perjantai 26. elokuuta 2011

VINKKEJÄ, VIIVÄSTYSTÄ, PUUHOMMIA, LUUMUJA...

Hei!

Joukossamme on uusi kirjabloggaaja Kirjakirppu, jolla on näin kaunis yläbanneri. Hänellä on myös nimi, joka jäi huonoon muistiini heti. Niin nöyrästi toivoisin, että ellei nimi ole juuri näin erikoinen, että mukana olisi myös henkilön etunimi, sillä jos minua ei ole jonkun kirjablogissa näkynyt, se johtuu siitä, että en löydä perille! Tietysti muistan heidät, joiden kanssa on menty yli kaksi vuotta, mutta haluaisin käydä myös uusilla ystävillä. Ja tämä koskee tietysti myös muitakin blogeja kuin kirjablogit, sillä olen kiinnostunut monesta. Olenko minä ainoa huonomuistinen koko blogilandiassa! Onneksi Waltari on luvannut, että edes järki kasvaa lukiessa...

Nyt en varsinaisesti pidä kunnon viikonloppua, sillä makustelen parhaillaan kirjaa, jonka sain loppuun viime yönä. Siis jo ennen pikkutunteja eli elämäntapamuutos kestää! Lumimies määräsi minut tänään poimimaan luumuja ja kasamaan talven polttopuut sieviin pinoihin. Luonnollisesti mukanöyrästi tottelen;-) Samalla ulkoilutan Hänen Majesteettiaan, jolle juuri kypsensin pienen, herkullisen rustoluun.

On ollut puhetta siitä, miten kommenttilaatikkoon voisi linkittää ja nyt, pyynnöstäni Marja-Leena on tehnyt omaan blogiinsa asiasta ohjeen. Minä en siitä mitään ymmärrä, mutta jollekin muulle se voi olla auvoa. Olen huomannut, että harvoin, tuskin koskaan, saan kommenttilaatikkoon pitkää linkkirämpsyä valmiiksi aktivoituna, jolloin menee, jos sinne haluaa mennä, sitä mitä vähiten on eli aikaa. Marja-Leenan luokse tänne nyt kaikki innokkaat opiskelemaan. Ja lämmin kiitos sinulle, Marja-Leena!

Toivotan kaikille ihanaa perjantaita ja myös viikonloppua, vaikka aionkin nyt viipyillä koneen ääressä paitsi sunnuntaina, jolloin olen kummipoikamme syntymäpäiväjuhlissa. Minä lähden nyt tänne:
Love
Leena Lumi

19 kommenttia:

 1. Mukavia hetkiä luumujen kanssa;D Ja kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Jael, kiitos. Lounaaksi söin luumuja ja sitten välipalaksi luumuja...Ne on pakko poimia ja/tai syödä tänä viikonloppuna.

  Täällä on suorastaan helle. Illalla on suunnitelmissa lepakkojen yötä...

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 3. Nam, luumuja. Omeniakin tekisi mieli.

  Meillä Taiteiden yö korkattiin jo eilen, kävimme Pekingin Oopperaa katsomassa. Oli muuten hauska esitys, suosittelen. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Norkku, molempia tänä vuonna paljon. Kohta kai sitten omenasoseen tekoon...

  Me täällä harjukaupungin äärimmäisellä saarella vain näitä lepakoita...;-) Uskon, että oli hauskaa ja antoisaa.

  iitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 5. Minäkin ihastelen ajatusta luumuista. Keitätkö niistä hilloa? Meillä on Kuntalan punaluumu, mutta se ei vielä tuottanut mitään (istutimme sen vasta viime syksynä).

  Voi, mitähän mahdat lukea? On aina kutkuttavaa miettiä Lukijoiden lukemia kirjoja. Se selvinnee pian. :)

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Katja, aioin, sillä jommassa kummassa joko Metsän makuja tai Syksyn makuja on ihana luumuhilloin ohje kera kanelin, mutta: Siis meillä oli kaksi puuta, mutta se herkullinen, yleinen punaluumu tms. kuoli ja siitä tuli se kärhöjen koti. Tämä uusi tuli vahingossa Sinikka siniluumua, joka on kyllä kuvauksellisempi, mutta ei niin mehukas kuin se punaluumu, joten, vielä ei riitä hilloksi eli syömme kaikki suoriltaan ja tuoreena, mutta ensi vuonna istutan uuden punaluumun!

  Sain jo luettua yhden kirjan ristiriitaisin tuntein ja pidättelen juuri siksi, että tajuaisin, mitä kirjoitan siitä ulos.

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista
 7. Leena,tästä muistinkin että olin teininä kibutzissa osan kesälomaa,ja töissä hedelmäpakkaamossa,juuri kun oli luumujen aika.Luumuja oli aamulla ,päivällä ja illalla kaikenlaisissa muodoissa ja sitten vielä töissäkin,ja kesti pitkään,ennenkuin luumut alkoivat uudestaan maistua;D

  VastaaPoista
 8. Jael ja onhan siitä runsaasta luumujen syönnistä vähän muutakin seurausta;-) Minä tosin en pääse kyllästymään eli ei niin paljoa.

  Sinne kibbutzillekaan minua ei päästetty...eikä malliksi Lontooseen. Olishan se ollut ja vaikka molemmat olisi voinut tapahtua...Silti tytärtään suojeleva isäni on aina kirkkain tähteni.

  VastaaPoista
 9. Leena, voi kiitos tälläisestä huomiosta, täällä ruudun toisella puolella vallan punastelen! :)

  Ja luumut, ne ovat olleet herkkuja jo pikkutytöstä lähtien, täytyypä kysästä josko naapurin luumupuusta saa käydä kulhollisen poimimassa!

  - Jenni

  VastaaPoista
 10. Kirppu, älä turhia. Sulla on niin hieno nimi ja tuo kuva, että kääri hihat ja lue, lue ja lue ja sitten kerrot meille...lukemisesta.

  Luumut ovat jotenkin niin...aistillisia. Siis kun ne ovat kypsiä kunnolla. Minäkin lähden poimimaan nyt isoon kulhoon ettei Lumimiehellä ole mitään valittamista;-)

  Mukavaa viikonloppua, Jenni!

  VastaaPoista
 11. Minulla oli yksi kirsikkapuu, joka kuoli..Minulla on yksi omenaapuu, joka tuo paljon maukkaita omppuja, minulla on yksi luumupuu, ainakin 7 tai 10 v, joka ei ole koskaan kukkinut, eikä siis yhtään luumua kasvattanut??

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana on luumupuusi! Voi kun täällä emme ole saaneet sitä menestymään, mutta vielä yritetään..

  Kaunista sadonkorjuun aikaa!

  VastaaPoista
 13. Hanne, tuohan on ´jo melkein suloinne, mutta surumielinen hedelmäpuulaulu, jossa onneksi on omppujen tuoksua. Kuolihan meiltäkin toinen luumupuu ilman mitään käsitettävää syytä. Nyt se on kärhöjen kotina.

  Luumupuusi, pitäisi menenstyä, jos se saa valoa riittävästi eikä ole mitään poppelia tai koivua ihan liki. Jos se on yksinäinen, osta sille kaveri...

  ***

  Minttuli, ei meilläkään täällä menestyisi, ellemme asuisi saarella, joka on Päijänteen ympäröimä. Pienilmastoa voi parantaa isuttamalla kuusia tontin reunoille. Olen tehnyt tämänkin eli olemme varamsti vyöhyke III, vaikka muu Keski-Suomi on IV. Toivottavasti saat luumupuusi!

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 14. Waltarista puheenollen... lopetin Sinuhen eilen illalla (meni vähän yli puolen yön). Käy katsomassa, mitä kirjoitin. Paljastan sen verran, että jalkani saattavat olla hitusen irti maasta. Kuvittele, minulla!

  Ihanaa intiaanikesän viikonloppua!

  VastaaPoista
 15. Mukavaa viikonloppua ja hauskoja syntymäpäiviä.

  VastaaPoista
 16. Amma, kiitos vinkistä ja varamsti tulen.

  Waltarilla on kyky nostaa lukija lentoon!

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 17. No nyt on opeteltu linkkien teko =) ja mutusteltu sen lisäksi aivan mahdoton määrä luumuja -ostettuja, kun partsilla ei luumupuuta kasva. Sen lisäksi olen herkutellut aprikooseilla ja mustaherukoilla.

  Waltari on aivan uskomattoman ihana. Turkoosistasi tuli heti ensihetkeltä mieleen omat turkoosit skarabini, joita toin nuorena Egyptistä. Egypti on ihana maa ja sen historia niin antoisa. Ja Nefertiti, niin kaunis...

  Ihanaa viikonloppua sinulle =)

  VastaaPoista
 18. Birgitta, ihan oikeesti siis opettelit! Minä en ymmärrä mitään, vaikka Marja-Leenan ohje takuulla aukeaa kaikille muille.

  Minä olen syönyt niin hirveästi luumuja, että...Viime viikonloppuna kantarelleja. On tämä yhtä runsauden juhlaa. Elokuu.

  Waltari on niin paljon.

  Ehkä sinä kävit Egyptissä silloin kun siellä oli kaikki toisin eli vanhaan hyvään aikaan.

  Minulla on kuva siitä Nefertitin patsaasta, mutta en löytänyt. laitan niin outoja tiedostonimiä, miksi ihmeessä en laittanut siihen vain 'Nefertiti'.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista