perjantai 7. lokakuuta 2016

Arki on parasta -sekametelisopalla kohti viikonloppua!

Sanotaan, että kutova nainen rauhoittaa miehen mielen, sillä kutova nainenhan ajattelee vain arkisia, turvallisia kotiasioita. No, voihan se olla toisinkin päin eli kutova mies rauhoittaa naisen mielen. Minä olen nyt rauhoittaja, sillä olen alkanut kutoa oranssia kaulaliinaa. Sellaista oikein pitkää ja pehmeää.

Tällaista kuin on pinkkinä ylläni tässä vanhassa lumisiltakuvassa. Suuriruhtinatar martsaa, koska paapon Merin pikkuista Dinaa:)

Kutominen rauhoittaa, mutta minulle siinä kyllä alkaa myös mielikuvitus laukata tavalla, josta rauha on kaukana...En tajua, miksi Lumimies taas nauraa minulle. Ehkä olen hassu. Tai hillitön. Tai ylisanavalmis. Tai vain nautin nyt niin kaikesta. Hyrisen kuulemma joululauluja kuten vanhaan hyvään aikaan alkusuvesta. Juu, joulu on mielessä, mutta en minä siitä nyt, vaan ajattelin kertoa, että


monien saamieni viestien joukossa on ollut tämä ihanuuskuva kummikoiraltamme Lunalta♥ Hän on kuvassa mamin kanssa puolukassa, mutta erityisesti tämä sammalmätäskuva on minusta ihana. Kiitos Luna&hoviväki♥


Kiitos Birgitta♥ Tämä Anna-Mari Westin kortti vastaa niin hyvin erääseen ikuisuuskysymykseen:)

Kiitos Merjalle ja Pekalle Voimaketun kuvasta♥ Kuvaaja lehtikuvaaja Pekka Mäkinen.



Ilmoitusluontoinen asia lukijoilleni että tyttärelle&co: Lähdemme Helsingin kirjamessuille 28.9. Dina ja Taika, mami ja papi tulevat kohta♥ Elämä on ihmeellistä...


Toki minä nyt luenkin, mutta menossa on Nesseriä, joka on ollut siltani tähän hetkeen. Kuin pelastuslautta, jonka olen aika hyvin pitänyt itselläni. Luvun alla on Håkan Nesserin viimeisin dekkari eli sen jälkeen olen lukenut häneltä sekä Barbarotti- että Van Veeteren -sarjat. Aivan loistavia♥ Nyt menossa on Tapaus G Murha menneisyydestä. Tänä iltana nautin herra Nesseristä kera kotimaisen kardemummajäätelön...


Nyt kiehumassa on kahdeksan litran kattilassa kalaliemi: lohen ja siian perkeitä, tomaatteja halkaistuna, tilliä, laakerinlehtiä, maustepippuria, paloiteltuja keltasipuleita, monta valkosipulinkynttä...


Kun maut ovat irronneet, siivilöin liemen ja laitan puolet pakastimeen seuraavaa kertaa varten. Lopusta valmistan huomenna kalasoppaa, johon tulee sekä siikaa että lohta, lisää tilliä, pippureita, kaksi pussia peruna&juuressekoitusta ja ihan lopuksi loraus valkkaria. Siinä ei sitten sopan kanssa muuta kaipaa kuin kunnon ruisleipää!


Vaatimattomat kurtturuusut vain jatkavat kukintaansa ja tekevät sitä vielä lumillakin. Olen tilannut kurtturuusuaidanteeseemme ensi keväälle jo Sävel-nimistä ruusua, sillä vanha aidanne vaatii välillä stailaamista, mutta antaa enemmän kuin vaatii, sillä niin helppo se on. Hansatkin ovat kurtturuusuja ja ne kukkivat nyt myös täysillä.


Lumimies kutsuu teelle. Se on meillä sellainen iltapäivän rauhoitus. Helppo nyt kuvitella, että olisin menossa kuvan kaltaiseen teepöytään, sillä emme juo teetä enää mistään muusta kuin Wrendalen mukeista, joita voi tilata täältä

Mukavatunnelmaista viikonloppua kaikille tasapuolisesti♥

Love
Leena Lumi

Weary Blues

24 kommenttia:

  1. Mukavaa viikonloppua myös sinulle Leena. Joko kukkasipulit ovat maassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, kiitos samoin! Ovat ne. Istutin vain scillaa, muscareita ja niitä punavalkoisia tulppaanilajitlemia. Tapasin muuten tänään kauppareissulla ystäväni, joka on puutarhuri ja valittelin, miten ne ihanat, kerrotut oranssit kukkivat täysillä vain sen yhden kevään ja seuraavana hyvä, jos kolme kukkaa. Hänkään ei ole onnistunut sen paremmin, vaan sanoo, että ensimmäisen kevään ne kukkivat kuten pitää ja sen jälkeen tuskin mitään eli kyseessä kuin puutarhan kevään leikkokukat! Iloitaan nyt sitten tällä tiedolla aina isosti se eka kevätkukinta:)

      <3

      Poista
  2. Olipa taas ihana leenalumimainen juttu. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, hyvä kuulla, sillä pyrin nyt takaisin elämään kiinni. Olin mielessäni jo luopunut kaikesta. Kiitos ja kiitos samoin sinulle!♥

      Poista
  3. Moi Sisko,
    Ole hyvä Voimaketusta. Ihana kuulla, että pääset kirjamessuille. Tuo kattaus; tuo olisi setti, joka ainakin pitäisi saada heti-on aivan ihana ja siinä on se nekka ja sokerikko. No, joskus meillä nautitaan tuollaisista kahvit/teet/kaakaot takkatulen ääressä.
    Ihanaa viikonloppua!!
    Lämpimin terveisin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Systeri!

      Kiitos♥ Hän on ihana! Viime vuosikin jäi väliin Itävallan takia, joten 'now or never'! Merja, mää kuolen, kun katson tuota kattausta...Et tilaa nyt mitään, kuten sovimme, et vielä. Sää olet ihan hillitön:) Odotan kun näet Wrendalen takkakuvat!

      Kiitos samoin!

      <3

      Poista
  4. Me oltiin Turun kirjamessuilla viime perjantaina, kun vietettiin Turussa pitkää viikonloppua kaksistaan. Ei ostettu muuta kuin yksi lastenkirja kaikkein pienimmälle. Tahdonvoimaa se vaati...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arkeilija, kiva kuulla. Minulla oli silloin vielä tieto vain melanoomasta, joka on lähettänyt metastaasin.

      Me olemme yllättävän usein läytäneet itsemme sieltä herkkupuolelta:) Ja tietty käyn nauttimassa kuohareita ystävien kanssa. Jaksamista se vaatii:) Minäkin muuten sorrun helposti lastenkirjoihin, enkä tajua miksi. se Liiturikin ja ne eräät muut...

      <3

      Poista
  5. Meidän naapurissa asuu yksi asianajaja, sellainen tyyppi, jolla on kesällä valkoiset sukat ja sandaalit jalassa ja sen vaimo ei saa kutoa silloin kun mies on kotona, kun se hermostuu siitä kutimen äänestä.
    Voi hitsi tuota sun lientäsi, se tuoksuu tänne asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, ei voi olla totta!!! Sanonko mitä Frau Suomessa tekisi tuollaiselle asianajajalle: Ajaisi ulos ja pistäisi puikolla sanonko minne:) Muistan kuinka Barbara Bush sanoi joskus, että mies ei saa nähdä naisen siivoavan tai olevan siivousvaatteissa vaan aina paikat laitetaan kuntoon, kun mies on poissa ja kun hän palaa, nainen on tip top ja tietysti mieluusti coctail -lasia miehelleen ojentamassa.

      Juu, se on sitten todella hyvää!!! Tästä voin kehua, että tietämättä yhtään mitään vielä zarzuelasta tai boullabaissesta, niin meille tuli vuosia sitten eräs ranskalainen liikemies vieraaksi ja tein tätä oman ohjeen soppaa: Hän santasai KAHDESTI eli söi kolme lautasellista. Olin aika otettu.

      Allu, mää hengitän!!! Mukavaa viikonloppua♥

      Poista
  6. Hei Leena,ihanaa että pääset kirjamessuillekin;mene sitten siellä moikkaamaan veljeäni siellä italialaisen ruuan osastoilla. Nam,kalasoppaa,oikein herkullista ja kaunista viikonloppua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, tule sinäkin! Käyn ehdottomasti tapaamassa velejeäsi, muista sanoa, että on siellä lauantaina:) Olemme pe matkalla ja poikkeamme samalla...kerron sitten, joten vain la nyt messuilla, kotiin su.

      Se vaan on niin hyvää. Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  7. Voi, tämä kirjoitus oli Leenaa aidoimmillaan <3! Ihana, hetken huumassa ja toivoa täynnä! Messut ja talvi edessä... mikäpä tässä! Tällä kertaa nappaan sua hihasta jos näen messuilla ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bleue, en tiennytkään, että olen näin sekava:) Kiitos♥ Huumaa pitää olla, vaikka sen sitten joku joskus pois ottaisikin. Mutta nyt on oltava huumaa, kun oikein lääkäri määräsi! Hyvä nainen: Kirjamessut ja Joulu! Maistele sanaa joulu. Huomenna katsomme illalla Syrjäistä maata ja meillä on kummallakin oma kardemummajäätelö, eikö se ole jo vähän kuin joulua. Voit soittaa mulle. Olen siis vain lauantaina ja nyt varattu eli kiinni 12-13, mutta sen jälkeen listaan ystäviä ja monen kanssa kuoharit. Saat mun telefooninumeron sähköpostin kautta, jos vain viitsit kysyä. Jos jätän sattuman varaan, niin nappaa kiinni vaan. Asutaanko me taas samassa hotellissa:)

      <3

      Poista
  8. Ihanat astiat ja ne hankkimasi mukit ovat ylisöpöt! Mainio kuva kutovasta rokkarista, heh. Luulevatko miehet oikeasti, että naisen mielessä olisi muka vain jotakin yhtä ja yksinkertaista asiaa... taitavat vain oman mielensä rauhoittaakseen uskotella sellaista ;-)
    Mukavaa kessumatkaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, ne ovat niin übersöpöt että...! The Kiss:) Kuule, olen lukenut tuollaisen lauseen jostakin, mutta en muista mistä. Sehän kielii vain miehen epävarmuudesta. Eivät arvaa mitä peritneisiä kotiaskareita puhaava nainen voi päässään kehitellä:) Juu, itseään rauhoittelevat!

      Kiitos ja mukavaa viikonloppua!♥

      Poista
  9. Ihanaa viikonloppua teillekin❤️
    Olis ihana nähdä ja höpistä kunnolla, se viime kertainen kun jäi niin pikaiseksi ja sitten elämä sotki omalla tavallaan sen seuraavaksi kerraksi suunnitellun! Vaan eiköhän tässä vielä joskus...😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Pepi sinulle♥

      Olisi se, mutta meillä on nyt menorästiä turkasesti. Ja kirjapinot huojuvat...Nyt alkaa tänään puutarhan talviteloille laitto eli hirveä määrä, tänään puolet, kalusteista pestään ja viedään talvisäilöön. Haravoinkin vielä katosta siilien pesien päälle, mutta ensi viikolla R. saa ajaa jo loput koneella.Varmaan me tavataan, sillä en ole päässyt vielä edes Tampereen Ikeaan!!!

      Poista
  10. Ihana postaus Leena :)
    Tuo mies kutimineen on kyllä hupaisa, mutta en tiedä kestäisinkö tyyppiä olohuoneessani pidempään... Ja tuo kalakeittoliemesi, aah! Minulla oli aikeissa tehdä huomenna myskikurpitsasosekeittoa, mutta kyllä kalakeitto veisi voiton, jos sellaista saisin.

    Upeaa, että pääsette kirjamessuille. Jos pääsemme lauantaina paikalle, niin houkuttelen sinua kuoharille. Toivottavasti sää on silloin yhtä aurinkoinen ja kirkas kuten nyt täällä. Minäkin sain laitettua eilen siipan avustuksella parvekkeen talvikuosiin. Kesäkukat leikkaisin maljakkoon ja istutin uudet kasvit ruukkuihin. Yllättävän aikaisin tulee pimeä, joten kaikki lisävalot ovat tarpeen myös ulos.

    Onneksi on taas lauantai-ilta ja odotettavissa on hyvää brittisarjaa, jota seurata. Nautinnollista iltaa teille kahdelle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos<3

      Hah-hah! Paras kalakeitto tulee minusta juuri näin, mutta kun haluan juhlia valmistan zarzuelan. Tuota tuli vähän paljon eli sitä nyt sitten syödään...ja syödään. Olen takuulla ollut entisessä elämässä armeijan muonitusmestari:) Myskikurpitsasosekeitto kuulostaa minulle ihan mystiseltä! Minulla on ystävä, joka on sosekeittofani ja niitä saan nauttia hänellä. Pidän etenkin jos on palsternakkaa, kuten oli muuten siinä Kissanviiksien poroannoksessa. Kuvissa olen vielä ihan sokissa ja se näkyy.

      Likeltä liipasi...Minulla on kuoharikortissani vielä tilaa: Sopiiko sinulle siinä viime kertaisessa paikassa klo 14.30? Minulla on puhelin auki muuten paitsi ei klo 12-13., joten soittele, jos jotain muutosta tms. Tuota voidaan hiukan fiilata, mutta 15.15 on muuta jo ja eräs henkilö tulee la sinne vain tapaamaan minua klo 13.30...Sitten olisimme sinä ja minä ja ehkä miehet:) Me jatketaan tänään. Ei pystytty millään. Päätettiin nyt ottaarauhallisemmin. Ensi viikolla on pakko ajaa loput lehdet vielä leikkurilla, sillä vaahteroiden ja tammien lehdet on saatava pois, vaikka vaahtranlehdet näyttäsivät kuinka kivoilta. Olen niistä nyt rakentanut siiliaumoihin kattoja. Ledien ja kynttilöiden juhlaa!

      Ihan tosi: Merkkasin sut nyt sitten alustavasti 14.30, sopiiko se?

      Meillä oli niin ihana launtai-illan huuma, että ei tosikaan. Se alkoi kalasopalla, jonka kanssa nautimme vähän parempaa Chablista, sitten saunaa, joka on ollut minulta kauan kielletty tänä suvena, ja tietysti Hinterlandia tallentelteelta eli Syrjäinen maa kaikine tykötarpeineen:) Katsoppa sen poliisimiehen kroppaa ja etenkin...(lue rivien välit:)

      Ihanaa sunnuntaita teille♥

      Poista
    2. Sovitaan alustavasti la klo 14:30 vanhassa paikassa :).

      Myskikurpitsakeitto on oikein maukasta, olen paahtanut kurpitsan ensin uunissa, joten maku on mukavan syvä. Olen harjoitellut syksyn aikana useampia sosekeittoja ja ollut aika innoissani niistä. Suunnittelen nyt viikolle kalakeittoa, sen verran rupesi himottamaan nuo kuvasi :)

      Olen katsellut myös syrjäisen maan poliisia rivien välistä, sillä on kauniit surulliset silmät ja kaikki muu kohdallaan ;-).

      Ihanaa sunnuntai-iltaa teillekin ♥

      Poista
    3. Birgitta, voitte ottaa vartin varaslähtöäkin, sillä mullla on sitten taas 15.15 muuta:) Saadaan olla pidemmästi. Jos vain ehditte, mutta viimeistään 14.30.

      Minäkin pidän niistä, mutta en tajua, miksi teen vaikka mitä, mutta en saa itsestäni irti sosekeittoja. Me syödään sitä vielä huomennakin. Se oli tänään ertiyisen hyvää!!! Vaikka ei ollut enää edes Chablista:)

      Silmät ja se paikka siellä selän alaosassa...Mun huomio harhautuu välillä siitä juonesta sen silmien ja sen yyhden osan takia. Kiva kun sitä tulee eenmmän kuin vaivainen tunti kerrallaan.

      Kiitos samoin♥ Taidan ottaa sitä korvapuusti eli kardemummajäätelöä ja lukea Nesserini loppuun, kirjasto on jo kahdesti hätistänyt. Mahtaa olla blogissa hiljainen viikko:)

      Poista
  11. Ihana postaus! <3 Juuri sellainen syksyisen tunnelmallinen. Ja kylläpä rupesi tekemään mieli kalakeittoa.. josko sitten ensi viikonloppuna, jos kokeilisi myös keittää itse liemen kaikkineen! Minäkin olen nyt taas ilmojen kylmettyä ruvennut juomaan enemmän teetä. Juuri ostin uutta ihanaa appelsiiniteetä, joka tuoksuu huumaavan hyvälle. Tämä on ihanaa tämä sitrusten aika! -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, kiitos<3 Siitä omatekemästä liemestä tulee herkullista ja kuin oman makuista. Meillä sama juttu: Teetä menee! Nyt on teehetki myöhässä ja odottelen, että R. saapuu asioilta, että saamme nauttia tuon hetken yhdessä. Tytär harrastaa haudutettua teetä ja erilaisia teemerkkejä. Just joo, appelsiinitee kuulostaa hyvältä. Teessä tuoksu on erittäin tärkeä. Sitursta pitäisi puristaa kuulemma juttuun kuin juttuun. Ainoa lisä, mitä mustaan teeheni haluan, on just sitruuna. Mukavaa viikon jatkoa<3

      Poista