perjantai 18. marraskuuta 2011

PERJANTAIN INTIIMEJÄ PALJASTUKSIA JA VIIKONLOPPUA

Hei!

Viikko on mennyt kuin luistimilla, sillä edes minä en enää pysy vauhdissa. Tapahtuu koko ajan niin paljon sekä laajemmalti kuin tässä meidän kotimme piirissä. Kerron nyt vähän luvattomasti pieniä kiintoisia, kotoisia paljastuksia ja aloitan pienimmästä eli eilen, kun Lumimies taas oli jossain, minä otin lopullisen eron olla hänen kanssaan samalla hyllyllä vaatteideni kanssa. Hän oli jo aikaisemmin kyllästynyt viehättävään boheemisuuteeni ja siirtänyt 'tärkeimmät' asusteensa eri kaappiin kokonaan, mutta nyt on kyse sellaisista epäviehättävistä, mutta viimaisilla lenkeillä tai niiden jälkeen tarpeellisista asusteista kuin aluspaidat- ja housut. Olen ostanut liudan bambukerrastoja itselleni ja eilen lenkin ja suihkun jälkeen kaipasin ylleni bambun syleilyä, mutta kun kollasin meidän yhteiset hyllymme, niitä ei löytynytkään. Vedin kahdesta komerosta kaikki alas, eikä mitään tulosta. Välikaton Feetuko niitä minun bambukerrastojani on vienyt...Tein suuren ratkaisun ja nyt minulla on oma hyvin naisellinen alusvaatehylly, johon vein suosikkituoksupulloni kuin merkiksi, että 'tämä on minun'. Kun Lumimies sitten puolenyön tienoissa saapui kotiin ja kollasi komerossa, hän alkoi nauraa ja kysyi, että 'mikä ihmeen installaatio tänne on tullut?', minä vaikenin kuin Grace Kelly, jos James Stewart, ei puhutellut kauniisti. Otin vuosikymmeniä harjoitellun Grace Kelly -ilmeeni ja vaikenin. Jostain muistinkin yht'äkkiä, että 'puhuminen hopeaa, vaikeneminen kultaa'. Näin, että Lumimiestä nauratti, mikä saattoi johtua siitä, että pikkupöksyjen kasan alla oli pino Lionel Shriverin teoksia, mutta säilytin ruhtinaallisen olomuotoni lukien ensi viikolla blogiini tulevaa kirjaa. Sitä ennen olin lukenut joulumyyntilehtisiä, joista olin bongannut jotain todella uskomatonta ajatellen vaikeaan ajankohtaamme sijoittuvaa hääpäiväämme eli jouluaatonaattoa: Nyt Lumies saa kokea aivan muuta kuin kinkun paistoa!

Ja sitten se aviollinen kriisi numero kaksi. Lumimies oli vähän aikaa sitten taas viikon Kiinassa. Edelliskerralla sieltä tuli minulle sormus ja kimono, johon mahdun ehkä, jos aikamatkustus on totta ja pääsen takaisin vuoteen '83 eli en siis ikinä. Nyt pyysin tuomaan silkkisen kimonoaamutakin riikinkukkokuvilla. Suurin odotuksin otin Valtiaani vastaan ja odotin tietty kimonon lisäksi myös bonusta, mutta hui ja hai. Hän kantoi sieltä itselleen juoksuasusteita sisä- ulko- sekä kilpakäyttöön. Siis hän näkee nyt minun sijastani vain 100 metrin radan ja tähtäin on MM-kisat. Turha sanoa, että vain pohjalaiset ottavat isosti, myös hämäläiset osaavat tyylin. Mikään vähempi ei riitä kuin MM-kilpailu ja tietysti voitto. Tähän asti olen luullut olevani hänen vaativin ratansa ja voittonsa, mutta nyt se on oikeasti urheiluhallin rata. Ja oikea valmentajakin on...Siitä tuli mieleeni, että voisin elvyttää oman vanhan lajini ratsastuksen niin kovaksi jutuksi, että minäkin tarvitsisin valmentajan. Olen jo miettinyt, että ehdottomasti mies, minua nuorempi, tumma...No, todellisuudessa minä pitelen liian ison talon seiniä ja lämmitän leivaria, pesen hikisiä urheiluvaatteita, valmistan herkullisia aterioita, teen lumitöitä, hoidan Hänen Majesteettiaan Olgaa etc., kun Päämies juoksee illat. Päivät menevät liike-elämälle. Minä olen sitten jossain rakosessa. Mutta auta armias, jos hän unohtaa, mitä tehdään lauantai-iltapäivisin, kun hämärä putoo ja maisema sinistyy...

Jotenkin tunnen kärsineeni vääryyttä, mutta arvaan, että saan ymmärrystä vain Bessulta. Onneksi elämä hyvittää!Meillä ei pitänyt  olla joululahjoja muuta kuin koirille, mutta tänään tonttu käärii kodissamme lahjapakettiin kiltille Leenalle Ice Bugeja vaaativia metsälenkkejä ajatellen, viikon päästä tonttu käärii kiltille Leenalle unelmayöasua, joka ei ole se minun lempituoksuni, vaan aivan muuta ja sitten seuraavalla viikolla tonttu...

Tämä kaikki oli alustusta siihen, että nyt minulla menee jo illatkin, muuhun kuin lukemiseen, joten jos hidastunut tahti vaivaa, ohjaan valituksenne edelleen Lumimiehelle. Minä en olisi saanut julkaista tätä asiaa vielä, mutta kun jotenkin nyt minulta meni kärsivällisyys, joka onkin aivan käsittämättömän yliarvostettu sana, eikä oikeastaan edes kuulu sanavarastooni. Minä näytän, että kyllä minäkin osaan olla nopea. Yksi satasen rata ei olisi minulle mitään! Ja tämän jälkeen uskon, että meillä viikonlopun iltapäivät minä olen se kaikkein haasteellisin valmennus. Eri asia on sitten, millä tuulella satun olemaan näiden järkytysten jälkeen;-)

Elämyksellistä marraskuun viikonloppua teille kaikille!

Love
Leena Lumi

Je ne sais pas

kuva Ilona

59 kommenttia:

 1. Mitäpä tähän muutakuin :D

  Mukavaa viikonloppua!

  -Tuija-

  VastaaPoista
 2. Hui mitä paljastuksia... :D

  Ymmärrän hyvin tuskasi, minä olen yrittänyt vihjailla herra Norkulle että syntymäpäiväksi olisi kiva saada jokin ihana yllätys. Toistaiseksi hän on keksinyt vain keilaamisen, mikä on toki on mukavaa, mutta minulla oli mielessäni kynttiläillallinen. Onneksi tässä on aikaa vielä vihjailla...

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä, tulin valtavan gradunkirjoitusjumin purkaakseni hieman selailemaan blogimaailmaa ja tyrskähtelin ääneen tekstillesi. Vaikka tietysti on kyse vakavista asioista, hyvänen aika! (Viimeistään kimonon kohdalla nauroin ääneen.) Nyt palaan suomalaisten synnytyksiin liittyvien kansantapojen ääreen. Hyvää viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
 4. Huhhui, enpäs ole aikoihin naureskellut näin kuin tätä lukiessa! Voin niiin sieluni silmin nähdä Grace Kelly -ilmeesi...

  Mukavaa viikonloppua sinne, täälläkin ollaan pitkästä aikaa kaikki viikonloppuna kotona!

  VastaaPoista
 5. Tuija, niinpä;-)

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Norkku, tiedän...ehkä ei olisi pitänyt;-)

  Yllätyksistä puheenollen: Suurin yllätys, jonka R: on minulle 26 avioliittovuoden aikana tarjonnut on nyt tämä MM-kisa...Olis se huumaavaa tulla LUMOAVASTI yllätetyksi.

  Minusta tuntuu, että minun pitää nyt sinulle kertoa totuus: Vihjailu ei riitä! Tyttäreni neuvoi täydellistä hiljaisuutta syömättömyydellä;-)Siitä kuulemma älyävät jopa kuolleet.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 6. Suketus, voisin laittaa sen kimonon vaikka seuraavaan arvontaan;-)

  Synnytyksiin? Lue Katja Ketun Kätilö. Tosin siinä ajatukset menevät enemmänkin toimiin joiden lopputulema on synnytys, mutta silti.

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Amma, ja minä en ole ikinä nauranut kuin lukiessani, kun kirjoitit Odelmasta. Seuraavaksi on sun vuoro, saada mut nauramaan.

  Kuule, minä hallitsen sen ilmeen. Toinen on Patsy brittisarjasta Todella upeeta. Ja sitten kolmas on Catherine Deneuve, kun hän kyllästyy tai on loukattu.

  Kiitos samoin sinulle! Meilläkin on perheviikonloppu, lupaan sen.

  VastaaPoista
 7. Olipa hauskasti esille tuotu vuodatus :D Sinäkinkö olet harrastanut ratsastusta? Minäkin myös. Se on maailman ihaninta! Heti kun mahdollista, ostan taas oman hevosen ja lähden ympäriinsä :) Hyvää, juoksurikasta tai ainakin lukemisentäyteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Helmi-Maaria, R. saa nyt kyllä tästä yllätyksen;-)

  Ensin 10 vuotta melkein joka päivä Gotlannin Russ -ponilla, joka oli parhaan ystäväni ja oma talli siinä kiven heiton päässä. Sitten silloin tällöin isoilla hevosilla, kunnes suurella hannoverilaisella sattui onettomuus, josta yleensä ei selvitä ilman halvaantumista. Sen jälkeen minua ei hevosen selkään saatu, kunnes Bessu raahasi minut issikkatallille ja sillä tiellä ollaan nyt. Aina maastossa, eikä enää kilpailua, vain pelkkää nautintoa. Nyt pääsen harvoin, sillä siihen menee aina koko päivä, mutta eräs tietty issikka on minun siltani ylitse synkän virran after Olga. Silloin alan käydä säännöllisen usein. On jo ratsastushousut, kypärä, kaikki.

  Koirien jälkeen hurmaavinta ovat issikat♥ Try it!

  Kiitos samoin sinulle! Lähden nyt lenkille, mutta vaellan blogeissa tänään ip ja ehkä myös su visiiteillä.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Leena hauskasta postauksesta. Tässä kun ei muuten ole nyt mitään hauskaa, kun nuo remonttireiskat käy hermoille. Hauskaa viikonloppua sulle ja Usain Boltillesi!

  VastaaPoista
 10. Hauskasti kerroit harmistuksestasi.

  Stemppiä vaan satasen pinkojalle, se on iso juttu. :-)

  VastaaPoista
 11. Moi IhaNainen!

  Sanovat että k-o-s-t-o on s-u-l-o-i-s-t-a;DD

  Haa, miehesi meni nyt lankaan, kyllä sinä maksat kaiken kärsimäsi vääryyden tuhannesti takaisin HÄNELLE;-))

  Mutta tarkemmin ajateltuna tuo urheiluvimma saattaa olla myös hyväksi hänen kunnolleen, ja sinullekin välillisesti---. Vai arveletko, että hän on sinuun niin leipääntynyt, että ajattelee jo ihan muita asioita kuin sinua;?

  Varmaan sinun miehesi on oppivaista lajia, joten toivon, että tekemäsi ponnistukset tuottavat erinomaisen tuloksen.;))

  Ihanaista viikonloppua sinulle Leena-LumiNainen<3<3

  VastaaPoista
 12. Tyttäreni on asunut Kiinassa. Hän on pitkä nainen, ja hänen täytyi teettää kaikki vaatteet räätälillä. Kiinassa ei ole eurooppalaisen naisen kokoa olevia valmisvaatteita. Kun miehesi menee sinne ensi kerran, anna mitat mukaan ja pyydä teetättämään vaatteet, jotka haluat.

  Samaa kertoi sisareni, joka asui pitkiä aikoja Indonesiassa, kun hänen poikansa oli siellä töissä. Hän kertoi, että naistenvaatteet olivat meikäläisittäin ajateltuna lasten kokoa.

  Suuren etsinnän jälkeen hän onnistui löytämään itselleen ja minulle muutaman kaftaanin. Mutta kun sisarenpoika toi minulle myöhemmin "suurinta kokoa" olevan hienon batiikkikaftaanin, se jäi kauniiksi koristeeksi,jonka voi joskus ripustaa seinälle. Aasialaiset naiset ovat pieniä ja siroja.

  Vanhempi poikani on 186 cm pitkä. Hän teetti työmatkalla Shanghaissa puvun. Se taisi kestää päivän pari. Kiinalaiset räätälit ovat erittäin taitavia.

  VastaaPoista
 13. Luen kyllä Kätilön heti kun se on mahdollista!

  Synnytykset eivät ole tutkimukseni pääaihe, mutta liittyvät siihen kyllä, joten siksi seikkailen niiden parissa taustoitusta varten. Jos siis joskus saisin jotain kunnollista aikaiseksi. (No, kyllä minä pari sivua kirjoitin taas lisää, kaipa se siitä...)

  VastaaPoista
 14. Menikö minun kommenttini johonkin hukkaan... no sanon nyt vielä uudestaan, että hersyväistä tekstiä tämä sinun postauksesi, ja siitä loistaa läpi elämä, juuri sellaisena kuin mitä se on.

  Happy happy weekend!

  VastaaPoista
 15. riikinkukkokuvioinen takki kuulostaa upeelle :D mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 16. Allu, kiva, että saatoin lepuuttaa hermojasi. Siis Bolt! En ole ollenkaan varma, vaika hän luulisi olevansa Bolt;-)

  Kiitos samoin sinulle & co!

  VastaaPoista
 17. Unelma, kiitos! Mutta myötätuntoa...saanko sitä? En, koska urheilu on niin kovassa kurssissa. Äitikin katsoo kaikki kisat, mitä ikinä tulee. Mutta ei anoppi niin riemusta hypi, kun vävy tuollai alkaa reuhkata: Olisi hyvin riittänyt tähdätä SM-kisaan...

  Kiitos psta!

  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 18. Kaunista kuvaasi katsoin kauan työntäen nenäni kohti ruutua aina vaan lähemmäksi ja lähemmäksi,
  ja luin kertomuksesi ja olipa elämys, kirjoitat todella huikean hienosti!
  Kiitos<3

  VastaaPoista
 19. Herranjestas mitä paljastuksia! Ja naurunpyrskähdyksiä täällä kun ajattelin kadonneita bambukerrastojasi;D
  Sinulla on nyt urheilusta kova kilpailija ja oma urheilulaji kuulostaakin hyvältä suunnitelmalta!
  Ja silkkinen kimonoaamutakki on varmaan ihana!
  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 20. Aili- IhaNainen, sinä tunnet minut aivan liian hyvin;-) Niin...kosto, mutta houkutavassa kuoressa tai hunajalla siveltynä. LM on kovin perso hunajalle.

  Olet aivan oikeassa: Tuhannesti! Nyt toivomme vain, että HÄN ei lue näitä kommentteja.

  Nauran jo itsekin...Sinä ja minä olemme kova pari;-)

  No, ensin kiukttelin, että miten hän voi nähdä muuta maailmaa kuin minut, sillä minähän olen kävelevä seikkailu, minkä hän on myöntänytkin. Mutta sitten asiaan otettin mukaan minun tuntini blogilla ja tämä on kuulemma sitten hänen 'bloginsa', tämä juoksu. Mutta hän se blogi minulle laittoi ja pyytämättä. En minä mitään tämmöistä aikonut, vaan ajatus oli palvoa häntä 24/7, kuten 14.2.2009 asti teinkin. Tosiasiassa en anna hänelle aikaa ajatella kuin minua ja MINULLA on usein hänelle yllätyksiä, jotka pitävät hänet virkeänä.

  Vakavasti minua ottaa aivoon se, että kun hän on jo päivät poissa, niin nyt hän on illatkin. Kävimme tästä todella ison keskustelun yhtenä viikonloppuna, joten tuli kompromissi, että ne iltapäivät ovat minun, mutta hän saa josta arki-iltoina, jos edelleen imuroi, minkä on minulle pyhästi luvannut. En minä kaikkea ala täällä tehdä. Tämä ei voi olla täyden palvelun hotelli, mutta ei toki lasketa tekemisiä laskimella. Tuo imurointi ja vessanpytyt tuli siitä, kun Hannele Göteborgista kwertoi, miten häntä passataan: ei ikinä ikkunoita, ei imurointia, eikä vessan pyttyjä. Siitä sain idean, että minä myös. Hänsaa palvoa nyt arkiviikot minua siivoamalla ja viikonloput muulla tavoin. Juoskoon ne välit, jotka ehtii. Minuun voi leipääntyä, mutta minuun ei voi kyllästyä;-)

  Juu, hän on oppinut vaikka mitä. En voi tässä kertoakaan,mutta sinä osaat kyllä kuvitella.

  Minua alkaa taas naurattaa: Aili, kaikki tämä meidän höpinä menee maailmalle...

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 21. Kiitos Leena tästä postauksesta. Flunssaisen ja kaamosväsyneen päiväni pelastus! <3

  VastaaPoista
 22. Voi mun rakas Bestis! Nauroin ihan vedet silmissä ja elin myös kiukkusi. Täällä sinua odottaa tumma, lempeä silkkiturpa ja pitkät maastolenkit, sekä minä ( vaikka en olekkaan mies, tumma kylläkin ja pikkuisen vaan nuorempikin ;) Odotan meidän lenkkejä rupatellen ja nautiskellen.
  Olen ihan poikki työviikosta ja aion viettää illan sohvalla takkatulen ääressä. I tuo viinin kunhan treeneiltään ehtii :D
  Halit ja ihanaa viikonloppua kaikesta huolimatta tai juuri siksi!
  Bessu

  VastaaPoista
 23. Se oli repäisy, se!

  Minä tirskuin tuolle installaatiolle kaapissa. Voin niin nähdä sinut asettelemassa asioita paikoilleen, kauniiksi asetelmaksi. Heh ;)

  Miesten maailma on kyllä aivan oma lukunsa....

  VastaaPoista
 24. Anna Amnell, kiitos lohdusta! En nimittäin kestä enää katsoa sitä juhlakimonoa ja siihen kuuluvaa jakkua. Se on nyt ryntätty yhden komeron perimmäiseen nurkkaan.

  Miten ihmeessä mieheni löytää sieltä vaatteita. Olisiko urheiluvaatteet eri asia. Tai jos vain naiset pieniä ja siroja. Mieheni on 180 cm pitkä.

  Mieheni laatutietoisuus on kadonnut Kiinan huumaan;-) Hän pitää myös siitä, että saa sieltä värikkäitä vaatteita, kun Suomessa kaikki on aina vain tummaa ja synkää. Tummalle sopivat värit.

  Mitä väliä sillä jos olemme 'suurinta kokoa' jossain Kiinassa;-)

  Sinulla on kaunis pikkukuva!

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 25. Voihan kadonneet bambukerrastot!

  Jos nyt jaksaisin, ja viitsisin, kertoisin eräänkin Suuren Syntymäpäiväyllätyksen Miehen taholta, joka todellakin oli sitten kieltämättä yllätys, mutta millainen..No miehet.

  Yllätyksellistä viikonloppua :)

  VastaaPoista
 26. Voi Leena miten ihana postaus. Mut kun elämä on tätä. Vessanpyttyjä, villakoiria sängyn alla, hikisiä sukkia ja kalsareita. Ym. ym.
  Mistäs sen ruusun hohteen sais arkipäiviin? No suoraan sanottuna siitä, että mies, joka meillä asuu, hoitaa täysin kauppaostokset, lämmityksen, lumityöt (tulee sitä lunta) ja Simon aamu- ja iltamyöhälenkit. Ja sitten minä huokaan helpotuksesta, kun ulko-ovi pamahtaa ja mies liukenee harrastuksiinsa. Olen niin tottunut tähän, että joskus kismittää kun tämä istua napottaa vaikka telkkarihuoneessa vastapäätä.

  Ja kuitenkin, tämä tavoitteellinen harrastus Lumimiehelle on nyt henki ja elämä. Anna hänen pyyhältää, kyllä hän palaa ruotuun ja rinnallesi, hellyyttä ja yllätyksiä ei maailma jakele. Monet miehet (poikani esim.) hankkii Harley Davidsonin tuon ikäisenä. Jotakin "omaa" niillä on oltava, muutakin kuin oma kulta kotona.
  Meillä on joskus keskusteltu blogissa istumisen ajasta, mutta todettu, että se ei ole mitään sen ajan kanssa, mikä menee musiikille, kokouksille, ym. piipertämisille. Ja niin kauan on hyvä, kun on rauha tehdä myös "omia" juttuja. Siispä, käännä nautinnoksi se, että LM hoitaa kuntoaan tavoitteena MM. Ei paha!
  Vuodatuksen lopussa minua nauratti se vanha laulu Unohtumattomasta Elmeristä/Ragni Malmsten. Tossujen tuomista varten meillä on koirulit, kunpa oppisivat vielä imuroimaan!
  No, itsepä valitsimme puol´isomme.
  Olet onnen tyttö, kääri ihania paketteja ja unelmoi lohikäärmekuvioisesta aamutakista ja kerro meille ihanista kirjoista suuren suosion saaneessa blogissasi. Lempeää viikonloppua sinulle, Leena.

  VastaaPoista
 27. Suketus, I see...

  Se toka palkintokirja lähti sitten tänä aamuna.

  Kätilö on 'hothothothot'.

  ***

  Anne, minä en ainakaan sun kommentteja poista;-) Kiitos! Ilo pintaan vaikka syrän märkänis.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 28. Akiss, niin kuulostaa, mutta olis se kiva myös saada;-)

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Sirkka, Sinä Kauneuden Valtiatar, minä juuri tunnen, kuinka nuorrun: Kiitos sinun! Käyn blogissasi juomassa kauneutta silloin kun tuntuu, että ympärillä sortuu.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 29. Oi ihanaa...mun mielikuvitus lähti jo liitoon ja näin sinut silkeissä ja hepenissä hyvältä tuoksuen huitaisemassa satasen radan ihan noin vain kevyesti :)

  Jotta ihan pää pilvissä viikonloppufiiliksissä...

  VastaaPoista
 30. Jael, kyllä olisi naurut hyytynyt, kun olisit nähnyt meidän makkarin eilen illalla;-) Vedin KAIKKI lattialle.

  Minä en kilpaile minkään bitumiradan kanssa. R saa oppia juoksemaan mun perässä ja lujaa!

  Kiitos samoin sinulle!

  ***

  Anna Elina, olen aina niin onnellinen, kun saan jonkun edes hymyilemään. Minun elämäni todellisuus on usein outoa...itkettävän naurettavaa.

  Paranemiisin ja hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 31. ps. Kaiken muunhan voi jakaa (minä jopa peiton) Mutta ei vaatekaappia :D

  VastaaPoista
 32. Anne, kiitos! Tiesin, että ymmärrät! Kuvassa Tigla...Minun silkkiturvalle pusuja ja yhteistä hengitystä. Tuo mukanasi pullotettua tallin tuoksua.

  Kun R. saapuu, viini rantautuu myös tänne. Olen täynnä kasaantuneita tarpeita. En tekisi mitään tänä viikonloppuna, mutta kun...nyt pitää löytää kummipojalle yksi juttu. Sieltä kun kotiudun, niin sitten olen reporankana ja minua passataan ja palvotaan.

  Sun kanssa me ollaan tehty kaikki, joten sinä tumma ja nuori olet kovasti passeli;-) Huomaathan, missä tilassa olen....Tarkoitan tietenkin lumiratsastusta.

  Tunelmallista viikonloppua sinulle & co!

  ***

  Valkoinen kirahvi, sinä jotenkin tajua tarpeeni tehdä installaatioita. Siinä oli Shriverin kirjojen lisäksi, siinä minun OMALLA alusvaatehyllyllä, myös kaksi Jekaterinburgia, yksi kaunis rasia, jossa minun salaisia juttujani sekä se tuoksupullo. Näyttää muuten vieläkin kivalta. Minun täytyy nyt paljastaa R::lle miten keastävä olen pitämään yllä järjestystä, kun kukaan muu ei ole sotkemassa tavaroitani.

  No voi, miehistä voisi kirjoittaa mitä vain....Tyttäreni sen osaa niin upeasti sanoa:

  Äiti, tiedätkö miksi meillä on ollut aina niin ihania yhteisiä nauruja? No, tietysti iskän takia!

  Me siis Merin kanssa olemme vähän monta kertaa kiemurrelleet lattialla naurusta vääränä, kun samaa vauhtia meidän ilakoinnin kanssa perheen Järki on tullut vain entistä totisemmaksi, oikein hämäläiseksi. Kerran Berliinissä, kun ei meinanut löytyä parkkipaikkaa ja meillä oli tyttären kanssa sekä nälkä että pissahätä, sanoimme R.:lle, että 'ellei parkkipaikkaa, vessaa ja ravintolaa löydy viidessä minuutissa, me mennään puistoon pissalle'. Hän otti sen tosissaan ja silloin me nojattiin toisiimme ja naurettiin vieläkin enemmän...Siiinä meinasi käydä huonosti. Lue rivien välit;-)

  Ihanaa vikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 33. Anne, kiitos! Tiesin, että ymmärrät! Kuvassa Tigla...Minun silkkiturvalle pusuja ja yhteistä hengitystä. Tuo mukanasi pullotettua tallin tuoksua.

  Kun R. saapuu, viini rantautuu myös tänne. Olen täynnä kasaantuneita tarpeita. En tekisi mitään tänä viikonloppuna, mutta kun...nyt pitää löytää kummipojalle yksi juttu. Sieltä kun kotiudun, niin sitten olen reporankana ja minua passataan ja palvotaan.

  Sun kanssa me ollaan tehty kaikki, joten sinä tumma ja nuori olet kovasti passeli;-) Huomaathan, missä tilassa olen....Tarkoitan tietenkin lumiratsastusta.

  Tunelmallista viikonloppua sinulle & co!

  ***

  Valkoinen kirahvi, sinä jotenkin tajua tarpeeni tehdä installaatioita. Siinä oli Shriverin kirjojen lisäksi, siinä minun OMALLA alusvaatehyllyllä, myös kaksi Jekaterinburgia, yksi kaunis rasia, jossa minun salaisia juttujani sekä se tuoksupullo. Näyttää muuten vieläkin kivalta. Minun täytyy nyt paljastaa R::lle miten keastävä olen pitämään yllä järjestystä, kun kukaan muu ei ole sotkemassa tavaroitani.

  No voi, miehistä voisi kirjoittaa mitä vain....Tyttäreni sen osaa niin upeasti sanoa:

  Äiti, tiedätkö miksi meillä on ollut aina niin ihania yhteisiä nauruja? No, tietysti iskän takia!

  Me siis Merin kanssa olemme vähän monta kertaa kiemurrelleet lattialla naurusta vääränä, kun samaa vauhtia meidän ilakoinnin kanssa perheen Järki on tullut vain entistä totisemmaksi, oikein hämäläiseksi. Kerran Berliinissä, kun ei meinanut löytyä parkkipaikkaa ja meillä oli tyttären kanssa sekä nälkä että pissahätä, sanoimme R.:lle, että 'ellei parkkipaikkaa, vessaa ja ravintolaa löydy viidessä minuutissa, me mennään puistoon pissalle'. Hän otti sen tosissaan ja silloin me nojattiin toisiimme ja naurettiin vieläkin enemmän...Siiinä meinasi käydä huonosti. Lue rivien välit;-)

  Ihanaa vikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 34. Pelastit Leena iltani ihanalla paljastuksellasi. Hymynkare nyppi suupielissä. Toivottavasti uusi kimono oli edes sinnepäin.
  Musta kyllä tuntuu, että meidän naisten oma aika on jotain mitä itseasiassa ei ole.
  Mulla nousee karvat pystyyn heti aamusti, kun mies on jättänyt aamulehden levälleen kahvipöytään ja vessassa on laatikot ja kaapinovet auki. Krrrr....
  Piipahdin tänään Jyväskylässä piki päin (hain vanhan kampauspöydän, jonka olin huutanut, kuvia myöhemmin)
  ja ilma oli taas niin syntisen harmaa ja tihkuinen. Onneksi sait minut hyvälle tuulelle.
  Osallistu arvontaan blogissani!

  VastaaPoista
 35. Susa, niin ja ne bambut on sitten mustat, ei mitään puuterinväristä, että kyllä niissä kelpaa.

  Tiedän tarkkaan,mitä tarkoitat,sillä kun Meri sanoi R.;lle, että 'äiti on yllätysten nainen, hän kaipaa yllätyksiä', ´niin niitä alkoi tulla, mutta sellaisia, että en niistä tänne kehtiasi huudella. Miehen yllätys on niin eri kuin naisen yllätysodotus...

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 36. Anja, no mitä luulet mun tehneen siitä päivästä kun tänne muutimme eli 2.7.1985. Juuri tuota kaikkea ja vielä vähän potenssiin kohtoettuna, kun yksi lääkäri keksi, että lattiat pitää pestä lapsen allergian takia JOKA PÄIVÄ. Ja sitten sitä gluutenitonta keittiötä 16 vuotta. Mutta oli meillä hauskaakin ja koivun siitepölyä paossa oltiin alpeilla melkein joka kevät.

  No kyllä meilläkin R. tekee aamu-ja myöhäpissatukset aina, jos on paikalla. Minulle etenkin tuo aamu olisi liian rankkaa, sillä olen silloin ihan vihannes. Minua ei saa puhutella edes ennen kello 9:ä. Ei kukaan!

  Juu, tiedän, että tämä viirotus loppuu joskus. Yhtäkkiä hän huomaa halauvansa isomman haasten kuin 100:n MM -rata ja se olen tietenkin minä.

  Mutta kyllä vanha koirakin oppii uusia temppuja. Olgakin on oppinut ottamaan naminsa ja avaaman sellaisen koristekilpikonnan kannen auki tänä vuonna. LM on oppinut imuroimaan. Jos hän kerta myy keskuspölynimureita, minusta hänen kuuluu olla niiden ykköstestaaja, ei minun.

  Well...on se kyllä aika ihanaa olla välillä viikko ilman Päämiestä ja ilman mitää sulkeisia. Saa vain olla ja tehdä omia juttuja ja vuorokaudenajoista viis.

  Anja, itse valitsin, mutta: Nain intelligentin ja nyt olen avioliitossa urheilijan kanssa! Siinä on joku ero.

  Riikinkukkoja siinä pitäisi olla...

  Kiitos samoin sinulle & co!

  VastaaPoista
 37. Pepi, olishan se upeeta, mutta mieluummin kiitäisin issikalla tuo silkkinen unelma ylläni...Satanen ei ole mun juttu. Mutta vielä LM innostuu issikoista. On ollut jo maastoratsastusreissulla ja kovasti tykkäsi. Kyllä ne pidot tästä parenee: Kun toinen vauhti, se satasen, hyytyy, muu vauhti senkun kasvaa.

  Ollaan aina pää pilvissä, se on niinku kevyempää!

  Mukavaa vaaleanpunaista vikkonloppua sinulle!

  ***

  Anne, sä et pysty jakamaan sun vaatekaappia samasta systä kuin en minäkään: Viehättävä boheemius;-) Sitä täkkijuttua et ole mun kanssa vielä kokeillut. Minä olen kova likka omimaan peittoa;-)

  ***

  Hanne, sinäpä sen sanoit, kaikki jää silleen, vaikka vaatekaappi on kuin milliviivaimella kunnossa. T-paidatkin on niin mitattu, että...

  Jos olisit kertonut, olis käyty yhdessä vaikka lounaalla tms.

  Tottakai osallistun. Tulenkin heti.

  Kiva, että sain sut hymyilemään ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 38. Kiva Leena, kun huomasit. Innoissani olin unohtanut vallan päivämäärän. Siis arvonta on 6.12. klo. 21 jälkeen:)
  Käväisi mielessä, et laitan sulle meiliä.

  VastaaPoista
 39. Hanne, kiitos tiedosta.

  Kun vaihdoin konettani,katosivat kaikki meiliosoitteeni, joten voitko meilata, kysyn vielä jotain...Sullahan on mun osoite ja se näykyy myös profiilissani.

  VastaaPoista
 40. he, hee :D samaistuin, tässä on ollut muuton keskellä tuota sovelettua "kaapin paikka" vääntöä täälläkin, puhumattakaan ajankäytöstä, (koti)töiden tasaisesta jakautumisesta tms...

  mä leena luulen, että nyt ja näiden tietojen valossa olisi viimeistään aika lukea Maaninkavaara.

  VastaaPoista
 41. Anni, niin, ja eihän tässä voinut edes kertoa kuin murto-osan;-)

  Maaninkavaara tähän hösäkkään vielä. Minulle ei tule joulu ellen saa kirjapinoani luettua. Edellispäivänä eräs Ihana Herra tarjosi Tuurin Ikitietä...

  Lue sinä Kätilö! Minä himoitsen kuulla, mitä sinä siitä sanot. Ja kyllä sinä haluat, että minä luen Kartanpiirtäjän ennen kuin Maaninkavaaran. Kartanpiirtäjä oli jo palkissa 'tulossa',mutta sitten tuli Kätilö ja nyt pari muuta. Josko sitten pääsisin Shmasien maailmaan...

  Ihanaa viikonloppua ja kaikkea lumoavaa onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 42. Leena, kaunis kiitos perjantai-illan piristyksestä. Tämä on ollut ei-niin-kiva-viikko, joten oikein säpsähin, kun huomasin, että osaakin vielä nauraa!

  Onko Lumimiehellä työmatkoja Irlantiin? Jos on niin otan tehtäväkseni a. pitää hänelle puhuttelun b. viedä hänet ostoksille, siis tuliaisia vaimolle-ostoksille.
  Voi, näiden miesten kanssa!

  VastaaPoista
 43. Vihreätniityt, kiva että osui ja upposi;-)

  Voi ei sinne enää, mutta voin lähettää hänet sinulle heti kun tulee aikaa/väliä. Samalla saat teetettyä ne rempallaan olevat remonttireiskahommat siellä. Mikä se Suomen systeemi nyt onkaan, joku Vuokramiespalvelu tms. Hän on kovassa kunnossa, joten on loppuviikosta töistä palaavalla miehelläsi sitten ihmettelemistä. Takuulla sinä saat Lumimiehestä enemmän irti kuin minä. Kiitos tarjouksesta, minä muistan tämän!

  Just niin: Voi näiden miesten kanssa!

  VastaaPoista
 44. Hymynkare on minullakin huulillani. Voin niin kuvitella Grace Kelly-ilmeesi. :)

  Ihanaa viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
 45. Katja, olisit nauranut ääneen, mutta kun tässä oli osa sinulle jo tiedossa. Niin, sitä ilmettä pitää aika ajoin harjoitella, sillä sen avulla mies jotenkin 'saadaan hallintaan';-)

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 46. No mutta miehesihän lähentyy sinua koko ajan tässä kirjojen valtakunnassa; ehkä hän haluaakin, että lukemalla Haruki Murakamin Mistä puhun kun puhun juoksemisesta niin voisit analysoida hänen uutta harrastukstaan! :) Joko juoksumatto on muuttanut teille?

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 47. Helena, hän luki Jussi Siirilän Juoksijan ja kaikeksi pahaksi saman kirjailijan Historia on minut vapauttava;-) Nyt onneksi on menossa Shriverin Jonnekin pois.

  Ei ole juoksumattoa, kun on iso piha ja maastot ympärillä. Talvella sitten iltaisin tältä saarelta kaupungin sisähalliin bitumille tai mitä se aine nykyään on.

  Ei minua naurata. Tämä on taas jotain, mikä minun on kestettävä. Onneksi luin Kätilön, jonka kautta minusta tuli niin vahva, että tämäkään asia ei minua muserra. Olisi kiva istua pöytään, jossa sinä Allu, Jael ja minä ja saisin oikein vuodattaa. Nyt pitää vain olla mukanöyrä ja viedä tämä urheilijan vaimon roolikin läpi. Tämä oli takuulla jotain, mitä viimeksi R.:lta odotin.

  ***

  Kuulin serkultani tänään, että Annassa on juttua Katja Ketusta. Juuri tietysti kun lopetin Annan tilauksen. Ostan huomenna irtonumeron. Kun olet lukenut Kätilön, kommentoi minulle ao. kohtaan, kiitos!

  Ihanaa viikonloppua sinulle, Luminainen!

  VastaaPoista
 48. Hello Leena,
  beautiful post. The photo of the facade is a cold feeling and elegance!
  As always your blog is very beautiful!
  A hug from Brazil

  VastaaPoista
 49. Ihanaa, suloista, kuin elokuvissa..
  hymyissä suin luin hartaana postaustasi..
  kiitos paljastuksistasi=)

  VastaaPoista
 50. Hello Antonio!

  This is the picture by Ilona. Cold feeling is meaning always elegance;-)

  Yours too!

  VastaaPoista
 51. Hanne, osa on kuin suoraan elokuvasta, moni asia, mutta tämä viimeinen on sitten ehdottomasti jostain Woody Allenin hullusta leffasta. Miksei hän tule kuvaamaan meitä;-)

  Liikaa kerrottu...Joskus...usein toimin ennen kuin ajattelen;-)

  Hyvää viikonloppua ja suukkoja Pilkulle!

  VastaaPoista
 52. ;D, hyvällä huumorilla taas kerroit näinkin vakavasta perhedraamasta!

  VastaaPoista
 53. Rita, ehkä kannatti: Minlla ei ole ollut sekunnin rauhaa perjantai-illasta alkaen. Nyt Päämies lukee Hesaria...

  Lumoavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 54. Voi, teillä on vielä isompi syy odottaa joulua kuin meillä muilla! :-) Joatkin muuta kuin kinkunpaistoa - kuulostaa salaperäiseltä...

  VastaaPoista
 55. Paula, ehdottomasti;-) Ja tyttären syntymäpäivä on 29.12.

  Kinkunpaistot nyt unohdamme: Noudamme aatonaattona kalkkunan ja siaat ja sitten...en ole ainakaan koneella.

  (Ostin eilen jotain räjäyttävää. Arvaa vain;-)

  VastaaPoista
 56. Voi Leena, olipas hyvä ja ajankohtainen paljastus. Voin samaistua monessa kohden ja helpottaa tietää, etten ole yksin. Tässä mielialat vaihtelee, välillä on tosi jees lämpimässä vilttiin kietoutuneena, itse sytytetyn rätisevän takkatulen äärellä ja sitten taas hampaat irvessä kiroan ja heittelen auton lämppärin jatkojohtoa ympäri pihaa aamun pimeydessä, kun en ihan osannutkaan kuten ohjeistettiin. - On nykynaisen elämä ihmeellinen :)

  Häh? Vahvistussana tuossa alla on "miessin"...

  VastaaPoista
 57. Sari, et ole yksin: Lupaan sen;-)

  Minäkään en osaa toimia ohjeistusten mukaan ainakaan tekniikan kanssa. Siitä sitten saa kuulla ja lopuksi R.:n on pakko mennä pihalle hapelle, kun minä en ymmärrä näitä tietokoneen kotkotuksia.

  Mikähän on sanan jatko...Minäkin olen saanut varsin osuvia vahvistussanoja ja joskus niitä sitten kertonutkin.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 58. Sinun täytyy nyt kyllä blogiisi tuoda tuo kuuluisa hymy-kuva. :)

  Pakkassunnuntaita sinnekin!

  VastaaPoista
 59. Hanna, oi sanoinko hymy! Siis sellainen viileä hymy. Ei melkein hymy vaan kuin hyinen viima. Hymyilevä kuolema tms;-)

  Se on muuten siinä kuvassa, jossa seison Olavinlinnan edessä ja se on julkaistu vaikka kuinka monta kertaa, en kehtaa enää. Mietin kovasti, onko siitä lähikuvaa...

  Kiitos samoin!

  VastaaPoista