keskiviikko 27. maaliskuuta 2024

Hyvää pääsiäistä kaikille tasapuolisesti!

Toivotan kaikille hyvää ja rentoa pääsiäistä♥♥ Huomenna saapuvat Casper ja hänen hoviväkensä sekä tietysti Taika -sheltti. Monta hommaa sitä ennen eli tämä päivä meni ruokakaupoilla. Huomenna juotan lihalle punaviiniä eli kysyin halutaanko lohta vai gulassia ja kyllä vielä on sellainen talvinen fiilis, että se on gulassia. Rakastan tehdä juhlapyhien ruokia, mutta koska en ole mikään leipoja paitsi omenatortussa, niin laitan tähän mallia taitajalta:

Riitta-Liisa Laitisen pääsiäiskakun, jonka ohjeen löydät Ruokareseptit Leena Lumissa. Leipojan taitavuus kuvaamisessa näkyy tässä, sillä onhan kuva kuin maalaus. Herkullinen sellainen! Kiitos Riitta-Liisa♥♥

Pääsiäinen on keltaista ja vihreää. Se on läheisten tapaamista, keskustelua hyvän ruoan äärellä. Pääsiäinen tulee mukanaan menneiden pääsiäisten muistot ja pajunkissakynttilöiden liekit. Joskus pääsiäinen on myöhemmin ja silloin jopa voidaan syödä omalla terdellä vaikka grillikausi avaten. Minusta varhainen pääsiäinen on runsasmuistoisempi. Isäkin oli vielä mukana...♥♥ Nyt taitaa olla tulossa vauhtia, koska meillä pääsee kiertämään yläkerrassa lenkin 'mopolla'. Casper on tämän pääsiäisen tempo. Yhdessä käymme syöttämässä mustarastaita niiden talvikodissa. Laitamme ruoat kuusien alle niin ettei lumisadekaan haittaa. Ehkä piipahdamme lauantaina jossakin...Nana ja Ukki ovat onnesta soikeina♥♥

Pääsiäinen on suklaamunien aikaa. Näiden pienten, jotka ovat kuin linnunmunia. Niitä voidaan kätkeä piiloon ja sitten lapset ja aikuiset etsimään!

Pupu tietää, minne suklaamunat on kätketty, mutta ei paljasta. On hiljaa piilossa itsekin. Sen verran kuiskutteli, että tämän pääsiäisen etsintä on Casperin ja Ukin.

Suloista pääsiäistä kaikille♥♥

Perhe on parasta♥♥

Casperin Nana&Ukki

9 kommenttia:

  1. Ihanaa pääsiäistä teille kaikille! <3
    Teilläkään ei ilmeisesti syödä lammasta? Minä en ole tainnut lammasta ikinä maistellakaan. Äiti tekee aina karjalanpaistin.
    Myös nuo pienet munat, joita irtokarkeissa taidettiin ainakin joskus nimittää viiriäisenmuniksi, ovat herkullisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin, Anki♥♥ Ei syödä. Olen kerran kylässä syönyt, mutta ei enää, ei enää. Karjalan paisti on hyvä vaihtoehto. Niiden nimi on vaihdellut vuosien myötä. Ne ovat aivan liian hyviä....:)

      Poista
  2. Hyvää pääsiäisen aikaa Leena ♥

    VastaaPoista
  3. Hurmaavat pääsiäistunnelmat 💛 Miten lienee käynyt Casperin ja ukin munapiilojen hakureissut:) Nyt elämme viimeisiä pääsiäishetkiä vielä. Hyvää kevättä, huhtikuu vaikuttaa aika pitkältä kun ei ole juhlatunnelmia tiedossa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja♥♥ Hienosti ja tein niistä aika vaikeat. Casper voitti kummatkin kierrokset! Niinpä..., mutta onhan tässä ollut jo juhlakautta isänpäivästä asti. Joskus arki on parasta, Juhlatunnelmien fiiliksiä vielä huomiselle♥♥ Ja eikös sitten ole vappu ja äitienpäivä etc.

      Poista