keskiviikko 15. joulukuuta 2010

SARIN JOULUBLOGISTA POIMITTUA

Sarin Joulublogista löysin tällaisen hyasinttikuvan, jossa ko. kukan tuoksusta kärsivä voi nauttia siitä tuoksuttomasti!

11 kommenttia:

 1. Viehättävää. Mielestäni nuo lasikuvan alla olevat kukat tai muut somisteet ovat aina niin ihania! Pitäisi hankkia lasikupu omaan kotiinkin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttävät nuo hyasintit tuossa lasijutun alla.Tuohan on myös kissa-ihmisille hyvä ratkaisu,sillä hyasintithan ovat kissoille myrkyllisiä,minkä vuoksi en koskaan niitä hankkinut Suomessa asuessani,kun pelkäsin Oton niitä napsivan.

  VastaaPoista
 3. Lumiomena, tuo lasikupukasvatus on myös trendi, sillä ne ovat samalla pienoskasvihuoneita ajatellen vaikkapa kevään muscareita etc. Kivoja juttuja asiasta löytyy kirjasta Ajan patina.

  Jael, tosi kauniilta ja turvallisilta.

  Minä taas tiedän koiran, joka oli niin allerginen joulutähdille, että niitä ei saanut olla edes samassa talossa. Kyseessä ei siis mikään kasvien pureskelu, sillä aikuiset koirat eivät vahingoita huonekasveja.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea. Sopisi meillekin, kun minä olen vähän hajuyliherkkä. :)

  Vieressä istuva mies katseli Olgan kuvaa ja sanoi, että vitsi mikä hevitukka! ;D Terveisiä vaan.

  VastaaPoista
 5. Ilse, minäkään en ollut ikinä tätä keksinyt. Mitähän muuta on, jota ei nyt tajua...

  Vieressä istuvaa voit valistaa, että kukaan muu ei anna minun koskea karvoihinsa koko talossa kuin Olga. Minä harjaan ja kampaan, takut leikkaan suosiolla pois ja Olga on tyytyväinen. Lumimies pelkää minua ja saksia, sillä olin pienenä niin innostunut intiaaneista, että leikkasin kerran omalle isälleni hänen nukkuessa semmoisen kampauksen, jonka näin Lassiessa eli keskellä päätä kulki kuin maantie, siis ihan paljas paikka. Hänen piti sitten ajattaa itsensä kaljuksi ja kyllähän kylillä puhetta taas piisasi, kun kylän kauppias oli yhtäkkiä kalju;-)

  VastaaPoista
 6. Tämä olisi hieno idea palvelutalossakin. Hyasinttien vieminen on kielletty.
  Vein tänään ystävämummolleni valkoisen amarylliksen, siinä on kolme kukkavartta tulossa.
  Tuli oikein kyynel silmään, kun katselin hänen iloaan.

  VastaaPoista
 7. Unelma, vie sinä tämä idea sinne!

  Lumimieskin tuossa ihmetteli, että miksi me ei tätä keksitty...

  Siis kyllä siitä itkee nuoremmatkin. Mulla on nyt kolme, joissa on kolme kukkavartta ja en tiedä, miten olisin;-)

  Siis se mun kesävaiva niiden kanssa puutarhassa meni ihan hukkaan. Päätinkin tästä lähin ilahduttaa kukkakauppiaita ja ostaa jouluisin valkoisia amarylliksiä niin paljon kuin sielu sietää. Valkoiset kukat tekevät juhlan ja joulun!

  VastaaPoista
 8. Hyvä idea, kiitos Sinulle ja myös Sarille.

  Silityksiä Hänen Majesteetilleen!

  VastaaPoista
 9. Marjatta, ole hyvä. Tämä saattaa nostaa hyasintin entiseen asemaansa. Minun lapsuudessa joulukukka oli nimenomaan hyasintti. Ja kuvittele, miten kauniilta näyttää kirkkaan lasikuvun alla vaikka kaksi valkoista tai kaksi pinkkiä hyasinttia. Sarin blogissa puhuttiin hyasinttikuvusta, joten nyt alan tajuta, mitä ne isot lasikulhot siellä Viherlandian hyllyillä ovat.

  Oi, annan vielä Sinultakin. Kiitos♥

  VastaaPoista
 10. Mikä idea! Olenpa pöhkö, kun en ole itse tullut ajatelleeksi.. Hyasintti on kaunis joulukukka, mutta allergikkona en kestä sen tuoksua millään. Ellen halua aivastella keuhkojani pihalle.. Kuvun alla kukat näyttävät entistäkin kauniimmille.

  VastaaPoista
 11. Teresita, niin, me jopa näyttävät kaniimmilta. Ja vain allergiset eivät kärsi hyasinteista, sillä minulla ei ole allergioita, eikä astmaa ja silti meni kerran taju tukehtumisen takia kun olin hetken talossa, jossa 7 hyasinttia samassa huoneessa kuin minä. Miehelläni on astma, mutta kova kunto, vaan hänkään ei kestä tätä peirnteistä joulukukkaa. Ystävälläni puhkeaa siitä migreeni, joka vie sairaalaan tiputukseen...Ja näin yksinkertainen kikka, eikä kukaan ole tajunnut...Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  VastaaPoista