää kirkkaissa lasipurkeissa tai tarjoilukulhossa makuhermojakutkuttavalta.
(Lettujen kanssa meillä usein tuoretta hedelmäsälaattia, kesällä masikkaa siivuina)
VastaaPoistaMinä teen aina oman vanhanajan vaniljakastikkeen, vaikka uuniomppujen kaveriksi. Tuo jätski oli vihje laiskoille..
Hannele, no meillä ollan aivan intona vain tähän omatekemään omppuhilloon. Kohta lähden keräämään uutta satsia.
VastaaPoistaMinä olen mukavuudenhaluinen härkä ja valmistan vanhanajan vaniljakastikkeen Blå Bandin jauheesta maitoon sekoittamalla. Sen salaisuus on vain siinä, että se pitää tehdä jo edellispäivänä kylmään. Talvella käytääme tuota kastiketta hedelmäsalaatin kanssa.
Vaniljakastikkeista sopii minusta marjojen ja omppujen kanssa parhaiten flora vispattava vaniljakastike. Se on tosi hyvää!
VastaaPoistaTuren, tiedän, että on herkullinen ja helppo tapa saada vaniljakastiketta.
VastaaPoista