tiistai 8. marraskuuta 2011

CHIQUITITA

Tänään, on aika:

- ottaa rennosti
- leikata syyshortensian kukinnot, etteivät ne saa lumen kuormaa ja oksat ala repeillä
- pakata ensimmäiset kirjat blogiarvontani voittajille
- tarjota virikkeitä Hänen Majesteetilleen, Olgalle
- leipoa tiikerikakku
- juoda happea ja runoja
- kutoa edes hiukan burgundin väristä jättipitkää kaulaliinaa, jonka saa eräs ystävä vuosien takaa
- hakea kalenterista päivä serkkulounaalle
- täyttää orava- ja lintulaudat
- nauttia pitkästä, lämpimästä syksystä
- siirtää toinen lyhtykoiso uskaliaaseen paikkaan
- ihailla valkoista soilikkiani...
- tarttua hetkeen

Chiquitita

kuva Mia

19 kommenttia:

 1. Yhdessä elämäni vaiheessa koskettavinta Abbaa, miksei vieläkin...

  VastaaPoista
 2. Minusta osa jäi Abbaan eli tuntuu aina vain.

  Mian Chiquitita vain lisää levyn tunnetilaa;-)

  Ihanaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Abba on niin nostalgista nykyään.

  Kuvassa on tunnelmaa...

  Mukavaa tiistaita Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Hanne, nostalgiaa vetoaa...muistan mitä kirjan kantta äänestit;-)

  Kuvassa on huikea tunnelma. Jotenkin en tiedä, miten pienen Chiquititan kuva vie minut yhtäaikaa sekä nauruun, että kyyneliin...ja kaipuuseen.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 5. Yritin tarkkaan katso mitä kuvassa on, taitaa olla kissa ? Luin just yhden hyvän kirjan, en lue mielikuvitteellisia romaaneja, luen tosikertomuksia oikeasta elämästä, kirjahyllyn yks rivi on kaikki tosi elämästä kertovia, osa on kirjoitettu romanin muotoon, nyt aloitin sit kirjan "Äidin tarina" se on myös tosi, siinä kerrotaan lento-onnettomuudesta, jossa Taimi äiti menetti kolme lastaan ja miehensä, myöhemmin Taimi äiti meni uusiin naimisiin ja synnytti kaksois tytöt, jotka on olleet edudkunnassa kansanedustajina. Etsin myös kirjaa joka käsittelee asiaa kun lapset muuttaa kotoa pois, niitä äidin tunteita ja elämän haluja eteenpäin. Tällä paikkakunnalla ei ole kirjastoa,ekä ole postia, jos tiedät jonkun senkaltaisen kirjan niin pistän ylös sen, joku jo ehdottikin mulle yhtä, mutta pitää olla vertailuja kirjoissa, mikä tuntuu sopivalta. Kiitos etukäteen, laita vaikka jonkun postauksen alle linkki.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa tiistaita. Syyshortensiat ovat upeita.
  :)

  VastaaPoista
 7. Pepita, Peikkokukkulan Mian Chiquitita on pieni koira. Tosin jotenkin usein niin inhimillisen hämmentävä, että minä luulen katsovani peiliin;-)

  Tuosta aiheesta, mitä nyt etsit, en ole lukenut kuin fiktiivisiä kirjoja, mutta olen aiheen itse kokenut. Koiruus auttoi asiaa kovasti. Ei voi tulla tyhjän pesän syndroomaa, jos on koira.


  Ei ihan kohden aihetta, mutta melkein on Annamari Marttisen kirja Mistä kevät alkaa. Löydät sen kun kirjoitat bogiini kohtaan 'haku' vain kirjan nimen. Joku muukin tätä aihetta on juuri kipuillut...

  ***

  Risa, kiitos samoin! No niin ovat, enkä olisi vieläkään leikannut, mutta yhtenä talvena (lokakuussa) tuli äkkiä niin paljon lunta, että koko valtava pensas hajosi moneen osaan. Nyt olen läksyni oppinut;-)

  VastaaPoista
 8. Mukavia juttuja marraskuun hämärään! Tänä vuonna tämä tuntuukin jotekin siedettävämmältä kun on kuivaa ja lämmintä.. Ensilumesta ei vielä tietoakaan - edes Lapissa, jonne turistit tulevat taas kohta tavoittaakseen edes aavistuksen jostain kauniista. Harmi heidän puolestaan..

  VastaaPoista
 9. Nette, tänään on hyvä päivä! Kaikki tuntuu hyvältä, vaikka on marraskuu. Pitkä, lämmin syksy on ihana. Saadaan me jouluksi kuitenkin lunta.

  Pääni raksuttaa koko ajan, tiedät mitä. Ehkä olen viikon päästä täynnä ideoita. Nyt on joku taivaallinen rauha laskeutunut ja tuoksuu tiikerikakulta ja kuningatarkiisseliltä.

  VastaaPoista
 10. Paljon ja mukavaa tekemistä täksi päiväksi Leena. Tuo teidän pitkä syksynnä tänä vuonna on kyllä ihmeellinen! Abbasta taas en ole koskaan ihan hirveästi välittänyt...Mukavaa tiistai-iltaa!

  VastaaPoista
 11. Jael, nyt on kaikki niin sopivasti. Kuvittele, että osa malvoista kukkii vielä ja sitten ne minun 'lumiasterit' kukkivat niin upeina, että ohikulkijat kyselevät kukan nimeä. Nyt on niiden juhlaa!

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 12. Paljon kaikkea ihanaa tekemistä sinulla tuntuu olevan. Tuollaiset päivät ovatkin niitä parhaita, ja toivottavasti ilta jatkuu yhtä mukavana...

  VastaaPoista
 13. Marja-Leena, minulla on aina menossa jotain, mutta kaikki päivät eivät hohda usvan ja kasteen läpi. Tietenkään!

  Kinnostava kirja odottaa...Mukavaa iltaa sinullekin!

  VastaaPoista
 14. Heips, saat tunnustuksen blogissani! :)

  VastaaPoista
 15. E-S, ooooh!, kiitos, tulen noutamaan.

  VastaaPoista
 16. kiitos yritän löytää aiheeseen liittyvän kirjasi. Meiltä kuoli silkkiterrieri ihana koira 5v. sitten, haaveissa on ollutkin ostaa uusi seurakoira kunhan...

  VastaaPoista
 17. Sulla on ollut hyvä tiistai. Toimelias, mutta selvästi hyvä =)

  Abba toimii ja tuntuu. Bändiä kun ajattelee, muistaa aina sen loiston, hyvät biisit ja sitten sen surun, jonka kanssa yksi bändi hajosi.

  Mutta tanssittaa se aina vaan. Meidänkin nuorukainen tuntee lähes kaikki Abban hitit, eli musa palaa aika ajoin takaisin...

  VastaaPoista
 18. Pepita, olisin halunnut auttaa. Mietin sitä eilen ihan ääneen ja sitten Lumimies sanoi, että 'onneksi oli Olga'. Kyllä se outoa oli. Tykäsin kun Meri täytti koko ison talon. Hän on ihana kaasu, joka täyttää tilan;-)

  Kuule, heti kun voit, ota pieni koira!

  VastaaPoista
 19. Birgitta, joku outo aalto on nyt liikkeellä: Ei tunnu yhtään, että 'maa martona makaa'. Eikös me sovittu, että tänä vuonna ei sitten pudota martona makaamaan.

  Abba on siitä jännä, että sopii jopa meidän vaativalle neidolle. Ihmeellistä!

  VastaaPoista