keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Joulu- ja lumimuistoja kuvilla!


Joulu on ihan kohta täällä ja ajattelin laittaa pienen kuvakimaran lumi- ja joulukuvista, sillä sunnuntaina saapuvat nuoret&koiruudet, joten silloin keskitytään perheen kanssa olemiseen sekä aina yhtä ihmeelliseen jouluun.


Lahjoja on pakattu, kynttiläaika on alkanut jo aikaa sitten ja joka päivä muistetaan pihan lintuja, oravia ja metäkauriita.


Odotan taas sitä hetkeä, kun Meri saa joulun sydämeensä nähdessään vanhat, rakkaat koristeemme kuusessa. Kuusen merkki on sama, mikä viime vuonnakin ja se ei varissut vielä loppiaisenakaan, joten jatkoimme joulua viikolla! Kuusi saapuu sisälle tänään. Hyvin vanha jouluaaton tapa on, että kuusen alta löytyy pieni paketti jo jouluaamuna kuopukselle. Tänä vuonna se on tämä punaisena.


Valkoinen joulu on meille kaikille tärkeä juttu!


Kunnon talven odotuksessa!


Tällä taikasaarella lumen lupaukseen on jo tottunut, sillä vain muutamia lumettomia jouluja olemme kokeet yli kolmenkymmenen vuoden aikana. Tosin olemme olleet jotkut joulut myös Luvialla...Viime vuoden lumikuvissa olen vasta leikkauksesta toipumassa, joten koko joulun toteutuminen tuntuu nyt jälkikäteen ihmeeltä.


Luna -koiruus pikkuporona haluaa myös lunta!Olen alkanut vähitellen uskoa jouluruusun pärjäävän parhaiten viileässä...Joulun sisäkukka on valkoinen amaryllis, joka juhlistaa kodin kuin kodin.
Joulun odotetuin lahja on perheen yhdessäolo. Pitkät välimatkat vain korostavat näitä hetkiä.


Meidän jouluun kuuluvat tänä vuonna hääpäivämme, Merin ja Samin kihlajaiset, joulu ja vielä Merin synttäritkin. Pöytä Kissanviiksiin on varattu...välipäiville.


Takkaloimusta nautitaan, kirjojakin luetaan. Tytär on valinnut juolukirjakseen Michelle Obaman Minun tarinani.


Tässä jutussa vain tunnelmia, mutta muistotkin ovat osa niitä. Kuka kaipaa joulun ruokajuttua, hän löytää sitä täältä Meilläkin vielä noudettava yrtit, hedelmät etc sekä varatut merikalat Kalaliike Mäkiseltä En toivottele vielä muuta kuin lunta, sillä saatan ehtiä piipahtaa jossain välissä.


Nyt kuville putoilee lunta,
nyt tauluissa on alkanut sataa.
      ...siellä täällä leijui
hopeisia kiteitä.
      ...lumiset kirsikkatarhat...

- Saila Susiluoto -

puuterilumiterveisin
Leena Lumi

17 kommenttia:

 1. Ihana postaus Leena, kiitos tästä. Niin tunnelmallista ja niin kaunista. Ihanaa joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., kiitos ja ole hyvä♥ Kiitos samoin sinulle!

   ♥♥

   Poista
 2. Ihana postaus ja kuvat Leena:) Ja joulu tulee niin mieleen tästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos♥ Kannan joulua itsessäni ympäri vuoden, mutta nyt juuri joulumme on erityinen syistä, jotka tiedät.

   Halit♥

   Poista
 3. Ihania kuvia niin sinusta kuin muista ja tietysti luonnosta! Oikein mukavaa, rauhaisaa ja levollista joulua ja onnea ensi vuodelle! Mieki lähden huomenna pohjoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helena, kiitos! Kiitos samoin kaikkea sinulle♥ Hyvää joulumatkaa sinne kauniiseen Lappiin!

   ♥♥

   Poista
 4. Kyllä lumi kaunistaa ja tekee maailmaan ihmeellisen valon. Onneksi saatiin valkoinen joulu tänne Suomen eteläänkin. Ihanaista joulua sinulle rakkaittesi kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: "Lumi: pimeän maan ainoa valo." -Bo Carbelan -

   Kaikille valkeaa joulua! Kiitos samoin teille!

   ♥♥

   Poista
 5. Tunnelmallista teillä, minä tykkään siitä arkipäivän läheisyydestä, että äitini, lapset ja lapsenlapset samalla saarella ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, on tunnelmallista, mutta olisihan se kiva, että äiti, sisko, tytär, vävy ja poikakin tällä saarella, vaan kun ei niin ei. Kaikkea ei voi saada. Mukavaa joulun odotusta sinulle♥

   Poista
 6. Kuinka kaunis joulupostaus, Leena! <3

  Tänne etelärannikollekin tuli jouluylläri: lunta!! <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos♥

   Luin lehdestä ja iloitsen lumestanne!

   ♥♥♥

   Poista
 7. Toivottavasti kolmen yön kuluttua koittava joulusi on yhtä ihana kuin tämän postauksen joulukuvissa välittyvät joulut ovat. Niin satumaista joulun tunnelmaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, arvaa, että odotan. Ihan telepatiaa, sillä mietin just sinua♥ Kävin etsimässä joulujuttuasi, mutta ehkä se syntyykin Suonenjoella tai ties missä.Sitä joulua en unohda kirjan tyyliin, sopisi sinun joulujutuksesi ja niin toivon vieläkin, että lukijat löytäisivät tuon erilaisen joulukirjan.

   Taidan olla herkillä, sillä löysin tänään yhden Ilonan tekemän joulukortin, jota en ollut ennen nähnyt ja aloin kynelehtiä...Joulu on myös nostalgiaa, mutta toki huomenna Marimekon essu on asuni, sillä ne silakat ja R. on vasta noutamassa muita joulun kaloja.Teen lanttulooran vasta aattona!

   Toivotan sinulle oikein lumista joulua ja jotain kivaa/vievää lukemista rauhassa. Minäkin aion pyytää muutaman lukutunnin, sillä löysin jotain luettavaa ja siihen viereen tulee sitten Wiener Nougat -rasia.

   Joulun Taikaa sinulle ja koko teidän perheelle♥♥♥

   Poista
  2. ♥♥♥ (Minulta tuli vain lyhyt joulujuttu blogiin juuri äsken, enemmänkin kuvakollaasi kuin juttu. Mutta kohti toivottavasti ihanaa joulua, kirjoja, talven valoa ja kaikkea sitä! Lunta ja joulua! ♥)

   Poista
 8. Ai miten ihana postaus. Suloista yhdessäoloa ja kaikkea mukavaa viikonloppuun ja jouluun teille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos. Kiitos kaikkea samoin teille♥♥

   Poista